Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 649 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Burning Vengeance
av Binkabi , 13:17, 5/7 -16

"Vissa kort lämnar större avtryck på oss än andra. Detta gör att vi värderar dem högre och förväntar oss mer av dem än vad våra kamrater kanske gör, men det är just av den anledningen som man kan nå nya höjder och klara av tuffare utmaningen än man trodde sig kunna klara. För mig är ett av dessa kort Burning Vengeance, en motor för limited och en något förbisedd del av constructed.

Måhända har Burning Vengeance liten inverkan på constructed tack vare sitt något långsamma tempo och det faktum att två skada inte alltid är något att skryta med. Visst skulle det gå att bygga något i Modern med kort som Flame Jab, Oona's Grace, Lingering Souls och Snapcaster Mage men då Modern tenderar att vara ett väldigt spretigt format är det ingen garanti att Burning Vengeance kommer att räcka för seger. På grund av detta fokuserar vi mest på limited och det senaste draftformatet, Eternal Masters.

För er som inte spelade för några år sedan så kan jag avslöja att Burning Vengeance var en stor del av Innistrad-limited. Tillsammans med mekaniken flashback kunde man ha mycket roligt på sin motståndares bekostnad. Därför kändes det väldigt intressant att se kortet omtryckt i ett så pass kraftfullt format som Eternal Masters. Undan för undan spoilades det kort med intressanta mekaniker, bland annat en hel del klassiska flashback-spells. När vi sedan fick reda på att retrace också skulle ingå i setet var åtminstone jag väldigt intresserad av att ta reda på vad man kunde uppnå för resultat med Burning vengenace.dec.

Burning Vengeance är ett typexempel på ett kort som behöver rätt lek men som ger stor payoff om man når dit. I färgerna blått och rött finns gott om spells med flashback och retrace vilket gör att man utan större problem kan uppfylla sin kvot av nyckelspells. Dessutom finns kort som Quiet Speculation för att ytterligare hjälpa dig på vägen. Det ända problemet är egentligen att få tag på kortet Burning Vengeance som ligger på uncommon-plats. För det första är det uteslutet att ha två personer som draftar Burning Vengeance vid samma bord av denna anledning och dessutom är det risk för att det inte ens öppnas någon Burning Vengeance alls. Därför är det en risk att börja drafta leken utan att ha en Burning Vengeance samtidigt som det är en risk att plocka en tidigt då andra spelare kan stabba dig på kort.

Oavsett vad kommer Burning Vengeance alltid att vara ett av mina favoritkort vad gäller limited och kommer alltid vara en chansning som jag gärna tar. Vilka limitedkort tycker du förtjänar en extra risk? Har du några favoritkort som man bara måste drafta om man öppnar dem? Lämna en kommentar så resten kan njuta!"


 

KOMMENTARER 4 st


skallbrand
 
Måste vara värd att ta tidigt för chansen att drafta nåt galet bra, bara man är flexibel och redo att byta plan om rätt kort inte kommer.

Kanske kan man lägga upp det så man är redo att lägga om det till UG treshold med röd splash för Firebolts eller UB reanimate med rött i för Faithless Looting på ett snyggt sätt? (Eller bara UR beats/skies kan väl också funka antar jag)
Skriven: 21:59, 5/7 -16

latsblaster
 
Jag skulle generellt inte våga drafta det här kortet, det är för mycket risk och blir lätt en besvikelse, men kortet är definitivt underbart och när spelet är som allra finast och vackrast.

Att spela en lek i constructed med kortet är guld värt, till exempel en jund-Loam med retrace framför Seismic Assault.
Skriven: 13:42, 5/7 -16

holmen
 
Det som talar för leken är ju att Flame Jab, Firebolt, Silent Departure och Deep Analysis är starka i sig, så om man kan gå in i UR den vägen så man öppen för en sen Burning Vengeance. Då kan man få några arketypsspecifika kort sent som ingen vill ha. Har draftat flera kontrollekar som Vengence glidit fint in i utan mycket setup.
Skriven: 13:31, 5/7 -16

Monte
 
Bra artikel. Vi saknade detta kort i EM, vi öppnade och draftade 4 displayer och fick totalt 0(!) burning vengeance.
Skriven: 13:25, 5/7 -16


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2016

- Thermo-Alchemist / Binkabi [8k..]
- Burning Vengeance / Binkabi [4k..]
- Nimble Mongoose / Binkabi [6k..]
- Sunken Hollow / latsblaster [3k..]
- Skeletal Scrying / Binkabi [8k..]

- Ancestral Vision / Binkabi [14k..]
- Eye of Ugin / Binkabi [15k..]
- Aura Shards / Binkabi [7k..]
- Brago, King Eternal / Binkabi [8k..]
- Sword of the Meek / Binkabi [8k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!