Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 667 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Nimble Mongoose
av Binkabi , 12:38, 31/5 -16

"Det blir ett något kortare utdrag för veckans kort den här gången, men inte ska ni vara ledsna för det! Tvärtom ska vi glädjas åt fantastiska set som Eternal Masters, som i princip enbart har positiva ord kastade på sig. Förutom tillgängligheten och priset. Men det är enbart detaljer i det stora sammanhanget! Det känns relativt meningslöst att diskutera hur bra kort som Force of Will är då detta är rätt uppenbart, men vad som faktiskt är intressant är de kort som håller sig lite i skymundan, i skuggan av titanerna. Kort som inte fått sin raritet uppskjuten för att inte krascha kortvärde eller limited, utan de kort som istället vandrat nedåt och som påverkar ett eternalformat som ibland glöms bort. Vi ska återigen bege oss in i Pauper-världen och utforska veckans kort: Nimble Mongoose.

På ytan ser Nimble Mongoose inte speciellt imponerande ut. 1/1 Shroud för 1 mana är rätt mediokert och Shroud hindrar till och med pumpspells och liknande att hjälpa den igenom. Det som gör denne mungo så speciell är att den via Threshold växer och blir en 3/3:a, vilket är något att höja ögonbrynen åt. Visserligen saknas någon form av evasion, vilket är ett stort minus, men i gengäld för vi ett bra lager skydd vilket gör att man kan räkna med att Nimble Mongoose faktiskt överlever för att leverera skada.

Eftersom kortet funnits med sedan Odyssey måste man fråga sig: varför har kortet inte sett spel i Pauper än, om det nu är så bra? Svaret har delvis givits i inledningen och ligger i den nergradering av raritet som kortet fått. I Odyssey var Nimble Mongoose uncommon, nu är den common och därmed legal i Pauper. Det som får mig att tro att kortet kommer få se spel är för att Pauper råkar innehålla en hög med riktigt bra enablers och kort som gärna går in i samma lek som Nimble Mongoose. Thought Scour, Commune with the Gods, Satyr Wayfinder, Delver of Secrets, Moldgraf Scavenger är bara några exempel på kort som skulle kunna fungera i en lek med Nimble Mongoose.

Vad har ni för trevliga brews på gång? Personligen kommer jag definitivt att jobba fram något riktigt mumsigt, kanske till och med dela med mig av det via en video om tid finnes!"


 

KOMMENTARER 6 st


Lobos
 
Teddymannen och lats: Jag ser mycket hellre att de reprintar Elite Vanguard än Savannah Lions som common. Varför? För att Soldier faktiskt är en creaturetyp som är relevant i pauper.
Skriven: 19:29, 31/5 -16

Niklashw
 
Går rätt in i den blåa delvern för mig !
Skriven: 17:35, 31/5 -16

oscarc
 
Htttyyyyýy
Skriven: 16:47, 31/5 -16

Teddymannen
 
Lats: Jag satt och hoppades och trodde verkligen att Savannah Lions skulle dyka upp som common eller uncommon i detta setet. Det verkade så otroligt logiskt för ett så historiskt kort. Och så får vi den sketna soldaten som för länge sedan blivit överskuggad av mycket mäktigare kort på samma, lägre och högre rariteter.
Blir lite ledsen över detta.
Skriven: 14:18, 31/5 -16

latsblaster
 
Tortured Existence är ett trevligt kort, och jag antar att denna mästare hittar hem i pauper.

Det finns två dåliga saker med eternal masters:

1. Fel rariteter på för många kort!

2. Reprints av moderna kort som inte har något i setet att göra (Elite Vanguard före Savannah Lions!)
Skriven: 13:15, 31/5 -16

Skopsen
 
Den åker direkt in i Tortured Existenceleken!
Skriven: 12:55, 31/5 -16


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2016

- Thermo-Alchemist / Binkabi [8k..]
- Burning Vengeance / Binkabi [4k..]
- Nimble Mongoose / Binkabi [6k..]
- Sunken Hollow / latsblaster [3k..]
- Skeletal Scrying / Binkabi [8k..]

- Ancestral Vision / Binkabi [14k..]
- Eye of Ugin / Binkabi [15k..]
- Aura Shards / Binkabi [7k..]
- Brago, King Eternal / Binkabi [8k..]
- Sword of the Meek / Binkabi [8k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!