Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 670 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Aura Shards
av Binkabi , 19:41, 29/1 -16

"Oftast när man tänker sig ett bra kort så rör det sig om kort som är starka mainboard, som Tarmogoyf, Noble Hierarch eller Brainstorm. Ändå är många av spelets bästa spells saker man plockar in från sin sideboard för att hantera besvärliga saker och denna vecka fäster vi ögonen på en riktig höjdare, som jag personligen haft en hel del kul med! Aura Shards är verkligen ruskigt stabil och får kort som Naturalize att bli grön av avund!

Sideboardkort tjänar ofta ett specifikt syfte, som att attackera graven, döda svårhanterliga djur eller förstöra udda permanenter, som artefakter och enchantments. Oavsett vad du spelar finns det alternativ för allt ovanstående, men det är just när man hittar ett bra brädkort som också synkar men lekens egna gameplan som man verkligen hittat rätt! Spelar man kort som Snapcaster Mage vill man gärna spela med instants och sorceries, har man själv en lek som vill fylla graven är Leyline of the Void en klok väg att gå och spelar man få creatures kan kort som Damnation göra ett bra jobb istället för spotremoval. Veckans kort, Aura Shards, gör något magicspelare har kunnat göra i många år, men på ett betydligt starkare sätt om man placerar kortet i rätt lek.

Uppenbarligen är kortet något man bör kombinera med creatures, och för den som inte uppmärksammat det säger kortet ”whenever a creature enters the battlefield” vilket är en enorm skillnad mot ”whenever you cast a creature”: Nu kan man slänga in tokens, flickra kort, jobba med djur som har persist/undying och massa annat för att snabbt och effektivt rensa motståndarens arsenal av jobbiga permanenter.

Själv har jag en väldigt fin liten historia om Aura Shards, men jag tänkte spara den till den artikelserie om Tiny Leaders som snart kommer att se dagens ljus. Detta hindrar dock inte dig som läser att dela med dig av en historia, eller för den delen din ovärderliga åsikt om kortets styrkor, svagheter, spelbarhet och allt annat som bör diskuteras!"


 

KOMMENTARER 7 st


Skopsen
 
Artikelserie om Tiny Leaders? Något att se fram emot.
Skriven: 18:49, 30/1 -16

pettdan
 
Ett favoritkort, har två japanska foils och kör ibland i sideboarden till maverick/legacy och en Fauna Shaman-lek. Bra med dryad arbor och fetch, man kan okontringsbart och i instant-hastighet förstöra något. Och med Scryb Ranger kan man trigga om med Dryad Arbor varje runda. Mycket kortövetag blir det. Neutraliserar ensam hela Stoneforge-paketet.
Skriven: 02:26, 30/1 -16

Teddymannen
 
Aura Shards har både varit bra och tråkig i många matcher EDH jag spelat på nätet via Cockatrice.
Den är perfekt i GWx-lekar men nästan lite för bra.
Oftast hamnar den nämligen i en GW-token-lek och ränsar brädet direkt på alla enchantments och artifacts du inte tycker om(oftast alla andras).
Om man använder den "snällt" så tycker jag den är trevlig att spela med eller möta men ibland lockar den till sattyg. :P
Skriven: 00:38, 30/1 -16

latsblaster
 
Fast fortfarande är typiska sideboardkort/hat tråkiga, och Aura Shards går in där också även om den inte är lika vidrig som exempelvis Leyline of the Fusk och Snusk.
Skriven: 21:17, 29/1 -16

Steamliner
 
Artikelserie om Tiny Leaders? Något att se fram emot.
Skriven: 20:33, 29/1 -16

Drakmester
 
Spelade Aura Shards i en gammal GW-Aggro lek i casual-legacy i ungdommen. Sjukt kul kort med bra value när det sprutar ut mana-alver och Phantom Nishoba
Skriven: 20:01, 29/1 -16

GlueBall
 
Så det var därför Disenchant colorskiftades. Den blev grön av avund och döptes då om till Naturalize. Naturligtvis!
Skriven: 19:47, 29/1 -16


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2016

- Thermo-Alchemist / Binkabi [8k..]
- Burning Vengeance / Binkabi [4k..]
- Nimble Mongoose / Binkabi [6k..]
- Sunken Hollow / latsblaster [3k..]
- Skeletal Scrying / Binkabi [8k..]

- Ancestral Vision / Binkabi [14k..]
- Eye of Ugin / Binkabi [15k..]
- Aura Shards / Binkabi [7k..]
- Brago, King Eternal / Binkabi [8k..]
- Sword of the Meek / Binkabi [8k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!