Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 656 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Sword of the Meek
av Binkabi , 11:52, 12/1 -16

"I Magics enorma värld finns det mängder av bra equipments. Det finns också en hel hög med bra combokort. Sen finns det en mycket exklusiv grupp kort som har korttypen equipment, men som i själva verket är ett combokort. Sword of the Meek är ett av dessa ovanliga kort och råkar tillhöra ett av mina absoluta favorit wincons. Vad är det då som gör svärdet så brutalt och varför väljer jag att lyfta kortet just vid detta tillfälle? Låt oss begrunda!

Sword of the Meek är i princip helt värdelös på egen hand och tillför inte en lek något alls, så vi kan misstänka att det finns ett trick att ta till. I det här fallet heter tricket Thopter Foundry som tillsammans med svärdet skapar en oändlig ström av flygande 1/1:or samt ger dig ett liv för varje repetition. Denna process fungerar så länge du har mana att spendera förståss, men skulle du råka uppnå oändligt med mana på något sätt har du oändligt med flygare och oändligt med liv, vilket ger rätt bra förutsättningar för att vinna. Det krävs inte mycket för att stabilisera mot en aggressiv lek och kombinationen är hyfsat svårstoppad, åtminstone game 1. Skulle du råka få ner svärdet i graven fungerar det utmärkt att offra en annan artefakt för att få igång combon eller spela valfri 1/1:a och trigga upp svärdet på planen igen.

Det finns givetvis ett antal minus med combon. För det första är den beroende av graven, vilket gör att man tar mycket splashdamage från lekar som förberett sig på dredge, reanimator och andra gravbaserade lekar. Dessutom är combon mycket långsam och tar flera rundor att vinna med, även om den är bra på att stabilisera. Combon är också beroende av en activated ability vilket gör breda brädkort som Pithing Needle tråkiga. Den stora drawbacken som jag vill fokusera på är dock hastigheten, combon är inte speciellt snabb, vilket motiverar nästa stycke.

Jag väljer att lyfta Sword of the Meek just nu eftersom jag tycker att det är ett ypperligt tillfälle att släppa loss kortet i Modern. Det skulle ge upphov till fler kontrollbaserade lekar samtidigt som combon knappast är något att skryta med om man jämför det med andra saker som händer runt turn 3-4, som Karn Liberated, Splinter Twin, Primeval Titan tillsammans med ett gäng andra brutna saker. Det som talar mot att Sword of the Meek släpps lös i Modern är onekligen att den är rätt stabil mot djur, och djur är något som Wizards kommit att älska. Vi får vänta och se, men för min del gör det inget om kortet släpps lös, jag hade välkomnat det med öppna armar!

Vad säger du? Är Modern redo för denna combo, eller ska vi fortsätta att köra in Siege Rhinos och Leonin Arbiter i varandra?"


 

KOMMENTARER 8 st


Plague_Spitter
 
Man kan lägga till Time Sieve i kombon så går man infinite så snart man har fem mana.
Skriven: 12:26, 13/1 -16

Patrizzo
 
Preacher: Om du har ngt som gör att du kan offra en gubbe för mana kan du gå inf utan att ha tillgång till inf mana från början. Ett exempel är Ashnod's Altar.
Skriven: 12:15, 13/1 -16

Plague_Spitter
 
Den är nog lite som bitterblossom var innan den unbannades i modern.

Kortet bör kunna släppas fram nu, det kommer inte förändra metat något markant.
Skriven: 17:53, 12/1 -16

latsblaster
 
Den är inte rolig då den drar in för mycket gravhat i metat. Undvik unban!
Skriven: 13:51, 12/1 -16

Ice_Age
 
Finns ju ett gäng potentiella unbans, vore kul att se hur stor effekt det får på metat.

Vet inte riktigt vilka lekar combon skulle vara bra mot dock. Vilket gör att det känns som en ännu säkrare unban.
Skriven: 12:38, 12/1 -16

Binkabi
 
Det vanligaste är att pumpa in 4-5 mana per tur i denna, därav är den rätt slö. Men det är svårt att förlora mot aggressiva lekar om du gainar 5 blockers och 5 liv per runda :P

Jag håller dock med dig, har man oändligt med mana finns det bättre sätt att vinna på.
Skriven: 12:21, 12/1 -16

Preacher
 
är inte direkt rutinerad men är inte grejen att man först måste uppnå oändligt med mana för att få oändligt med flygare och liv? är inte detta en winmorecombo då? har man inte i princip funnit om man uppnått oändligt med mana (det finns väl högvis med kort att vinna med då). Eller är det meningen att man ska pumpa in all mana per tur i denna combo? har jag missat någon vital detalj? har aldrig sett combin in action.
Skriven: 12:08, 12/1 -16

ScwesterN
 
Man kan ju alltid hoppas på unban. Det är som du säger en mysig finisher i en grindig kontrollek, skulle bli glad om man återigen fick spela Tezzerator som den såg ut i Extended. Tycker också att man borde släppa Ancestral Vision, den skulle också möjliggöra en kontrollek i metat, något som är svårt idag.
Skriven: 12:04, 12/1 -16


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2016

- Thermo-Alchemist / Binkabi [8k..]
- Burning Vengeance / Binkabi [4k..]
- Nimble Mongoose / Binkabi [6k..]
- Sunken Hollow / latsblaster [3k..]
- Skeletal Scrying / Binkabi [8k..]

- Ancestral Vision / Binkabi [14k..]
- Eye of Ugin / Binkabi [15k..]
- Aura Shards / Binkabi [7k..]
- Brago, King Eternal / Binkabi [8k..]
- Sword of the Meek / Binkabi [8k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!