Magic the Gathering
Magic the Gathering34893 medlemmar 664 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Ancestral Vision
av Binkabi , 22:00, 7/3 -16

"Efter att ha förundrats över turnering efter turnering med de mäktiga Eldrazis tycker jag det kan vara läge för att diskutera detta kort. Ancestral Vision har, åtminstone när det gäller Modern, bedömts vara för kraftfull och orättvis, men jag tänker hävda motsatsen. För hur värderar vi kortet egentligen? Efter sin bästa uppvisning? Eller är det kanske en mer realistisk jämförelse som borde göras?

Först, låt oss kortfattat gå igenom kortet i de format som det faktiskt får spelas i. När det gäller Vintage ser kortet inget spel alls då det är för långsamt, punkt. När det gäller Legacy ser Ancestral Vision en del spel då och då, främst i kombination med Shardless Agent. Detta är givetvis på grund av att man får spela Ancestral Vision direkt när man cascadar in i den. Förutom i kombination med Agenten ser Visions inte mycket spel alls, tyvärr.

Nu har vi kommit till Modern och den stora anledningen till att jag valt att lyfta just Ancestral Vision denna vecka. Det som hela tiden talat emot kortet är att det är väldigt orättvist att få dra 3 kort för 1 mana, vilket jag motvilligt kan hålla med om. Detta är dock ett argument som tappar fotfäste snabbt när man stirras ner av stora Eldrazis som gärna gör processen kort. Faktum är att just Eldrazis har krossat både GPs och PTs flera gånger på rad nu vilket leder mig fram till en viktig poäng: Hur värdefullt är det att få dra 3 kort om du ändå är död? Vi kan ta drömscenariot att man är on the play och suspendar en Ancestral Vision turn 1. Spelar motståndaren Eldrazi och har en hyfsad draw är du död lagom till de där korten skulle träffat handen. Samma sak gäller mot Affinity och du inte kan hosta upp en hel del disruption. Överhuvudtaget tycker jag Ancestral Vision känns vettig att ha i formatet, eftersom kortet är så pass långsamt. Det skulle också ge en buff till kontroll som är så gott som utrotat. Ovanstående bedömning utgår som sagt från kortets bästa scenario, då vi inte ens diskuterat hur horribelt det är som topdeck runda 8.

Vad tycker du, känns det okej med Ancestral Vision i Modern? Skulle kortet bidra till ett bättre format eller skulle det enbart bli en soppa av blåa lekar?"


 

KOMMENTARER 14 st


meanberry
 
Lite coolt att du pratade om meek, eye och visions angånde ban/unban strax innan dom alla tre blev bannade/avbannade.

Ville bara skänka lite creds :3
Skriven: 07:23, 15/4 -16

karnild
 
Tycker som alltid att man borde se över om kort ska bannas helt eller att man kan banna vissa kombinationer av kort, men att de individuella korten i sig kan få vara tillåtna, med visssa undantag för kort som rakt igenom tar plats i alla lekar som ex mental mistep.
Skriven: 12:19, 9/3 -16

Arkitekten
 
Det skulle ju kunna vara som du säger, även om jag inte tror det.

Jag tror att detta kort är en otroligt safe unban som förmodligen inte skulle spelas nämnvärt heller. Unbanna denna och reprinta Counterspell är mitt recept för ett mer balanserat och intressant modern tbh.
Skriven: 22:13, 8/3 -16

Bloodspawn
 
Det handlar inte om att jag inte gillar att få mina Goyfar kontrade, i sådana fall finns alltid Savage Summoning, Autumn's Veil, Guttural response etc. Att dra kort är bland det kraftfullaste man kan göra i Magic. Anledningen till att Ancestral Vision inte ser mer spel i legacy är att du måste offra runda ett, och legcy är ett format där mycket händer första rundan. I Modern straffar det sig mycket mindre att offra första rundan. De lekar som skulle dra störst nytta av AV är inte kontroll utan de aggressiva lekarna som spottar ur sig hela handen på tre rundor. Att möta Affinity, Burn eller för den delen Eldrazi Aggro och veta att de kommer dra en halv extra hand efter några turer om du inte lyckas börja duellen OCH rycka skiten är det son gör AV för farlig för modern.
Skriven: 17:48, 8/3 -16

anthrox
 
Nej, ingen har någonsin tyckt ancestral är för bra i modern. Förutom wizards då.
Skriven: 12:25, 8/3 -16

Arkitekten
 
Bloodspawn: kontroll behövs för att hålla ett format hälsosamt även om du inte gillar att få dina goyfar kontrade. Men visst, banna bort kontroll och kombo och kvarstår ett format där man vrider djur på tvären.

Vänta fyra rundor för att dra tre kort är knappast brutet.
Skriven: 10:14, 8/3 -16

Bloodspawn
 
Börja med att spela Ancestral Vision tur ett, kontra allting motståndaren spelar tur 2-4 och sedan få gratis påfyllning av kontringar när handen börjar tryta? Nej, den kommer nog inte alls se spel *host host*.

Förstår inte hur ni kan argumentera för att tillåta bruten kontroll p.g.a. Eldrazi är så brutet, skiten kommer ju ändå få yxan om nån månad. Eller har ni missat hur roligt det är att spela Magic när allt ni gör stoppas?
Skriven: 06:54, 8/3 -16

soppanootanten
 
@Shamble: vi har redan ett legacy med restrictions.
Skriven: 00:37, 8/3 -16

Bloody9
 
Skulle göra Goblin Dark-Dwellers rätt spelbart :)
Skriven: 00:15, 8/3 -16

Truck
 
Har hållt mig borta från modern mkt pga att man inte får spela kontroll. Nu har jag lirat en del med grixis kontroll, scapeshift och monoblue turns med okej resultat. Visions är precis vad jag behöver för det ska kännas rättvist mot de snabba lekarna i formatet Många topplekar i modern är streamlinade tur3-lekar man behöver helt olika svar på. Utan kortdrag eller vettig manipulation av bibblan finns det egentligen ingen anledning att spela reaktiva kort i modern... En kontring tar inte hand om en goyf och en path tar inte hand om liliana. Visions skulle kompensera för det utan att vara bruten.
Skriven: 23:54, 7/3 -16


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2016

- Thermo-Alchemist / Binkabi [8k..]
- Burning Vengeance / Binkabi [4k..]
- Nimble Mongoose / Binkabi [6k..]
- Sunken Hollow / latsblaster [3k..]
- Skeletal Scrying / Binkabi [8k..]

- Ancestral Vision / Binkabi [14k..]
- Eye of Ugin / Binkabi [15k..]
- Aura Shards / Binkabi [7k..]
- Brago, King Eternal / Binkabi [8k..]
- Sword of the Meek / Binkabi [8k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!