Magic the Gathering
Magic the Gathering29282 medlemmar 926 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN Block | Standard | Vintage | Modern | Legacy | Pauper | EDH | 93/94 | Sök 

Pauper

Pauper är ett casual-format som blivit mycket populärt på Magic Online. Formatet tillåter endast common-kort från 7th Edition/Mirage och framåt, samt ett gäng kort som tryckts i de olika Masters Edition-seten på Magic Online

På senare tid har det blivit allt vanligare med Paper Pauper, det vill säga Pauper med fysiska kort och en motståndare som sitter på andra sidan bordet. I denna version av Pauper tenderar många att spela med vad de har hemma och man ser därför ofta betydligt mer varierade metan än på Magic Online.
För att hålla Decks to Beat så allmängiltigt som möjligt har jag dock valt att enbart utgå från vad som spelas online.

Jag kommer att sträva efter att uppdatera Decks to Beat regelbundet, så håll utkik efter nya lekar!

På vissa sätt är allt sig likt i Pauper-världen. Monoblå Delver förblir formatets mest populära arketyp, nu med Faerie Miscreant på den plats som brukade innehas av Cloud of Faeries. Den nästintill dagsaktuella Stompy-listan jag nyss lade till skiljde sig bara ett fåtal slots från den tidigare som var tre år gammal. Burn tycks inte ha förändrats överhuvudtaget.

Några förändringar kan dock noteras. Tron har i allt större utsträckning börjat spelas utan stora gubbar (även om versioner med Fangren Marauder etc fortfarande förekommer). Flera lekar som tidigare haft ont om tillgång till removal har börjat spela Gut Shot.

Jag har nu inkluderat RW Rebirth, leken som bygger på bounce-synnergier med artefakter och Kor Skyfisher/Glint Hawk. Denna lek har konsekvent presterat på mtgo och förtjänar verkligen sin plats här.

MBC har tappat avsevärt i popularitet och är nu att betrakta som en fringe-arketyp (även om den fortfarande är tillräckligt representerad för att få vara kvar här).
Folk har även börjat experimentera med röd splash i sina blå Delver-listor. Om denna lek är här för att stanna kommer den att inkluderas i decks to beat framöver.

Netdecking förekommer i väldigt hög utsträckning på mtgo, vilket bidrar till ett smalt meta som inte alls reflekterar formatets potential. Vi får hoppas att detta förändras i framtiden. Jag ser med glädje att fenomenet med Paper Pauper börjar sprida sig över Sverige. Den fysiska versionen av formatet uppvisar ofta en betydligt större variation – hoppas det smittar av sig!

De korten som blev legala i och med Modern Masters 2017 har redan börjat påverka formatet. Augur of Bolas har bidragit till att UR Delver är tillbaka i rampljuset och Burning-Tree Emissary hittade förstås en plats i Stompy.


SENAST UPPDATERAT 25/5-2017

Mer info om formatet Pauper hittar du i Regelboken.
Ansvarig: vampiric_ninja


Artiklar om Pauper

Fattiga riddare, av vampiric_ninja, 08:35, 28/1 -16
I Kalmar gör folk något som du troligen inte gör - de spelar Pauper med fysiska kort. Svälj skämten om snåla smålänningar, och häng med när lokala Pauper-entreprenören vampiric_ninja redogör för hur m...
Pauper Goblins, av Binkabi, 12:36, 4/9 -13
Jag har nu skrivit ett antal artiklar om olika lektyper i modern. Denna gång tänkte jag byta spår! Efter att ha gästat Martin "GlueBall" Thernlunds artikel om vår paper pauper turnering kändes det vet...
Paper pauper i Kalmar, av GlueBall, 17:07, 23/8 -13
I Magic finns det en rad olika format att spela. Dessa inkluderar standard, modern, legacy, vintage, block constructed, commander, archenemy och gud vet vad. I den här mångfalden av format ska man ege...


Alla lekar |
Pauper
datum | namn | medlem | betyg

NAMN
Vilse i Gravskogen
av Setai, 23:42, 11/10 -17
Pauper /
Casual1

Guldfiska!
PauperSearch
av nechrach, 01:10, 6/10 -17
Pauper /
Casual0

Guldfiska!
U/R Pauper
av Elfia, 01:52, 24/9 -17
Pauper /
Casual0

Guldfiska!
RDW
av Grey_Cap, 08:36, 14/9 -17
Pauper /
Casual0

Guldfiska!
Domain deck
av danne1999, 00:41, 12/8 -17
Pauper /
Turneringsspel0

Guldfiska!
Big Red
av Lobos, 15:39, 25/7 -17
Pauper /
Casual0

Guldfiska!
Orzhov Cleric Deck
av danne1999, 00:04, 25/7 -17
Pauper /
Turneringsspel0

Guldfiska!
Gearseeker Affinity
av Grey_Cap, 17:46, 17/7 -17
Pauper /
Casual0

Guldfiska!
Defender pauper
av danne1999, 21:34, 14/7 -17
Pauper /
Turneringsspel0

Guldfiska!
Affinity pauper
av lokas1996, 20:54, 7/7 -17
Pauper /
Casual0

Guldfiska!


Turneringslekar Pauper
    - inga -
Visar turneringar fr.o.m 100 dagar bak

TOPPLISTAN Pauper

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Vilse i Gravskogen
    av Setai

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!