Magic the Gathering
Magic the Gathering29288 medlemmar 1020 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Chandra, Torch of Defiance
av latsblaster, 08:46, 10/8

"Veckans kort kommer inte handla om att jag rabblar upp några trötta och torra resultat från någon erkänd standard-turnering eftersom mitt intresse för detta kraftpaket kommer från delvis andra håll. Jag vet att texten blir lång, men jag tror att det finns ett djup i kortet som är värt att ta upp.

Självklart kan vi definiera veckans kort som otroligt pushed. Det är en planeswalker med normal casting cost (4) med fyra abilities, samtidigt som den har en ganska bra start loyalty för sin kostnad (4). Allt det här har säkert alla som följt med de senaste åren redan noterat, så jag ska inte fokusera för mycket på det eller trötta ut någon med vad eller hur mycket kortet kan åstadkomma, för det har vi redan noterat. Vi har ju numera några planeswalkers med fyra abilities, och det har ni säkert koll på?

Det som jag vill lyfta fram med kortet som jag finner aktuellt är istället fyra saker:
1. Ett missnöje med planeswalkers
2. Kris i standard
3. Fokus på the gatewatch
4. Uppfattningar om chandra-kort.

1. Vad gäller missnöje med planeswalkers finns det kritik mot en allt mer trött planeswalker-design och att det nu börjar komma alltfler tråkiga oorginella planeswalker-kort, samt att planeswalkers påverkar för mycket.

Den första aspekten, trött design, kan jag inte tycka att Chandra, Torch of Defiance är drabbad av. Den första abilityn känns tillräckligt egen för att vara annorlunda det som Jace gjort i tid och otid. Rite of Flame känns otroligt helröd jämfört med Garruk Wildspeakers gröna untap lands. 4 damage är väl det som är mest bekant, men det är åtminstone inte bolt. Och ultimaten/emblemet känns som en liten del av kortet, och denär inte identisk med tidigare chandra-kort. Så nej, jag kan inte gå i god för att Chandra, Torch of Defiance är trött design.

Om vi tittar på att planeswalkers påverkar för mycket är så klart kortet som sagt otroligt pushed. Men nej, Chandra, Torch of Defiance spelas inte sönder helt. Röd är en bra färg i standard nu men inte bara beroende på det här kortet (Jace, Vryn's Prodigy var under sin tid en mycket mer dominant del av blå i standard).

2. Den andra saken som frågats kring är krisen i standard. Det bannas kort till höger och vänster och wizards slänger ihop ett pajas-team som ska säkerställa att formatet är sunt, dessutom erkänner wizards att hoten blivit för bra i formatet jämfört med svaren. Här tycker jag kortet inte har så mycket påverkan. Kortet är flexibelt, men det är inte ett så mycket mer hot än det är ett svar eller en enabler. Så är hoten för bra i standard så är det inte Chandras fel.

3. Vad gäller den tredje saken, gatewatch, så kanske jag inte har så mycket att komma med här. Men det här känns mest som att Chandra, Torch of Defiance är en ny chandra-planeswalker, utan att det anspelar så mycket på gatewatch och deras kamp. Om Chandra är en tråkig, ensidig karaktär törs jag inte uttala mig om idag.

4. Slutligen, chandra-kort har uppfattats som i stort sett värdelösa och gör inte mycket väsen av sig i något magic-format. Om jag förstått det så har de flesta chandra-kort varit ganska okej. Först hade vi Chandra Nalaar som tydligen var ganska okej någonstans ett tag, följt av den bångstyriga snäva Chandra Ablaze, sen hade vi besvikelsen Chandra, the Firebrand som helt enkelt inte var tillräckligt vass. Men sen kom Chandra, Pyromancer, som jag rankar som ett riktigt starkt kort. Från origins kom någon flip-chandra som jag måste erkänna att jag knappt la märke till, men sedan gjorde hon stark comeback i den bombiga Chandra, Flamecaller. Så i och med detta kraftpaket kan vi väl sluta påpeka att Chandra inte får bra kort, för så enkelt är det inte.

Det här blev väl långt, men sammanfattningsvis finns det föga anledning att klaga på chandra-design i allmänhet och ska jag dra till med någon slutsats tror jag att Chandra kan bli en av magics mest spännande planeswalkers, åtminstone ur ett kortdesign-perspektiv."


 

KOMMENTARER 8 st


latsblaster
 
Inte standard-legal, inte modern-legal! Den är inte för bra i de format den får spelas i.
Skriven: 23:20, 29/8

ben
 
men true name nemesis klarar magic?
Skriven: 21:38, 29/8

latsblaster
 
Ben: ditt förslag känns allmänt smalare och tråkigare än de senaste chandra vi har sett, då känns de tyvärr mer väldesignade och intressantare, medan ditt förslag dessvärre främst bara är pushat over the top och undercosted. Bättre än så här behöver inte en planeswalker bli, det klarar inte magic av.
Skriven: 18:30, 29/8

ben
 
kunde man inte fått en bra plainswalker i rött?
sägs om

+1 3dmg to target creature or player
- 1 2 damage to all creatures and players
- 8 10 damage to target player

skulle kosta (RRC) och komma in med 2 counters.

det hade vart en trevlig plainswalker.
3 kost just för att man kan äta den med abrupt decay,
Skriven: 17:38, 29/8

latsblaster
 
chrono: Värt att diskutera!
Skriven: 11:55, 11/8

chrono
 
Det har väl inte funnits några intressanta planeswalkers sen Lowryn? Antingen är de för dåliga eller så är de win-the-game bomber
Skriven: 11:35, 11/8

latsblaster
 
Att det är varianter på sådant vi har sett tidigare tycker jag själv är okej. För i stort är det varianter och är det just varianter och inte bara kopior tycker jag wizards ska få godkänt. Däremot var kanske innistrad-jace och Ob väl lika varandra, men det kanske inte är något som behöver diskuteras här och nu. Att de tre bästa chandrorna är så pass olika varandra är ändå rätt bra jobbat.
Skriven: 14:15, 10/8

mindtrix
 
Jag lirar Chandra, Tourch of Defiance som 4off i legacy. Visst, Chandra är en supertrist karaktär och jag tycker inte hennes abilitys är direkt nyskapande utan snarare varianter på sådant vi sett tidigare. Även om jag inte håller med artikelförfattaren på de punkterna så är det mycket riktigt ett pushat kort och bästa motsvarigheten till blåtts Jace the Mindsculptor (med en stor nypa salt).
Skriven: 10:31, 10/8


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2017

- Chandra, Torch of Defiance / latsblaster [8 k..]
- Lord of the Accursed / latsblaster [4 k..]
- Fetid Pools / latsblaster [7 k..]

Byt år:

  Ixalan! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!