Magic the Gathering
Magic the Gathering28414 medlemmar 366 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Thermo-Alchemist
av Binkabi, 22:55, 4/8

"Vi tar oss an ett nytt kort idag som jag tror kommer att hitta sin plats i magic-världen. Thermo-Alchemist ser kanske inte ut som något speciellt när man tittar på den, men det är just detta som är till dess fördel. För ärligt talat, hur sugen är du på att bränna av en Terminate på en 0/3 defender?

På ytan erbjuder kortet inte speciellt mycket, en medioker försvarare med en mindre ability. Dess stora styrka ligger onekligen i förmågan att få tappa upp när du spelar en instant eller sorcery. Det krävs betydligt mindre än man tror för att göra Thermo-Alchemist dödlig och desto bättre spells man har att tillgå desto bättre blir detta geni. Men vart hittar vi dessa spells och hur skulle en lek kunna se ut? För Standard ser det som vanligt rätt trist ut. Visst finns det en del spännande kort men synergin är snudd på obefintlig. Vad vi vill uppnå är att spela många spells på samma runda, inte en stor spell lite då och då. Det går troligen att hitta något vettigt, men knappast en lek som plockar ner en GP eller liknande.

Vi tar oss vidare till Modern, hem till den obestridde kungen Lightning Bolt. Här kan jag absolut tänka mig både en Burn-lista, en Delver-lista och kanske till och med en Storm-lista. Burn skulle troligen tjäna på att spela Thermo-Alchemist som enda creature, möjligen trycka in Goblin Guide också, och ha allt annat som instant/sorcery. Delver skulle bli mer slimmad och hålla sig UR med Delver of Secrets, Thermo-Alchemist och Snapcaster Mage som huvudcreatures, med Boltar, kotringar och filtrering i bakgrunden. Storm är något mer spekulativ med tanke på att det redan finns kort som Guttersnipe. Det som talar för Thermo-Alchemist är att den enbart kostar två samt blockar bättre än Guttersnipe vilket ger dig mer tid att sätta upp. Samtidigt tunnar man ut lekens spellcount genom att lägga in denna, men det är säkert inte omöjligt.

Legacy och Vintage har bättra alternativ om man vill gå av med massa spells, som Tendrils of Agony och Mind's Desire. Där jag tror Thermo-Alchemist kommer skina mest är faktiskt Pauper, ett format fyllt med brutna instants och sorceries. Förutom klassiker som Lightning Bolt och Gitaxian Probe får vi också möjlighet att spela med Ponder, Preordain, Delver of Secrets, Flame Jab och Firebolt. Monoröd, UR eller annan kombination skulle säkerligen funka, allt är upp till din egen spelstil. Jag satte faktiskt ihop just en sån här lista till en god vän som han pilotade till en finfin 5-0 omgång i senaste Pauper-turneringen här i Kalmar (som för övrigt hade 22 deltagare). För att stilla en eventuell hunger så finns listan här:

Spells matter, a lot!

Pauper / Casual

Av: Binkabi
09:21, 4/8 -16

Binkabi kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: PauperStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
308:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]204133[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Vad tycker du, är Thermo-Alchemist ett kort med potential eller borde man hålla sig långt därifrån? Är kortet ett genidrag eller ren galenskap?"


 

KOMMENTARER 8 st


Advena
 
Trevlig läsning som alltid Binkabi :D
Skriven: 22:05, 5/8

elof_the_mighty
 
Inte ett ord om Jeskai Ascendancy :(
Skriven: 14:18, 5/8

anthrox
 
Aww, trodde jag fick en bea-text :(
Skriven: 10:01, 5/8

skallbrand
 
Paradise Mantle+enmanacantrips?
Skriven: 07:46, 5/8

Sajkobeer
 
Onekligen bättre än Lobber Crew men lär inte hitta sin plats i Burn tror jag. Power Creepen fortsätter...
Skriven: 23:22, 4/8

Beakid
 
nargluj: I texten nu!
Skriven: 23:09, 4/8

nargluj
 
Jag tror starkt på att Thermo-Alchemist blir bra i någon UR-historia. Troligtvis med delver, skadar liksom inte med en till delverlek i formatet. ;)

Väntar på leklistan. :)
Skriven: 23:04, 4/8

Beakid
 
(Ursäkta mig, väggen till trots så är det det alltså Binkabi som skrivit det här Veckans kort, inte jag.)
Skriven: 22:57, 4/8


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2016

- Thermo-Alchemist / Binkabi [8 k..]
- Burning Vengeance / Binkabi [4 k..]
- Nimble Mongoose / Binkabi [6 k..]
- Sunken Hollow / latsblaster [3 k..]
- Skeletal Scrying / Binkabi [8 k..]

- Ancestral Vision / Binkabi [14 k..]
- Eye of Ugin / Binkabi [15 k..]
- Aura Shards / Binkabi [7 k..]
- Brago, King Eternal / Binkabi [8 k..]
- Sword of the Meek / Binkabi [8 k..]

Byt år:

 

Aether Revolt! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!