Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 672 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Sunken Hollow
av latsblaster , 22:16, 9/5 -16

"Robert Lombardi fick chans att spela RIKTIG (?) Magic med framgång förra helgen och hans underbara och inspirerande esper-lek ledde till framgång i Grand Prix Toronto. De som säger att kontroll är död och att spells inte matchar creatures idag kan omöjligen ha rätt när vi tittar på Lombardis lek. Inte nog med att den bara spelar 11 creatures, den har bara ett creature card i sideboard och nästan inga token-skapande spells eller planeswalkers varken i main board eller sideboard, samt bara två manlands. Leken spelade både kortdrag, target-removals, edicter, sweepers och kontringar så magic är fortfarande underbart och som det ska vara. Möjligen är enda stora felet med dagens standard hur många Jace, Vryn's Prodigy som spelas som playset både här och där.

Det som dock för mig var mer intressant var hur manabasen såg ut för Lombardi. Vit var lekens minst viktiga färg så mer utrymme för blå-svart mana var på sin plats. Vid släppet av Shadows over Innistrad var frågan för mig hur bra duals i standard är gentemot varandra. Kollar vi på Lombardis lek och jämför den Oliver Tius grixislek ser det ut som att duals från Battle for Zendikar står sig väldigt bra. Manlands i shards-lekar är bra men i "kampen" mellan battleduals/tangoduals och shadow-duals/revealduals så vinner de tidigare: 7 tango mot 6 reveal i Lombardis lek och 6 tango mot 4 reveal i Tius lek. Jag hittar även en bant-variant med välspelade Collected Company där tango vinner med 7-0.

Tdigare i vår märkte jag att det råder oväntat stor oenighet vad gäller benämningarna på standards duals (jag kommer också på att manlands numera inte är självklart utan vissa vill benämna dessa som creaturelands!). Nu börjar man benämna tangoduals som battle duals (tango för att untap sker på tre, du spelar två basics först) och det nya setets duals kallas shadow-duals vilket för mig kommer bli helt missvisande då det någon gång kan komma fem kort till. Det nya setet har enligt min uppfattning heller inte så mycket med shadows att göra, utan mer med Innistrad! Reveal-duals ser jag som ett mer tydligt namn på dessa fem nya kort.

Reveal-länderna som är färska är enligt min uppfattning riktigt bra, men tangoländerna är mina favoriter. Det som irriterar mig idag är dock att vi inte har fått se dessa i fiende-konstellation än så länge. Törs vi hoppas på en uppföljare i höst, eller är det bara jag som gillar dessa tango duals så hårt? Är det bara painländerna från Origins som gör att vi måste vänta på fiendekombinationerna, eller är Wizards nyfikna på hur bra de mottas och vill utvärdera först?"


 

KOMMENTARER 3 st


latsblaster
 
party: Fungerar ju också, jag tänker att de spelas i tretakt.

Japp, jag skulle nog i vanliga fall benämna 60 som main deck, men Eslöv behöver vi inte besöka som straf för detf!
Skriven: 17:39, 10/5 -16

Powerload
 
Please, main deck, inte main board, vad är detta, Eslöv? :'(
Skriven: 17:14, 10/5 -16

partysmurphen
 
"It takes two to tango"
Skriven: 06:34, 10/5 -16


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2016

- Thermo-Alchemist / Binkabi [8k..]
- Burning Vengeance / Binkabi [4k..]
- Nimble Mongoose / Binkabi [6k..]
- Sunken Hollow / latsblaster [3k..]
- Skeletal Scrying / Binkabi [8k..]

- Ancestral Vision / Binkabi [14k..]
- Eye of Ugin / Binkabi [15k..]
- Aura Shards / Binkabi [7k..]
- Brago, King Eternal / Binkabi [8k..]
- Sword of the Meek / Binkabi [8k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!