Magic the Gathering
Magic the Gathering33981 medlemmar 664 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Luminarch Aspirant
av latsblaster , 14:05, 6/9 -22

"Det är dags för standard att rotera igen och ett av de mest dominanta och vassa korten som försvinner är Luminarch Aspirant. Kortet fick revideras i det digitala arena-formatet alchemy för att det blev ett av standards mest dominanta kort men jag är ingen jätte-motståndare till kortet. Kanske borde vit få vara en något bredare färg i standard istället för att vara "Luminarch Aspirant+eventuellt tillägg" (svartvit har dock spelat en del utan aspiranten), men jag tror att aspiranten är mindre dålig för spelet än The Wandering Emperor, som förstås har en annorlunda impact.

Inget fusk
Aspiranten har varken ward, hexproof, protection, multicolored, hög toughness, eller högt mana value, så den har varit bland de lättaste varelserna att få bort från slagfältet. Detta betyder inte att man lyckas hantera den jämnt eller att man inte måste hantera den, men på många sätt är den ett oskyldigt kort. Den är även lätt att blocka, då den helt saknar helt evasion. Abilityn triggar inte på en gång när kortet landar så motståndaren kan få hantera den innan den gör något.

Strategi
Aspiranten uppmuntrar dig att spela den före combat, men det kan vara fel val (I alchemy försvann den här lite intressanta grejen med kortet)! Det är också så att du kan få anpassa dina andra val beroende på när aspiranten har kommit in eller ska få komma in.

Övrig interaktion
Det som varit lite synd under aspirantens tid i standard är något för lite Mind Flayer, Skinrender, Zealous Conscripts, Aether Adept eller Hostage Taker-kort. Roligast är när det finns olika typer av svar på ett hot, och aspiranten är ett kort som många olika svar kan vara bra mot.

Gott sammanhang
I och med rotationen försvinner en del oskyldiga kort, åtminstone från Zendikar Rising och Strixhaven. Kaldheim har haft fler problematiska kort, Adventures in the Forgotten Realms kanske någonstans emellan. Standard-året med de fyra seten som försvinner hade egentligen en del som var rätt okej, inklusive aspiranten. Dominaria verkar ha förutsättningar att börja året bra, men det är förstås lite för tidigt att säga."


 

KOMMENTARER 0 st

Ingen har kommenterat "Luminarch Aspirant" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2022

- Winter Orb / latsblaster [7k..]
- Soul Bleed / latsblaster [0k..]
- Pestilence / latsblaster [7k..]
- Luminarch Aspirant / latsblaster [0k..]
- Burnt Offering / latsblaster [4k..]

- Grim Flayer / latsblaster [2k..]
- Deadly Dispute / latsblaster [2k..]
- Explorer's Scope / latsblaster [6k..]
- Make Disappear / OrC_MeD_StiL [9k..]
- Rigo, Streetwise Mentor / latsblaster [8k..]

- Nightmare Void / latsblaster [0k..]
- Flailing Soldier / latsblaster [5k..]
- Skyswimmer Koi / latsblaster [7k..]
- Invasion of the Giants / latsblaster [1k..]
- Promise of Bunrei / latsblaster [0k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!