Magic the Gathering
Magic the Gathering33983 medlemmar 638 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Flailing Soldier
av latsblaster , 10:46, 19/4 -22

"Vad är bra kort-design? Masques-block var dåligt designat enligt Maro, men inte just för att power-leveln var låg utan för att det var ensidigt Spikigt, det var inte mycket för varken Timmy- eller Johnny-spelare. Spike behöver egentligen inte handla om bra kort, utan om spelaren som vill vara skicklig och spela rätt.
Masques krävde galna mängder skicklighet, men det blev också tok-mycket "fasen, jag missade eller glömde den här begränsningen eller villkoret med den här grejen så nu förlorar jag!!!"
Detta kallar maro för dålig design, att man måste läsa 5 gånger på alla korten innan varje steg, för missar man något är matchen rökt!

Djup och komplexitet. Masques-block var så galet mana-intensivt, med ändlöst med activated abilities (som spellshapers), och ibland belönades du för att vara nertappad, och att offra länder var något som skulle ske här och var samtidigt som det fanns olika former av Land destruction - på alla rariteter. Förutom det användes olika former av taxing, likt Mana Leak, överallt. Men samtidigt var "gratis-spells" (som Unmask) ett återkommande tema i blocket!

Förändring. Veckans kort var så annorlunda från idag. Jag såg någon kalla det för ett av de absolut sämsta varelse-korten för 1 mana (ingen aning om jag ska hålla med).
Det är en väldig skillnad i tempo om vi jämför Masques mot Neon Dynasty (där man verkligen inte har råd att offra länder?). Neon Dynasty är ett set som har fått cred för att fungera bra för draft men där skulle kanske Flailing Soldier vara extra svag?
Knappast spelar det inte samma roll idag om motståndaren är nertappad eller inte, du vet var du har dina kort! Å andra sidan är det viktigt att kunna "kurva ut".

Vilken draft är du sugen på idag? Skulle du vilja köra Masques-draft eller duger Neon Dynasty fint?"


 

KOMMENTARER 5 st


latsblaster
 
Berz: Jag antar det. :)

Tack för era kommentarer!
Skriven: 07:35, 20/4 -22

Sajkobeer
 
Masques, pga roligare än Neon dynasty.
Skriven: 21:23, 19/4 -22

HeroBean
 
Jag gillar kort som är "enkla, men djupa". Som Crack The Earth: Båda spelare saccar ett kort. Detta leder till beslut för båda spelarna där man behöver ta i åtanke bl.a bådas bräden och hur spelet kommer fortgå.

Sådana kort tycker jag är eleganta.

Jag tycker många kort har för mycket text. T.ex Extraction Specialist: Lifelink + Återuppliva en gubbe(som har mindre än 2 cmc) + Den kan inte attackera eller blocka så länge du styr Extraction Specialist.

För många ord och för komplext. Dess andra förmåga hade räckt till. Just ord-tätheten blir ett problem för nya spelare har jag märkt.
Skriven: 20:13, 19/4 -22

Jönsson
 
Rosholms gamla artikel om Masques-limited: https://www.svenskamagic.com/artiklar/index.php?ID=1261
Skriven: 14:08, 19/4 -22

Berzell
 
Jag förstår Maros kommentar om att Masques var ett dåligt set - men det är väl mer utifrån ett försjälningsperspektiv? Jag menar om det inte tilltalar alla spelargrupper så säljer det mindre. Personligen (som någon som Maro skulle kalla "spike", antar jag) så ser jag gärna set som är komplexa och skicklighetskrävande. I det avseendet är ju Neon dynasty väldigt väldesignat, massor av komplexitet och djup. Men med det sagt skulle jag gärna spela en Masques-draft, för att se om det är så dåligt som jag minns det :)
Skriven: 11:51, 19/4 -22


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2022

- Winter Orb / latsblaster [7k..]
- Soul Bleed / latsblaster [0k..]
- Pestilence / latsblaster [7k..]
- Luminarch Aspirant / latsblaster [0k..]
- Burnt Offering / latsblaster [4k..]

- Grim Flayer / latsblaster [2k..]
- Deadly Dispute / latsblaster [2k..]
- Explorer's Scope / latsblaster [6k..]
- Make Disappear / OrC_MeD_StiL [9k..]
- Rigo, Streetwise Mentor / latsblaster [8k..]

- Nightmare Void / latsblaster [0k..]
- Flailing Soldier / latsblaster [5k..]
- Skyswimmer Koi / latsblaster [7k..]
- Invasion of the Giants / latsblaster [1k..]
- Promise of Bunrei / latsblaster [0k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!