Magic the Gathering
Magic the Gathering33983 medlemmar 638 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Skyswimmer Koi
av latsblaster , 14:39, 14/3 -22

"Tänk att det nya setet Kamigawa Neon Dynasty har så mycket i sig att ta upp. Meknaikerna är väldigt täta genom korten och setet är tydligt en del av sin samtid. Veckans kort är i mitt tycke ett grymt pushad Phantom Monster på common-nivå, ungefär som för ett år sen i Kaldheim (Augury Raven) men jag tänker att Skyswimmer Koi kan vara ännu vassare.

Nu visar det sig att en viss person på ett bekant ställe, youtube, hävdade att man inte vill spela Hill Giant i limited (på mana value 4 hittar man inte fler common 3/3:or än ålen och kanske Jukai Preserver i nya Kamigawa). Jag vet att Phantom Monster är bra mycket hetare än Hill Giant, men jag valde ändå att utnyttja den sociala aspekten och påpeka att det var rimligt med Hill Giant i limited för bara "några" år sedan. Han menade på att det var rimligt 1997 - för 25 år sen.

Tydligen så måste jag ha missat både en och annan sak när jag fick lära mig om limited här på SvM för mer än 10 år sedan, för då fick jag höra att Scavenging Scarab var spelbar i darksteel-limited och att min gamla favorit Bog Wraith skulle fungera bra i 10th edition-limited. Och för nästan 10 år sen hade jag en icke-färdig diskussion om Magic 2013 limited vilken gick ut på att jag tänkte att Jayemdae Tome alltid var bättre att spela än supersnåla Zombie Goliath (även de sämre creature-färgerna har på mana value 5 överlag fått så mycket bättre stats under senare år).

Så vad ska vi säga? Är Hill Giant inte längre spelbar i limited (med någon form av upside, de har alla upsides i samtliga färger idag)?"


 

KOMMENTARER 7 st


latsblaster
 
Nu finns det bra Removal i svart mot planeswalkers och creatures ... för fyra mana ... hösten 20 fanns det svart removal för 2 men då kostade det liv. I somras kostade det liv för två mana men då var det uncommon?
Skriven: 22:22, 17/3 -22

partysmurphen
 
fjodorsascha:
Var hittar du alla dessa 2-mana removals? Och varför vill du inte ha stabila flyers i limited?

Vad är det för kort du lyckas få till dina limitedlekar egentligen om Centaur Courser inte är ett kort du vill ha i din lek?

Känns som jag missar något. Jag köper att det finns draftformat där synergi är superviktigt och där faller sådana här kort bort.

Sen är Hill Giant kanske inte jättehet. Jag tycker dock det är underskattat att en ett snäpp större kropp kan hålla tillbaka flera 2-drop som står och ser dumma ut.
Skriven: 08:35, 17/3 -22

latsblaster
 
Fjodor: förmodligen mest för att det finns så många bra alternativ idag.
Skriven: 18:32, 15/3 -22

fjodorsascha
 
Varken Hill Giant eller Phantom Monster är speciellt heta kort i limited idag. 3/3 dör till 2 manaremoval, tradear med 2 mana-creatures och har inte tillräckligt med impact i de allra flesta games. Med det sagt har kort som Koi en plats i kombination med t.ex Containment Construct eller Brilliant Restoration som en synergidel. Men i regel är Hill Giant, eller ens Centaur Courser, inte något jag vill ha i en limitedlek.
Skriven: 07:00, 15/3 -22

latsblaster
 
Usch! :/ Tack!
Skriven: 19:47, 14/3 -22

Beakid
 
Skallen: Good find, fixat!
Skriven: 14:48, 14/3 -22

Skallen
 
Kaladesh -> Kaldheim i första stycket kanske?
Skriven: 14:41, 14/3 -22


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2022

- Winter Orb / latsblaster [7k..]
- Soul Bleed / latsblaster [0k..]
- Pestilence / latsblaster [7k..]
- Luminarch Aspirant / latsblaster [0k..]
- Burnt Offering / latsblaster [4k..]

- Grim Flayer / latsblaster [2k..]
- Deadly Dispute / latsblaster [2k..]
- Explorer's Scope / latsblaster [6k..]
- Make Disappear / OrC_MeD_StiL [9k..]
- Rigo, Streetwise Mentor / latsblaster [8k..]

- Nightmare Void / latsblaster [0k..]
- Flailing Soldier / latsblaster [5k..]
- Skyswimmer Koi / latsblaster [7k..]
- Invasion of the Giants / latsblaster [1k..]
- Promise of Bunrei / latsblaster [0k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!