Magic the Gathering
Magic the Gathering33873 medlemmar 724 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Deadly Dispute
av latsblaster , 23:13, 5/7 -22

"Det känns jätteskönt att få lägga fram Deadly Dispute som veckans kort först nu, detta efter att ha somnat till en MtG-arena video med en helsvart standard-historia utan Deadly Dispute.
Det är inte så att det nu finns ett så mycket större hopp om att spela svart i standard utan Deadly Dispute, utan jag tänker mer att vi den här gången tar tillfälle att titta på konsekvensen av vad som händer när svaga kort stärks och kommer tillbaka i en starkare variant.

Nya kort med beprövade effekter
Att offra grejer och dra kort har en lång historia, men då syftar jag inte på permanents som Phyrexian Vault (sedermera Vampiric Rites), utan spells som Dredge.
Nu tänker jag mig att Deadly Dispute är slutprodukten av Skulltap, vi får inte se en mer effektiv Skulltap, åtminstone är det nog inte det som vi vill, om inte Modern Horizons-konceptet ska fortgå och fortsätta dra saker till sin spets (eller överdriva det hela om du så vill).

Robin Hood-utveckling
När man tar en design av ett begränsat kort som Skulltap och skapar en version som blir mer flexibel, först Altar's Reap, så blir det större chans att fattigare kort med smalare effekter får ett möjligare användningsområde.

Minsta lilla förändring
Vägen från Altar's Reap till Costly Plunder är inte så lång, det senare kortet är inte så mycket bredare, om vi inte ska trycka på den utveckling att svart i modern MtG får interagera mer med artifacts än vad som var förr (en utveckling som Mirrodin-seten var med och tvingade fram långt tidigare). Antalet artifact-tokens har också påverkat den här rimliga utvecklingen (Gold, clues, food, blood).

Alldeles för många treasures?
Det som kan göra kortet farligt är att det blir för mycket ramp-möjligheter i standard. Det är ju inte så att du idag i andra fall får hoppa från 2 till 4 mana under/efter runda 2, men senare får du god chans att komma upp i 5-7 mana i förtid. Idag fuskas inte Titan of Industry in på slagfältet genom Quicksilver Amulet-kort, den hardcastas (fast ofta med hjälp av just treasures).

Lagom blir bäst?
Det här med att uppgradera smalare kort har definitivt sina gränser. Även om det sker med kort som inte har briljerat i constructed bör det ske med försiktighet. När det gör det anser jag att det blir bra.
Bland de värsta av fallen är säkert Counterspell (Mana Drain!?) medan Inspiration fått ganska sunda varianter (Glimmer of Genius & Co.).

Vilka exempel tycker du att man har lyckats bäst med (hoppas att du är med på varför Baneslayer Angel och Serra Angel inte är med i sammanhanget)?"


 

KOMMENTARER 2 st


latsblaster
 
Play with Fire har en ganska rimlig upside, men Shock är ju rätt okej som den är och behöver knappt upsides.
Skriven: 22:21, 7/7 -22

Skallen
 
Play with Fire har en fin liten bonus jämfört med shock.
Skriven: 17:00, 7/7 -22


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2022

- Soul Bleed / latsblaster [0k..]
- Pestilence / latsblaster [7k..]
- Luminarch Aspirant / latsblaster [0k..]
- Burnt Offering / latsblaster [4k..]
- Grim Flayer / latsblaster [2k..]

- Deadly Dispute / latsblaster [2k..]
- Explorer's Scope / latsblaster [6k..]
- Make Disappear / OrC_MeD_StiL [9k..]
- Rigo, Streetwise Mentor / latsblaster [8k..]
- Nightmare Void / latsblaster [0k..]

- Flailing Soldier / latsblaster [5k..]
- Skyswimmer Koi / latsblaster [7k..]
- Invasion of the Giants / latsblaster [1k..]
- Promise of Bunrei / latsblaster [0k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!