Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 655 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Concealed Weapon
av latsblaster , 14:53, 18/3 -24

"Jodå, jag har gått igenom alla korten från Karlov-setet, och kollat på vad som gav mig mest tankar.

Jag har även testat ChatGPT för att få svar på vad som hände vid Karlov Manor men får än så länge svar som liknar de som Ripley och Dallas fick 1979 i original-Alien (hittar sedermera utan chat att det är Zegana som dödats och att några moderna ravnica-kändisar i MtG är misstänkta, typ Judith).

Men efter att ha gått igenom korten ganska mycket och funderat en del på face down i MtG:s historia kom jag fram till att Concealed Weapon är kortet som jag fastnat för mest, tyvärr inte flavour-mässigt utan för dess design.

I övrigt finns det en del bra design bland setets kort men jag har inte löst vad play boosters betyder när man väl draftar eller bygger sealed, lite spännande tycker jag det är i alla fall (jag är inte bara negativ, synd på priserna bara).

När jag hittade Concealed Weapon tänkte jag på mer än 10 år sen då Greatsword var en så hypersnål Loxodon Warhammer och de senaste 10 årens snåla varianter på Vulshok Morningstar som har överträffat varandra på löpande band, (allt för att equipments ska vara dåliga?).

Nu är ju Concealed Weapon uncommon och har färg och vi har bland annat haft en del living weapon-liknande efterföljare för två mana (att morpha för 3 gör den ju till varelse), gärna med färgad mana som blivit mer vanligt för både artifacts och equipments efter Smuggler's Copter.

Kanske är det bra att du kan morpha om du skulle stå utan röd mana runda 3 (tyvärr är du väl oftast död då, men du kan ju behöva ett extra hot/svar som slår för 2?).

Det speciella med Concealed Weapon är att komplexiteten är djupare än vad många andra uncommons och equipments har haft på länge. Att morpha något annat än varelser i standard funkade ju bara delvis i och med fate reforged (manifest), jag tycker att det är bra att man kan få bluffa på det sättet igen. I gömda vapnets fall kan ju morphen innebära en massa olika beroende på situation.

Kanske var morph på gränsen till för dyrt så bonusen att få lite ward är väl rimlig (disguise). Det blir trixigt att en equipment tillfälligt kan få pseudo-hexproof.

Jag är lite nöjd med att Wizards låter det vara komplext när designen är bra. I värsta fall tänker Wizards design team att disguise inte var värt det på en equipment, att den används för sällan, men jag hoppas inte på det.

Gillar du disguise?"


 

KOMMENTARER 4 st


latsblaster
 
Johan: Japp, det kan finnas situationer då man kan få bort removal, dock är det ju ganska dåligt att spela removal i en face downare när motståndaren har mana, då typ all face upp i setet ger någon bonus.
Skriven: 21:09, 19/3 -24

yohaan81
 
Concealed Weapon är ju väldigt intressant, dels för targets och för attacker.

exempelvis kan man ju få en mindre creature att bli större i block eftersom om man flippar den i combat så slutar den va ett creature, och dessutom attachar instant speed.
man kan lura in en blocker på vapnet, o den andra går fri och får ändå in skadan från vapnet i morph.

men vad sker om man targetar den med en destroy target creature, dem betalar ward 2, och man morphar upp den, den slutar vara creature o attachar sig på ett annat creature, men blir targeten fizzlad? eftersom den inte längre är ett creature?

på så sätt fintar man bort både en murder, och drar ur manan i warden. väldigt nice. och tills dess så fungerar den fint som en 2/2 med ward 2.
Skriven: 17:39, 18/3 -24

genkaan
 
Jag gillar konceptet, problemet är att det gått från Sultai till typ Naya (sett från morph/facedown synergism perspektiv). Hade det hållit sig kvar vid Simix+ (kanske gått Temur eller Bant) så hade det gått att bygga decks som faktiskt drar nytta av mekaniken.

Sett strikt från EDH eftersom det är det enda formatet jag frivilligt spelar.
Skriven: 15:50, 18/3 -24

CrowZoneMan
 
Jag gillar disguise, morph med lite skydd är nog vad morph borde ha varit från början
Skriven: 15:05, 18/3 -24


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2024

- Concealed Weapon / latsblaster [4k..]
- Overburden / latsblaster [2k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!