Magic the Gathering
Magic the Gathering34091 medlemmar 722 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Pestilence
av latsblaster , 10:53, 19/9 -22

"Det blir för ensidigt att bara skriva om sina favorit-kort, men veckans kort är enligt mig fortfarande det överlag mest väldesignade kortet i MtG:s historia.
Jag kan nästan skriva hyllmeter om min egen historia med kortet, en sådan historia som inget annat kort har för mig (okej, kort som Hungry Mist och Hypnotic Specter har några bekanta gjort roliga tack vare egenheter, men det är något annat). Men även om jag bortser från mina minnen finns det hur mycket som helst kring Pestilence.

100% topdown design
Pestilence är just det som kortet är tänkt att vara. Allt i kortet genomsyrar det. En läskig förvandling som kan angripa allt, och ju mer du 'lägger in' (i form av mana) desto värre blir resultatet.

Inget onödigt krångel
Jag är inte mycket för gamla alfa-designen eller de horribla tidiga seten. Pestilence skiljer sig på så vis att inget i kortet är onödigt krångligt. Jämför med The Abyss. Ja, Pestilence har inget non-blaha i sin wording, och inte heller något snack om regeneration.

Så vill vi spela Magic
Det är något rimligt i att du kan använda effekten så länge du har mana, inget tap krävs, olika gånger under en tur. Har du tillräckligt med mana när farsoten kommer in behöver du inte vänta på att börja skada, och varje runda får du passa dig så att slagfältet inte är tomt, för då får du inte behålla din ljuva Pestilence. Motståndaren kan försöka lösa situationen genom att offra/studsa/phasa/"långsam-blinka" (är du med?) om den inte har en Demystify-effekt.

Synnergier i massor
Du kan trixa på tomt slagfält med manlands, idag kan du spela Boros Reckoner & Co., Trigga dinosaurie-abilityn som smyg-startade med Fungusaur (va, alfa-design igen? Nej, nu när jag kollar upp så hittar jag att abilityn faktiskt heter enrage och ett exempel är ... Cacophodon) eller så kan du bara hålla på med allmänt mygel tillsammans med lifelink eller drain-effekter för att vara på rätt sida (ska vi också nämna Death's Shadow & Co.?).

Jag har inte slutat hoppas på en Pestilence-reprint i standard. Kanske är jag orealistisk, men Impulse kom ju tillbaka. Commander-produkterna verkar ha missat eller ignorerat kortet men det är i mitt tycke verkligen spelets finaste kort."


 

KOMMENTARER 7 st


LordOfThePit
 
Aaah, Stuffy Doll's bästa kompis.
Skriven: 08:32, 28/9 -22

latsblaster
 
Drain Life var före modern eran, sen kom Consume Spirit. ;)
Skriven: 18:08, 26/9 -22

queenen
 
Jag spelade commons only turnering i Jönköping och vann med Pestilence Control. Cemetery Gate var mvp. Crypt Rats som extra rens och Drain Life + Corrupt som finishers. Jag hade lite tur och dodgade Monowhite i semin-- som spelade 8x maindeckade prot black gubbar, men den fick stryk av typ Sligh.
Skriven: 12:29, 26/9 -22

latsblaster
 
När jag frågade maro sa han att det inte skulle komma tillbaka som common, vilket känns självklart. Så frågan är om inte uncommon också vore tveksamt. Vet inte hur Pyrohemia gjorde, men den var röd med svagare röda toughness jämfört med svart.
Skriven: 09:09, 20/9 -22

Beneficium
 
Extremt underskattat i edh. Standard? Svårbedömt för mig, men som common eller uncommon skulle det slakta draft/sealec
Skriven: 23:51, 19/9 -22

latsblaster
 
Sinnessjukt bra illustration men jag tror att både Basset och urza också hade bra bilder.
Skriven: 23:22, 19/9 -22

GTO
 
Mysigt kort!
Skriven: 11:15, 19/9 -22


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2022

- Winter Orb / latsblaster [7k..]
- Soul Bleed / latsblaster [0k..]
- Pestilence / latsblaster [7k..]
- Luminarch Aspirant / latsblaster [0k..]
- Burnt Offering / latsblaster [4k..]

- Grim Flayer / latsblaster [2k..]
- Deadly Dispute / latsblaster [2k..]
- Explorer's Scope / latsblaster [6k..]
- Make Disappear / OrC_MeD_StiL [9k..]
- Rigo, Streetwise Mentor / latsblaster [8k..]

- Nightmare Void / latsblaster [0k..]
- Flailing Soldier / latsblaster [5k..]
- Skyswimmer Koi / latsblaster [7k..]
- Invasion of the Giants / latsblaster [1k..]
- Promise of Bunrei / latsblaster [0k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!