Magic the Gathering
Magic the Gathering32268 medlemmar 719 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Thief of Sanity
av latsblaster , 08:12, 24/5

"I höstas kunde jag konstatera att wizards hade skapat en ny variant på Nightveil Specter, ett kort som huserade i standard efter rotationen sommaren 2013 när tråkiga Theros-block och devotion gjorde om standard till företrädesvis enfärgade strategier nästintill utan sorceries och instants (artifacts utan färg var inte heller någon höjdare och Gray Merchant of Asphodel tillhörde formatets bästa kort).

Jag kollade på Thief of Sanity och vid jämförelsen med Nightveil Specter noterade jag att kortet millade bra mycket bättre och kunde skapa ett bättre urval på vad som skulle stjälas, samt ökade möjligheten att kunna casta kortet med valfri mana. Dock var det tydligt att mana-kostnaden i mitt tycke var lite mer restriktiv (hybridmana är nog med standards manabas lättare att betala) och att lite toughness saknades. Jag tänkte också att Nightveil Specter har förmågan att sno länder, vilket ibland är mycket användbart.

Det jag missade hos Thief of Sanity är att även om den bränns upp kan du fortfarande casta de stulna korten efteråt! Den här detaljen i förmågan tror jag kan bli extra viktig för standard nu när motståndaren kan spela galna planeswalker-bomber i massor.

Efter att ha omvärderat omständigheterna skulle jag säga att Thief of Sanity är starkare än sin föregångare, och att möjligheten att kunna casta motståndarens galna kort kan vara extra viktig just nu.

En liten bonus med Thief of Sanity är att en spelare som vill köra någon sorts kul casual mill kan välja att använda den, där har de lyckats bra i designen, det lilla extra att man tar tre kort från bibblan krävde så få extra ord.

Jag tänker idag att Thief of Sanity visar hur wizards design utvecklas och att man i viss mån levererar löftet om att standard ska innehålla flera bra svar. Vi har ju andra kort från Ixalan-block som också bygger på att man kan utnyttja motståndarens resurser. Kort som Thief of Sanity gör att det inte bara är fördel för motståndaren att spela flerfärgad good stuff, och eftersom dessa nya wordingar bygger på att du inte behöver rätt färg skyddas inte de mångfärgade strategierna som de i större utsträckning gjorde mot Nightveil Specter (jag tror att Gonti, Lord of Luxury var startskottet på den här positiva trenden?).

Jag gillade Nightveil Specter lite grann och jag är rätt nöjd med Thief of Sanity. Vad tycker du?"


 

KOMMENTARER 5 st


latsblaster
 
deox: Att spela motståndarens kort är inte brutet så länge du får betala kostnaden för dem och korten inte kommer från battlefield eller handen. Så det farligaste och närmaste brutet jag tänka mig nu är den blåsvarta piraten, Hostage Taker, men inte ens den känns än så länge för bra, för i så fall skulle den ha dominerat standard mer.
Skriven: 09:18, 1/6

CH
 
Mycket jobbigt att möta om man själv spelar kombolekar.
Skriven: 11:55, 26/5

mindtrix
 
Min erfarenhet är att får den dunka in två gånger så har du ofta vunnit.
Skriven: 18:51, 25/5

Deoxiribos
 
Bra skrivet, skulle absolut vilja se fler som denna i rotation. Dock så förstår jag ju att det lätt blir brutet om det kommer för mycket i spel. Roligt kort.
Skriven: 22:59, 24/5

ztrider
 
Gillar!
Skriven: 08:14, 24/5


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2019

- Sin Prodder / latsblaster [10k..]
- Force of Negation / latsblaster [4k..]
- Thief of Sanity / latsblaster [5k..]
- Wall of Caltrops / latsblaster [13k..]
- Experimental Frenzy / latsblaster [3k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!