Magic the Gathering
Magic the Gathering32026 medlemmar 821 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Experimental Frenzy
av latsblaster , 20:54, 3/1

"Jag hade tur (?) som blev Decks to Beat-ansvarig för standard i höstas, för det har verkligen varit ett mer dynamiskt format efter att Kaladeshs och Amonkhets Good stuff-bomber roterade ut ur standard. Jag har inte mycket till övers för kort som fatcaster mage (Torrential Gearhulk) och skabbgud (The Scarab God), powerleveln är så hög på sådana kort att nästan vem som helst kan bli osäker på om det står rätt till eller inte.

I höst är de mest dominanta korten från tidigare set (Ixalan, Dominanta och Core set 2019) snarare än från nya Guilds of Ravnica, och veckans kort är än så länge en kontrast till tidigare standard, kortet är kraftfullt men dominerar inte alls sönder formatet, trots att det mest kostar färglös mana verkar det än så länge vara något för enfärgade rödingar.

Förra standards Ravnica, runt 2013, var Good stuff-standard med störiga änglar i tre- eller fyrfärgade hjärndöda hop-plock tillsammans med Thragtusk, nu är det ett fåtal enfärgade saker som slåss främst mot guildsen Izzet, Boros, Golgari och Selesnya (Dimir är med på ett hörn), medan de mångfärgade hop-plocken lyser med sin frånvaro. Det är nästan inga kort som spelas i flera olika konstellationer.

Veckans kort är av en djärv design, ytterligare ett sådant kort som visar var färgen röd är på väg i dessa tider. Möjligheten att faktiskt få göra något med jump-start är bara en av sakerna man kan tänka sig, annars går det fint att bara top-decka Shock."


 

KOMMENTARER 3 st


schweinefett
 
kombo med light up the stage (nya kort är inte i handen).
Skriven: 15:41, 21/1

Felix
 
ROLIGT kort, bra design och inte brutet. Dock, möjligtvis det mest snöbollande kortet i standard.
Skriven: 18:39, 4/1

mindtrix
 
Kortet spelas även i en lite janky lista med Wayward Swordtooth för att komma förbi klumpar med länder och för att garantera mycket länder för att ösa spells med Frenzy.
Skriven: 08:04, 4/1


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2019

- Sin Prodder / latsblaster [10k..]
- Force of Negation / latsblaster [4k..]
- Thief of Sanity / latsblaster [5k..]
- Wall of Caltrops / latsblaster [13k..]
- Experimental Frenzy / latsblaster [3k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!