Magic the Gathering
Magic the Gathering32026 medlemmar 821 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Force of Negation
av latsblaster , 20:46, 11/6

"Under spoiler-säsongen av Modern Horizons dök det upp en cykel som jag själv uppfattade som synnerligen stark. Det är de enfärgade pitch-korten (kallar man de så?) Force of Virtue, Force of Negation, Force of Despair, Force of Vigor samt Force of Rage där man kan betala alternativa kostnader, i detta fall för ganska bra effekter. En bonus denna gång verkar vara att den vanliga kostnaden ser ut att vara möjlig att betala hyfsat ofta (om man spelar dem med en lämplig manabas).

Den vita är bevisligen en flashig antheme, den blåa är en Negate med Dissipate-bonus, den svarta en lite omständig men trixig Murder (jag vet inte om det är värt att beskriva den bättre, kortet ser ut att kunna göra mycket mer än den "mekaniska föregångaren" Cradle to Grave?), den röda en flashig dubbel Spark Elemental/alternativ Ball Lightning och den gröna en dubbel Naturalize. Det här är inga dåliga effekter enligt mig.

Jag antar att korten i cykeln fick sina namn efter Force of Will, som själv var den starkaste delen av en i sin tur ganska stark cykel (där åtminstone 4 av korten var tillräckligt starka för att göra skillnad när det begav sig, Pyrokinesis lyckades till och med överleva in i modern tid). Skillnaden mot Alliances cykel tycker jag är att det är tydligt att alla fem korten i den här cykeln är riktigt starka, förmodligen tillräckligt starka för att vara bra på allvar någonstans. Jag läste att någon tyckte att den röda (Force of Rage) var så mycket sämre än de andra, men jag tycker att styrkan i den är så pass hög att inte ens den på förhand ska räknas bort (är den inte rent av en mer flexibel variant på Ball Lightning, vad missar jag?).

Föga förvånande verkar blå åter få det starkaste kortet i cykeln. Force of Negation kontrar, de flesta andra blåa effekter vore sämre. Att kontra både planeswalkers, spells, enchantments och artifacts är rätt hyfsat till att börja med (jag tycker att Negate är en tillräckligt bred kontring), och när man saknar sitt blåa kort kan man lättare betala än , sen att man får Dissipate-effekten på köpet verkar ju bra? Säkert kan man hitta många användningsområden för kortet, vilket gör att det är ett ekonomiskt bra kort att placera i sin sideboard om inte annat (istället för alla möjliga konstiga hat-kort som bara riktar sig mot en form av motstånd).

Huruvida kortet tar sig in i olika format behöver vi inte spekulera länge om, Modern Horizons dyker upp väldigt snart. Jag tänker mig att Force of Negation har en rimlig chans att vara ett kort till och med för main deck. De andra korten är också intressanta, men mer svårbedömda. Jag kan i nuläget inte se att Force of Despair och Force of Vigor skulle förbises helt när man ska välja ut 75 kort, eller missar jag något?"


 

KOMMENTARER 4 st


Bjorn
 
Limiterat...
Skriven: 01:05, 13/6

latsblaster
 
CzM: Döda två attackers vore ju grymt, eller plocka ner en goyf när du bara har damage-baserad removal och annars missar.
Skriven: 00:01, 12/6

CrowZoneMan
 
Att få dubbla spark elemental är inte dåligt, men det känns limiterat med bra tillfällen att spela den på motspelarens tur.
Skriven: 22:24, 11/6

mindtrix
 
Force of Despair tar exempelvis Emrakul och True-Name Nemesis i legacy..
Skriven: 20:59, 11/6


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2019

- Sin Prodder / latsblaster [10k..]
- Force of Negation / latsblaster [4k..]
- Thief of Sanity / latsblaster [5k..]
- Wall of Caltrops / latsblaster [13k..]
- Experimental Frenzy / latsblaster [3k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!