Magic the Gathering
Magic the Gathering32026 medlemmar 821 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Wall of Caltrops
av latsblaster , 08:36, 21/2

"Eftersom det ibland kan hävdas att det var bättre förr kan det vara bra att plocka fram ett väldesignat kort från Magics tidiga dagar eller tidiga expansioner (Jag tror att de block-lösa expansioner som varade fram till Ice Age ibland kallas just för tidiga expansioner?). Så sent som 1995 kunde kort ha redigt långsökt design i Magic (jag tror att någonstans runt mirage började designen bli allmänt mindre konstig på sina håll; de "wordiga" korten med mer text började bli mer genomtänkta - Ice Cauldron med vänner började lysa med sin frånvaro).

Man kan för 25 år sen ha haft en flavouridé och sen ville man försöka fånga den till varje pris, men resultatet blev istället ett kort som var rätt knepigt att förstå sig på. Ett sådant kort väljer man idag att spela för att förvirra motståndaren, kanske under någon sorts vansinnig och sen avslappnad helg-Magic (Chains of Mephistopheles tillhör säkert undantagen, ett kort som är konstigt men starkt och kan ha synnergi med senare kort som Life from the Loam).

Wall of Caltrops är ett klassiskt dåligt designat magic-kort, för det blir inte omedelbart uppenbart vad tanken med kortet var eller vad det gör för nytta (det verkar inte ens gå att snickra ihop något busigt med gamla vederstyggliga Fortified Area som annars åtminstone kan hjälpa till med att låsa ner combat). Inte heller är det speciellt troligt att du får en idé med att prova kortet för att det verkar skoj i någon konstellation. Det var just det som så många kort i Kaladesh lyckades med, jag blev sugen på allt möjligt skumt (sen blev det i praktiken inte fullt så skoj men jag lockades med och ville verkligen testa).

Bands kan man också ta upp i sig som dålig design eftersom det tillräckligt ofta blir väldigt krångligt att hålla reda på vad resultatet faktiskt blir i combat. Jag läste i Ice Age-reglerna (på den tiden kunde man få med Magic-regler i fick-format när man köpte vissa produkter) vilka block-trix man kan kunde göra med bands, finurligt, men faktiskt ganska omständligt och ointuitivt!

Avslutningsvis leder alltså detta mig in på våra nuvarande Ravnica-set. Det är ganska många kort vars design tilltalar mig, även om mitt favorit-guild, Rakdos, åter igen har en ganska trist guild-mechanic. Om mitt humör stabiliserar sig tänkte jag kolla vidare på vad vinterns fina men svårstavade set kan ha att erbjuda (Alliegance? Allegiance? Hur många gånger får jag inte 0 resultat i kortpärms-sökningen om jag inte kopierar namnet?). Räkna med kort som är tilltalande och som man förmodligen vill spela med."


 

KOMMENTARER 13 st


Felix
 
Edit: Jaha, blocking. :(
Skriven: 11:58, 2/3

Felix
 
Dunderlunke:
Isochron Scepter + Glyph of Destruction.
Boom!
Skriven: 11:57, 2/3

Dunderlunke
 
Jag väntar fortfarande på ett kort som låter walls attackera men dem untappas inte. Det vill säga att man bokstavligen välter väggarna på motståndarna, om inte annat varför i helvete har vi inte sett en liknande "mechanic" i ett "UN" set?

För det är så jag ser på Arcades edh lekar.

Och fan jag ska inte behöva förklara mig!

Att välta murar som en offensiv strategi är en fan så rolig tanke!
Skriven: 01:49, 28/2

latsblaster
 
Home bygger ju bara på att blå de facto är och ska vara en starkare färg än de andra, och det är ju inte heller en aspekt av bra design. Det verkar som att wizards nya trestegsjobb nu börjar ge resultat med tanke på hur pass brett standard-metat har varit på sistone.
Skriven: 22:01, 22/2

Preacher
 
Lats och skumme: jösses vad dåliga home-korten var! Barbaren (en tvåtvåa för 1R med swamphome!!!) och gorillapacket (tretrea för tre med foresthome) får en att må dåligt. Lats förslag för en fyrfyra för U känns ju rätt medioker men är ett hus jämfört med de andra Home-gubbarna
Skriven: 21:48, 22/2

bredbite
 
Angående frågan om Chains till synes infintie draw loop.

https://boardgames.stackexchange.com/questions/38686/how-does-chains-of-mephistopheles-work
Skriven: 15:17, 22/2

latsblaster
 
Bra domarfråga.
Skriven: 17:23, 21/2

Bjorn
 
Alltså, är det bara jag som tolkar Oracle-wordingen på Chains of Mephistopheles som att den triggar på sig själv och skapar en oändlig loop där första spelaren som drar ett kort rummagar hela sitt library direkt?

Den ny wordingen verkar ju inte alls göra som den gamla.
Skriven: 15:19, 21/2

latsblaster
 
preacher: Ja, så illa var det ju på den tiden. Men home är ju en nackdel. Fetch - hämta Tropical Island - casta en hypotetisk 4/4 merfolk med islandhome för - passa turen med Tarmogoyf, land och Daze på handen. Motståndaren två för ettar med Wasteland! Vet inte om det är bra magic, men det kunde ha sett ut så!
Skriven: 11:27, 21/2

skumme
 
Gorilla Pack var nog det enda icke-blåa "home"-kortet från den gamla tiden
Skriven: 10:40, 21/2


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2019

- Sin Prodder / latsblaster [10k..]
- Force of Negation / latsblaster [4k..]
- Thief of Sanity / latsblaster [5k..]
- Wall of Caltrops / latsblaster [13k..]
- Experimental Frenzy / latsblaster [3k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!