Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 641 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Turn to Frog, 2 gånger... Sylvan offering ...
Kaya the Inexorable vs Myrkul, Lord of Bones
Senast läst: 03:29:14, 25/4 -24. Läst 808 gånger.
Tamerleen
MEDLEM
Helsingborg
@svm s. 15/4 -13

8 rubriker
4 svar

Kaya the Inexorable vs Myrkul, Lord of Bones 10:22:32, 11/7 -22  
Fungerar Kaya the Inexorable med Myrkul, Lord of Bones? Dvs, får jag en token och behålla mitt creature på handen?

SidPao
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 5/2 -07

91 rubriker
618 svar

1. Nej. När det creature som K... 16:19:06, 11/7 -22  
Nej.

När det creature som Kaya har använt sin +1 på dör så får du två triggers, en från Myrkul, Lord of Bones och en från Kaya the Inexorable.

Om du väljer att resolva Myrkul först och exilar ditt creature så får du en enchantment-kopia av ditt creature, men sedan kommer Kayas ability inte längre se det creature i graven och ger dig inte kortet tillbaka, men du får en 1/1 spirit. (Kayas ability är heller inte kvar på ditt creature card i graven för att trigga igen när Myrkul exilade det.)

Om du väljer Kaya först blir det omvänt så att du får din spirit och ditt creature card tillbaka till handen, men förstås så kan Myrkul sedan inte exila ditt creature card från graven för en ytterligare token.

edit:
Ah, förstås! missade en detalj som Choper rättade till, tackar för det.

Uppdaterad: 17:29:35, 12/7 -22
PsssT
MEDLEM
Malmö
@svm s. 30/12 -06

160 rubriker
1259 svar

2. Jag förstår inte riktigt varfö... 09:42:58, 12/7 -22  
Jag förstår inte riktigt varför det blir som det blir i fallet då Myrkuls trigger resolvar först. Vad är det som gör att vi inte får en spirit? Dvs varför gör inte kayas ability så mycket den kan och skapar en spirit men utan att ta tillbaka kortet?
 
ZIM shall lead!
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
FSVM - LEDAMOT
Axvall
@svm s. 26/5 -04

93 rubriker
2198 svar

3. Det gör den. Du kommer att få ... 11:17:43, 12/7 -22  
Det gör den. Du kommer att få en 1/1 spirit av Kaya oavsett, av just anledningen du anger. Gör så mycket den kan eftersom Kaya inte bryr sig om du faktiskt flyttar på kortet.

I övrigt beskriver SidPao det rätt bra, enda annat att notera är att anledningen till att Myrkul inte ger dig en token om du resolvar Kaya först är att det står "may... ...if you do" på triggern. Hade inte den delen funnits hade den gått på last known information och skapat en token.


(Edit: editerade SidPaos inlägg till att bli korrekt för att skapa mindre förvirring för andra som läser vid senare tillfälle)
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 11:20:09, 12/7 -22
yohaan81
MEDLEM
Örebro
@svm s. 10/4 -09

235 rubriker
488 svar

4. försöker förstå men har säkert... 15:02:10, 11/8 -22  
försöker förstå men har säkert otur när jag tänker nu.

men Myrkul, Lord of Bones trigger är att djuret dör, och efter så får man välja enligt "you may" och och Kaya the Inexorable triggar direkt på att djuret har "dött" och kan därmed inte trigga på att djuret istället går i exile med Myrkul, Lord of Bones, och därför hamnar man i ett läge där djuret dör, Kaya ger oss en 1/1, men eftersom myrkul flyttar djuret till exile, så "hittar" inte kaya djuret i exile eftersom den tittar efter djuret i graven enligt "dies".

jag har lite följdfrågor med liknande.
vad händer med Teysa Karlov och Myrkul, Lord of Bones?

jag vill ju gärna få 2st enchantments tillbaka, men känns som att trigger "additional time" funkar ungefär på samma sätt som med Kaya the Inexorable, dvs man får två triggers, men trigger två så är djuret "borta" och därför får man inte 2st enchantments tillbaka genom additional trigger?

och ännu en följdfråga, som egentligen kanske berör andra saker men dem enchantments token som man får, räknas dem som att man "äger" eller "kontrollerar"?
anledningen till att ja frågar är The Great Aurora, som säger "owns" jag vill ju inte blanda bort mina token enchantments, utan undrar om denna kringår detta för att dem räknas som "controll och inte own" men har ingen koll på hur tokens fungerar där.

framförallt om man har fått andra spelares creatures, för Grave Betrayal tänker jag funkar med myrkul, så man får andras djur för dem dör genom Grave Betrayal, men när dem dör hos mig så får jag valet att låta dem gå i exile, och då få tillbaka dem som enchantments?
och dem borde jag ju inte äga oavsätt?

förenklad fråga "äger jag tokens som jag skapat genom myrkul" eller räknas dem som kontroll.
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
FSVM - LEDAMOT
Axvall
@svm s. 26/5 -04

93 rubriker
2198 svar

5. Redan fått svar på en del i di... 08:49:59, 14/8 -22  
Redan fått svar på en del i din nya tråd (varit borta ett tag, därav inget svar tidigare), tar det dock igen & övriga fårgor för framtiden :)

Alla objekt har alltid en ägare, dock inte alltid en kontrollant. Du både äger och kontrollerar dina tokens.

Tesya & Myrkul: du får 2 triggers, men det står dock "if you do..." på Myrkul. Eftersom du inte kan exila den 2 gånger så kommer du inte att få resten av effekten.

Tesya & Kaya: Den triggar 2 gånger, eftersom Kaya inte kräver att du skall flytta kortet för resten av effekten så får du 2 tokens, en i taget.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)



BYT BORD TILL


 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!