Magic the Gathering
Magic the Gathering34871 medlemmar 658 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  

Regler
Uppdaterad 2007-11-26 19:44:41, av Harvester_Of_Sorrow

1. Skriv kort, koncist och relevant. Läs igenom tråden innan du postar ditt inlägg. Skriv sådant som hör till trådens ämne. Om du vill skriva om något annat, skapa en ny tråd. Skriv inte för att jävlas eller provocera. Inget trollbeteende (om du inte vet vad trollbeteende är, läs här och här).
Att "uppa" (dvs posta ett meningslöst inlägg för att din tråd ska hamna överst på ett bord) är tillåtet MAX en gång per dygn. Detta alltså under förutsättning att du inte postat i tråden av någon annan anledning.

1.5 Det kan ses som en självklarhet, men vårda ditt språk. Vi accepterar t.ex. inga könsord, sexistiska eller rasistiska anspelningar.

2. Inga olagligheter. Inga wareztips, förfrågningar om piratkopior eller handel med stöldgods. Detta gäller även snack om abandonwaresidor och hur man får tag på spelet Shandalar. Abandonware är olagligt.

3. Vad gäller porr och liknande gäller 'tvåklicksregeln'. Ingen ska genom att klicka på en länk på Svenskamagic (eller ens genom att kopiera/klistra in en url från Svenskamagic) hamna på en sida som läsarens lärare/chef/förälder/bibliotekarie/etc kan tänkas ha synpunkter på. Det är tillåtet att länka till en sida som inte innehåller något anstötligt och i sin tur länkar till porr, men inga direktlänkar eller direkta urlar.

4. Regeln om 'inga personliga påhopp' kommer att upprätthållas, oavsett vem som bryter mot den. Den gäller mig, den gäller dig, den gäller alla. Angrip åsikterna, inte personen som har dem.

5. Skippa allt gammalt groll. När något är färdigdiskuterat är det färdigdiskuterat. Dra inte upp det om och om igen.

6. Kritik mot sidans ledning, moderatorer (de som har hand om forumet) etc framförs artigt och stillsamt i Synpunkter-bordet, eller inte alls. Inget tjafs, gnäll, ältande eller prat om revolution. När kritiken bemötts läggs den ner utan att upprepas i oändlighet. Val av moderatorer är vår ensak, inte er. Detta innebär förbud mot 'befria X', 'för övrigt anser jag att Y bör avsättas' och liknande.

7. Privata bord är off-limits för sidans vanliga moderatorer. I extrema fall (om ett privat bord till exempel använder sig av en ohemult stor del av sidans resurser eller sysslar med olagligheter) kan det tänkas att vi vidtar åtgärder, men modererande sker inte. Det som händer på privata bord händer på bordsägarens ansvar, även om vi givetvis förbehåller oss rätten att läsa allt material som lagras på Svenskamagics server.

8. Moderatorernas beslut är slutgiltiga och icke förhandlingsbara. Kritik mot en moderators beslut tas upp i Synpunkter-bordet enligt punkt 6. Om du är för arg för att kunna skriva artigt och stillsamt, vänta ett dygn.

9. All form av reklam på forumet är begränsad till Reklam-bordet och signaturen.

10. Ljug inte för, eller lämna felaktiga uppgifter till sidans ledning. (admin, moderatorer, väktare etc.)

11. Att inneha fler än ett konto är förbjudet, och sådant ser vi allvarligt på. Upptäcker vi att du innehar mer än ett konto kommer vi förutsätta att du
1) Är en bedragare som använder extra konton för att lura folk på pengar eller kort.
2) Försöker undkomma tidigare straff, t.ex tidsbegränsade avstängningar.
Det finns ingen legitim anledning att inneha flera konton. Om du har problem med att ändra eller justera nånting, (t.ex email-adress eller liknande) kontakta då istället en administratör. Vi hjälper dig gärna.

Brott mot dessa regler, med möjligt undantag för punkt 1, medför varning första gången, ban på viss tid andra gången, och ban för evigt tredje gången. Om vi upptäcker att en bannad medlem skapar ett nytt konto, blir båda kontona bannade permanent. Om vi upptäcker att en bannad medlem använder sig av någon annans konto, blir båda kontona bannade permanent. Moderatorerna har rätten att förbigå detta system och banna någon direkt om situationen kräver det, till exempel när ett konto uppenbart skapats enbart för att spamma. Preskriptionstiden är ett år; om en medlem sköter sig i ett år försvinner varningar och icke permanenta bans.

Om ni ser någon bryta mot någon av dessa regler, var vänlig använd knappen "Anmäl till mod" som finns bredvid varje inlägg. Moderatorerna kan inte vara överallt alltid och behöver därför er hjälp. Moderatorerna kommer inte att läsa hela trådar för att se vem som 'började' och bryr sig över huvud taget inte om det, varför den bästa lösningen vid personliga påhopp är att skriva till en moderator i stället för att svara med samma mynt.

Alla dessa regler gäller även i signaturer, och moderatorerna får och kommer att ändra signaturer som bryter mot reglerna.

Dessa regler är icke förhandlingsbara. Om ni vill vistas på Svenskamagic följer ni dem. Om ni har problem med dessa regler, rekommenderar vi att ni går någon annanstans, alternativt skapar en egen sida.

Varje bord på forumet har ett antal moderatorer. Du ser en lista på dessa överst i varje bord, ovanför rubriklistningen. Det är dessa medlemmar som har som uppdrag att hålla ordning på bordet - de kan flytta rubriker, radera och ändra inlägg samt se ip-nummer. Det är dock skillnad på en bordsmoderator och en vanlig moderator. En vanlig moderator är medlem i gruppen "Moderator" och kan förutom att hålla koll i de bord han är moderator för även skapa, ändra och radera hela bord. Dessa moderatorer är: 6packet, Beakid , CH , Discus , Dressmann , gepfandet , Glazastik , Jakob , Kelvandil , MagicOfJesper , Sajkobeer , Scale , SVMBot , tola

Har du problem med något beteende, rubrik eller inlägg på forumet, ta kontakt med någon av dessa.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!