Magic the Gathering
Magic the Gathering31815 medlemmar 817 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Heartless Summoning + priest o... Commander bolas ...
Hydra fråga, Gargos + Genesis Hydra, reveal Primordal Hydra
Senast läst: 02:27:56, 17/11 -19. Läst 395 gånger.
Bagaren
MEDLEM
@svm s. 23/12 -04

98 rubriker
136 svar

Hydra fråga, Gargos + Genesis Hydra, reveal Primordal Hydra 23:53:25, 20/10 -19  
Hejsan, tänkte bygga en hydra lek.
Undrar om man spelar följande.

Ligger 1st Gargos, Vicious Watcher ute på min sida.

Spelar i min mainphase,
1 st Genesis Hydra för 4 gröna mana.
Jag reval 1 st Primordial Hydra.
Nu till frågorna.

Första frågan: blir Genesis Hydra 6/6 med counters i och med Gargos, Vicious Watcher
ligger ute i spel?
Andra frågan: blir Primordial Hydra en 6/6 med counters eller 2/2 med counters
I och med Gargos, Vicious Watcher ligger redan ute i spel?

Vill helst en judge svarar, på ett enkelt sätt, tack :) men gärna får andra om dem kan svara om man vet exakt vad som händer.

Mvh
Bagaren

partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

152 rubriker
6961 svar

1. Första frågan: De flesta vill... 08:13:35, 21/10 -19  
Första frågan:
De flesta vill räkna baklänges - "Om jag har så här mycket mana, hur stor blir den då"? Vilket är rimligt.

Låt oss istället starta från början. Och det är att du bestämmer ett värde på X (vad vi ska välja kommer klarna snart, tålamod). När vi bestämt x, säg att x=5, så räknar vi ut vad hydran kommer kosta:

blir , vilket med rabatt blir . Så det kommer kosta dig tre mana.

Eftersom du hade 4 mana tillgängligt kan man snabbt lista ut att du som mest kan välja x=6.

Det viktiga att inse är att även om X=1 och X=3 skulle kosta lika mycket, så är det du som väljer X. Du får inte automatiskt det största.


Andra frågan:
Nej. X är alltid noll om inget annat kan ange det. Genesis Hydra kommer spela Primordial Hydra med X=0.

Dvs den kostar (som du inte behöver betala).

Observera att om man hade räknat med X så hade du inte fått Primordial alls
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Bagaren
MEDLEM
@svm s. 23/12 -04

98 rubriker
136 svar

2. Tack för snabbt svar :) Mvh ... 13:18:02, 21/10 -19  
Tack för snabbt svar :)
Mvh
Bagaren
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!