Magic the Gathering
Magic the Gathering29669 MEDLEMMAR 964 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord 
REGELFRåGOR Masterminds acquisition... Spreading Seas + Wasteland?...
Guardian of the Guildpact
Senast läst: 07:36:20, 23/2 -18. Läst 497 gånger.
karhart
MEDLEM
Kåge
@svm s. 7/5 -10

226 rubriker
2933 svar

Guardian of the Guildpact 10:27:52, 17/1 -18  
Hej!

Dör Guardian of the Guildpact av Evincar's Justice?
 
If it ain't fixed, it isn't broken.

ScwesterN
MEDLEM
Karlskrona
@svm s. 22/11 -07

109 rubriker
734 svar

1. Den dör inte av Pestilence så ... 10:37:06, 17/1 -18  
Den dör inte av Pestilence så det borde den inte göra...
 
<")))))><

Söker du pauperkort, kolla in min Have
Bjorn
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

103 rubriker
4301 svar

#17 PWP Yearly

2. Nej. Skadan hindras. Ordlis... 10:40:21, 17/1 -18  
Nej. Skadan hindras.

Ordlistan: ProtectionProtection är en static ability som gör fyra olika saker:

1. En permanent med protection from X kan inte targetas av spells som är X, eller abilities vars källa är X.

2. En permanent med protection from X kan inte vara enchantad av auror som är X eller vara equippad av Equipments som är X. Eventuella equipments som är X och attachade till en permanent med protection from X unattachas, och eventuella auror som är X och attachade till en permanent med protection from X läggs i graveyard.

3. All skada från en källa som är X till permanenter med protection from X preventas.

4. Ett creature med protection from X kan inte blockas av creatures som är X.

Det vanligaste är att en permanent har protection från en viss färg, till exempel protection from blue.

Kortexempel: Black Knight


Uppdaterad: 10:41:01, 17/1 -18
tonedown
MEDLEM
Lund
@svm s. 14/7 -05

22 rubriker
696 svar

3. Nej, Guardian of the Guildpact... 14:09:56, 17/1 -18  
karhart skrev 10:27, 17/1 -18 Hej!

Dör Guardian of the Guildpact av Evincar's Justice?

Nej, Guardian of the Guildpact har 3 toughness och Evincar's Justice gör bara 2 skada.
 
"Regelmässigt stämde mitt påstående, men ingen har någonsin påstått att domare är bra spelare" -Frozen, L1 Judge
Choper
JUDGE L2
Skövde
@svm s. 26/5 -04

41 rubriker
1518 svar

4. Relevant för frågan är att pro... 15:50:00, 17/1 -18  
Relevant för frågan är att protection preventar skada från protection X.
Den skulle alltså inte dö av Evincar's Justice om den tagit skada tidigare. Undantaget om det inte finns någon "damage can't be prevented" effekt i spel (t.ex. Skullcrack)
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 15:50:13, 17/1 -18
karhart
MEDLEM
Kåge
@svm s. 7/5 -10

226 rubriker
2933 svar

5. Tack för alla svar!... 10:12:16, 18/1 -18  
Tack för alla svar!
 
If it ain't fixed, it isn't broken.
BYT BORD TILL


 
  Rivals of Ixalan! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!