Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 672 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
19:42, 21/10 -16
Vad ska vi göra? Vet int, hitt på nåt...
av Hoogard
I helgen träffas styrelsen i Linköping för att planera årets verksamhet. Vad tycker du vi ska prata om? Bästa förslaget belönas med 50 krediter!

 

KOMMENTARER 21 st


aginamist
 
IronJack: "Det är rätt konstigt att det är sån stor skillnad på "oss" som grupp och "oss" som individer." - Jag tycker inte alls det är konstigt, så fungerar de allra flesta grupper. Alla grupper tenderar att ha "initieringsriter".
Skriven: 15:42, 25/10 -16

Jocum
 
Jag behöver kanske förtydliga att mitt inlägg inte handlade om kvotering utan snarare som IronJack säger.

"...vi som grupp måste göra en gemensam satsning på att synliggöra de kvinnor som finns i vårt community, så att det i sin tur kan locka fler kvinnor till vår hobby"
Skriven: 14:07, 25/10 -16

Slipnogt
 
Själv är jag för rätt till samma chans men emot rätten till lika utkomst.

Kvinnor hör hemma i magic lika mycket som Män. Det är spelare vi talar om och det spelar ingen roll om dom är 13 eller 50 år. När du sitter mitt emot mig på tävlingen så är bara mitt mål att få dig till 0 liv innan du gör det mot mig. Sen kan vi lära oss av varandra.
Dock kan ju inte kvotering något man bör använda sig av ever. Då merit är bättre för alla i längden.

Att anta att alla kan gilla magic är ju första misstaget man kan göra.
Jag har träffat många kvinnor i magic och jag tycker det är bra att dom finns.
Men när man har pratat med dom så framkommer det ofta att deras kvinnliga vänner delar inte samma intresse. Om dom inte delar intresse så är det svårt.
Däremot tycker jag att det bör vara för allas bästa att om det framkommer att folk är otrevliga mot någon oavsett kön/ursprung att det personliga ärendet tas upp.
Att ge folk olika fördelar är diskriminering oavsett om det är lagligt.
Skriven: 19:32, 24/10 -16

Frashannes
 
För mig kokar den frågeställning vi nu ställt gällande genus: att arbeta med värdegrundsfrågor.

Jag vet många kvinnor och tjejer som är trötta på att bli sedda som potentiell flickvän och objekt när de besöker spelföreningar och butiker där till exempel Magic spelas. Som ett exempel för dig som anser dig vara man: Tänkt dig att varje gång du ska spela magic i din lokala spelbutik/förening så har du alltid väldigt mycket uppmärksamhet på dig, men inte för att du spelar bra - utan för att folk vill ligga med dig eller tycker att du är exotisk (i just denna givna miljö). Nu kanske jag slår in öppna dörrar, eller kastar in en brandfackla.

Sverok - spelhobbyförbundet (som vi är medlemmar i) har ett arbete som de kallar för Resepct all compete. Det riktar sig främst till esporten (där det finns ett otroligt stort behov av att jobba med att få fram en bättre kultur och värdegrund). Kanske kan vi hämta goda exempel och metoder från dem.
Skriven: 11:46, 24/10 -16

IronJack
 
Om jag har förstått Jocum rätt så handlar inte hans förslag ens om att kvotera kvinnor. Utan att vi som grupp måste göra en gemensam satsning på att synliggöra de kvinnor som finns i vårt community, så att det i sin tur kan locka fler kvinnor till vår hobby.

Det är ett förslag jag kan ställa mig helt bakom, för vi som grupp är generellt rätt dömande, elitistiska och fördomsfulla. Medans de flesta individer jag lärt känna inom magic är generösa, omtänksamma och hjälpsamma.
Det är rätt konstigt att det är sån stor skillnad på "oss" som grupp och "oss" som individer. Vet inte om jag är ensam om min uppfattning, men så har jag många gånger upplevt det. Även i hur jag själv ibland agerat.
(Om det är finns osammanhängande ord i texten beror det på autokorrekt, så jag får fixa det senare i så fall)
Skriven: 11:11, 24/10 -16

sonvegeta
 
Nytt magic sm nästa år.
Open, samtidigt som lin con och featured både modern och legacy sm dagarna innan
Skriven: 03:13, 24/10 -16

4Blackout
 
@mistkvist: Jag tänker på undantaget i Diskrimineringslagen, 2 kap. 2§ 2p: "åtgärder som är ett led i strävanden att främja jämställdhet mellan kvinnor och män och som avser annat än löne- eller andra anställningsvillkor." Detta är alltså undantaget förbudet mot diskriminering i arbetslivet.

Det intressanta är ju idéen som ligger bakom och inte att själva paragrafen finns. Den grundas på en tanke om att formell jämlikhet inte är tillräckligt. Det räcker med andra ord inte att kvinnor i teorin har samma möjligheter som män, utan man vill förändra de normer som finns i samhället. Något liknande för Magic hade varit nyttigt för spelets framtid.
Skriven: 23:22, 23/10 -16

mistkvist
 
4Blackout: Berätta mer om den här lagliga diskrimineringen, har helt missat. Menar du kvotering, så är det olagligt baserat endast på t.ex könstillhörighet. Måttfull kvotering är jag helt för, allt annat är vansinne.
Skriven: 18:02, 23/10 -16

4Blackout
 
Att ge fördelar åt minoritetsgrupper för att de skall få fäste är bra om man strävar mot jämställdhet. Det finns en anledning till att det är lagligt med diskriminering så länge det främjar jämställdheten i Sverige. +1 på Jocum's förslag!
Skriven: 16:17, 23/10 -16

HeroBean
 
Jocum, menar du att man alltså skulle ge kvinnor fördelar... Bara för att de är just kvinnor? Det låter inte så jämställt enligt mig. Missförstå mig inte, det vore kul om fler kvinnor började med Magic, men jag tycker inte att ditt förslag låter rättvist.
Skriven: 11:49, 23/10 -16


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter OKTOBER 2016

31okt: GP Warszawa över (2 k.)
30okt: C16 i KP! (6 k.)
28okt: 2017 års RPTQ- och GP Promo! (7 k.)
27okt: GP Warszawa Picks! (0 k.)
25okt: GP Warszawa i helgen (0 k.)
21okt: Vad ska vi göra? Vet int, hitt på nåt... (21 k.)
20okt: FNM Januari (7 k.)
19okt: Wotc trycker på ta-tillbaka-knappen (20 k.)
17okt: Angelin kvalad via Magic Online! (9 k.)
17okt: Pro Tour Kaladesh över! (0 k.)
12okt: Pro Tour Kaladesh! (4 k.)
10okt: GP London över (0 k.)
6okt: GP London Picks! (0 k.)
5okt: FNM December (3 k.)
4okt: GP London (0 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!