Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 672 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
COCKTAIL Kapacitet för programmering... Spelar du också Eternal the Ca ...
SVM-medlemmar, vilka är ni?
Senast läst: 04:03:57, 26/4 -24. Läst 20853 gånger.
The_machine
REDAX
Västra Frölunda
@svm s. 7/3 -06

40 rubriker
679 svar

41. Utmärtk! En tråd som passar mi... 12:08:26, 31/1 -16  
Utmärtk! En tråd som passar mig eftersom jag gillar att skriva. Lämpligt nog så får jag skriva om mitt favoritämne: mig!

Tror de flesta känner igen mig på konvent etc. Kanske inte längre... vad vet jag... JAG känner igen mig i alla fall.

Asgammal (snart 37) spelare som flertalet gånger slutat med magic. Första gången var 94. Sen började jag igen när jag gick på Chalmers, ca 1998. Slutade lagom till LOTR TCG kom och ägnade mig åt det ett tag. Arrangerade SM ett år med Mällroth. Förlorade finalen i SM ett par år senare. Sen började jag med magic igen i Betrayers of Kamigawa och på den vägen är det. Skriver artiklar emellanåt här på svm. De är rätt bra.

Spelat VM för Sverige en gång 2009. Kom 3:a på SM det året. Har ett par money-finishes på GPs. Aldrig nåt att skriva hem över. Gillar att spela modern, är rätt bra på det med. Ska nog skriva en rapport om GP Köpenhamn i somras nån gång. What with Splinter Twin being banned and all. Banningen har dock fått det att mullra i brewartarmen. Jag har många asdåliga idéer som jag måste prova. Spelar de flesta format som jag kan lägga vantarna på en lek till. Har till och med en EDH-lek. Kubar en del.

I vanliga fall är jag författare och quizmaster på GG Bar (e-sportsbaren/spelbaren som nyligen öppnat i Göteborg) sjukskriven för depression. Kemist. Rätt allmänbildad. Har fuskat med mycket i mina dagar. Grafisk design, Photoshop, Journalistik, kanske kommer fuska med att vara sysop på Göteborgs kommun framöver. (oklart om det blir nåt av det och ännu mer oklart varför de var intresserade av mig för den tjänsten)

Kopiöst snäll. Har dock inget emot att retas. Både med andra och mig själv. Har beskrivits som "Den evige lösaren av andras problem". Har bokat en och annan Magic-resa åt andra i mina dagar. 201cm, 120 +some change i vikt, lite beroende på dagsform.

Spelar magic, rollspel, brädspel, skriver och läser och ibland simmar på fritiden. Kollar TV-serier och film ganska mycket. En arketypnörd som inte är en arketypnörd helt enkelt.

Brukar undvika att utvärdera kort med 'Den kan bli bra, lite beroende på metat etc' tycker det är roligare med fasta åsikter som man kan få stå till svars för.

Lyssnar på: varierar beroende på dagsform. Mycket pop. Taylor Swift bland annat. Peter Le Marc, Phil Collins, Elton john, Eminem, Lady Gaga.
Läser: Fredrik Backman, John Green, George RR Martin, Neil Gaiman
Tittar på: Game of thrones, Castle, The Big Bang Theory, Making a murderer (fast funderar på att sluta), Doctor Who, Jessica Jones... osv osv.
 
"Retards work in mysterious ways"
The optimist En blogg om och av mig.
Annoying backstabkid: Blahblahspäkasnackblah i alla hål.
Hjältinna: Du kiddet, du har inte sett alla hål än

"underskatta inte andras benägenhet att tro att du är dum i huvudet" /Olle Råde
"Se den här konversationen som ett test av din simultanförmåga och jag är slutbossen"/Truck när jag till slut ger upp och skriker 'Du kan ju inte byta samtalsämne HELA tiden
"Londos plockade fram ett skåp och gav sedan tydliga direktiv om dess placering" Priceguy
Getolle_Punk
MEDLEM
Vänersborg
@svm s. 11/4 -05

138 rubriker
1195 svar

42. Emil Thonsri, 30 år, Uddevalll... 13:30:28, 31/1 -16  
Emil Thonsri, 30 år, Uddevallla.

Inga barn, men katt och fiskar, Bor med min fru i en 2a.

Jobbar som hustomte (bryggeritekniker) på Grebbestad Bryggeri.
Servar maskiner, packar ordrar, städar, tar fram öl, dricker öl, mm.
Jobbar endast 80% för jag vill ha fredag ledigt för då vankas det Magic!

Spelar mest standard, älskar Modern och limited är underbart. Edh och kub + öl blir det självklart ibland.
Började spela magic för ca 13 år sedan och aldrig kommit ur det.

Aldrig haft körkort....

Lyssnar på Punk, Klassiskt och folkmusik.
 
- Jag åt en halv...
- Nu har jag lagt min spell på stacken - Hansson
- Bygg en lek - dagens tips den 24/6 -07.
I Uddevalla heter alla Emil (typ som alla heter Glen i GBG). - Equilibri
Troll? är det sådana med tuppkam?
Uppdaterad: 17:47:11, 31/1 -16
pettdan
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 1/7 -10

6 rubriker
362 svar

43. Sjukt trevlig tråd, bra initia... 14:06:37, 31/1 -16  
Sjukt trevlig tråd, bra initiativ! Lägg gärna in era texter i era presentaioner på profilsidan och länka hit. Eller bara länka hit.

Bor själv (=ensam) i Stockholm på Södermalm, väldigt trevligt, och jobbar med affärssystem på IT- och managementbolaget Acando. Har jämt lite stressigt vilket kanske får mig att bli en ganska dålig förlorare, tyvärr. Fast någon koppling anar jag mellan hur tråkigt det är att förlora och hur kul det är att spela.

Har läst teknisk fysik, företagsekonomi och lite språkrelaterade kurser (retorik, skrivande, japanska). Vill plugga mer språk men blir ju aldrig av, vill läsa mer literatur men.. Köpte elpiano och försöker lära mig, men.. Den mesta hobbytiden läggs på mtg.

Växte upp i en trevlig håla i nordvästra Skåne och via rollspel- och fantasyintresse luslästes Spel & Sånts katalog varje år. 1994 tror jag de hade en sidas MtG-special som fick oss att börja och sedan dess (Revised enligt mtg-kalendern) har intresset varit passionerat. Många goda vänner har mötts genom spelet, försöker få mina ensamvargar till vänner att börja. Och lätt skeptiska kollegor, går sådär. Älskar det här spelet och spelarna. Bl a kul att få träffa folk i olika åldrar o med olika bakgrunder.

Tog en paus när jag började plugga till ingenjör i Gbg (Chalmers) 2001 och efter finanskrisen 2008-9 fick jag jobb i Sthlm. Runt 2012-13 tänkte jag sälja av min hög med dubbelländer, de gjorde ingen nytta o det verkade avlägset att börja igen, men började kolla nya kort och Phyrexian Obliterator var kärlek vid första ögonkastet. Jag var bara tvungen att bryta det kortet. Vill fortfarande få in honom i t.ex. en Nic Fit med Urborg, Tomb of Yawgmoth eller Fauna Shaman-leken med Aether Vial. Tids nog.

Iallafall smög jag mig ner i källaren på Dragon's Lair och möttes av ett hav av kämpande gobliner som drog varandra i håret. Det var väl Standard FNM eller något (förlåt alla som tar illa upp, jag överdramatiserar en aning, kan va hur trevligt som helst är jag säker på). Jag retirerade. Lyckades kort därefter sälja av en FBB U.Sea med inköpspris 150kr för 2400kr till en till synes trevlig Linsman som tipsade om onsdagarnas legacy-spel och denna gentlemännens afton har mig nu i sitt fasta grepp.

Spelar ibland Pre-releaser men mest legacy, det är något i finslipandet av leklistor, den långsamma metaevolutionen, de balanserade men kraftfulla korten, kravet på formatkännedom, lekerfarenhet och teknisk spelskicklighet som får mig att älska formatet och likna det vid formel 1. Medelst stora ansträngningar och små justeringar kan man vinna de tiondels sekunder som avgör vem som vinner. Obs jag har noll koll på formel 1.

Gillar asiatiska foils (Ryssland får ingå i Asien här) och kan inte stå emot att klicka hem kort med alldeles för låga bud på SvM:s auktioner.

Lyssnar gärna på hiphop, klassiskt, opera och sedan lite blandat med pop, soul, RnB åt det smöriga hållet.. Elvis Costello sjunger Burt Bacharach och D'Angelo's Voodoo är nog mina favoritskivor samt Rachmaninoffs tredje symfoni (tredje pianokonsert var det visst) som jag lyssnar på varje vecka på jobbet sedan 3-4 år.

Tack till alla som delar med sig här!

Uppdaterad: 16:17:22, 31/1 -16
Pinkros

Golgari
MEDLEM
Angered
@svm s. 23/2 -12

32 rubriker
224 svar

44. Åh, vilken fantastisk tråd! Sj... 20:34:45, 31/1 -16  
Åh, vilken fantastisk tråd! Sjukt roligt att få höra om folks liv och leverne.

Jag heter Arvid och är 24 år. Jag bor med min sambo i hennes etta i Linköping. För tillfället söker jag jobb.

Har sedan gymnasiet kaikat runt på diverse utbildningar utan framgång. Har läst ett år folkis (ledarskapsutbildning), ett år bibliotekarie vid Borås högskola, ett år ämneslärare (gymnasie) på Göteborgs universitet, och en strökurs Kinesiska vid Uppsala Universitet. Sedan har jag även haft en vikariatsanställning som verksamhetsutvecklare på kansliet av våra studieförbund. Jag har så gott som gjort allt, utom haft en fast tjänst och/eller rest.

I magicväg har jag spelat sedan Dark Ascension kom ut, min första prelle var Gatecrash, Spelar främst Modern och EDH nuförtiden. Kub är det roligaste som finns, medans standard är en pengafälla och inget annat.

I musikväg är det mycket metal som gäller, allt från Tool till Slipknot till Metallica till KoRn till Meshuggah. Men jag har också en softspot för poppunk och politisk musik, som Rise Against, Chixdiggit, partiet, m.fl. Simonn and Garfunkel och the Beatles är lite annat som jag också tycker om. Här är en evigt växande lista av låtar jag lyssnar på, om någon är intresserad.

Jag varken snusar, röker eller dricker. Jag har självdiagnostiserad ADD, men är alldeles för högfungerande och socialt kompetent för att någonsin få en diagnos. Att laga mat är mitt största fritidsintresse efter magin.

Nu blev det här ganska långt, och kanske lite oversharing, men väldigt roligt att se en så öppen tråd! Tack till alla andra som delat!
 
"Det ska inte behövas en sticky som säger att ni inte är på flashback."
-zlazher
Hellnas
MEDLEM
Linköping
@svm s. 9/7 -10

86 rubriker
2416 svar

45. 26 år, pluggade lärare 2008 ti... 22:49:57, 31/1 -16  
26 år, pluggade lärare 2008 till 2011 på LiU. Hoppade av och blev telefonförsäljare och har sålt 4-5 olika produkter och suttit i 3-4 kundtjänster samt varit administratör och nu teamleader på samma ställe.

Anser att blått borde vara bäst men verkar ha fallit in i the rock som mest spelade lek, iallafall i kub.

Bor själv och lägger mer pengar än vad som är sunt på magic men har man kul så kan man motivera det mesta. Försöker även upprätthålla en stadit flöde av brädspel och rollspel. Alltid haft intresse för figurspel men tid och lust varierar kraftigt men man slutar aldrig med en hobby som vi alla vet.

Magic i linköping är anledningen till att jag bor kvar i stan.
 
Awaken my child and embrace the glory that is your birthright. Know that I am the Overmind; the eternal will of the Swarm.

Tiny Leaders verkar skoj, interna mig så kanske vi kan diskutera det lite.
Williama
MEDLEM
Falköping
@svm s. 14/11 -08

64 rubriker
528 svar

46. Tjenare. Återkommer.... 00:00:17, 1/2 -16  
Tjenare.
Återkommer.
 
Återigen tillbaks här i Magic, jobbar tappert för att återbygga vår fina community i Ystad - vill du vara med? PM!
Streamar mtgo 24/7, dock utan mic & på en laggig setup liggandes i sängen.
"Jag redirect:ar ditt armbandsur till min spellskite. Sen scoopar jag." Varpå han hastigt plockar upp både kort och klocka, och lämnar lokalen.
Uppdaterad: 00:05:32, 1/2 -16
aginamist

Azorius
REDAX
@svm s. 26/10 -09

193 rubriker
3649 svar

47. Mikael heter jag 34 år, har ka... 00:25:40, 1/2 -16  
Mikael heter jag 34 år, har kallat mig själv aginamist på internet sedan 1999. När jag började spela Magic igen 2011-2012 så kallade (tror jag det var) cjva mig för Åland och det har fastnat sedan dess.

Jag kallas såklart Åland för att jag kommer därifrån, flyttade till Göteborg 2005 för att studera. Läste tre år systemvetenskap (kandidatexamen) innan jag flyttade till Göteborg och sedan jag flyttat till Göteborg har jag läst fyra år offentlig förvaltning (magisterexamen) samt ett år företagsekonomi.

Jobbar vanligtvis i Mölndals stad som jag gjort sedan 2010. De första 3,5 åren så jobbade jag som en fullblodsbyråkrat (nämndsekreterare, juridik, statistik och utredningar) men sedan hösten 2013 jobbar jag som systemförvaltare med ansvar för ett 60-tal system. Har tidigare jobbat bl.a. som programmerare, redovisare, löneräknare och medicinsk sekretatere.

Denna vår har jag tagit tjänstledigt för att läsa praktisk filosofi och sortera min Magic-samling. Började förresten spela 1995 när man ännu kunde köpa Revised i affärerna. Har således ett sexsiffrigt DCI-nummer (148778). Spelade fram till 1999 ungefär. Den tiden spelade jag lite PTQer 96-97, GP Sthlm 1998, GP Oslo 1999 och GP Helsingfors 2000. Inga meriter att skryta med. Ägde många dubbelländer och en Library of Alexandria. För att få dubbelländer tog man färjan till Stockholm och dealade dem på plattan med Stockholmare som behövde alkoholpengar.

Efter 10 års uppehåll spelade jag GP Göteborg 2010. Fick en helt galen pool men lyckades ändå bara gå 5-4 (bl.a. Grave Titan, 3 x Doom Blade, Royal Assassin och andra galna kort). Vann mot Jimmy Öhman och Kenji Tsumura (vilket jag inte visste vem var vid tillfället). Grävde upp resterna av mina gamla kort, sålde av en del och började spela på riktigt hösten 2011. Spelade Merfolk i Legacy och Tempered Steel i Standard.

2012 fullföljde jag min barndomsdröm och köpte mig ett set P9. Började spela vintage och 93/94, skaffade mig mängder med trevliga Magic-vänner. Lärde mig att späksnacka av riktiga proffs som Flax, The_machine, cjva och sälen m.fl. För att detta inte ska bli en alltför lång historia så har jag spelat mycket Magic under dessa år. Besökt en 7-8 GPs, 2 Bazaar of Moxen, 8 svenska konvent samt en MKM Series.


Har även övriga intressen förutom Magic. Är en stark förespråkare av självvald ensamhet så jag gillar att se på TV-serier, läsa förundersökningsprotokoll och forumkriga. Försöker även spela så mycket brädspel som jag kan, blir tyvärr alldeles för lite. Fullkomligen älskar att berätta gamla fyllehistorier med varierande uppskattning från publiken.
 
Känner du mig? Lägg in #jagkänneraginamist i din signatur eller i dina inlägg!
Allan
MEDLEM
@svm s. 5/11 -07

13 rubriker
65 svar

48. Jesper, snart 34 år. Börjad... 10:55:11, 1/2 -16  
Jesper, snart 34 år.

Började spela magic när Revised och Fallen Empires fortfarande fanns i butik och drog både en Underground Sea och en Taiga i boosters. Jag har ett svagt minne av att jag hade en Mana Drain och en Force of Will också men förstod aldrig storheten i dem. Jag sålde tyvärr alla mina kort när jag slutade något år senare.

Jag intressed igen när Mirrodin kom och spelade lite med min fru (som då var min flickvän) tills hon tröttnade och jag inte hade något att spela med. Jag sparade korten och lade undan dem.

För ett år sedan spelade jag en del Hearthstone och funderade på Magic. Kom hit, frågade om någon spelade i närheten av Klippan där jag bor och fick napp.

Jag har även (åter)introducerat en arbetskollega till Magic och vi spelar på lunchen när vi har tid.

Jag är som sagt gift och har 3 barn i åldrar 7,5 och 2. Bor i villa.

Jag jobbar som webutvecklare (C#) på ett konsultföretag.

Jag håller på med alla möjliga former av spel, Magic, brädspel, figurspel och datorspel. Tyvärr är tiden begränsad med villa, heltidsjobb, heltidsjobbande fru och 3 barn.

Pga villa och en drös barn så är budgeten begränsad och jag spelar därför Pauper. Även om jag skulle vinna massa pengar hade jag nog fortsatt med pauper då det är ett väldigt intressant format.

Jag har också börjat med voxelgrafik den senaste månaden och är förvånad över mina verk, de blir klart mycket bättre än vad jag väntar mig.

Jag nördar ofta ner mig i teknikprylar och har 2 Raspberry Pi och snart en C.H.I.P. hemma.

Musik är vanligtvis döds- eller blackmetal men även trallpunk och skatepunk samt lugn akustisk musik.
Just nu rullar Nasum - Human 2.0 och Marduk - Frontschwein varma på spotify.
Suzolid

Izzet
HEDERSMEDLEM
Norrköping
@svm s. 11/4 -04

151 rubriker
3061 svar

49. Magnus, 27 år. Började spel... 12:06:45, 1/2 -16  
Magnus, 27 år.

Började spela på allvar i samband med Mirrodin men har haft ett långt uppehåll tills för bara något år sedan. Gillar att bygga lekar varpå både limited och constructed har sina tjusningar för mig.

Är socionom med en fil. mag. i socialt arbete och på pappret en konstnärlig magister i kulturproduktion som jag inte bad om. Jag är för närvarande doktorand och skriver om onlinespelsvanor hos unga med intellektuella eller kognitiva funktionsnedsättningar.

Älskar spel spel i de flesta former. Åker bland annat land och rike runt med föreningen Nördboet och arrangerar Zombierummet på spelkonvent där vi lär ut brädspel med zombietema till de som är intresserade. Spelar ganska mycket TV-spel på PS3 och PS4, CoD: Ghost på PS3 med min fru och diverse på PS4. Försöker dra ihop ett större gäng åtminstone en gång varje termin för att ha en heldag Laserdome-spel.

Ser spel överlag som ett viktigt verktyg när det gäller att kommunicera med unga som hamnar på glid.
 
Säljer alla kort på min Have.
Vankelmod
HEDERSMEDLEM
Partille
@svm s. 29/4 -04

43 rubriker
390 svar

50. Jag heter Fredric, 38 år. Bor ... 20:22:50, 1/2 -16  
Jag heter Fredric, 38 år. Bor med sambo och två barn, 11 mån respektive 4 år, i Strömmensberg, Gbg. Om ett par veckor flyttar vi till radhus i Partille.

Har en magisterexamen i biologi inr. molekylärbiologi samt journalistexamen (både Gbg Uni.). Jag jobbar på vinterhalvåret med vattenprovtagning och rapportskrivning mot tillsynsmyndighet och på sommaren med livsmedelsinspektion.

Jag ramlade över Magic hösten -94. Var på riksmöte för NSF (ej Nationalsocialistisk Front utan det något mindre militanta Nykterhetsrörelsens Scoutförbund) i Linköping. Stötte på ett gäng från Nynäshamn (bl.a. en kille som hette Anders) som spelade Magic och jag var fast direkt. Där och då inleddes en livslång kärlek till blått när de satte en lek med Counterspell och Control Magic i mina händer. (Samma helg köpte jag även Millencolins Tiny Tunes och min musiksmak har inte utvecklats särskilt mycket sen dess. Punk och Hardcore fo' life).

Jag började spela rollspel som tioåring och figurspel runt 15. Nu för tiden finns det sällan tid för rollspel men vi försöker hålla igång en figusspelskampanj i Secrets of the Third Reich (kolla upp det om du gillar Weird War II) samt spela Magic några gånger per år.

Jag lägger ner oproportionerligt mycket tid på SvM sett till hur sällan jag faktiskt spelar. Skulle tippa på att det blir minst en timme om dan. Fast förmodligen närmare två.
Jag finner stor tillfredsställelse i att köpa craprares för några kronor styck och sälja vidare för en femma när det gått ett par år.

Spelar främst EDH, Emperor, Pentagram och Tiny Leaders. Har även fått ihop en 93/94-lek men finner aldrig tid (mod?) att spela någon turnering. Min senaste DCI-turnering var Ravnicas prerelease i Lidköping och dessförinnan T1 på GothCon -95.
pessimist

Orzhov
MEDLEM
Åkersberga
@svm s. 26/8 -11

8 rubriker
23 svar

51. Trevlig tråd! Jag heter Emi... 15:40:32, 2/2 -16  
Trevlig tråd!

Jag heter Emil, 34 år, fru och en son på 1,5 år. Jobbar som elektriker, bor i Åkersberga norr om stockholm.

Spelade Magic på högstadiet vilket borde vara runt 94-95 tiden, Revised var det när jag köpte mina första kort. Sen blev det långt uppehåll innan jag snubblade över duels of the planeswalkers l ps3an, sommaren 2011. Sen dess har det varit en hel del magic och samlingen har blivit stor (och bitvis rörig!).

För tillfället blir det mest MTGO för min del då det är så lättillgängligt, spelar pauper, modern och limited när jag kan. Har en proxad powerkub som ser alldeles för lite spel. Har på sista tiden börjat göra alters vilket är väldigt kul.
Advena
MEDLEM
Luleå
@svm s. 16/3 -09

54 rubriker
965 svar

52. Awesome! Va trevligt! :D Ja... 20:27:04, 2/2 -16  
Awesome! Va trevligt! :D

Jag heter Daniel, är 28, och lyckligt gift. Sedan 2,5 år tillbaka far till ett underbart rödhårigt yrväder vid namn Lukas. Det kan komma att dröja innan han får va med och spela kort, han har bokstavligen ätit hela kort när jag godtroget lånat ut nåt. (Inga moxar hehe, no worries)

Jag var med och startade upp det organiserade magicspelandet i Luleå för sisådär 7 år sen eller vad det är, och är ännu kassör i föreningen Double Haste sedan 5ish år.
Så allt har lirats. Nästan iaf. Allt från 4-headed giant med hemmagjorda påhittade kort till seriös modern med speltestning osv. Jag är dock tyvärr för obenägen att punga ut för dom dyraste korten så jag har aldrig brytt mig om att försöka bli bland dom bästa spelarna heller.
Har länge varit casual-kung i föreningen och gillar framförallt den sociala aspekten av magic, snarare än tävlingsaspekten eller samlandet.

Numer är det bara min kub som jag riktigt uppskattar förutom möjligen prerelease eller påsdraft/annat udda skoj. Kolla gärna in min kub på http://www.cubetutor.com/cubeblog/1098 , den är ett kärt projekt så jag uppskattar alla draftlekar och kommentarer :)

När jag inte spela kort spelar jag gärna brädspel, men dagarna fördrivs främst med psykologi-studier. Dock inte terapeutiskt utan vetenskapligt, så jag blir lite förenklat antingen personalchef eller kognitionsforskare såsmåningom. Trivs asbra iaf! Luleå tekniska Universitet kan varmt rekommenderas överlag!
Sjunger även med i universitetets manskör Snapsakademin, så titt som tätt står jag på scen i frack och ylar entusiastiskt.

Har jobbat som allt möjligt innan jag bestämde mig för att bli akademiker. Från bergsguide i spanien till bagagelastare på kallax flygplats. Och en massa däremellan.

Undrar man mer får man jättegärna fråga mig! Jag ser mig själv som en trevlig prick, och svarar glatt på det mesta! :D
 
"Only the heroic and the mad follow Mountain Goat trails."
...so what does that make me? I do it for a living ;)

Bor du nånstans i närheten av Luleå och vill ha fler att lira med?
Kolla in www.lulemagic.se så ses vi snart! :D
Uppdaterad: 20:39:04, 2/2 -16
Jokemon

Simic
MEDLEM
Huskvarna
@svm s. 20/4 -07

361 rubriker
8050 svar

53. Joakim, 32 årig Värmlännig som... 12:05:27, 6/2 -16  
Joakim, 32 årig Värmlännig som sedan 13 år smygit runt i Växjö, Småland utan både fru och barn.

Jag flyttade ner till Växjö för att plugga ekonomi, det var också här nere jag plockade upp magicspelandet 2007 (efter ha köpt en hög kort i högstadiet. Taniwah var mitt första singelkort, 35kr ett riktigt kap! och spelat väldigt sparsamt med en kompis) när jag upptäckte att en polare också spelat magic för massa år sen, på den vägen är det så att säga.

Idag jobbar jag som gruppchef på Ikea och leder ca 10 kökssäljare på varuhuset i Älmhult. Jobbat på Ikea i snart 8 år med lite olika saker, alltid i Varuhuset. Är ett stort Liverpoolfan, försöker kolla så många matcher jag kan. Har engagerat mig i kyrkan på olika sätt i mången år, ungdomsleadare och tolk är väl det jag håll på med mest, Är involverad i SvM en del också, nu som valberedare innan har jag varit styrelseledamot och ordförande i SvM Junior. Är en av grundarragöerna för Wexio Spelkonvent, där jag suttit som ohotad kassör sen föreningens början.

Spelar helst Kub, Vintage & Tribelander. Men även 93/94, Modern, Legacy, Tiny Leader och har nyligen köpt två pauperlekar, då en kompis är väldigt pepp på detta format. Jag har dessutom en uppsjö brädspel (dels mina, dels WSK's bärdspelsbarspel) som jag gärna spelar ofta.
 
Är det en s.k. Fact or Sphinxtion?
-Aginamist under Tribelandern på WSK

Wexio Spelkonvent
Team Kaffebryggers, You Can Sleep When You're Dead.
Uppdaterad: 12:07:33, 6/2 -16
Hembygdsgarden
MEDLEM
Karlstad
@svm s. 6/3 -09

1 rubriker
41 svar

54. Hej! Jag heter Olof, 35 år och... 14:30:23, 10/2 -16  
Hej! Jag heter Olof, 35 år och pappa till en liten dotter på 1,5. Jobbar som gymnasielärare. Bor i en lägenhet i centrala Karlstad där jag försöker locka folk till att drafta runt mitt nyinköpta jättebord. Jag skulle vilja bygga en kub, men jag vete fan vart jag ska börja.

Började spela Magic när Revised dök upp i leksaksbutiken hemma, och höll igång till och med Chronicles då jag sålde av hela samlingen. Gjorde ett försök igen när Shards kom, och spelade köksbordsmagic fram t.o.m. Worldwake. Letade efter ett nyktert fredagsnöje lagom till att dottern var på väg så jag började spela igen i Khans-blocket. Hittade till det lokala magi-vattenhålet och fick goda vänner på köpet. Har dock insett att det inte är ett helnyktert intresse i alla fall utan brukar gå och dricka finöl med Mällroth (här ovan) efter FNM. Gillar Standard och draft, men har börjat fuska lite med modern (kan en bara spela varannan fredag så får en sprida ut sig).

Gillar brädspel (men spelar sällan), gillar tung dator-strategi (men spelar sällan), och gillar fet soul a là Curtis Mayfield, Nina Simone, Charles Bradley och välfärdsfet electro a là Sia, M.I.A och the Knife.
karhart

Gruul
MEDLEM
Ersmark
@svm s. 7/5 -10

237 rubriker
2993 svar

55. Så spännande! Min mellandotter... 20:48:10, 3/5 -16  
Så spännande! Min mellandotter Maja har också dysmeli, på ungefär samma nivå som du. Hon fick sin första protes när hon var 9-10 månader och använder den... sparsamt. Jag måste även fråga, har du varit och spelat i Umeå någon gång? Jag spelade mot en kille som hade dysmeli för några år sedan. Var det du?
 
If it ain't fixed, it isn't broken.
noatzon

Izzet
MEDLEM
@svm s. 27/9 -14

37 rubriker
644 svar

56. Nej jag har aldrig varit i Ume... 21:45:22, 3/5 -16  
karhart skrev 20:48, 3/5 -16 Så spännande! Min mellandotter Maja har också dysmeli, på ungefär samma nivå som du. Hon fick sin första protes när hon var 9-10 månader och använder den... sparsamt. Jag måste även fråga, har du varit och spelat i Umeå någon gång? Jag spelade mot en kille som hade dysmeli för några år sedan. Var det du?

Nej jag har aldrig varit i Umeå, närmast jag kommit är väl Åre på skidsemester någon gång. Jag rekommenderar dig (av egna erfarenheter) att pusha din dotter att använda protesen mer. Det gör så oerhört stor skillnad att kunna använda sig av den/inte kunna. Sen vet jag inte hur gammal hon är men om hon börjar komma in i tonåren är detta ännu viktigare - jag har fått snerygg eftersom jag inte använda min när jag var yngre något som enkelt hade kunnat förhindrats om jag bara använt mig av min arm var dag C:
karhart

Gruul
MEDLEM
Ersmark
@svm s. 7/5 -10

237 rubriker
2993 svar

57. Bra tips! Hon är sex år i nulä... 09:19:18, 11/5 -16  
noatzon skrev 21:45, 3/5 -16
karhart skrev 20:48, 3/5 -16 Så spännande! Min mellandotter Maja har också dysmeli, på ungefär samma nivå som du. Hon fick sin första protes när hon var 9-10 månader och använder den... sparsamt. Jag måste även fråga, har du varit och spelat i Umeå någon gång? Jag spelade mot en kille som hade dysmeli för några år sedan. Var det du?

Nej jag har aldrig varit i Umeå, närmast jag kommit är väl Åre på skidsemester någon gång. Jag rekommenderar dig (av egna erfarenheter) att pusha din dotter att använda protesen mer. Det gör så oerhört stor skillnad att kunna använda sig av den/inte kunna. Sen vet jag inte hur gammal hon är men om hon börjar komma in i tonåren är detta ännu viktigare - jag har fått snerygg eftersom jag inte använda min när jag var yngre något som enkelt hade kunnat förhindrats om jag bara använt mig av min arm var dag C:

Bra tips! Hon är sex år i nuläget och har använt den till och från. Som det är nu har hon vuxit ur den befintliga protesen, vi ska till Örebro inom en snar framtid och få en ny. Vi har alltid sagt att hon skall använda den, men samtidigt vill vi inte tvinga henne. Det ska vara en möjlighet, ett verktyg - inget som får negativa associationer. Ju äldre hon blir desto mer kan vi nog pusha henne, men just nu är det mest protes på då hon själv vill.
 
If it ain't fixed, it isn't broken.
karhart

Gruul
MEDLEM
Ersmark
@svm s. 7/5 -10

237 rubriker
2993 svar

58. NECRO! Fortsätt skriv om er sj... 13:25:02, 11/9 -17  
NECRO! Fortsätt skriv om er själva, varför ni spelar magic, vad ni gör på fritiden osv?
 
If it ain't fixed, it isn't broken.
Hellnas
MEDLEM
Linköping
@svm s. 9/7 -10

86 rubriker
2416 svar

59. Jag spelar magic för EDH och K... 18:33:49, 11/9 -17  
Jag spelar magic för EDH och Kub är farliga intressen! Det är typ därför, sen att få spela med dumma kort utan att det blir för allvarligt. Ett bra avbrott i vardagen helt enkelt- sen en väldigt bra community och jag har fått flera goda vänner genom magic så jag anser mig vara skyldig att förvalta det

I övrigt på fritiden (vilket blir gradvis mindre och mindre pga jobb) så är det rollspel och brädspel om helgerna- på vardagar är det mest vila inför jobb
 
Awaken my child and embrace the glory that is your birthright. Know that I am the Overmind; the eternal will of the Swarm.

danols presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion Vårauktion! Allt startar på halva BO! Foils, Staples, Bös!

Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

Yavimaya Coast (FN, Foil) 10:- Buyout: 20:-

Birds of Paradise (EX, Foil) 125:- Buyout: 250:-

Birds of Paradise (EX) 35:- Buyout: 70:-

Birds of Paradise (FN, Foil) 95:- Buyout: 190:-

Birds of Paradise (EX) 35:- Buyout: 70:-

Birds of Paradise (FN) 35:- Buyout: 70:-

Birds of Paradise (EX, Foil) 125:- Buyout: 250:-

Blood Crypt (EX) 75:- Buyout: 150:-

Mox Opal (Foil) 650:- Buyout: 1300:-

Utopia Sprawl (Foil) 75:- Buyout: 150:-

Utopia Sprawl (Foil) 75:- Buyout: 150:-

Utopia Sprawl (EX, Foil) 60:- Buyout: 120:-

Utopia Sprawl (EX, Foil) 60:- Buyout: 120:-

Didgeridoo (FN) 62:- Buyout: 120:-

Didgeridoo (GD) 55:- Buyout: 110:-

Blackcleave Cliffs (FN) 25:- Buyout: 50:-

Time Warp (EX, Foil) 225:- Buyout: 450:-

Questing Phelddagrif (FN, Foil) 25:- Buyout: 50:-

Chandra, Torch of Defiance (Japanska, Foil) 450:- Buyout: 900:-

Chandra, Torch of Defiance (Japanska, Foil) 450:- Buyout: 900:-


BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!