Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 640 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

LinCon! Turnering
Svenskamagicmästerskapen 2006

I år sträckte sig Svenskamagicmästerskapen över sju tuffa turneringar i Extended, typ 2, Ravnica Block Constructed, typ 1, Sealed Deck och typ 1.5. När dammet hade lagt sig stod åtta krigare kvar på slagfältet och började slåss om det ultimata priset: En packe sedlar och en egen forumtitel på Svenskamagic.

av Priceguy
23:23, 7/6 -06
läst 5860 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Filip "Fille" Kirsten, ninja och förra årets Svenskamagicmästare, ledde standingsen med 168,5 poäng, vilket ska jämföras med att tvåan, Tobias "Angelwhore" Granfeldt fått ihop 95,2. Kort sagt hade Fille dominerat konventet. De andra sex var i standingsordning Fredrik "Fredde1583" Runelöv, Jens "Zarox" Lindberg, Mattias "moonlite" "Shaggy" Bengtsson, Kenny "Ssapphire" Öberg, Per "Enchanter" Åkman och Joakim Delerus.

För dessa åtta var det dags att ha auktion om de nio lekar som befolkningen på Svenskamagic skickat in. Leklistor och trams.

Preauctionbuzzet gjorde gällande att Razorfins "Druids are free(d)" och Morgans "Thoughtpicker's glee" var ospelbara, medan åsikterna var delade om Hoogards "Nameless wonder". Vissa ansåg att den var helt ospelbar medan andra ansåg att den var riktigt bra. De flesta kompetenta observatörer verkade överens om att de bästa lekarna i auktionen var Dragonstalkers "Bang och bränn", ZinGos "Common Madness" och Njarls "In it to win it v.2", numera omdöpt till "Bros before hoes".

Såsom standingsledare inledde Fille auktionen. Han valde madnessleken, skapad av hans egen Ronnebyhomie, och lade ett konservativt bud på 8 kort och 25 liv. Angelwhore gick ner till 23 liv och Runelöv till 20. Zarox bjöd sju kort och 25 liv, och då foldades det hela vägen runt bordet. Han plockade hem en av favoritlekarna på ett förvånansvärt högt bud. Förvirringen var total i salen; ingen hade väntat sig att han skulle få den leken så billigt.

Fille valde nu den rödgröna leken skapad av Dragonstalker. Eftersom den förra gått så billigt startade han med ett bud på 7 kort och 25 liv. Angelwhore gick ner till 24 liv och Runelöv foldade direkt, medan Shaggy sänkte ett liv. Kenny tog bort ett startkort ur ekvationen men följdes av livsänkningar från Per och Joakim. Fille foldade, men de andra hängde i. Kenny vågade gå ner på 5 kort men foldade till slut när Joakim bjöd 5 kort och 22 liv. En av de bästa lekarna för auktionens lägsta bud. Kan det hålla?

Nu blev Beakids gatinglek föremål för Filles uppmärksamhet. 7-25 kändes bra som bud även denna gång. Runelöv var inte sugen på den leken heller, utan lät de andra slåss om det. Kenny var som vanligt inte rädd för att gå ner i kort, men när budet nådde 6-19 la han sig och lät Fille och Per kämpa. Per knep till slut leken på 6-15, och därmed hade den ena av auktionens två lekar med ninjor gått Fille ur händerna.

Fille bytte strategi och valde att passa till Angelwhore, som valde Me_yourselfs svarta lek för 7-23. Runelöv gick ner till 7-19, och alla utom de två foldade. De var tydligen väldigt pigga på den leken båda två och bjöd stenhårt. Till slut var leken Runelövs på 6-16.

Fille passade igen och Angelwhore valde Neekos pinglek för 8-25. Återigen var det Kenny som droppade det första kortet. Shaggy foldade och leken bjöds runt bland Fille, Angelwhore och Kenny. Fille lade sig efter Kennys bud på 6-20, men Angelwhore gick ner till 6-19 och fick leken för det facila priset.

Återigen var det passdags för Fille. Shaggy passade också och därmed var Kenny tvungen att lägga ett bud. Han valde Njarls helblåa lek för 7-25. Filles blygsamma bud på 7-24 var inte nog för att slå ut någon av de två andra, så när bjudandet kom tillbaka till honom droppade han ett kort till 6-25. Shaggy kunde tänka sig 20 liv medan Kenny foldade. Fille gick ner till 19 liv och vann.

Två spelare kvar och tre lekar. Shaggy passade till Kenny som nominerade Hoogards Pestilence-lek för 7-25. Ingen av de två spelarna var sugen på att bli kvar med en av de två lekar som betraktades som ospelbara, så det blev en hård kamp. Kenny ville dock inte bjuda under Shaggys bud på 6-17.

Endast Kenny var kvar och han kunde välja fritt mellan Razorfins Druid-kombolek och Morgans Thoughtpicker Witch-lek. Han valde den senare, med det vettiga budet på 8-25.

Så var det dags för kvartsfinalerna. Fille skulle möta Shaggy, Runelöv Zarox, Joakim Angelwhore och Per Kenny. Jag satte Mysmats och Felix Hall på att täcka en kvartsfinal var. Tja, det är kanske för mycket sagt. Jag skrek "coverage" rätt ut i luften och de gjorde det. Hur som helst satte jag mig ned vid Fille-Shaggy-matchen. Jag vill ju inte missa när mina två homies möttes.

Kvartsfinal: Ssapphire (8 kort, 25 liv) mot Enchanter (6 kort, 15 liv)
Coverage by Mysmats

Stämningen var uppsluppen inför första duellen. Budgivningen hade varit rolig och Per hade fått en lek han verkligen ville ha, men 6 kort och 15 liv var budet. Skulle detta räcka? Pairings hade givit honom Kenny som motståndare. Kenny fick som sista man välja en underdog, GB Beats med dredge och Rancor på hela 8 kort och 25 liv. Kenny trodde leken skulle ha bra synergi, och Unearth är väldigt bra i leken, men han var nog lite orolig över om leken skulle hålla.

Per vann tärningsslaget och valde att spela. Han höll sin hand, men Kenny fick ingen Forest och tog mulligan. Nästa hand, nu med sju kort, hade bara ett land och Kenny fick ta en mulligan till. Sex kort gav återigen bara ett land, men i alla fall en Sakura-Tribe Elder och Kenny höll.

Han stannade dock på ett land de första fem rundorna, och Per spelade Coiling Oracle, Horned Kavu, och Coiling Oracle, Ghitu Slinger runda 3, 4 respektive 5. Den första duellen gick snabbt till Per.

Kenny valde att börja, och båda höll sina första händer. Kenny spelade Sakura-Tribe Elder runda två, följd av Rancor på Elder och Thoughtpicker Witch runda tre, medan Per utvecklat sin mana med Simic Growth Chamber i sin andra runda.

Eldern slog för tre och Per stod på 12, med en 3/1 på andra sidan. Pers removal gör bara två i skada så han behövde dra sitt studs. I sin runda spelade Per Coiling Oracle som träffade ett land och han passade turen.

Kenny spelade Shambling Shell i sin första mainphase, offfrade den för att lägga en counter på Elder, spelade upp Shambling Shell igen från graven med Unearth och anföll. Per blockade häxan med Coiling Oracle och hade sedan en av sina två Jilt för att studsa Elder, något som kändes lite tungt för Kenny.

I sin tur spelade Per Llanowar Elves och en Pyrite Spellbomb och passade turen. Kenny spelade Stinky och anföll med Shambling Shell som Per blockade med alven. Efter skada lade han sedan en counter på Stinky. Per cyclade sin Spellbomb i Kennys end step. Per hade sedan inget spel i sin tur men när Kenny försökte spela Rancor på Stinky så hade Per sin andra (av två!) Jilt och Kenny, som hade kommit in i en landficka, suckade tungt (och inte tyskt).

Nu var det Pers tur att lira lite. Ninja of the Deep Hours kom ut, och rundan efter spelade Per Shrieking Drake. Nu hade kortmaskineriet kommit igång och Kenny hade bara en Sakura-Tribe Elder på sin sida. Per fick ninjutsa in sin ninja och dra första blodet från Kenny i duell två samt dra ett kort. Han spelade sedan ut ninjan igen och passade.

Nu började Kenny dredga. Shambling Shell, Stinkweed Imp, Stinkweed Imp i tre konsekutiva rundor samtidigt som han kunde anfalla med Shambling Shell och Elder. Med sina 2/2 och mindre hade Per inga bra blocks när Kennys gubbar hela tiden kom tillbaka rundan efter. Från 12 till 9 liv och vidare blev till slut Kennys 2/3 Stinkys och 2/2 Elders för mycket och det var 1-1.

I sista duellen valde Per att börja men fick känna på nackdelen med att starta med en mulligan. Hans sex kort innehöll nämligen bara ett land och han fick ta en riktig mulligan till fem. Dessa kort var inte heller så bra (en tung Stockholmssuck) men fyra kort var ingen option.

Kenny höll. Per spelade land, sedan Izzet Boilerworks och Ghitu Slinger (to the head) runda 3. Kenny spelade sin första spell i sin runda tre med Stinky. Per betalade echo, slog ner Kenny till 21 och passade. När sedan Kenny spelade Rancor på Stinkweed Imp, attackerade för 3 och spelade Shambling Shell slumpade Per inför en mycket snabb klocka.

Per drog sitt kort (ge mig bounce!) men hade inget spel. Kenny anföll ner Per till 9 och spelade Sadistic Glee på impen. Per drog, men hade inget sätt att döda Kennys flygare. Kenny lirade sedan ut en till Rancor på sin Stinky och slog ner Per till 4 med hot om att vinna nästa runda. När sedan Per drog ett land i sin runda var matchen över och Kenny var vidare till semin. Han visade upp sin hand där han hade ytterligare en Rancor och en Reclaim. Trippel Rancor i denna matchupen är mycket svårslaget, även om Per hade fått en bättre giv.

Kvartsfinal: Fille (6 kort, 19 liv) mot moonlite (6 kort, 17 liv)
Coverage by Priceguy

Bortsett från att Felix konstant försökte sno min stol (man tycker att han borde visa mer respekt för en broder i KIT-klubben) så spelades matchen i vänlig stämning. Shaggy var sjuk och trött, vilket, i kombination med lekarnas och budens natur och karaktär, gjorde att de flesta välinformerade observatörer ansåg att detta var en bra matchup för Fille. Han blev dock orolig när han fick reda på att Shaggys lek, den av Hoogard skapade Pestilence-leken, innehöll två stycken Desert. Han frågade genast hur i helvete Njarl kunde bygga en lek som inte hade något svar på Desert.

Fille vann tärningsslaget och valde att börja. Medan Shaggy inledde med en stabil mulligan muttrade Fille om att han inte kunde vinna mot Desert.

Shaggy deklarerade dunderkeep och la Secluded Steppe. Han missade sitt andra landdrop medan Fille lade en end-of-turn Impulse. Fille lade ut Ophidian. Shaggy valde att missa ännu ett landdrop och Fille fick hugga med sin Ophidian. När han dragit sitt kort ninjade han in en Ninja of the Deep Hours, gjorde två i skada och fick dra ett kort till. Samtliga närvarande utom Fille och Njarl vände sig mot mig och frågade med en röst om man verkligen kunde göra så. Jag bekräftade detta och alla var rörande överens om att Njarl var ett geni. Den villfarelsen gick dock över på några sekunder.

Fille lägger ut Ophidian på nytt och fortsätter anfalla medan Shaggy friskt fortsätter missa landdrops. När Fille tycker att kortvinsten blivit tillräckligt hög och låter Ophidian göra skada tycker Shaggy att det räcker och scoopar.

Ungefär samtidigt kommer Felix Blorrrchchchch till bordet och säger "Ni är alla lurade" med myndig stämma. Han har suttit och guldfiskat med den överblivna leken och vunnit runda tre-fyra-fem. Olika personer testar med den under top8:ans gång och fastställer att den är proppmätt. Den enda "ospelbara" leken visade sig alltså vara en mördare. Eller så hade den bara bra matchup mot guldfisken. Hur som helst fortsätter Felix hävda att druidleken är proppmätt och får till och med Fille att njarla en smula om att han inte tog sig tid att guldfiska med den dagen innan.

Det är också här någonstans som thorsten går av, tydligen för att han tycker att tanken på en ninja som rider på en kamel genom öknen är väldigt kul. Alla är i alla fall överens om att Njarl är cp som inte la in några kameler i leken, även thorsten när han väl kan andas igen.

Även andra duellen inledde Shaggy med en Secluded Steppe, följd av två konsekutiva Barren Moor. Fille lägger en Impulse och inget annat. Runda fem springer Shaggys Daunting Defender rätt in i en Counterspell, varpå Fille lägger ut Ophidian. Nästa Daunting Defender blir också kontrad, och Filles orm får hugga. Han lägger en mainphase Impulse och spelar ut Waterfront Bouncer. Shaggy lägger sin andra Desert (gaaaaad!) och transmutar in i Faith's Fetters, som läggs på Ophidian.

Nästa runda hugger Waterfront Bouncer in och visar sig vara en ninja. Fille drar sitt kort och lägger ut Rishadan Airship och Waterfront Bouncer. Shaggy börjar samla kombodelar med Circle of Protection: Black. Filles ninja anfaller men Shaggy vill döda den med sina öknar, så Fille blir tvungen att rädda den med Waterfront Bouncer. Fille har nu ute två luftskepp och en Ophidian, medan Shaggy transmutar in i Evincar's Justice.

Ormen hugger och kör sitt personliga ninjatrick. Den ena öknen dödar det ena luftskeppet och den andra öknen försöker döda det andra, men det blir studsat. Shaggy gör en minirensning med Evincar's Justice utan buyback och preventar skadan till sig själv. Sedan tittar Order of Leitbur in för en visit. Han har nu endast en Desert upptappad.

Ophidian hugger in och blir en ninja, som följs av en Ophidian och ett luftskepp. Joel Plow Under säger något, men mina anteckningar avslöjar inte vad. Han har i alla fall ett coolt namn. Fille studsar sedan två stycken Order of Leitbur, och det var det hele.

Kvartsfinal: Zarox (7 kort, 25 liv) mot Fredde1583 (6 kort, 16 liv)
Coverage by Zt0rm

Jens Lindberg hade lyckats enormt bra på auktionen och på så sätt rott hem UG Madness leken för budet 7 kort och 25 liv, något som definitivt var ett för billigt pris. Fredrik Runelöv hade och andra sidan bespetsat sig på den monosvarta beatdownleken. Fredrik hade dock fått kämpa mer för att få sin lek, den blev till slut hans för budet 6 kort och 16 liv. Detta beslut kan diskuteras då leken innehöll varelser som Carnophage. Det skulle heller inte visa sig bli den bästa matchupen för Fredrik. Frågan var hur Fredrik skulle kunna racea Jens.

Spelarna slog sig ner för att börja blanda korten då Jens ganska kvickt utbrister: "7 och 25 mot 6 och 16, det måste vara rättvist." Spelarna fick dessutom titta igenom varandras lekar före matchen. Fredrik konstaterade då att Jens lek led av total avsaknad av tricks såsom bounce eller kontringar. Jens förklarar att det just var akilleshälen. "Din lek var ju bättre jag kanske var lite klantig." Men oj vad fel han fick, skulle det visa sig.

Jens inleder med Forest och Basking Rootwalla. Han passar sedan turen och Fredrik lägger ett Swamp följt av en Carnophage. Runda två spelar Jens ett Island och en Wild Mongrel. Fredrik spelar i sin tur Swamp och en Last Gasp på rootwallan. Han tog dessutom en skada i upkeep från Carnophage och gick ner till 15. Jens slår i sin runda med Wild Mongrel, Fredrik väljer att inte blocka och är redan nere på 13. Jens spealr dessutom en Werebear.

Carnophage ger sen ytterligare en skada och Fredrik går ner på 12. Han spelar ut sitt tredje Swamp och en till Carnophage och dessutom en Festering Goblin för att sedan passa över turen. Jens lägger då en Mental Note, får ner en Acorn Harvest i graveyard och väljer att betala två mana och tre liv för att spela den med flashback. Han får således in två tokens och passar sedan rundan.

Fredrik tar sedan två skada ifrån sina suicide-zombies. Han spelar Swamp och en Carrion Feeder. Han offrar sedan sin Festering Goblin till Carrion Feeder för att ha ihjäl Jens Werebear. Jens svarar då med att diska tillräckligt med kort för att få threshold. Fredrik passar sedan. Jens attackerar i följande tur med hela laget. Laget består utav en Wild Mongrel, två stycken tokens och en Werebear. Carnophage ställer sig i vägen för en token och Fredrik får sju i skada och går då ner på stabila tre.

Fredrik tappar en Carnophage i upkeep och går ner till två ynka liv. Fredrik spelar en Recover på Festering Goblin och spelar ut den. Jens går all-in med madnesslaget även i nästkommande runda och karnofager chumpar hund och björn medan Festering Goblin dödar en token. Fredrik hittar sedan inga outs och scoopar.

"Egentligen borde du väl låtit mig börja, jag har ju liksom redan mullat" - Fredrik

Game 2. Off we go. Fredrik börjar med att sätta en Duress i Jens och rycker bort en Careful Study. Jens inleder precis som i första duellen med att lägga en Forest och en Basking Rootwalla. Runda två är minst sagt dålig för Fredrik; han passar bara över turen direkt till Jens.

Jens slår in för en skada och lägger Island följt av en Merfolk Looter. Merfolken blir sedan i Fredriks runda Last Gaspad, detta då Fredrik hittat sitt andra Swamp. Jens slår i sin tur in för tre med Rootwallan efter att ha pumpat och droppar sen en Simic Growth Chamber. Fredrik står nu på 12 liv och spelar Nezumi Cutthroat. Jens spelade sedan Acorn Harvest. Fredrik hittar sitt tredje Swamp och spelar ut det samt sin andra Duress. Denna var dock oändligt mycket sämre då han prickar en Deep Analysis. Jens slår sedan in för 5 med Rootwalla och två tokens. Fredrik är nu nere på 6 liv. Jens flashbackar sedan Acorn Harvest och lägger även en Careful Study.

I Fredriks nästa runda kommer Organ Grinder in, men Fredrik kan inte racea utan får stå på blocken. Jens slår med alla. Grinder blockar Rootwalla och fyra tokens går in. Fredrik går ner på två och i sin egen runda scoopar han då det verkligen inte finns några alls sätt att racea de snabba och stora UG-varelserna.

Matchen slutar då alltså 2-0 till Jens Lindberg, som egentligen aldrig hade några problem någon gång under matchen, då Fredrik aldrig någonsin kunde slå tillbaka.

Semifinal: Zarox (7 kort, 25 liv) mot Fille (6 kort, 19 liv)
Coverage by Priceguy

Zarox väljer att börja och mulla. Han startar sedan spelet med en Rootwalla, som får hugga fritt över Filles passiva sida av bordet. Zarox följer upp med Merfolk Looter. I sin nästa main phase lootar Zarox och madnessar ut en andra Rootwalla. Han spelar Careful Study och diskar ett land och en Deep Analysis. Fille spelar Repeal i den ena ödlan i end phase, men har inget eget spel.

Deep Analysis flashbackas men kontras med Mana Leak. Zarox lägger ut Wild Mongrel. Fille spelar Impulse i sin main phase och hittar landet han letat efter. Han använder det till att spela ut Waterfront Bouncer, som matchas av en end-of-turn-ödla på andra sidan. Zarox lag hugger in med en pumpad ödla och en hund som blir större av en diskad Deep Analysis, som sedermera flashbackas. Fille studsar Merfolk Looter men har inte mycket action.

Zarox lag fortsätter svepa in och Fille försöker freda sig med Repeal och chumpblockande. Det håller dock inte så länge och han scoopar.

Fille väljer att börja den andra duellen. En Werebear kommer ut på Zarox sida men möts av en end-of-turn Aether Burst.

Här avbryts matchen kort för en kram.

Björnen läggs ut igen och Zarox spelar Careful Study. Fille vägrar ändra på ett vinnande koncept och spelar Repeal i björnen i end phase. Den kommer ut igen tillsammans med en ny Careful Study, och Fille fortsätter med sitt tema med en ny Repeal. Zarox ger sig inte och lägger ut björnen tillsammans med Merfolk Looter, som dock blir kontrad, vilket ger Zarox THRESHOLD. En tredje Repeal skickar upp björnen på handen igen.

Njarl förklarar att det är så här hans lek spelar: stalla, stalla, stalla, förlora.

Fille hårdkastar en ninja, som ser ganska ensam ut mot en björn, Looter och Wild Mongrel på andra sidan. Fille fortsätter dock med sin hobby och skickar upp både björn och hund med en andra Aether Burst. Ninjan hugger in och Merfolk Looter kastar sig heroiskt i vägen för den. Björnen och hunden kommer ut igen och en Deep Analysis blir flashbackad. Fille kan bara lägga en Impulse och Waterfront Bouncer. Zarox spelar end-of-turn Basking Rootwalla, laget hugger in, och nu har Fille fått slut på kort. Slutet kommer snabbt.

Semifinal: Ssapphire (8 kort, 25 liv) mot Joakim Delerus (5 kort, 22 liv)
Coverage by Zt0rm

Var det planerat eller inte? Oavsett vilket var Kennys auktionstaktik briljant. Han bevisade onekligen vad 8 kort på handen och 25 liv kan göra med en lek som blivit totalt trashtalkad under hela helgen. Leken var förstås Morgans Thoughtpicker Witch-lek. Nu var Kenny uppe mot vad som av många sagts vara den bästa leken. Kenny hade förstås sett till att förbättra oddsen radikalt. Stackars Joakim fick lida för detta då han valde att bjuda 5 kort och 22 liv på den hypersnabba rödgröna leken. Kunde leken klara sig med enbart fem kort? Folk som samlats runt omkring hade också börjat prata på skillnaden lekarna emellan och då talat om Constructednivå kontra draftnivå.

Joakim slog sig ner med ett leende på läpparna och förklarade att det kortövertag som Kenny börjar matchen med "kanske var lite orättvist."

Joakim inleder med ett Mountain och passar sedan över turen. Kenny lägger ett Swamp och skickar tillbaka. Joakim lägger ytterligare ett Mountain men än en gång lägger han inte ut något. Duellens första spell lägger sedan Kenny efter att ha lagt ett Forest. Mourning Thrull var det som frammanades. Joakim gör än en gång ingenting under sin tur. Kenny lägger det tredje landet och spelar Shambling Shell. Mourning Thrull slår också in så ställningen blir 26 mot 21. Joakim funderar, men återigen händer ingenting.

Kenny spelar under sin nästa tur Rancor på Mourning Thrull. I Kennys attackfas får sedan thrullen smaka en Lightning Bolt. Detta var dock ett ganska ifrågasatt spel eftersom Rancor nu går tillbaka till Kennys hand. Shambling Shell går in för 3. Partiet utvecklas ungefär likadant. Kortövertaget Kenny har gör att Joakim naturligtvis har mindre svar. Kenny spelar senare ut den andra Shambling Shell och även en Stinkweed Imp som blir enchantad med Rancor. Sen var det beatdown och Joakim kunde inte göra något vettigt alls. Som han förklarade det:

"Heh, jag satt med två Ghazban Ogre på handen också."

Kenny börjar aggressivt i duell två med Swamp följt av en Thoughtpicker Witch. Joakim lägger bara ett Forest. Witch slår sedan ner Joakim till 21 och Kenny droppar Forest och lägger en Mourning Thrull. Joakim spelar ett Mountain och en Wild Mongrel och passar över turen. Kenny lägger ett Swamp och slår in med Mourning Thrull. Ställningen är nu 26 mot 20.

I Joakims nästa runda blir det aggro i form av en Rancor som enchantar Wild Mongrel och dessutom spelas en Mogg Fanatic ut. Wild Mongrel attackerar och slår in fyra skada. Kenny väljer i sin tur att spela en Shambling Shell och ett nytt Forest. Joakim slår i sin tur in för fem skada med fanatikern och Mongrel. Han lägger sedan en Scab-Clan Mauler som kommer in med två +1/+1-counters.

När han passar över till Kenny blir det åka av. Kenny spelar Sadistic Glee på Witch och en Necromancer's Magemark på sin Mourning Thrull. Joakim tänker länge men låter till slut Magemark resolva. Kenny slår med alla sina varelser. Joakim blockar inte och således blir det sju skada och Kenny får två liv från sin thrull. Joakim spelar ut ett Mountain till och sedan en Kird Ape. När Kenny försöker attackera nästföljande tur skickar Joakim en Lightning Bolt i thrullen, som går upp till handen tack vare Magemark. Kenny spelar dessutom en Stinkweed Imp.

När Wild Mongrel och Scab-Clan Mauler slår blockas Mauler av Stinky. Thoughtpicker Witch får två counters eftersom den är enchantad med Sadistic Glee. Kenny dredgar upp sin Stinkweed och spelar ut den. I attackfasen är det Shambling Shell och Witch, som nu är en 4/4, som vrids nittio grader. Mogg Fanatic blockar Witch och när skadan är på stacken ska den lille goblinen skjuta Shambling Shell. Kenny svarar med att offra sin Shambling Shell till Thoughtpicker Witch som får hela tre nya counters. Kvar på bordet är en Kird Ape och en Wild Mongrel mot Kennys 7/7 witch och Stinkweed Imp. Efter en stunds kontemplerande från Joakim slänger han ner sin hand på bordet och säger "Nej, jag kan inte vinna det här" samtidigt som han skakar hand med Kenny.

Final: Ssapphire (8 kort, 25 liv) mot Zarox (7 kort, 25 liv)
Coverage by Priceguy

De två sista kvarvarande kämparna ska bråka om segern.

Kenny väljer att börja med en blixtkeep. Han lägger omedelbart ut Thoughtpicker Witch, medan Zarox spelar Careful Study och diskar Deep Analysis samt en annan Careful Study. Häxan får slå in innan Zarox spelar en Wild Mongrel. Kenny spelar en Stinkweed Imp runda tre. Zarox flashbackar sin Deep Analysis.

Kenny lägger Rancor på häxan och hugger in. Wild Mongrel blockar. Skadan läggs på stacken, och sedan diskar Zarox en Obsessive Search och en Basking Rootwalla. Häxan dör, men Rancor går upp på Kennys hand. Kenny slammar en Sadistic Glee mitt på bordet och säger "Unearth på häxan". Alla utom Kenny undrar vad han pysslar med, men han låter inte sig störas av det utan plockar in häxan i spel igen. Vi undrar något mera högljutt, och då märker även han att något är skumt. Sadistic Glee upp på handen och Unearth i graveyard från handen, och universums balans är återställd.

Zarox är svårt plågad av Stinkweed Imps närvaro på Kennys sida. Den är en riktig champinjon på att hålla fortet. Han diskar en Deep Analysis som han flashbackar. Ödlan hugger därefter ensam och pumpas. Kenny tar smällen som en man och lägger ut en andra häxa. Den nya häxan får en Rancor medan den första får Sadistic Glee. Zarox lag hugger in. Häxan med Rancor blockar en ödla, medan Stinkweed Imp blockar Wild Mongrel. Pang, så är häxan med Sadistic Glee en 5/5. Zarox lägger ut Werebear och passar.

Kenny dredgear upp sin Stinkweed Imp, spelar den, och spelar Rancor på den kvarvarande häxan, och så är den 7/5 med trample. Den hugger in för en massa skada. Zarox får ut Basking Rootwalla via en Careful Study som också låter honom madnessa Obsessive Search. Kenny dredgear upp sin andra Stinkweed Imp, nerdredgead med den första, spelar den, och hugger med den första impen. Zarox spelar Acorn Harvest. Nu ligger det ett mysigt skal i graveyard, som Kenny dredgear upp och spelar ut. När han lägger en andra Sadistic Glee på häxan scoopar Zarox inför den oundvikliga stormen av +1/+1 counters.

Zarox börjar spela och lägger en Careful Study och Wild Mongrel runda två. Kenny svarar med Mourning Thrull. Runda tre hugger hunden och växer av en diskad Obsessive Search, samt följs av en Werebear. Mourning Thrull anfaller och får sällskap av Shambling Shell. Zarox försöker ta sig igenom Kennys försvar, men skalet är bra på att blocka, kommer tillbaka hela tiden och får samtidigt sin thrullkompis att växa, så racet går väldigt långsamt. Efter lite komplicerad stridsmatematik har Kenny en 3/3-thrull och en 2/2-thrull. Han lägger Necromancer's Magemark på 2/2:an och sedan är det tämligen över.

Svenskamagicmästare 2006 blev alltså Kenny Öberg. Typ 1-crowdens jubel visste inga gränser. Han tog dessutom hem segern med en av de så kallat ospelbara lekarna. Mad props and shiznits.


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 150 krediter . Grattis Priceguy! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Svenskamagicmästerskapen 2006" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!