Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 635 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering
Svenskamagicmästerskapen 2012 - auktionslekarna är utvalda

Flera rekord slogs av den här omgången auktionslekar. Det lägsta antalet någonsin (40) skickades in, högst antal någonsin (8) diskvalificerades på grund av svårlästa leklistor (allvarligt talat, när jag till och med bistår med en mall, är det så svårt att använda den i stället för att skicka in korten huller om buller eller, som i ett fall, uppdelade i till synes godtyckliga stycken?) och det var också svårast någonsin att få ordning på de sista leklistorna. Fem-sex listor hängde kvar till det bittra slutet, men äntligen är det bara nio kvar.

av Priceguy
22:25, 2/10 -12
läst 8807 ggr.
Skriv ut artikel
39 kommentarer

Så, utan vidare prat, snack, tjafs, bråk, resonerande, pontifikering, retorik, palaver, tugg, dravel, gafflande, diskussion, jamsande, tramsande, humsande, smumsande, debatt, ordväxlande, gruff, kurr, gurgel, stoj, skoj eller uppenbart synonymordboksdriven textutfyllnad, här är lekarna. Först ut har vi återvändande lekbyggaren Hoben som bidragit med sin Steve Irwin:

Survival of the FittestRavnica

1 Thoughtpicker Witch
4 Birds of Paradise
3 Elves of Deep Shadow
1 Golgari Guildmage
1 Grave-Shell Scarab
1 Loxodon Hierarch
1 Razia, Boros Archangel
1 Nullmage Shepherd
1 Civic Wayfinder
4 Overgrown Tomb
4 Temple Garden

Torment

1 Reborn Hero
1 Faceless Butcher
3 Arrogant Wurm
4 Basking Rootwalla
2 Tainted Wood

Exodus

4 Survival of the Fittest
4 Recurring Nightmare
1 Wood Elves
1 Keeper of the Dead
4 Vampire Hounds
1 Spike Weaver
1 Mindless Automaton

1 Plains
3 Swamp
7 Forest

Hoben beskriver detta som "en rolig midrange creaturelek som inte får slut på gas", vilket jag tycker mig känna igen nånstans ifrån, och fortsätter:

"En madnesslek med möjlighet att fuska in stora gubbar eller toolbox-creatures. Generellt vinner du på att du har fler stora gubbar, med bättre effekter för mindre kostnad än vad din motståndare har. Det finns även sköna synergier som Thoughtpicker Witch+Reborn Hero.

Lekens namn kommer från den ökända krokodiljägaren 'cause that's one mad survivor."

Vår andra lek för dagen är signerad The_Bear, som tydligen har fått inspiration från många olika håll när han satt ihop sin Ett mirakel som kallas kärleken!:

Entreat the AngelsIce Age

4 Brainstorm
4 Adarkar Wastes
4 Counterspell
4 Portent
4 Swords to Plowshares

Worldwake

4 Jace, the Mind Sculptor
3 Pilgrim's Eye
4 Celestial Colonnade
4 Halimar Depths

Avacyn Restored

4 Terminus
3 Entreat the Angels
4 Temporal Mastery
1 Tamiyo, the Moon Sage

4 Plains
9 Island

En massa kända kort som aldrig fått mysa tillsammans förut. Med björnens egna ord: "Leken går ut på att sätta upp mirakel på toppen av leken med hjälp av Halimar Depths, Jace, the Mind Sculptor, Brainstorm eller Portent och sedan sjunga "ett mirakel som kallas kärleken, ett miraaaaaaaakel!" när man träffar.

Man kan blanda leken med Pilgrim's Eye och Portent. Resten är lite kontringar lite removal och (cue song) MIRAKEL!"

Två lekar in och inte en enda kombolek än, såvida du inte betraktar de två förra som kombolekar. I så fall kommer här vår tredje: Patrizzos Bloodcrank:

Bloodchief AscensionZendikar

4 Goblin Guide
4 Bloodchief Ascension
4 Burst Lightning
2 Punishing Fire
4 Akoum Refuge
1 Valakut, the Molten Pinnacle

Visions

2 Fireblast
4 Vampiric Tutor
4 Anvil of Bogardan
2 Undiscovered Paradise

New Phyrexia

3 Spellskite
3 Grim Affliction
4 Volt Charge
3 Mindcrank

10 Mountain
6 Swamp

Ser ni kombon? Ser ni den? Inte? Då får väl Patrizzo peka ut den för er då. Miffon.

"Bloodcrank är en kombolek med potential att vinna i tredje rundan. Kombodelarna i leken är så klart Bloodchief Ascension och Mindcrank, vilket vem som helst borde förstå. Se till att Bloodchief Ascension får tre counters, lägg ut Mindcrank, skada motståndaren eller tvinga honom/henne att discarda ett kort, så är karusellen igång.

För att kunna lägga counters på Bloodchief Ascension innehåller leken diverse olika sätt att göra skada i motståndaren (Goblin Guide, "boltar" och länder (nåja, land(). Som en extra bonus förekommer även kort med proliferate för den händelse att antalet counters inte riktigt vill öka.

Ett problem jag fått höra att kombolekar har är att hitta just kombodelarna. Därför innehåller leken både sök i form av Vampiric Tutor och kortdrag i form av Anvil of Bogardan. Den senare fyller också funktionen att sätta igång karusellen.

Försvar har aldrig varit min starka sida, men för att skydda sig själv och kombodelarna kom Spellskite med lite som en gubben-i-lådan.

Tredjerundansvinsten sker på följande "enkla" vis:
Runda 1: Mountain -> Goblin Guide -> anfall för 2.
Runda 2: Swamp -> Bloodchief Ascension -> anfall för 2 -> counter i end of turn -> Burst Lightning i motståndaren i hans runda -> counter i end of turn.
Runda 3: Mountain -> Mindcrank -> anfall för 2 -> counter i end of turn -> Burst Lightning eller Fireblast i motståndaren -> Vinn!

Enjoy och lycka till!"

Det ska vi göra. Men nu ska vi i alla fall lämna kombolekarna bakom oss för ett ögonblick och njuta av en gubblek. Som spelar gubbar. Och sen slår. Med gubbar. Gubben som byggt den heter Don och hans lek heter Only Human.

Vigilante JusticeOdyssey

3 Puppeteer
4 Firebolt
1 Peek

Legions

2 Voidmage Apprentice
3 Willbender
2 Echo Tracer
1 Covert Operative

Avacyn Restored

3 Nephalia Smuggler
4 Kessig Malcontents
4 Captain of the Mists
1 Gryff Vanguard
2 Peel from Reality
1 Mass Appeal
4 Vigilante Justice
1 Burn at the Stake
2 Pillar of Flame
4 Cavern of Souls

10 Island
8 Mountain

Från forntid till nutid med människorna, alltså.

"Allas våra människor, visst förtjänar de lite särskild uppmärksamhet?

Leken bygger förstås på ett människotema, men utifrån synvinkeln att som människa är du nog mer upptagen med att försöka överleva än att anfalla någon.

Tidigt i spelet har du lite eld att skydda dig med innan de första försvararna kommer på plats. Sedan får du tappa, blocka och trixa för att överleva nog länge för att Vigilante Justice, spioner eller stora brasor ska avsluta motståndaren.

Odyssey ger oss tidigt försvar och lite kontroll. 1 Peek bara för mysfaktorn.

Legions... vilken morph ska de döda? Vågar de ens försöka?

Avacyn Restored är det tunga artelleriet. Vem vill inte blinka Kessig Malcontents, tappa alla motståndarens permanents med Captain of the Mists, eller ignorera kontringar tack vare Cavern of Souls?

Önskar piloten stort lycka till - visa nu att även människor är att räkna med i Magicvärlden!"

Det får man hoppas att vi är. Annars är det illa ute med Magicvärlden.

Discus och the_machine lyckades på något sätt bygga rätt snarlika lekar trots att de bara hade ett av seten gemensamt. Till slut blev det i alla fall Discus som fick knipa studsninjasloten med Bounce me!:

Higure, the Still WindTempest

4 Thalakos Seer
4 Counterspell
4 Capsize
4 Shadow Rift

Betrayers of Kamigawa

3 Mistblade Shinobi
4 Ninja of the Deep Hours
2 Higure, the Still Wind
2 Umezawa's Jitte

Judgment

3 Cephalid Constable
3 Wormfang Drake
3 Aven Fogbringer

24 Island

Discus "har alltid tyckt om att studsa saker och här handlar det om att försöka störa motståndet genom att studsa så mycket som möjligt. Det går inte snabbt men förhoppningsvis kan vi få lite snurr på verksamheten innan vi är döda. Thalakos Seer är nyckeln till vår strategi och en runda två Thalakos Seer som följs upp med antingen en ninja eller Wurmfang Drake är plan nummer ett.

Fungerar inte det får vi ta till några kontringar och hoppas att Capsize räcker en stund."

Ice Age visade sig vara ett populärt förstaset. Kan det ha något att göra med förekomsten av Brainstorm, Portent, Dark Ritual, Demonic Consultation och Swords to Plowshares? Kanske. Fråga Arson som stoppade in det mesta av det där i What the Hecatomb:

HecatombIce Age

4 Hecatomb
4 Brainstorm
4 Portent
4 Dark Banishing
4 Dark Ritual
4 Demonic Consultation
4 Underground River

Planar Chaos

4 Damnation
3 Urborg, Tomb of Yawgmoth
1 Enslave

Scourge

4 Stifle
3 Unburden
2 Lethal Vapors

9 Swamp
6 Island

En nog så enkel idé, men vi låter väl Arson förklara den: "Du spelar in Hecatomb och triggern 'When Hecatomb enters the battlefield, sacrifice Hecatomb unless you sacrifice four creatures' spelar du Stifle i så du inte behöver några creatures. Bättre tillgång på Swamps ges sedan av Urborg, Tomb of Yawgmoth. Ska bli kul att se hur folk spelar Demonic Consultation!" De lär väl bara döda sig själva med den som vanligt.

Alldeles för lite rött så här långt. Jag menar, vad ska Rubblarp spela om han skulle snubbla in på BSK? Enbart för hans skull tar vi en helröd lek som kastar sig i huvudet på motståndaren. Bokstavligen. Jag skulle vilja presentera Advena och Fling Awaaay!.

FlingShards of Alara

4 Soul's Fire
4 Hell's Thunder

Dark Ascension

4 Fling
4 Flayer of the Hatebound
4 Nearheath Stalker
4 Pyreheart Wolf

Urza's Destiny

4 Bloodshot Cyclops
4 Reckless Abandon
2 Repercussion
2 Keldon Vandals

24 Mountain

Advena kör hårt på personliga preferenser: "Jag har alltid älskat Fling, ända sedan den kom i Stronghold, och alla busiga grejer man kan göra med den mysiga förmågan att kasta skrikande kritter i huvet på folk.

"Tyvärr" så funkade det onödigt bra att ta Fling från Dark Ascension istället för Stronghold. Lite synd på en av Magics bästa flavourtexts - "It's raining Rats and Moggs" - att den fick bytas ut mot den enormt ointressanta texten på Dark Ascension-versionen. Men men, what to do.

Och jag menar, gillar man Fling måste man ju spela CHUCK också." Så är det nog.

triss, Svenskamagics JEDI KNIGHT, är en före detta Svenskamagicmästare och nu även auktionslekskonstruktör med String Shot BUG:

Intruder AlarmLorwyn

3 Vivid Grove
1 Vivid Creek
4 Gilt-Leaf Palace
4 Imperious Perfect
3 Leaf Gilder
4 Wren's Run Vanquisher
2 Nameless Inversion
4 Thoughtseize

Stronghold

4 Intruder Alarm
4 Mana Leak

Future Sight

4 Llanowar Mentor
4 Tarmogoyf
4 Sprout Swarm
4 Dryad Arbor
4 River of Tears

4 Forest
3 Island

Över till mästaren själv: "Här finns det kanske något för alla? Aggro, kontroll och kombo, leken kan ta många olika planer. Kombo består av Intruder Alarm & Sprout Swarm, eller Intruder Alarm & Imperious Perfect + random manadork, vilket ger dig ett stort antal (ta minst en miljon för att vara säker) tokens. Även om inte kombon kräver så många olika kort behövs ändå lite arbete; det tar ett par turer att samla ihop småkillarna och gå nuts. Om du glömmer bort eller inte fattar hur kombon funkar kan du gå aggro med Tarmogoyf & C:o. Thoughtseize och Mana Leak försvarar bägge strategierna och håller din motståndare i schack."

Vi avslutar årets upplaga auktionslekar med en lek som varenda kotte och hans inavlade kusin byggde i huvudet när Mirrodin släpptes. Frågan är om någon någonsin byggde den på riktigt. Ja, förutom Razorfin då, som klämmer till med Wincons är för nybörjare:

Shared FateMirrodin

4 Shared Fate
4 Terror
4 Wrench Mind
4 Thirst for Knowledge
4 Talisman of Dominance
4 Seat of the Synod
4 Vault of Whispers

Planar Chaos

2 Piracy Charm
4 Damnation
2 Urborg, Tomb of Yawgmoth

Rise of the Eldrazi

4 Inquisition of Kozilek
3 Narcolepsy
1 Consuming Vapors
3 Prophetic Prism
4 Evolving Wilds

6 Swamp
3 Island

Razorfin inleder med den tagline alla lekar vill ha: "Dessa 60 kort är inkapabla att vinna ett parti Magic. Men som tur var så har man ju Shared Fate, så man får lita på att motståndarens lek kan besegra sig själv. Om motståndaren sitter och väntar på att topdecka det han behöver så finns det risk att det aldrig kommer ske. Nånsin.

Resten av leken stallar in i Shared Fate och gör ingenting efter att den har resolvat. Ingen match kommer vara den andra lik."

Det tror jag vi kan vara överens om.

Så där ja, då var det klart för den här gången. Nu är det som vanligt dags att klaga och spekulera, och om jag vet nånting om nånting kommer det att vara mycket av det förra och lite av det senare. Men försök.

Ses på BSK.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

fluffy

MEDLEM
Göteborg

#19 PWP Yearly
Pax för Tobbes lek!

00:17:01, 10/10 -12
Zeus

MEDLEM
Vallentuna
Gud vilka trötta lekar.

19:46:20, 9/10 -12
CaoSer

MEDLEM
Classic Hoben skulle jag vilja säga :) Recurring Nightmare och Survival of the Fittest är 2 kort som såg en hel del spel i Varberg (av just hoben) back in the days.


10:57:29, 9/10 -12
Landgraf

3-KORTSKUNG
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping
Jag byggde följande delverlek:

4 delver
4 snapcaster
3 porcelain legionnaire
3 invisible stalker
3 sword of war and peace

4 vapor snag
2 gut shot
2 dismember
2 disspate
4 force of will
4 gitaxian probe
4 lat-nam's legacy

2 soldevi excavations
1 ghost quarter
18 island

Som jag sa, tråkigast. :)

11:15:36, 8/10 -12
AdrianTepes

HEDERSMEDLEM
Rönninge
Så här såg min odyssey - conflux - dissension blocklek ut:

1 Ancestral Tribute
4 Charmed Pendant
3 Kirtar's Wrath
4 Moment's Peace
1 Mossfire Valley
1 Mystic Enforcer
1 Sungrass Prairie
1 Zombify

1 Ethersworn Adjudicator
2 Exotic Orchard
2 Martial Coup
2 Obelisk of Alara
4 Progenitus
4 Wall of Reverence

4 Breeding Pool
3 Blood Crypt
4 Hallowed Fountain
1 Indrik Stomphowler
1 Loaming Shaman
1 Odds // Ends
2 Rise // Fall
2 Simic Sky Swallower
2 Wrecking Ball

5 plains
1 forest
1 island
1 mountain
1 swamp

Notera att jag inte följde banlistan. :)

19:30:13, 7/10 -12
Fille

NINJA
Malmö
Razorfin skrev 14:42, 6/10 -12 Lite mer klagande får bestå i att Fille inte läste reglerna.

Tur jag inte skickade in och försämrade statistiken ytterligare :/

11:18:07, 7/10 -12
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
Razorfin skrev 14:17, 4/10 -12 Jobbigt om den andra leken börjar på mer än 20?

Det tar såklart mer tid och är enklare att disrupta, men leken är enkelt kapabel att gå av två gånger (och man får 20 extra liv första gången).

Leken:

// Lands
5 Swamp
10 Island
4 Underground River

// Creatures
1 Masticore

// Spells
4 Portent
3 Powder Keg
4 Counterspell
4 Donate
4 Impulse
4 Brainstorm
4 Dark Ritual
4 Demonic Consultation
4 Vampiric Tutor
4 Illusions of Grandeur
1 Treachery

Ett intressant fakta är att 19 länder egentligen är fler än man behöver, men jag ville ha tillräckligt med länder för att det skulle vara stabilt på 5 kort.

17:48:12, 6/10 -12
Uppdaterad: 17:53:01, 6/10 -12
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
Lite mer klagande får bestå i att Fille inte läste reglerna.

14:42:47, 6/10 -12
Fille

NINJA
Malmö
Klagandet får bestå i att jag själv aldrig skickade in min övermysiga affinity-lek feat Skullclamp, Steelshaper's Gift och Myr Servitor.

Vad gäller spekulationen är mitt tips att Thalakos Seer in i Ninja of the Deep Hours kommer vinna. Igen. SAI!

/Inget nytt under solen

14:11:17, 6/10 -12
hattper

MEDLEM
Umeå
Hoppas Fate-leken tar hem det. Den ser sweet ut.

Mitt mono-bruna bidrag:

Tempest

2 Helm of Possession
3 Bottle Gnomes
2 Jinxed Idol
4 Lotus Petal
4 Ancient Tomb
4 Stalking Stones
4 Wasteland
2 Maze of Shadows

Darksteel

4 Juggernaut
2 Sundering Titan
4 Trinisphere
3 Sword of Fire and Ice
4 Darksteel Citadel
4 Blinkmoth Nexus

Urza's Destiny

4 Powder Keg
4 Junk Diver
2 Masticore
4 Metalworker



00:34:50, 5/10 -12
jangi

MEDLEM
Stockholm

#5 PWP Seasonal
#14 PWP Yearly
vilket konvent får dessa spelas på?

00:33:41, 5/10 -12
Advena

MEDLEM
Luleå
Ja jag tror inte att fling-leken är speciellt stark i jämförelse med dom andra, den är monoröd med ändå inte egentligen alltför snabb. En av sakerna man kan tjäna på med den är hur budgivningen om lekarna går.

22:05:00, 4/10 -12
meanberry

MEDLEM
Göteborg
Humans, ninjor och fling känns almänt svagare än resten. Men jag kan ha fel. mirakel leken känns ju helt vild men en aning tråkigare än resten :P Jag hade nog försökt knipa alv-leken. Den känns roligast av dom lekar som känns bäst.

18:38:38, 4/10 -12
Priceguy

MEDLEM
elof_the_mighty skrev 15:56, 4/10 -12 Är det orimligt/taskigt att publicera alla lekarna? Sånt är rätt kul att titta på så här i efterhand. Har för mig att jag hade en skiss på en löjlig Flash-lek när det begav sig en gång i tiden, men skickade aldrig in den nu. Wincon var Flash in i Hulk in i 4st Phyrexian Dreadnoughts.

Enda sättet för mig att göra det är att klicka upp varje lek för sig och klippa/klistra, och det är jag nog för lat för. Jag har redan räknat ihop setstatistik! One break, give me please.

Däremot är folk förstås välkomna att posta sina leklistor.

16:07:02, 4/10 -12
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Är det orimligt/taskigt att publicera alla lekarna? Sånt är rätt kul att titta på så här i efterhand. Har för mig att jag hade en skiss på en löjlig Flash-lek när det begav sig en gång i tiden, men skickade aldrig in den nu. Wincon var Flash in i Hulk in i 4st Phyrexian Dreadnoughts.

15:56:32, 4/10 -12
Landgraf

3-KORTSKUNG
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping
Kelvandils lek hade åtminstone någon random Masticore och Treachery att slå in de sista skadorna med också. :)

Själv skickade jag in den med stor sannolikhet tråkigaste leken: Delver. :)

15:21:11, 4/10 -12
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
The_machine skrev 23:24, 2/10 -12 'Har jag kommit till HA?
Du... jag skulle behöva hjälp med en grej.
Mmm... lite våldsamt.
Jo... det är en störig jävel som heter Daniel Alström...
Mmm, kallas visst discus.
Fint. Nänä, ni har pengarna imorgon...
Du... har ni paketpris förresten? Det finns en Patrik Linell i Malmö också'

Redax låter meddela att listan på auktionslekarna eventuellt kommer att ändras.

:)

14:44:41, 4/10 -12
Priceguy

MEDLEM
Razorfin skrev 14:17, 4/10 -12 Jobbigt om den andra leken börjar på mer än 20?

Det var just den grejen som gjorde mig sjukt sugen på att ha med leken.

14:38:50, 4/10 -12
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Razorfin skrev 14:17, 4/10 -12 Jobbigt om den andra leken börjar på mer än 20?

:)

14:18:35, 4/10 -12
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
Jobbigt om den andra leken börjar på mer än 20?

14:17:33, 4/10 -12
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!