Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 662 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Sonic Assault
av latsblaster , 08:23, 28/9 -18

"Stackars izzet. Hösten 2012 hade den blåröda guilden några fantastiska overload-kort på rare-nivå, men på de lägre rariteterna var det tunt med bra material för limited. Man hade också väldigt dåligt med bra creatures, få som hade någon synnergi med overload och hur många spells lyckas man roffa åt sig, spells som Goblin Electromancer är tänkt att ge rabatt på?

Jag har läst om hur izzet skulle kunna draftas med framgång i Return to Ravnica, det är intressant, men jag förblir skeptisk.

Hösten 2012 kom det första bra magic-blocket (trots sitt dåliga namn) jag fick uppleva, med väldesignade kort i en okonstlad och naturlig fantasy-miljö. Jag är glad att magic med både dominaria och guilds hittar hem igen till bra sammanhang som möjliggör bra set.

Men stackars izzet. Medan övriga guilds får ganska vettiga mekaniker får izzet den hopplöst värdelösa mekaniken jump-start. Mekaniken låter lika illa som ett pretentiöst 90-talsband och är ibland mest en sämre variant på flashback om du inte hittar rätt interaktioner, något jag tror blir svårare just i limited.

Veckans kort är ett av flera jump-start-kort som jag är ytterst skeptisk till. Förvisso kommer varje jump-start-kort trigga abilities som går i gång på att spells spelas, och jump-start låter dig eventuellt spela just mer spells, men jag är ändå skeptisk. Tappa ner en creature, bränna två i ansiktet, kasta bort ett heeelt kort för att repetera effekten? Finns synnergin, okej, men jag har svårt att se att man lyckas med det särskilt ofta.

Spelar du izzet i helgen är du modig."


 

KOMMENTARER 15 st


latsblaster
 
Mindtrix: även denna gång har izzet dåliga blockare.

De har pushat tydligare för delver denna gång, men det ser väldigt osäkert ut.
Skriven: 12:20, 28/9 -18

mindtrix
 
Ok, kortet är ganska dassigt men kommer troligtvis finnas i graven tills det behövs när du ska sätta in dödsstöten.

Kan hålla med om att Izzet ofta är både svårt och krångligt men att de ibland belönar den tålmodige med nåt helt crazy play som vänder matchen om rätt tillfälle uppstår.
Många verkar anse att Izzetguilden ska spelas som UR Delver, snabba beats och boltar men i limited handlar det oftare om att spela ut konstiga 0/4:or, blocka, filtrera/dra kort för att slutligen sätta in en alpha strike när man får möjlighet att kasta flera spells under en tur.

Det måste ju finnas en mysig 4-färgad lek där Golgari utnyttjar Jump-startmekaniken till sin fördel. Men finns manabasen för något sådant sketchy bygge i limited?
Skriven: 11:03, 28/9 -18

latsblaster
 
Kanske skulle tillägga någonting mer på modig! Tycker att kortet är på väg åt rätt håll, men tror inte att det räcker till.
Skriven: 09:29, 28/9 -18

kingdiz
 
Detta är ett perfekt Izzet kort. Spelat färgkombon sedan första mirrodin blocket och det tar tid att lära sig, men detta är kanon.
Tempo, bränn, kontroll och ett sätt att göra sig av med länder.
Vet du vad du gör är Izzet klart bäst men inget för amatörer ;)
Skriven: 08:58, 28/9 -18

chrono
 
Jag är inte helt insatt i alla kort i GoR men ibland kan det vara klokt att låta setet spelas innan en viss kombination etc sågas. Vem vet izzet kanske blir bästa draftarketypen.
Skriven: 08:30, 28/9 -18


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2018

- Sonic Assault / latsblaster [15k..]
- Sakura-Tribe Elder / latsblaster [5k..]
- Jiang Yanggu / ember [4k..]
- Goblin Chainwhirler / ember [4k..]
- Rowan Kenrith / ember [3k..]

- Jace, the Mind Sculptor / ember [5k..]
- Llanowar Elves / ember [6k..]
- Thaumatic Compass / ember [4k..]
- Cabal Stronghold / ember [7k..]
- Firesong and Sunspeaker / ember [3k..]

- Grasping Scoundrel / Sajkobeer [3k..]
- Arch of Orazca / Binkabi [1k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!