Magic the Gathering
Magic the Gathering29768 medlemmar 989 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Grasping Scoundrel
av Sajkobeer, 12:10, 29/1

"Veckans kort återfanns inte i mindre än 4 exemplar i Marcelino Freemans vinnande draftlek från t8an på GP London. Vad lär vi oss då av detta?

Limitedformatet för den snart annalkande Pro Touren och kommande limitedsäsongen belönar aggressivitet! Något Marcelino hade tagit fasta på. Hans lek innehöll inget kort som kostade mer än 4 mana och endast 15 land. Vilket måste betraktas som mycket ovanligt för en GP-vinnande draftlek.

Utöver billiga djur och få länder innehöll även leken tempostarka kort som t.ex. Crashing Tide. Han läste helt enkelt draften rätt och satte ihop en lek som kunde straffa långsamma och giriga lekar. Visst var det på något sätt en chansning men mer något av en kalkylerad risk som verkligen gick hem.

LSV gissade i sina inledande bedömningar kring limited med Rivals of Ixalan att aggressivitet skulle löna sig ordentligt. Många av djuren passar för att attackera men väldigt få av dem passar för att blocka. Här fick LSV rätt. Dock verkade han ha fått en sak om bakfoten, då han trodde att Ascend och the Citys blessing i princip aldrig skulle bli aktuellt i de flesta limitedmatcher. En bedömning som jag måste anse att LSV hade fel i.

Så kontentan av limitedformatet är att aggressivitet uppenbarligen lönar sig. Men The Citys Blessing spelar ändå roll i åtminstone hälften av duellerna. Vilken är din bild av Rivals of Ixalan-limited?

Vinnande leklistan!"


 

KOMMENTARER 3 st


Fizkas
 
Gillar att vinnarlistan har "0" kort ;)
Skriven: 02:08, 2/2

SidPao
 
Det är absolut ett format där man, utan att blinka, kan börja sin draft med att ta ett 1-drop över ett stort monster-mythic.. och det är "korrekt".

Allt hopp är dock inte förlorat. Andra änden av detta visade Numot The Nummy i denna draft.

Överlag verkar det dock stå klart att 1/1:or för 1, och en kurva som slutar vid 4 är ett vinnande recept i detta format.
Skriven: 17:23, 30/1

flip1234
 
Var finns decklistan?
Skriven: 12:19, 29/1


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2018

- Grasping Scoundrel / Sajkobeer [3 k..]
- Arch of Orazca / Binkabi [1 k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!