Magic the Gathering
Magic the Gathering29871 medlemmar 940 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Firesong and Sunspeaker
av ember, 08:06, 16/4

"Dominaria är strax över oss och ett av korten som fått mycket uppmärksamhet inför settet är Firesong and Sunspeaker. Som en av faktiskt två intressanta möjliga commanders i Boros-färgerna (den andra är Tiana, Ship's Caretaker) kommer den helt säkert att se spel på Commanderborden. Som fantast av formatet är jag glad över att just den färgkombinationen får lite kärlek av Wizards, då det är den som allmänt är känt som den svagaste av alla möjliga färgkombinationer, möjligen med undantag för mono-vitt.

Vad som dock gjort Firesong and Sunspeaker kontroversiell är sättet den kommer distribueras på. Istället för att öppnas i boosters kommer kortet endast finnas som buy-a-box-promo, och många har riktat kritik mot Wizards för beslutet. Personligen tror jag inte att det kommer leda till något egentligt bekymmer. Kortet kommer med största sannolikhet inte se spel utom i Commander och det nyligen introducerade Brawl, och därför har alla som inte är ordentligt investerade i dessa format noll intresse av kortet. Det kommer finnas Firesong and Sunspeakers i omlopp direkt efter att Dominaria släppts, och om du vill få tag på en tror jag inte att du behöver köpa en låda bara för det.

Firesong and Sunspeaker gör ingenting för Boros-lekarna som egentligen adresserar dess riktiga svagheter - bristen på manaramp och kortdrag - men den inbjuder till en helt ny arketyp i färgkombinationen. Jag hoppas få sätta mig ner mittemot en Firesong and Sunspeaker-lek inom en snar framtid, kortet är onekligen intressant."


 

KOMMENTARER 3 st


JediMB
 
latsblaster : Leken behöver ju inte vara byggd runt helix-effekter, även om det fåtal som finns blir väldigt kraftfulla.

Troligen är det life gain-synergier man vill satsa på, och det finns åtminstone 8 cantrips med life gain som med denna commander också har Lightning Bolts inbyggda. Sen kommer samtliga röda board wipes förstås att generera mängder av liv genom lifelink.

Om man vill köra med en creature-strategi också så är förstås Archangel of Thune relevant, men viktigare kort är nog Aetherflux Reservoir, Felidar Sovereign, Well of Lost Dreams, m.m., och Searing Meditation om man vill pressa ut mer burn ur korten.
Skriven: 12:03, 16/4

anthrox
 
Kortet i sig är inte problematiken, utan Wizards val av att göra vissa kort så pass exklusiva att om de fortsätter med det och sen trycker ett kort som kommer få hög demand som kommer det krascha.
Jag har inte särskilt stort förtroende för Wizards när det kommer till sådana saker och tänker att det snarare är en fråga om när, än om.
Skriven: 10:17, 16/4

latsblaster
 
Jag tänker mig att kortet är snävt att bygga kring i commander, hur många helix-effekter har vi i spelet? Sen måste det ju vara en drös med spells för att man ska komma någonstans.
Skriven: 10:17, 16/4


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2018

- Firesong and Sunspeaker / ember [3 k..]
- Grasping Scoundrel / Sajkobeer [3 k..]
- Arch of Orazca / Binkabi [1 k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!