Magic the Gathering
Magic the Gathering30309 medlemmar 1055 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Sakura-Tribe Elder
av latsblaster, 18:06, 3/7

"Det är dags för core set igen, ett nytt set och något förnyat standard innan rotation i höst. Vi har sett hur spoilersäsongen har försett oss med många nya kort som ser klart spelbara ut, kanske inte just för standard, men ändå många kort som kan bli relevanta. Vi har sett en del starka reprints också, men kanske inte reprints som blir aktuella för just standard och som kanske inte kommer dominera formatet i sommar.

Veckans kort är ett av de korten som var bra i standard på sin tid, och även om "skada på stack" togs bort för ett antal år sen och Sakura-Tribe Elder nu är mer balanserad kommer nog inte det här kortet reprintas för standard, även om den nygamla modellen med core set årligen på sommaren är tillbaka och då ger plats för ett sådan möjlighet.

Sakura-Tribe Elder är i princip en pushad variant på Rampant Growth (om du inte uppmuntras spela fler non-creature spells och kanske är rädd för "nålar") och just pushade kort som är varianter på gamla kort har vi sett mycket av de senaste åren. Kort som man vet inte är för bra får en i princip helt bättre variant. Men skillnaden mellan Sakura-Tribe Elder och ett kort som Abrade är att originalet Rampant Growth knappt får vara med i standard idag. Att rampa med en sorcery för två mana är inte helt lätt i dagens standard.

Sen är det så idag att Wizards inte vill ha för många pushade reprints i standard. Man lägger hellre krutet på nya kort.

Sakura-Tribe Elder dök upp när ramp var mer oskyldigt än idag, det fanns helt enkelt inte lika många galet bra kort för mer än 3 mana på den tiden (men Sakura-Tribe Elder var het efter att de galna mirrodin-korten hade bannats från standard) men det fanns otroligt pushade kort för en låg manakostnad (som Dark Confidant och Life from the Loam).

I Core Set 2019 hittar vi pushade kort som kanske inte gör något i standard, men de är ändå pushade, kanske på ett tryggt sätt. Jag har hittat Aggressive Mammoth, Aven Wind Mage, Arcane Encyclopedia och Chromium, the Mutable.

Vilka pushade kort hittar du i sommarens core set? Finns det några som i likhet med tribe eldern kanske inte är helt safe för formatet, eller kommer de att få vara med lite grann?"


 

KOMMENTARER 5 st


latsblaster
 
bloodspawn: Nej, Låter inte alls omöjligt.
Skriven: 17:34, 8/7

Bloodspawn
 
Tänk om man hade kunnat lira esper control med Chromium som wincon i standard, bättre finisher har man väl knappt sett sen Aetherling. Men metat är väl för aggresivt antar jag.
Skriven: 09:42, 8/7

214
 
Vilken goja, helt omöjligt att få ut något vettigt av en Wall of text med dravel. Försök vara nykter när du skriver saker;)
Skriven: 19:01, 4/7

latsblaster
 
Fungerar i core-set, men förmodligen är det här kortet för bra.
Skriven: 21:34, 3/7

mindtrix
 
Krävs nog rätt plane för att få åtrese ormtriben. Namnet gör en reprint svår i annat än masters set.
Skriven: 20:42, 3/7


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2018

- Sakura-Tribe Elder / latsblaster [5 k..]
- Jiang Yanggu / ember [4 k..]
- Goblin Chainwhirler / ember [4 k..]
- Rowan Kenrith / ember [3 k..]
- Jace, the Mind Sculptor / ember [5 k..]

- Llanowar Elves / ember [6 k..]
- Thaumatic Compass / ember [4 k..]
- Cabal Stronghold / ember [7 k..]
- Firesong and Sunspeaker / ember [3 k..]
- Grasping Scoundrel / Sajkobeer [3 k..]

- Arch of Orazca / Binkabi [1 k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!