Magic the Gathering
Magic the Gathering30666 medlemmar 1051 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
10:59, 12/11
Lantto 16e plats i PT Guilds of Ravnica
av Beakid
Magnus Lantto knep åt sig en 16e plats i helgens Pro Tour Guilds of Ravnica och fick därmed 15 Pro Points och $5,000. Stort grattis! Magnus spelade en lite annorlunda variant av Boros Aggro, en lek som för övrigt dominerade Top8an. 6 av 8 lekar var fyllda med vita knektar och fåglar och de två som var annorlunda (UR Drakes och Jeskai Control) fick båda se sig besegerade i kvartsfinalerna.

Vann hela kalaset gjorde till slut USAs Andrew Elenbogen efter att ha besegrat ingen mindre än Luis Scott-Vagras i en spännande final där LSV tyvärr fick mulla till 4 i avgörande duellen :/ Mer från helgen i Wizards coverage.

Bäst i PT Picks denna gång blev Wuwwy på 16 poäng. Se hur det gick för dig!Vinnaren av Pro Tour Guilds of Ravnica - Andrew Elenbogen

 

KOMMENTARER 11 st


Laggie
 
En fri "all lands" mull och en fri "no lands" mull per game skulle kanske funka.
Skriven: 14:26, 14/11

pelle
 
Ichorid:
Jag påstår heller inte att Motz4 sagt att poker inte lämpar sig som tävlingsinriktat spel, jag frågar om han tycker det.

Personligen tycker jag att slumpfaktorer i sig inte gör att ett spel lämpar sig dåligt för tävling, men gärna ska priser balanseras utifrån detta (alltså i ett spel med mycket skill och en god andel slump bör stabila resultat i längden premieras snarare än enstaka bra resultat, medan i ett spel som har låg eller ingen slump fungerar det bättre att premiera enstaka resultat).

Ett spel som har hög mängd slump och samtidigt låg mängd skicklighet (typ Monopol) lämpar sig däremot i mitt tycke dåligt som tävlingsinriktat spel.

Sen kan jag ju hålla med om att det vore trevligt om färre games avgjordes pga. mulligans, men jag håller inte med om att det är något som gör att Magic inte passar som tävlingsinriktat spel.
Skriven: 13:51, 14/11

Preacher
 
Delar Motz åsikt, men mer konkret, finns det något förslag på att försöka "lösa" mulliganproblemet? Scrymulligan var ju verkligen ett steg i rätt riktning. Personligen tycker jag att andelen ickematcher pga torsk/flood är för hög och är väl Magics största (enda?) nackdel. Detta fattade väl Blizzard när de gjorde Heartstone. (fast man kan ju jobba runt problemen med flood/torsk, tex senaste draften byggde jag en lek som hade en massa activatet abilities och överdrivet mycket land. fick inte torsk en enda gång och då man floodade hade man alltid kort att stoppa manan i).
Skriven: 10:59, 14/11

Motz4
 
Pelle: Jag är inte så värst bekant med poker men på en punkt är kortspelen radikalt annorlunda - även om du får dåliga kort i poker har du goda möjligheter att vinna genom bluffens förmåga. Mullar du till 4 kort i magic är du dömd till att förlora oavsett hur skicklig magic spelare du är.
Skriven: 07:36, 13/11

latsblaster
 
Jag ska uppdatera DtB med dessa vidriga WW-varianter, åtminstone en som får visa vad det handlar om. Innan var det ju ganska spritt i standard.
Skriven: 23:44, 12/11

Ichorid
 
@pelle: Han säger att slumpen spelar för mycket roll, särskilt opening hands. Han säger inte att slumpen ska plockas bort, och han säger inte att poker inte lämpar sig som tävlingsinriktat spel
Skriven: 23:29, 12/11

pelle
 
Motz4 Tycker du i sådant fall att poker inte heller lämpar sig som tävlingsinriktat spel?

Precis som i poker kommer slumpen i Magic att avgöra enskilda matcher och turneringar, men i långa loppet kommer den skicklige spelaren vinna mer än den mindre skickliga.
Skriven: 21:46, 12/11

Motz4
 
Olly: Ja, det är nog som du säger att hade de varit en annan match skulle det antagligen inte uppmärksammas på samma sätt. Men faktum kvarstår att slumpen avgör väldigt många matcher (specifikt med avseende på mulligans). Detta är en anledning till att jag inte spelar magic seriöst. Självklart tycker jag att magic är världens roligaste kortspel men att det inte lämpar sig bra som ett tävlingsinriktat spel. Men det är min åsikt det.
Skriven: 20:28, 12/11

Olly
 
Motz4: Tycker det är många som vill se ändrade mulliganregler. Tycker det är en icke-fråga då slumpen fick det att se hårt och kallt ut. Hade det hänt i game 1 hade ingen sagt något och hade han floodat 12 länder hade inget sagt något mer än att det var otur, vilket en dålig starthand också handlar om.
Skriven: 19:37, 12/11

Sajkobeer
 
Har nog aldrig sett någon så nervös i en PTfinal som Elenbogen.
Skriven: 19:13, 12/11


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

NYHETER NOVEMBER 2018

12 nov: Lantto 16e plats i PT Guilds of Ravnica (11 k.)
10 nov: 4 svenskar vidare till dag 2 (7 k.)
7 nov: Pro Tour Guilds of Ravnica Picks! (2 k.)
6 nov: BSK leklistor (0 k.)
5 nov: Love Rask 9a i GP Atlanta! (2 k.)
5 nov: UMA-promos!? (8 k.)
3 nov: Stream från BSK 2018 (0 k.)

Byt månad:

  Guilds of Ravnica! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!