Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 597 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
BORåS SPELKONVENT 2008 Bil från Stockholmstrakten til... Krångel med SVEROKS server ...
Diskussion kring format och turneringar
Senast läst: 16:18:45, 26/4 -24. Läst 15346 gånger.
Niklas_P
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 4/8 -04

61 rubriker
890 svar

21. vet att det skulle bli jobbigt... 17:37:34, 1/10 -08  
vet att det skulle bli jobbigt för domare och annat folk som jobbar hårt för att det ska bli bra, men jag tror att om ett gäng "typ1are" gick ihop och styrde upp judge och nån som sitter o tar emot resultat så borde det gå att styra upp en natturnering i vintage eller vad ni nu vill ha?
Talad
MEDLEM
@svm s. 28/11 -02

715 rubriker
13391 svar

22. Men de som gnäller om vintage ... 18:24:06, 1/10 -08  
Queldion skrev 13:42, 1/10 -08
pefkendotts skrev 13:37, 1/10 -08 ja vet att det finns många t1 rävar i sthlm som itne bryr sig lr ens har ett konto här på svm, men för det vill man ju spela det ända riktiga och självklara formatet. Sjukt dåligt att sånna här omröstningar ska förstöra hela konvent, bara för att svm e fullt me snorungar som bara tycker sig ha råd me standard o sånt. riktigt besviken

Om man inte säger vad man vill har man ingen rätt att gnälla i efterhand.
Så säg till dem som spelar att kanske kolla till SvM en gång i veckan.
Tar inte många minuter att checka av sidan.

Men de som gnäller om vintage har ju sagt vad de vill ha i och med omröstningen. Alla aktiva typ 1 spelare vet jag garanterat har röstat på vintage på BSK sen att det inte finns fler det har ju sina orsaker, bl a att man förbisett vintage pga att det inte räknas som ett kompetativt format om man jämför med standard, extended och limited.

Sedan resoneras det troligtvis som det gör nu av den anledning att det är så sällan det arrangeras typ 1 på stora konvent. Det finns tre stora konvent i Sverige, det är BSK, Gothcon och Lincon. Det är alltså tre gånger om året som det skulle kunna falla in naturligt att det kommer en vintage turnering, det finns annars inga andra naturliga tillfällen att kunna spela det formatet. Varför man vill ha det på konvent är för att det florerar mycket folk på dem, det är roligt att träffa andra spelare etc. Konvent är sociala tillställningar dit man åker för att träffa andra likasinnade människor. Tar man då bort ett arrangemang som annars brukade vara med på konvent kommer det inte längre vara lika naturligt att ta sig till dessa tillställningar. Vilket är tråkigt.

Visst nu kan man arrangera egna typ 1 turneringar utanför konvent, men benägenheten att bara hux flux åka iväg någonstas över en dag eller två finns inte hos de flesta, det involverar oftast massa krångel, hur ska jag ta mig dit, var ska jag sova, hur ska jag sova etc Det blir massa krångel som man under ett konvent slipper eftersom det finns fasta arrangemang under ett visst antal dagar, det är alltså säkert att det kommer mycket folk och spelar. Man har möjligheten att träffa alla sina kompisar.

Nu är det inte heller sagt att det inte arrangeras typ 1or utanför konvent. Jag för min del försöker arrangera turneringar lite då och då, det är oftast typ 1 det blir då eftersom det är roligast. Men det kan inte heller bli för ofta eftersom hela turneringarna, mitt resande, boende tas från egen kassa. Det är inte alltid så roligt för en privatperson att lägga ut i vissa fall flera tusen på ett arrangemang, sådant är däremot inga problem för en förening. Sedan att man jobbar i stort sätt 24/7 (lite överdrivet men inte långt ifrån sanningen) gör ju sitt till också.

Men visst nu kanske det anses som en hel del gnällande, det är inte alls meningen utan meningen är att framföra en åsikt om att det är väldigt tråkigt att ni valt att ta bort ett format som ändå spelas en hel del i landet. Anledningen till att det blivit färre som spelar vintage är för att det slutade arrangeras turneringar i samma utsträckning. Många kände inte längre att det var lönt att hålla på kort för flera tusen när de endast fick möjlighet att spela kanske en gång om året. Nuför tiden lutar det väl åt att den där leken med dyra kort i lika gärna kan stanna hemma i någon låda för den lär ju inte se solljus annat än när det är dags att avyttra korten.

Konstruktiv kritik är svårt att ge när det gäller sådant här, men om en stor anledningen till att det inte arrangeras någon vintage är för att det inte finns någon som kan ta hand om turneringen, varför har man då inte efterlyst någon/några som har lust att ta tag i det. De får arrangera under SvMs namn och sponsras av dem om de håller arrangemanget på konventet.

Om anledningen är för att det är för få som spelar vintage, att ta bort det helt kommer endast resultera i att det nästa år bara är 25 som röstar på det formatet, vilket då leder till att det inte kommer bli något då heller. Året efter kommer det kanske bara vara 10 som röstar. Ni förstår kanske vad jag är ute efter? Gör man inget åt saken är det klart att det inte händer något heller.


Jag sitter nu här och funderar en smula på om jag ska ta mig tid att arrangera något typ 1 på BSK. Om ni ger mig en bra tid (lördag fm/em) då det inte spelas något annat eternal format (läs legacy) så ska jag se till att vi är minst 40 spelsugna typ 1 spelare på plats som gärna spelar med gamla bilder. Vi kan också säga så här, blir vi 51 spelare eller fler hjälper SvM till med prissupport, blir vi färre än 51 spelare lägger jag in egna pengar till det utöver anmälningsavgifterna då dvs.
Vad säger ni om detta upplägg?
 
defence4

Jovan and Funkman
Sajkobeer

Gruul
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
@svm s. 16/11 -01

248 rubriker
3642 svar

23. Att inte det blev någon huvudt... 18:39:49, 1/10 -08  
Att inte det blev någon huvudturnering i t1 är till största delen mitt beslut och det beror på flera anledningar. Främst undersökningen bland medlemmarna här på Svm som tydligt visar att majoriteten vill spela andra format.
Det är helt ok med mig om det kommer 8 eller 20 eller 50 t1are och spelar nattaturneringar eller sideevents eller vadsomhelst. Min uppgift är att fixa med domare till de stora huvudturneringarna.

Det borde vara uppenbart för alla att kompetitivt turneringsmagic i t1 är intressant för ett mycket litet fåtal människor i Sverige. Visst finns det tusentals casualspelare som kör med Sol Ring och dylikt. Men Att ägna ett huvudpass på BSK åt att köra t1 verkar enligt min uppfattning vara slöseri.

T1crowden är mycket intressant om du frågar mig. Den är försvinnande liten men mycket högljudd. Den frågar sig ständigt om och om igen varför just deras format förbises. Jo det är såhär något som heter verkligheten finns. I verkligheten så spelas det mer av andra format än t1. Därför finns det färre t1spelare och fler spelare som spelar formaten som WotC satsar resurser på.

T.ex. i Lund för bara några år sedan så var det minikonvent på Vårfruskolan. PTQ på lördagen och T1 på söndagen. Utannonserat veckovis i förväg. Hur många kom på PTQn? ca 40st. Hur många kom på T1an för att få chansen att vinna en Timetwister? 4st!!!

Det spelar ingen roll hur stort intresse just du har själv för formatet. Det måste finnas ett brett intresse generellt i samhället för att generera många turneringar i ett visst format.
 
Vill du handla p9, duals, foils, EDH, 93/94, Modernstaples och Legacystaples? Här är auktionen för dig!
elof_the_mighty
ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
@svm s. 9/5 -02

906 rubriker
32767 svar

24. Inte för att vara den som är d... 19:18:21, 1/10 -08  
Inte för att vara den som är den, men Lund ligger inte direkt optimalt till plus att det inte är ett av de större konventen.

Lund är inte homogent med resten av Sverige.
 
"can't touch this..."
Zatzir
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 1/12 -02

60 rubriker
2462 svar

25. Jag tror vi alla vet varför Vi... 19:28:09, 1/10 -08  
Jag tror vi alla vet varför Vintage har gått stadigt nedåt.

Dyrt att skaffa kort som kostar 1000kr+/st.
Mycket tur i ett format med alla galna kort tillåtna.
Legacy dök upp och lät folk spela dubbelland och andra kort de gillar i ett annat "mer sansat" format.

Jag kan förstå att folk som gillar Vintage är ledsna för att det inte är poppis längre.
Tyvärr får man anpassar sig till det folk vill spela eller låta bli. Själv har jag haft långa uppehåll för att jag inte haft nån att spela Legacy med.
Sajkobeer

Gruul
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
@svm s. 16/11 -01

248 rubriker
3642 svar

26. Elof det hindrade inte de 4 so... 19:52:55, 1/10 -08  
Elof det hindrade inte de 4 som dök upp att bitcha i oändlighet på turneringsorganisatören.

Vilken / Vilka städer är homogena med övriga Sverige?

Det finns inget korståg mot t1 om ni tror det. Det råder bara brist på turneringar eftersom det är mycket mindre efterfrågan på t1turneringar i stort.

Jag ser gärna t1 som sideevents på BSK.
 
Vill du handla p9, duals, foils, EDH, 93/94, Modernstaples och Legacystaples? Här är auktionen för dig!
magimartin
MEDLEM
Rimforsa
@svm s. 27/9 -05

24 rubriker
147 svar

27. en vintage turnering tack. fle... 20:27:01, 1/10 -08  
en vintage turnering tack. fler vintage turneringar tack det vore mycket kul och trevligt
The_machine
REDAX
Västra Frölunda
@svm s. 7/3 -06

40 rubriker
679 svar

28. Det hela är ganska enkelt: SV... 00:04:18, 2/10 -08  
Det hela är ganska enkelt:
SVM ska hålla i konventet,
SVM har begränsat med resurser,
SVM ska välja ut vilka format som prioriteras
SVM frågar sina medlemmar,
SVMs medlemmar säger vad de tycker,
SVM gör som sina medlemmar tycker.

De som inte håller med har två val:
1. Suck it up!
2. Arrangera något själva.

All heder till Talad, jag hoppas att du har tid och ork över att styra upp en typ1-turnering. Jag tycker dock inte att du ska behöva lägga till egna pengar oavsett hur få personer vi talar om, det åtminstone borde deltagarna själva kunna ställa upp med. Du är inte skyldig dem nåt, speciellt inte efter att ha ställt upp och sett till att turneringen blir av.

Lycka till, Talad
/P
 
"Retards work in mysterious ways"
The optimist En blogg om och av mig.
Annoying backstabkid: Blahblahspäkasnackblah i alla hål.
Hjältinna: Du kiddet, du har inte sett alla hål än

"underskatta inte andras benägenhet att tro att du är dum i huvudet" /Olle Råde
"Se den här konversationen som ett test av din simultanförmåga och jag är slutbossen"/Truck när jag till slut ger upp och skriker 'Du kan ju inte byta samtalsämne HELA tiden
"Londos plockade fram ett skåp och gav sedan tydliga direktiv om dess placering" Priceguy
Zeus
MEDLEM
Vallentuna
@svm s. 29/11 -01

78 rubriker
419 svar

29. Ur SVM stadgor §4 Syfte At... 00:24:58, 2/10 -08  
Ur SVM stadgor

§4 Syfte
Att främja Magicspelandet i Sverige


Om nu vintage formatet är som vissa säger "ett utdöende format" borde inte SVM ta i lite mer och satsa lite mer göra det med intressant, locka fler spelare etc etc?

Att när man har huvudansvaret på ett av sveriges största konvent och sen väljer att skita i det för att "enbart" 51 människor ville köra det, tycker inte jag är att främja magic spelandet i sverige.


Sen vill/måste jag säga en sak om den där turneringen i Lund.

1: Det va väl inget konvent.

2: På en söndag i Lund?? Jag bor i Dalarna, tyvärr va mitt jet plan upptaget så jag hann inte hem till jobbet i tid

3: Timetwister...vem fan spelar twister?
 
Den som har flest saker när man dör vinner!
Niklas_P
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 4/8 -04

61 rubriker
890 svar

30. Tror ingen, framför allt inte ... 01:23:24, 2/10 -08  
Tror ingen, framför allt inte svm skulle ha något emot att arrangera en typ1turnering, men antingen saknas tid eller manskap för att det ska vara möjligt. Det är synd, men alla som fick sitt favoritformat bortprioriterat skulle nog bli lika ledsna. Men se till att styra ihop lite personal så det blir av, tror det borde gå för svm att sponsra med lite cash för domare till turneringen. Utan att ha kollat ekonomin borde de inte vara så panka.

Problemet kan vara att det är brist på domare i Sverige, så det är svårt. Men om man kan få till nån slags deal om att iaf ha en officiell turnering för att folk ska pallra sig dit kan man väll arra en osanktionerad med spelande domare eller liknande.

edit: skicka upp ett förslag på föreningssidan och efterlys samtidigt domare och resultatdude.

Uppdaterad: 01:25:44, 2/10 -08
rolle1
MEDLEM
Onsala
@svm s. 10/12 -02

37 rubriker
213 svar

31. Jag tycker att det ska vara en... 02:26:07, 2/10 -08  
Jag tycker att det ska vara en Typ 1 turnering helt klart jag hjälper till att fixa det isåfall.Jag viste inte om att det va en omrösning om vilka format som folk ville spela men ja lägger min röst för vintage då blir det 52 röster.
Jag är vintage spelare och jag vill så klart träffa all goa gubbar i från Stockholm på konventet.Vad är ett stort konvent utan Moxar och Lotus blommor?
Wollblad
MEDLEM
Bromma
@svm s. 1/4 -02

109 rubriker
1484 svar

32. Om vi bara får låna en dator o... 16:16:34, 2/10 -08  
Om vi bara får låna en dator och en skrivare så kan jag åta mig att fixa en typ1-tunering med prox 10. Det är ju ändå inte DCI-sanktionerat med prox10, så då kan vi lika gärna köra det gamla 3-domarsystemet, dvs det behövs ingen domare.

Det är sant att det är ganska få som spelar Vintage, men samma personer spelar gärna Legacy som enda andra format, och utan en Vintge krymper även Legacy-tuneringen avsevärt.

Då det verkar vara tre tuneringar så känns det som att det finns möjlighet att köra en typ1:a på exempelvis lördag kväll, arrangerad av de tävlande (mig Talad och någon mer). Vi vill bara att det läggs upp som ett officiellt arrangemang så att det får lite reklam.
Låter det acceptabelt för alla parter?
 
Och så är det
/Wollblad
elof_the_mighty
ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
@svm s. 9/5 -02

906 rubriker
32767 svar

33. Det låter super i mina ögon. ... 16:21:25, 2/10 -08  
Det låter super i mina ögon.
 
"can't touch this..."
Sajkobeer

Gruul
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
@svm s. 16/11 -01

248 rubriker
3642 svar

34. Det låter OK för mig, med ditt... 16:33:56, 2/10 -08  
Det låter OK för mig, med ditt initiativ Wollblad.

Tycker ni att det är konstigt att vi i första hand följer resultaten från omröstningen?
 
Vill du handla p9, duals, foils, EDH, 93/94, Modernstaples och Legacystaples? Här är auktionen för dig!
Zeus
MEDLEM
Vallentuna
@svm s. 29/11 -01

78 rubriker
419 svar

35. Jag tycker att Standard, exten... 16:44:59, 2/10 -08  
Jag tycker att Standard, extended, legacy och typ1 ska vara standard när SVM anordnar magic på konvent.

Om vi nu då kan få domare till dessa då.
 
Den som har flest saker när man dör vinner!
Queldion

Azorius
MEDLEM
Västerås
@svm s. 8/10 -04

431 rubriker
8090 svar

36. Glöm inte bort Limited som är ... 16:47:53, 2/10 -08  
Zeus skrev 16:44, 2/10 -08 Jag tycker att Standard, extended, legacy och typ1 ska vara standard när SVM anordnar magic på konvent.

Om vi nu då kan få domare till dessa då.

Glöm inte bort Limited som är det format som flest personer kan spela.
 
Visst är det svårt att ta något seriöst när det kommer från en person med en blå rymdvarelse som avatar?

Ingen matpaus kom uppätna - Fredrik_M14 (ursprungligen av Keen9)

"Man kan ta självmord. Jag är ett levande bevis på det." - Jocke_Magic efter en SSB-match
Zeus
MEDLEM
Vallentuna
@svm s. 29/11 -01

78 rubriker
419 svar

37. Personligen tycker jag limited... 16:51:13, 2/10 -08  
Personligen tycker jag limited passar mer som side events.
 
Den som har flest saker när man dör vinner!
Sajkobeer

Gruul
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
@svm s. 16/11 -01

248 rubriker
3642 svar

38. Limited känns väldigt angeläge... 17:07:42, 2/10 -08  
Limited känns väldigt angeläget eftersom det troligen kommer bli en PTQ av Sealed Deckturneringen. Dessutom var det flest av våra medlemmar som ville ha en stor Sealedturnering nu när det kommit ett nytt set!
 
Vill du handla p9, duals, foils, EDH, 93/94, Modernstaples och Legacystaples? Här är auktionen för dig!
Kelvandil

Azorius
MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping
@svm s. 6/6 -02

449 rubriker
12408 svar

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal

39. Jag tog en titt på omröstninge... 17:52:01, 2/10 -08  
Jag tog en titt på omröstningen, det var 5(!) format som var populärare än Vintage. Naturligtvis skulle det vara jättekul om alla format spelades på alla konvent, men vi kan inte kräva hur mycket som helst.
 
[22:10] <Kelvandil> definiera äckelkontroll
[22:10] <Junior_> meeeh, sån som du spelar
Ok, I'll trade you it for your cleavage angel!
Vissa av oss lutar mer åt despot och andra mer åt upplyst. I snitt är vi perfekta. - Priceguy om moderatorerna. That is not very Dimir of you.
Jag vill påstå att [Frank] Karsten (och ni som säger att Browbeat är dålig) inte verkar vara särskilt pålästa/vana vid spelet. - Queldion (Tillbaka på allmän begäran.)
Zeus
MEDLEM
Vallentuna
@svm s. 29/11 -01

78 rubriker
419 svar

40. Men om man kollar på det såhär... 18:21:00, 2/10 -08  
Men om man kollar på det såhär då:

51 röstade för vintage.
174 röstade för standard.

Procentuellt sätt om man ser till antalet spelare det finns i standard och i vintage, så är det fler som vill spela vintage än standard.

Så fast en stor majoritet av vintage spelarna, en mkt större del än vad det finns standard spelare, så blir det inget vintage. Inte mega logiskt ialla fall, men jag förstår ju samtidigt att det inte går att göra alla nöjda.

Men om man inte satsar på ett, som vissa säger, "utdöende" format, hur ska vi då kunna få det att växa och blir populärare??
Det finns ju tydligen ett intresse för detta. Kanske intresset kan växa mer nu när det inte e helt ovanligt med proxy10 och att WoTc har ändrat res och bann listorna, och slöat ner formatet en aningen.

Men sen är det ju också självklart att vintage spelarna själva visar sig, ger sitt stöd och engagemang så att det blir fler turneringar. Men jag tycker att det är viktigt att man försöker få ihop så att de flesta formaten blir spelade på de största konventen.

Det blev ju ändå lite ståhej här på svm när det kom fram att det inte blir nå vintage. Tydligen finns intresset, det är ju stört omöjligt att det någonsin kommer vara fler som röstar på vintage än standard.

Vill ge Wollblad och Talad en stående ovation för deras engagemang och vilja!

Tyvärr är jag upptagen, har precis återupptaget spelandet och samlar på mig kort igen. Förhoppnigsvis har jag en turneringsduglig lek till början av nästa år. Hoppas bara att vintage lever kvar då!

En ide är kanske att vintage spelarna lägger ner ett större intresse här på forumet, istället för att enbart sitta på en massa privata bord? nu när jag började återuppta samladet är det väldigtsvårt att hitta nå intressant på forumet angående vintage. Finns lite, men inga mängder.

SVM medlemmar som vet folk som sitter och gömmer sig i sin källare, be dom kika in här emellanåt, dela med sig, komma med ideér och förslag. Skriva artikler, lekideér etc etc.

Vintage FTW!
 
Den som har flest saker när man dör vinner!

MagnusEngdal presenterar ett smakprov från sin have

Skaffa Guld-medlemskap för att ha chansen att visa upp dina kort här

Ankh of Mishra (EX) 7000:-

Archon of Cruelty 200:-


BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!