Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 640 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ÅRSMöTE 2016 FöRBUNDET SVENSKAMAGIC Välkommen till Förbundet Svens... Formalian fixas imorgon på För ...
Nu kan det diskuteras motioner på årsmötet
Senast läst: 09:04:54, 21/4 -24. Läst 1477 gånger.
Discus

Simic
HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
@svm s. 5/3 -04

781 rubriker
9517 svar

Nu kan det diskuteras motioner på årsmötet 12:56:13, 4/8 -16  
Just nu kan man diskutera motionerna som inkommit till årsmötet. Styrelsen är tråkig och har föreslagit avslag på samtliga motioner. Är det din åsikt också, eller tycker du annorlunda?

Logga in på årsmötet och gör din röst hörd!


Herobean, motion 12.1
Föreningarna ska verka för att handelsbolaget SvenskaMagic ska förändra hemsidan, som är en stor mötesplats för svenska Magicspelare. Det känns som att mycket på hemsidan kan förbättras, t.ex att utveckla en mobilversion av hemsidan.

Styrelsens kommentar
Vi i styrelsen anser att Förbundet bör avstå från att komma med krav rörande specifika funktioner på sidan, såvida det inte är funktioner som faller in under Förbundets funktionalitet. Men vi skulle gärna se en förbättrad hemsida och det känns som att våra medlemmars åsikter i frågan gör att vi bör lägga in något om kommunikation med handelsbolaget om funktionalitet på hemsidan i verksamhetsplanen

Vi yrkar avslag på motionen!

------------

obstinat, motion 12.2
Vill att kontaktar handelsbolaget och tillsammans med densamma tittar på ett belöningssystem för sidans moderatorer och väktare.

Motion 12.2.1: Jag önskar att årsmötet beslutar att styrelsen ska kontakta handelsbolaget för att titta på ett belöningssystem för sidans moderatorer och väktare.

Motion 12.2.2: Om motion 1.1 går igenom så önskar jag att vi att avsätter en summa pengar för styrelsen att använda om det skulle bli aktuellt.


Styrelsens kommentar
Detta ligger klart på gränsen till vad det är vi kan lägga oss i när det gäller hemsidan. Sidans moderatorer och väktare är viktiga för att sidan ska fungera och vi finner det inte orimligt att belöna dessa, sedan är frågan ifall vi ska vara med och finansiera detta eller inte.

Vi yrkar avslag på motionen!

---------------

funfviertel, motion 12.3
Vårt community rymmer många begåvade och tekniskt intresserade individer samtidigt som strömmad video från större Magic-event har blivit en självklarhet.
Som med all annan teknik finns det en tröskel som ev. hindrar många från att prova på. Jag vill se att nordisk Magic blir världsledande inom videocoverage.

Därför yrkar jag på att:

Motion 12.3.1: Föreningen bygger ett nätverk av medlemmar som vill strömma/kommentera eller på andra sätt vill deltaga i coveragearbete.

Motion 12.3.2: Införskaffar enklare utrustning för streaming som ställs till medlemmarnas förfogande via utlåning och på så sätt öppnar upp för fler eldsjälar att prova på videocoverage.

Motion 12.3.3: Verkar för att bygga en kunskapspool av erfarenheter, tips och tricks inom videocoverage.

Styrelsens kommentar
Detta är något vi redan arbetar med och det finns lite utrustning och även en del budgetpengar avsatta varje år i SvM Juniors budget för att täcka kostnader. Vi anser därmed att motionens syfte redan finns i verksamheten. Det som saknas är någon som kan ta ansvar för en Coveragegrupp och av den anledningen har vi bett Valberedningen kontakta funfviertel

Vi yrkar avslag på motionen!

-------------------

MagicOfJesper, motion 12.4
Jag tro att det hade varit till förbundets fördel och schemalägga årsmötet så de ej infaller under skollov/semester då det är enklare
och få medlemmar att delta och vi kan får större antal medlemmar och delta också.

Jag ser ingen konflikt med tidsåtgång (räkna med 5-15 minuter per dag) som årsmötet för våra medlemmar som skulle motivera att lägga årsmötet när medlemmar är lediga.

Att lägga årsmötet under skollov/semester innebär att medlemmar som vill vara med kan ej vara med pga av utlandsresor eller avsaknad av dator/internet vilket skada syftet med årsmötet.

Motion 12.4: Jag yrkar på att Årsmötet för Förbundet SvenskaMagic tidstilläggs eller senareläggs på sådant sätt att mötet ej infaller under en skollov/semester.


Styrelsens kommentar
Enligt stadgarna ska våra årsmöten hållas inom två månader efter verksamhetsårets slut och det är också något som är rimligt för att man ska få ett avslut sedan kunna börja på nytt. Vi hade för några år sedan en diskussion om när det egentligen passar med att ha årsmötet och vi kom egentligen bara fram till att det inte finns något lämplig period alls. Vi har även begrundat att ha dela upp så att Junior och Senior går om varandra med styrelserna, men det vi till slut fastnade på var att dela verksamhetsåret så att alla föreningar har samma verksamhetsår (1 juli - 30 juni) och sedan hålla årsmötena så snart det går efter det. Vi har nu möten lagda så att de ligger efter industrisemestern och försöker avsluta dem innan de värsta skolperioderna börjar.

Vi yrkar avslag på motionen!


Centerfredrik, motion 12.5
En förening byggs upp av medlemmar och ju fler vi är, desto större möjligheter finns det. Därför vill jag föreslå ett incitament för att få fler till att gå med och yrkar att:

Motion 12.5: SvM inför en "recruit a friend"-bonus att varje gång någon betalar in medlemsavgift och skriver in användarnamnet på en person på sidan får den som rekryterat någon form av bonus, till exempel en boosterpack, ett foilat land eller dyl.

Styrelsens kommentar
Att ha olika former av rekryteringsbonusar är något vi testar periodvis och den viktiga poängen är att den ska vara en bonus som inte kan exploateras. Det förslag som nämns kan en kreativ individ snabbt se till att det blir en rejäl slant, då det bara är att köra en marknadsföringskampanj om att ange XXX för att personen ska få en massa pengar/krediter eller motsvarande. Vi har för närvarande en kampanj som pågår och det är om lokalavdelningarna lyckas rekrytera en helt ny medlem till sidan, då får de en bonus. Det är för att vi gärna ser att det rekryteras nya medlemmar till sidan. Tyvärr så har vår målsättning om att engagera er medlemmar där ute till att starta lokalavdelningar ännu inte tagit fart, men vi hoppas att det en dag ska komma igång ordentligt.

Vi yrkar avslag på motionen!
 
Stay away from negative people, they have a problem for every solution!

BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!