Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 641 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Unhinged kort... Multani och Wheel of Fate. ...
dör jag?
Senast läst: 13:34:20, 9/4 -24. Läst 1183 gånger.
sqjirk
MEDLEM
Lidingö
@svm s. 12/9 -09

5 rubriker
3 svar

dör jag? 08:28:07, 5/10 -09  
En Children of Korlis ligger i spel och jag spelar Phyrexian Processor. Precis när jag ska sacrefica min Children of Korlis svarar motståndaren med att dra en Lightning Bolt i mig.
Alternativt: Vad händer om han svarar med att dra lightningbolten i children? Har hört någonstans att man inte kan svara på sacrefice men det kan väl inte stämma?

joajo927
MEDLEM
Linköping
@svm s. 11/7 -08

1 rubriker
99 svar

1. När du vill använda Childrens ... 08:41:02, 5/10 -09  
När du vill använda Childrens förmåga så offrar du Children som en del av kostnaden, innan förmågan läggs på stacken. Svarar någon vid detta tillfälle med att bolta dig så kommer Bolten att lägga sig över på stacken och resolva först. Har du mindre än 3 liv så hinner du då dö innan Childrens förmåga resolvar.

Altervativet: Nej, det går inte att bolta Children i det läget eftersom Children offrades som en del av kostnaden. Att någon betalar en kostnad går inte att svara på, det är inte sacrifice i sig som gör det (jmf med Cruel Edict som det går att svara på att någon kastar.
partysmurphen
JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Linköping
@svm s. 19/2 -03

175 rubriker
7354 svar

2. Man kan bara svara på spells o... 08:41:52, 5/10 -09  
Man kan bara svara på spells och abilitys som ligger på stacken. Korlis ability har sacrifice som kostnad, och kostnader kan man inte svara på.

Observera att när din processor kommit i spel och du har betalat liv (du måste fortfarande ha liv kvar annars dör du!) så har du prioritet. Om du nu offrar din Korlis så läggs dens ability på stacken (gain life), och denna kan din motståndare svara på med att bolta dig.

Han kan inte bolta din Korlis i detta läge för den har du redan offrat. Man kan ju inte svara på kostnader.

Däremot kan han bolta din Korlis som svar på processor. Du kan då offra din Korlis i respons men i detta läge har du ännu inte betalat liv till processor.

Puh, hoppas det redde ut det mesta.
 
unpossible!
Hoogard
MEDLEM
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15449 svar

3. Om man ska vara petig så betal... 09:33:47, 5/10 -09  
joajo927 skrev 08:41, 5/10 -09 När du vill använda Childrens förmåga så offrar du Children som en del av kostnaden, innan förmågan läggs på stacken. Svarar någon vid detta tillfälle med att bolta dig så kommer Bolten att lägga sig över på stacken och resolva först. Har du mindre än 3 liv så hinner du då dö innan Childrens förmåga resolvar.

Altervativet: Nej, det går inte att bolta Children i det läget eftersom Children offrades som en del av kostnaden. Att någon betalar en kostnad går inte att svara på, det är inte sacrifice i sig som gör det (jmf med Cruel Edict som det går att svara på att någon kastar.

Om man ska vara petig så betalas kostnader efter att spellen lagts på stacken.
 
Har ni tänkt på att kranvatten?
BYT BORD TILL


 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!