Magic the Gathering
Magic the Gathering32705 medlemmar 735 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1834 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika [Vintage]
Webcam Vintage i SVMs regi 13 februari

Föreningen SvenskaMagic testar att arrangera Vintage via webcam den 13 februari. Turneringen är en vanlig swiss-turnering med top4/top8 öppen för alla föreningsmedlemmar. Deltagande är gratis och en liten prissumma kommer finnas baserat på antal deltagare.

av aginamist
07:15, 9/1 -21
läst 2041 ggr.
Skriv ut artikel
21 kommentarer
Vad?
Föreningen SvenskaMagic arrangerar en turnering i Vintage öppet för alla som är betalande föreningsmedlemmar år 2021. Att delta i turneringen är gratis men medlemskap i föreningen kommer att kontrolleras innan registrering godkänns.

När?
Turneringen hålls lördagen den 13 februari och startar 13.30 (spelarmöte) och första rundan startar 14.00. Boka upp detta datum om Vintage är något som lockar dig!

Anmälan kommer öppna 1 februari.

Hur?
Turneringen kommer genomföras med vanliga papperskort men det spelas via webcam. Vi kommer spela en vanlig swiss följt av top 4 eller top 8 beroende på antal spelare. Turneringen spelas enbart med turneringslegala kort (dvs inte några proxies, collectors edition, world championship deck cards eller liknande).

Vi kommer att spela på en befintlig plattform som Whereby eller Discord som normalt används för webcamspel.

Priser kommer lottas ut bland deltagare som spelar alla swissrundor (för att minska risken för fusk) och någon form av erkännande kommer ges till vinnaren.

Varför?
Detta är en liten kompensation för alla inställda Vintageturneringar på Gothcon och BSK. Detta ersätter på inget sätt Vintage SM men det kanske stillar abstinensen av att spela Vintage lite.

Att tänka på!
- Testa din setup i förväg så att du får rätt vinklar, korten är synliga och att ljuset fungerar så att korten syns. Viktigt att också testa mikrofonen och att du får in ljud.
- Om möjligt använd hörlurar för att minska risken för rundgång.
- Spela gärna någon testmatch med någon kompis innan turneringen om du är ovan att spela via webcam
- Spel med papperskort via webcam bygger på förtroende spelare emellan. Gör inget som kan missuppfattas och i efterhand kan verka som fusk eller lämna dålig smak i munnen på motståndare.
- Var tydlig med vad du gör och kommunicera extra mycket med din motståndare.
- Tänk på att ha kul och att även din motståndare ska ha kul så ni båda blir nöjda med matcherna.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Herr_Glans

MEDLEM
Örnsköldsvik
useL skrev 11:06, 17/1 -21 Jag hittade lite bant/maverick-liknande listor på goldfish, kan man spela det utan ancestral/tw/moxar? eller är det bara för dåligt? Gillar ju t.ex. Oof som stänger av allt artifakttrams. Kanske är det bara kallt, men det hade varit kul att spela vintage. Inte gjort det sedan jag sålde min power9.

Min turneringsbana ni i Vintage för en massa år sedan började med Bant Fisk utan power. Lotus Petal och Elvish Spirit Guide funkar som utmärkta ersättare till moxar t.ex. Ancestral och Time Walk är så klart oersättliga, men inte heller avgörande för lekens funktion. Så länge du bygger för att straffa typiska vintagelekar har du en jävligt rolig arketyp. Brukar kunna bli rätt intressanta och interaktiva matcher. Men som mg sa; lekens kurva blir ännu viktigare.

Men kort som är generellt bra för att straffa vintagerävar som gillar brutna saker: Collector Ouphe/Null Rod/Stony Silence/Karn/Force of Vigor, Hullbreacher/Leovold/Narset, Deathrite Shaman/Rest in Peace/Grafdigger's Cage, Chalice of the Void/Thorn of Amethyst/Deafening Silence/Archon of Emeria, Wasteland/Strip Mine, kontringar i alla dess former (FoW och Pyroblast är all stars)

15:45:01, 20/1 -21
nargluj

MEDLEM
Älvängen
Opposition Agent kan vara najs om man går i dem banorna och är svart.

Gött initiativ Åland att dra ihop denna turneringen!

17:51:57, 17/1 -21
aginamist

REDAX
GSZ, Ouphe, Wrenn, Waste, Goyf låter som något man kan få till.

12:22:48, 17/1 -21
mg

MEDLEM
Oslo
Har inte testat, men tippar att det funkar. GSZ är ju flera steg bättre nu när du kan hitta Collector Ouphe i alla fall. Det är ju alltid lite tråkigt att lira blått utan Ancestral när den är legal, men nu när alla blå listor kör typ 4-5 Pyroblast+Misstep, gärna Force of Negation, och otippat mycket Hullbreachers, är det ju inte direkt alltid man får resolva den oavsett ;) Så länge du har en kurva som börjar på ett är inte moxar superviktigt, särskilt inte om du kan spela null rod effekter.

12:13:30, 17/1 -21
useL

MEDLEM
Västerås

#17 PT Points Yearly
Jag hittade lite bant/maverick-liknande listor på goldfish, kan man spela det utan ancestral/tw/moxar? eller är det bara för dåligt? Gillar ju t.ex. Oof som stänger av allt artifakttrams. Kanske är det bara kallt, men det hade varit kul att spela vintage. Inte gjort det sedan jag sålde min power9.

11:06:44, 17/1 -21
mg

MEDLEM
Oslo
useL skrev 02:01, 17/1 -21 Finns det tips på vintagelekar som är bra utan power9? om man nu äger legacy och modernkort.

Hade varit kul att vara med fastän man kör en lite sämre lek.

Är fan av White Eldrazi. Spelade denna listan på en meetup nyligen, och skulle inte säga att det är några problem att cutta moxarna för typ fjärde ancient tomb och plains. Mana Crypt och Sol Ring är väldigt bra dock, så bonus om man har tillgång till dem ;)

Jason Jaco körde helt unpowered "mono-colorless" eldrazi till top8 i en riktigt stor vintage-turnering för några år sedan. Han skippar både Sol Ring och Crypta i sin lista för att visa att det går ;) https://www.eternalcentral.com/unpowered-vintage-eldrazi-aka-jacodrazi-a-double-tournament-report/ Själv gillar jag att ha med vitt, men det är kanske mest personlig spelstil.

Annars finns det säkert dumma Sultai Fish listor eller liknande som funkar, men min personliga erfarenhet stannar med WW och Eldrazi ;)

10:04:14, 17/1 -21
useL

MEDLEM
Västerås

#17 PT Points Yearly
Finns det tips på vintagelekar som är bra utan power9? om man nu äger legacy och modernkort.

Hade varit kul att vara med fastän man kör en lite sämre lek.

02:01:22, 17/1 -21
mg

MEDLEM
Oslo
Som spelare/tidvis arrangör av mycket casual och gubbformat kan jag stämma in med Åland i att turneringar har en tendens att bli större och mer lockande när man inte tar med proxies.

16:40:15, 14/1 -21
mindtrix

MEDLEM
Tänker att det borde generera fler spelare. Vintagescenen är ju ganska liten.
Sedan är det väl inte direkt något man kan hindra om det är skapliga proxies då är det väldigt svårt att kontrollera via webcam. Oavsett hoppas jag det blir ett lyckat event!

15:09:00, 14/1 -21
aginamist

REDAX
1. Jag vill inte promota spel med proxies oavsett om det är sanktionerat eller osanktionerat
2. Historiskt har proxyturneringar gjort att fler faktiska vintagespelare försvinner än de potentiella formatturister det lockar
3. Det här är en ersättning för föreningens arrangemang under åren, där är inte heller proxies tillåtna.

Ser verkligen inte någon fördel att tillåta proxies.

21:44:25, 13/1 -21
mindtrix

MEDLEM
Formatet intresserar mig inte men av ren nyfikenhet varför inga proxies när det icke är sanktionerat och via webbkamera?

20:46:45, 13/1 -21
aginamist

REDAX
Det är tyvärr inte jättelätt med jättebilliga webbkameror i coronatider men de har börjat gå ner i pris igen. Jag skulle säga att ca 50% av onlinespelarna använder Logitech HD Pro Webcam C920.

I början på 2020 kostade den ca 800 kr och sen var den uppe i 3000 kr som någon slags referens.

11:00:32, 12/1 -21
Davorac

STANDARDKUNGEN 2010
JUDGE L1
Vallentuna
Låter ju jättekul :) Någon som har en rekommendation på en bra och billig webkamera?

10:56:25, 12/1 -21
mg

MEDLEM
Oslo
Klonk!

22:49:50, 11/1 -21
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Älskar initiativet! Funkar inte riktigt praktiskt för mig men hoppas verkligen det blir lyckat! :)

15:34:34, 10/1 -21
aginamist

REDAX
JhovalKing: Blir ingen stream det här är en testrun så det blir sannolikt ingen stream, kanske vi kan ordna det om det blir stort intresse och flera turneringar. Självklart ska du slänga ihop något.

MagicOfJesper: Så länge leken är vintagelegal kan du vara med, huruvida det förstör stämningen eller inte tänker jag inte uttala mig om :) Det kan ju vara värt att modifiera leken lite oavsett med billiga kort.

Wiiga: Jag vet att vissa använder spelltable, jag lutar åt Whereby då det verkar vara minst antal personer som har problem med den plattformen (den används inom old school och premodern online och jag har spelat närmare 300 matcher i den under 2020).

14:22:46, 10/1 -21
Wiiga

MEDLEM
Finspång
Varför använder ni inte Spelltable? :)

Det använder vi såhär i corona tider. Då är ju korten klickbara också.

12:23:52, 10/1 -21
Uppdaterad: 12:25:22, 10/1 -21
MagicOfJesper

ADMIN
REDAX
MODERATOR
VäKTARE
Kul ide, är det möjligt att joina med en Modern lek som även är vintage legal, eller förstör det enbart stämningen för alla inblandare?

12:12:45, 10/1 -21
JhovalKing

MEDLEM
Rolfstorp
ohh kul!. blev lite sugen på att slänga ihop nån lek :) kommer det streamas ifall man inte får möjligheten att spela ?

11:06:27, 10/1 -21
ottifant

HEDERSMEDLEM
Brandstorp
Det kan bli skoj! Bra initiativ!

16:28:48, 9/1 -21
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!