Krönika [Vintage]
Webcam Vintage i SVMs regi 13 februari

Föreningen SvenskaMagic testar att arrangera Vintage via webcam den 13 februari. Turneringen är en vanlig swiss-turnering med top4/top8 öppen för alla föreningsmedlemmar. Deltagande är gratis och en liten prissumma kommer finnas baserat på antal deltagare.

av aginamist
07:15, 9/1 -21
läst 2043 ggr.
Vad?
Föreningen SvenskaMagic arrangerar en turnering i Vintage öppet för alla som är betalande föreningsmedlemmar år 2021. Att delta i turneringen är gratis men medlemskap i föreningen kommer att kontrolleras innan registrering godkänns.

När?
Turneringen hålls lördagen den 13 februari och startar 13.30 (spelarmöte) och första rundan startar 14.00. Boka upp detta datum om Vintage är något som lockar dig!

Anmälan kommer öppna 1 februari.

Hur?
Turneringen kommer genomföras med vanliga papperskort men det spelas via webcam. Vi kommer spela en vanlig swiss följt av top 4 eller top 8 beroende på antal spelare. Turneringen spelas enbart med turneringslegala kort (dvs inte några proxies, collectors edition, world championship deck cards eller liknande).

Vi kommer att spela på en befintlig plattform som Whereby eller Discord som normalt används för webcamspel.

Priser kommer lottas ut bland deltagare som spelar alla swissrundor (för att minska risken för fusk) och någon form av erkännande kommer ges till vinnaren.

Varför?
Detta är en liten kompensation för alla inställda Vintageturneringar på Gothcon och BSK. Detta ersätter på inget sätt Vintage SM men det kanske stillar abstinensen av att spela Vintage lite.

Att tänka på!
- Testa din setup i förväg så att du får rätt vinklar, korten är synliga och att ljuset fungerar så att korten syns. Viktigt att också testa mikrofonen och att du får in ljud.
- Om möjligt använd hörlurar för att minska risken för rundgång.
- Spela gärna någon testmatch med någon kompis innan turneringen om du är ovan att spela via webcam
- Spel med papperskort via webcam bygger på förtroende spelare emellan. Gör inget som kan missuppfattas och i efterhand kan verka som fusk eller lämna dålig smak i munnen på motståndare.
- Var tydlig med vad du gör och kommunicera extra mycket med din motståndare.
- Tänk på att ha kul och att även din motståndare ska ha kul så ni båda blir nöjda med matcherna.

 

Artikel-feedback