Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Regelboken Ordlistan | Formatguide 

Huh?

Vad menas med ?Standard?? Hur fungerar Double strike? Svar på dessa frågor och många fler får du här i Regelboken.

Har du trots all info här någon fråga du vill ha svar på kan du posta en rubrik på forumbordet Regelfrågor.

 

Veckans regelfråga

Dude, where's my dudes?

2015-11-22 20:19:44, av partysmurphen


Berit spelar en Violent Outburst, cascadar och visar upp en Living End. Doris vill inte att Living End resolvar och svarar därför på det med att aktivera en Relic of Progenitus för att exila gravarna. Berit svarar på detta med ytterligare en Violent Outburst som hittar en annan Living End.

Var befinner sig de varelser som från början låg i Berits grav när allt har resolvat?

Alternativ

Antal röster

Röster i %

Graf

I Berits graveyard.

155

48.6%

 
I exile.

21

6.6%

 
På battlefield.

68

21.3%

 
I graven eller på battlefield, Berit väljer.

15

4.7%

 
I graven eller i exile, Berit väljer.

15

4.7%

 
På battlefield eller i exile, Berit väljer.

20

6.3%

 
På battlefield, i graven eller i exile, Berit väljer.

25

7.8%

 

Total:

319

100%

 

Kommentar till frågan

"Den här regelrågan är hämtad från ett riktigt scenario. Den involverar därför inte bara reglerna i grund, utan även vad som sker rent praktiskt.



Det första man behöver fråga sig här är "när väljer man om man ska spela spellen man hittat via cascade?". Att spela spellen är en del av cascade; Om man inte spelar den så blandas den med övriga och läggs i botten av library. Alltså ligger en Living End på stacken när Doris får prioritet.

När den andra cascaden resolvar kan Berit välja att inte spela den (precis som hon kunde med den första, men inte gjorde). Om hon inte spelar den så kommer Relic exila Berits grav och alla varelser däri. Om hon spelar den andra Living End kommer den lägga varelserna på battlefield, och efter att Relic exilat det som då är i Berits Graveyard kommer den andra Living End att lägga Berits nya arme tillbaks till graveyard.

Rätt svar 1:
I graven eller i exile, Berit väljer.


Det är ett ganska detaljpetigt svar, då det baseras på att vi bryter scenariot innan valet för cascade #2 faktiskt görs. Har man svarat "I Berits graveyard" är det ju i princip bara en fråga om hur Berit reagerar på cascadens utfall om det är rätt eller inte.


En liten kommentar:

IRT ("in real tournament") sker allt inte alltid helt timing-korrekt, och man skulle kunna få för sig att argumentera för att Berit faktsikt inte tydligt announcat att hon spelar Living End #1 och lagt resten på botten av leken innan Doris aktiverar sin Relic. Det behövs inte heller. Berit har ett val att göra - Spela Living End; eller spela inte Living End. Berit kan inte i det här läget fiska ut en reaktion och sedan påstå "nej, jag tänkte aldrig spela den". För Doris har inte prioritet förrän det valet är gjort, vilket innebär att Berit måste hindra Doris att spela spells/abilitys tills dess.

Det är förstås ok att komma överens om en shortcut ("jag aktiverar relic medans du blandar dina cascadade kort") men då måste game state vara tydligt. Dvs vilket val som gjorts."
2015-11-29 19:27:48, av Partysmurphen

Veckans regelfråga:

Tyvärr pågår det ingen Veckans regelfråga just nu

Tidigare regelfrågor:

En phasansfull natt
Grisen som lärde gubben flyga
Som natt och dag
Disturbing Gisa
Smoking wire

Dressed down Ballista
Legendary Treasure?
Bundless Maps
Får Gnoll Hunter en counter?
Frogthemoth

Visa alla
 

Våra domare

pelle , Said , Hoben , Davorac , partysmurphen , Zarox , Darkblur , Choper , Karbunkelsopp , sparkelemtal , Quadman , Simbachu , tonedown , Maddog , Jolly_roger , Rhenk , frozen , Xior , hertz , esmandil , funfviertel , WMazter , zxq , flamedash , Thunman , Cartago , Riconian , kandarian , nepO , Blaezer , Rasy , thranuil , Nike , Darkbeast , vetoki , Binarin , Agarfield , ElfBro , fripojke , Bendover , cardtrader , Raeser , Plague , Gemo , Jockejockejockejocke , Anilusion , bernhardtz , Greenskull , Spacy , hay , lufos , Sander , DawdlingSphinx , Aldreen , jimroff , Vintrastorm , yespair , MWTB , Ogpersson

Sök i ordlistan


SENASTE REGELFRÅGOR
- Creature type ?, av Zombie_Cannibal
- Att kopiera Narset's Reversal ?, av Jesper97
- Två olika Jace på bordet ?, av texas
- Orcish Bowmaster + Massacre Girl, Known Killer ?, av Danefjord
- Hanabi Blast ?, av kingdiz
 

Magic-regler


Spana in Magics regler och kom igång att spela med en gång! wizards.com
 

Turneringsregler

Hur fungerar mulligan? Vem börjar i Team Rochester Draft? De officiella turneringsreglerna hittar du på Wizards hemsida.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!