Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 640 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Standardkungen 2008! Turnering
Standardkungen 2008 och Formatkungen 2009

Bättre sent än aldrig är ett av mina motton. Gör ingenting idag som du kan göra imorgon är ett annat. Synergin är svår att missa och den kombinerade effekten är inte svår att förutspå. Men så kommer den ändå till sist, en slags slutrapport från Standardkungen 2008 och om våra planer för våren.

av Hoogard
01:18, 25/1 -09
läst 3345 ggr.
Skriv ut artikel
8 kommentarer

Jag väntade länge på att få nån slags digital form av de featurematch-anteckningar som gjordes på plats av hängivna scorekeepers och domare men vi får tyvärr klara oss utan denna lyx. Jag lovar dock att frambringa en högst läsvärd artikel oavsett.

Standardkungen 2008

Det hela började en varm höstdag i slutet av augusti 2008 när Föreningen SvenskaMagic (läs jag) gick ut med att vi ville stötta turneringar runt om i landet. Vi bestämde oss för att ordna en nationell standardturnering med syftet att få mer lokala turneringar i landet, samt att få fler folk att åka på konvent. Lösningen? Vi lovade pengar till alla som var intresserade av att arrangera en standardturnering och vi lockade vinnaren till BSK med gratis inträde och standardturnering samt med löfte om att kunna vinna fina priser i vår final.



Trots gott om tid, med plats för upp till 20 ansökningar, var det till slut följande 12 städer som anordnade en standardkungenturnering:

  • Visby
  • Avesta
  • Helsingborg
  • Västerås
  • Uppsala
  • Lidköping
  • Sundsvall
  • Trollhättan
  • Lund
  • Karlstad
  • Linköping
  • Varberg



Även om vi hade hoppats på "fullt hus" så är vi ändå nöjda med intresset. Vi hoppas förstås på ännu mera uppslutning i framtiden. Våra eminenta vinnare av dessa kval (stor applåd):

Personerna markerade med * var de som tackade ja till och deltog i finalen på BSK



På BSK såg vi många glada miner. Detta beteende kan ha varit relaterat till att de fick sitt inträde sponsrat. Vår trevliga scorekeeper Hoben måste ha haft tidernas billigaste konvent. Scorekeeper, kvalvinnare, föreningsbonus samt jag vet inte hur många turneringar han toppade i.

Sålunda kom det inte som en förvåning när Hoben var med och battlade om titeln som Standardkungen 2008. Hans utmanare: Truck!

När slaget var över och krutröken lagt sig stod dock Truck kvar som vinnare. Truck dundrade genom standardturneringen och slog sig in på en hedersvärd top4-placering.

Med plånböckerna betydligt tjockare (och i Trucks fall en sprillans ny SvM-titel) och glad i sinn lämnade sedan deltagarna konventet, visslandes glada tonar och med lysande visioner om framtiden.

Props: Alla arrangörer som hjälpte till att göra Standarkungen till ett sådant lyckat och omtyckt koncept.

Slops: Alla ni som tänkte arrangera men inte orkade! Bättring

Mest missförstådda: Axy och 666killer666 som kom till BSK men inte deltog i finalen. Att komma top4 av 8 var tydligen för dåliga odds att satsa på. Nu blev det upp till de övriga att komma top4 av 6...




Formatkungen 2009

Eftersom konceptet blev så lyckad har vi beslutat oss för att genast göra om det hela! Under våren kommer ni på nytt kunna ansöka om bidrag för turneringar på er ort. Nytt för i år är att om vinnaren inte vill ta sin plats på finalen så kan han passa vidare sin plats till tvåan osv. Givetvis får dessa då alla fördelar som vinnaren skulle fått, dvs sponsrat inträde osv.

Finalen i år blir på Lincon. Vilket format då kanske ni frågar er, och misströsta inte, svaret kommer här. Vilket format som vi kommer köra under våren kommer avgöras genom en serie omröstningar.

Först ut: Constructed vs Limited
Sedan: Extended, Legacy eller Vintage


Med dessa ord tackar jag återigen alla som varit inblandade i Standarkungen 2008 och hoppas på en ännu trevligare säsong våren 2009.



Hoogard
Kassör Föreningen

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Semi-artikel.

Standardförfarande när vi vill gå ut med lite mer information än vad som gör sig bra i en nyhet.

22:59:25, 26/1 -09
Lindeman

MEDLEM
Johanneshov
Var det här en artikel?

22:47:56, 26/1 -09
Juntu

REDAX
HEDERSMEDLEM
Göteborg
Ära > Pengar.
Att det blir många kval är för att folk tycker det är roligt att spela och tävla, speciellt om de kan kvala till nåt. Att inte folk ställer upp i en final, trots att det är gratis pengar, är för att finalen inte har tillräckligt mkt ära/coverage/uppmärksamhet.
Keep up the good work med Standardkungen.

18:49:09, 25/1 -09
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Truck skrev 12:44, 25/1 -09 Synd att coveraget försvann...

Det finns nedkluddat på papper nånstans, förmodligen hos scale. Kanske att det renskrivs nån gång.

16:17:32, 25/1 -09
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Kort men jävligt bra!

14:12:42, 25/1 -09
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
Synd att coveraget försvann...

12:44:17, 25/1 -09
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Den är mörkblå...

12:00:45, 25/1 -09
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
JUDGE L1
Växjö
Haha det är ju ingen som har blå tröja på bilden :)

04:08:21, 25/1 -09
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!