Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 669 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

LinCon 2007! Turnering
LinCon och Svenskamagicmästerskapen 2007

För tredje året i rad arrangerar föreningen Svenskamagic LinCon, och för andra året i rad kommer vi att överträffa det tidigare året. Det börjar bli lite av en tradition, faktiskt. Turneringar med feta priser, Svenskamagicmästerskap, och domare i stilrena tröjor - allt man kan begära av en fullpackad Magichelg.

av Priceguy
19:33, 21/2 -07
läst 3623 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

LinCon går i år av stapeln 27/4-30/4, vilket är en vecka före Grand Prix Stockholm, vilket i sin tur inspirerar till att upprepa förra årets koncept med appearance fees. Om du vinner en av de fem huvudturneringarna under helgen och sedan deltar i Grand Prix Stockholm i maj så får du alltså tusen käcka kronor rätt i näven, utöver cashen du redan rakat in som vinnare. Helt sjukt.

När du sedan har vunnit en massa turneringar kommer du givetvis att fylla en av de åtta platserna i Svenskamagicmästerskapen. Det fungerar som förra året; man samlar på sig poäng genom sina placeringar i de fem huvudturneringarna. Poängen fördelas enligt följande:

1: 90% av deltagarantalet i turneringen
2: 80%
3-4: 70%
5-8: 60%
9-16: 40%
17-32: 20%
33-: 0%

De fem huvudturneringarna har dessutom cashpriser och ovan nämnda appearance fees. Priserna består av samtliga inträdesavgifter minus eventuell produktkostnad med justeringar beroende på turneringens storlek (så att priserna för t.ex. 5-8:e plats inte blir bisarrt låga utan i stället obefintliga med höjningar för plats 1-4, om det är få spelare i turneringen).

1: 40%
2: 20%
3-4: 10%
5-8: 5%

Vilka är då dessa berömda fem huvudturneringar? Jo, följande (exaktare tider dyker upp när de finns):

På fredag kväll spelas typ 2. Tyvärr är det inget SM-kval eftersom vi helt enkelt inte fick lov att ha ett, men träning inför kval och SM kan ju inte vara fel, om nu pengarna och äran inte räcker som lockelse. Denna turnering döms av kungenavrolfstorp.

På lördag morgon spelas Grand Prix Trial Stockholm i Sealed Deck. Vinnaren (och eventuellt fler beroende på spelarantal, månens fas och fjärilars flaxande över Kinesiska Sjön) får tre byes till Grand Prix Stockholm. Denna turnering döms av Snurvel_.

På lördag kväll ska Eternalratingen misshandlas när det liras Legacy. Denna turnering döms av kungenavrolfstorp.

På söndag morgon övergår vi från de äldsta korten till de yngsta, för då är det Prerelease för Future Sight. Kan vi få ihop Sveriges största prerelease? Klart vi kan. Denna turnering döms av Snurvel_.

På söndag kväll ska ännu fler byes delas ut, denna gång i Grand Prix Trial Strasbourg som spelas i Block Constructed. Grand Prix Strasbourg spelas 19/5-20/5. Denna turnering döms av kungenavrolfstorp.

På måndag morgon går då det slutgiltiga spektaklet av den berömda stapeln när finalen i Svenskamagicmästerskapen ska spelas bland de åtta mest framgångsrika spelarna på LinCon. Liksom tidigare år avgörs detta blodbad genom lekauktion och sedan single elimination. Denna turnering döms av mig om jag inte råkat kvala in själv (ja, jag vet, fat chance etc, bite me).

Mer om auktionen nedan, för detta är givetvis inte allt som LinCon har att bjuda på. Under konventet spelas kontinuerligt åttamanna side events så fort det finns åtta personer som vill spela. Draft, typ 1, Extended eller vad ni än känner för. Givetvis är det cashpriser även i dessa turneringar, och den förste som vinner fyra av dessa side events rakar in en extra femhundring.

Bortsett från åttamanna-side eventsen anordnas större schemalagda side events i diverse format. Vi återkommer med ett närmare schema över dessa, då vi inte vet ens vilka format som ska spelas än. Team Rochester Emperor? Typ 1? Priceguy Multiplayer? Two-Headed Giant? Minimaster? Vi får se. Om just du känner dig manad att spela ett visst format, hör av dig så schemalägger vi en turnering. Dessa turneringar ingår inte i ovan nämnda side event race, om det nu rådde osäkerhet kring det.

Vad kostar då det här kalaset? Inte mycket. Ni måste betala inträdesavgift till LinCon, det kommer vi inte undan. Men turneringarna, dem kan vi göra rätt billiga.

Spelare som är registrerade medlemmar i föreningen senast den 20 april 2007 betalar precis noll och intet för de tre huvudturneringarna i Constructed (typ 2, Legacy och Block Constructed), och endast produktkostnad för de två huvudturneringarna i Limited. Detta innebär 120 kronor för GP Trial Stockholm och 150 kronor för prereleasen. Icke medlemmar betalar 50 kronor mer, dvs 50/170/200.

Hur går då detta ihop med att priserna i turneringarna bygger på inträdesavgifterna? Jo, föreningen skjuter givetvis in femtio kronor i prispotten per spelande medlem och turnering. Inte klokt någonstans.

Över till auktionsdelen av Svenskamagicmästerskapen. Här kan man vinna brutala mängder cash, nämligen sammanlagt sextontusen riksdaler fördelat enligt följande:

1: 5000
2: 3000
3-4: 2000
5-8: 1000

Dessutom får man en egen forumtitel, vilket gjorde Fille till 2005 års ninja och Ssapphire till 2006 års ophidian.

För er som inte har varit med förut, så fungerar det så här: Först (och i direkt anslutning till denna artikel) läggs en undersökning upp med de olika lektemata som finns att välja på. När ett tema har valts är det dags för det roliga: ni föreningsmedlemmar bygger lekar i det valda temat och skickar in leklistorna till oss. Eftersom det rått förvirring på den här punkten tidigare, låt mig understryka att ni alltså blott och enbart skriver leklistor. Ni behöver inte samla ihop korten och posta dem, som folk tidigare fått för sig. Den biten sköter vi.

Av de leklistor vi får in väljer vi ut nio stycken. Sedan har de åtta i Svenskamagicmästerskapen auktion, där de bjuder med startliv och starthandstorlek. När varje spelare har en lek möts de i single elimination, och vinnaren står stolt ensam kvar.

Här är de temata som finns att välja på:

Alphabet - Leken måste innehålla ett kort som börjar på A, ett kort som börjar på B, ett kort som börjar på C och så vidare ända till Z. Basicländer är undantagna. Notera att det bara är det första ordet i ett korts namn som räknas. Call of the Herd är ett C, inte ett O, T eller H.

Artist - Samtliga kort i leken måste vara illustrerade av samma artist. Basicländer är undantagna för att undvika att alla bygger John Avon-leken.

Bring Your Own Block - Ni väljer ett stort set (Ice Age, Mirage osv fram till Time Spiral), ett andraset (Alliances, Visions osv fram till Planar Chaos) och ett tredjeset (Coldsnap, Weatherlight osv fram till Dissension) från tre olika block, och bygger en lek av den kortpoolen. Mercadian Masques - Guildpact - Apocalypse kanske? Odyssey - Legions - Exodus?

Creatureless - Creatures är inte tillåtna. Inte heller kort som gör creatures (Call of the Herd, The Hive osv), blir creatures (Treetop Village, Chimeric Idol osv) eller på annat sätt ordnar så att det finns creatures i formatet (Genju of the Realm, Natural Affinity osv) är tillåtna.

Initial - Samtliga kort i leken måste ha namn som börjar på samma bokstav. Även här är basicländer undantagna. Notera att det bara är det första ordet i ett korts namn som räknas. Roar of the Wurm kan bara vara med i R-leken och inte i varken O-leken, T-leken eller W-leken.

Vanguard - Välj ett av de trettiotvå original-Vanguardkorten och bygg en lek kring det. Vi kommer att förse er med uppdaterade korttexter till alla Vanguardkorten. Notera att Vanguardkorten också, precis som bjudandet i själva auktionen, påverkar startliv och antal kort på starthanden. Om man vinner Squee med ett bud på tre kort och 17 liv, börjar man alltså med sex kort och 13 liv.

VM-lekar - De lekar som auktioneras ut kommer från gamla VM-top-8:or. Det här är det enda temat som innebär att Svenskamagicmedlemmarna inte får skicka in lekar.

Så. Iväg till undersökningen med er och rösta, men titta först in i denna tråd för diskussion. I skrivande stund är det bara jag, men folk kommer nog att börja käfta vilket ögonblick som helst.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "LinCon och Svenskamagicmästerskapen 2007" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!