Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 641 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
Förenat med livsfara

Magicspelare, aka proletärer, i hela Sverige, förena er!

Någon gång under 2002 kläckte Martin Jordö för Björn (Beakid) och Fabbe idén att Svenskamagic borde starta en sverokförening. Jag kan tänka mig att de var ganska skeptiska till en början att hosta en demokratisk och oberoende förening på sin sida, samt låta den rippa deras namn. Har ni någonsin sett någon förväxla Sidan och Föreningen på forumet? Tänkte väl det. Så varför kom då Föreningen till? Man skulle kunna hävda att Björn och Fabbe är två helyvens genomgoda killar som gjorde det som var bäst för Magicsverige. Den Alternativa hypotesen är att de kanske bara attraherades av tanken att mjölka pengar från staten.

av Hoogard
16:21, 16/2 -07
läst 3111 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Hur det än egentligen låg till så startades under slutet av 2002 föreningen SvenskaMagic. Under 2003 hade vi vårt första årsmöte där det formella grundandet skedde och våra första stadgar och styrelse valdes. Vi var nu officiellt medlemmar i Sverok! Under åren som har gått har många personligheter suttit styrelsen och försökt hjälpa till att styra detta skepp som fortfarande är sjösatt relativt nyligen. Björn var själv ordförande ett tag och fram till och med 2005 så satt Martin Jordö troget som kassör. För att skilja föreningens särintressen från det av vinstdrivande företag så har vi nu dock i styrelsen personer som inte är ekonomiska parter i SvenskaMagic HB. Även om Björn förmodligen slutade i förtid för att han var alltför lat. Allas vår regelguru och programmerare/admin Ozzy har arbetat med Styrelsen. Vår favorittant och mamma för alla på Svenskamagic, Ninnie, har dragit sitt strå till stacken. Även den notoriskt kontroversiella filantropen GoblinKiller ryggade inte från sjösättningen.


På Lincon 2004 dök personen sedermera känd som Den Största Profilen på Svenskamagic, Priceguy, upp på årsmötet med en fin liten lista underskriven av ett antal föreningsmedlemmar som gav honom rätten att rösta för dem. Att ombud ursprungligen inte var tillåtet var inget som bekymrade årsmötet som glatt röstade för att Priceguy skulle få fria händer. Priceguy med Rosholm som vapendragare genomförde sedan en kupp där de tillsatte den styrelse de själva ville ha. Styrelsen visade sig bli likadan som övriga personer på årsmötet också ville ha, med undantag för en person. Om kuppen var otroligt lyckad eller otrolig misslyckad har jag fortfarande inte kommit fram till.

I samma veva blev också undertecknad invald till styrelsen. Jag antar att ni alla har märkt förändringarna sedan dess? Bra! Under 2004 kämpade vi i styrelsen med lite interna konflikter som berodde på att vår ordförande hade övergivit oss drivandes vind för våg. Att jag själv som nybliven sjöman fick ta rodret var en något skakig upplevelse. Jag hade ju faktiskt inte arbetat med någon förening förut. Mina erfarenheter sträckte sig till att upprätthålla skendemokrati i skolans elevråd. Skrovet höll dock tätt under resans gång och vi blev nog alla några erfarenheter rikare i den vevan.

Lagom till 2005 års möte hade jag sett till att det var klart att inga ombud skulle tillåtas på årsmötet. Vi ville ju trots allt inte se någon kupp igen. Det skakade fortfarande i Linköpings Universitets grundvalar efter den förra. Priceguy dök dock upp igen, denna gång hade han förutom Rosholm även Moonlite vid sin sida. Det verkade som dessa tre killar hade tröttnat på att dra i trådarna från skuggorna. De ville nu gå synligt i maktens korridorer. Jag var ändå ganska nöjd med att ha dessa tre herrar i min nya styrelse. Japp, nu var jag kapten på skutan. ”Håll dina vänner nära, dina fiender närmare”, lyder en frisk översättning av mig från ett engelskt ordspråk. Låt oss se vad som händer när de får lite ansvarspress på sig.

Den med ivrig fantasi kan lätt föreställa sig vilken ränkspel som måste skett bakom Svenskamagics fasader. Vad sades egentligen på föreningsstyrelsens bord och vad hände på Inner Circle? Varför var så många väktare i styrelsen? Skulle de använda alla föreningens pengar för att jaga brottslingar i ett prenatalt Bodströmsamhälle? Och vad sysslade Dakka egentligen med? På Svenskamagic fanns nu tre grupper: Moderatorer, Väktare och Styrelsemedlemmar och alla verkade ha infiltrerat alla. Vem styrde egentligen vem och varför? Eller var alla bara marionetter åt en annan makt (Beakid?).

Det låter som ett filmmaterial och tyvärr måste jag ledsamt informera alla läsare om att inget av ovanstående hände (såvida jag inte blivit duperad till att tro att inget hände…). Priceguy och co. visade sig faktiskt mogna uppgifterna och Föreningen började åta sig projekt i tidigare ej skådad skala. Efter 2005 lämnade som sagt Martin Jordö oss och allas våran nya favorithuvudmoderator, jag, tog över rollen som kassör. Makten släppte jag över till Moonlite som nu säkert börjat förstå att den som kontrollerar pengarna, samt information från Sverok, egentligen styr allt. Själv får han dra ihop alla kallelser till möten.

Under våren, på Gothcon eller Lincon, kommer vi att hålla årsmöte för 2007 och vi ser förstås gärna att just du kommer dit och gör din röst hörd. Så vad har egentligen föreningen åstadkommit sedan starten 2003? Vad har mitt medlemskap bidragit till, kanske du undrar. Eller om du inte varit medlem, borde du varit det?

Våra mest uppmärksammade, och även mest lyckade projekt kan jag tillägga, har varit våra konventsarrangemang. Lincon och BSK har börjat bli en Föreningstradition. Några nyfikna själar har märkt och påpekat att arrangörerna av turneringarna på dessa konvent på sista tiden har verkat gå back och det är helt korrekt. Föreningen är ideell och vi har gått in för att faktiskt förlora pengar på dessa konvent. Många märkte säkert att på Lincon 2005 så fick man en turnering gratis om man var föreningsmedlem, och på BSK var samtliga turneringar rabatterade! Sverok har precis höjt bidraget vi får per medlem så räkna med ännu fetare konvent framöver!

Förutom att arrangera konvent så har vi sponsrat många lokala turneringar landet över. Vi satte även igång vår egen nationella PriceGuy Multiplayer turnering som hade sin final på BSK 2005 efter ett antal kval runtom landet. Vi har sponsrat Internetligan och vi ger fortfarande bidrag till artikelförfattare här på Svenskamagic. Några av er har säkert lagt märkte till omröstningarna om bästa artiklar och vilka som får honorar. Vi har förstås även köpt in prylar såsom vår feta Svenskamagicbanderoll ni skådat på konventen och vår föreningsdator som också mestadels används där. Sist men absolut inte minst, vi bjuder förstås ständigt på fika på årsmötena. Så se till att komma i år!

Vad händer då inom föreningen framöver? Gothcon är traditionellt Backstabs marker och så även i år. Vi har dock lyckats tjata till oss att ha årsmötet där några gånger så räkna med att chansen är stor för det även i år. I dagarna har ni säkert märkt att Priceguy börjat planera Lincon 2007. I år blir Lincon fetare än nångonsin förut. Mer detaljer lämnar jag åt profilen själv att berätta då jag vet att han älskar att dela ut karameller.

Som ni vet är Föreningen SvenskaMagic medlem i det nationella spelförbundet Sverok. Även en förening så stor som Sverok måste hålla årsmöten och jag tar nu chansen att uppmärksamma alla spelgalningar där ute att ni har chansen att påverka även denna förening. Sveroks årsmöte, Riksmötet, fungerar dock lite annorlunda än vårt eget. Föreningen är ju så stor att det inte skulle fungera att låta vem som helst komma in. Sverok har istället valt en lösning i form av representativ demokrati, inte helt olikt vår egen riksdag.

Den första februari startade Sverok sin nomeringskampanj för de 101 ombud som kommer rösta på Riksmötet. Så här gick det till. Vem som helst som är medlem i en sverokförening fick nominera en person till att bli ombud, personen måste givetvis vara villig till att ställa upp. Nomineringen har nu slutat och det är nu dags för alla Sveroks föreningar land och rike runt att ge sina röster. Vi kommer tillsammans rösta fram de ovan nämnda 101 personerna som röstar på Riksmötet.

Det kommer snart att dyka upp en tråd på föreningsbordet som förklarar hur vår förening ska lägga sin röst. Med största sannolikhet kommer vi välja ut ett antal tänkbara kandidater, efter nomineringar från våra medlemmar, och sedan låter vi er rösta bland dessa i veckans undersökning.

I övrigt är 2007 ett spännande år och vi räknar med många intressanta projekt. BSK blir förmodligen även i år i Svenskmagics regi. Och ni, glöm inte att komma med förslag om vad föreningen kan bistå med, och då inte bara pengar. Vi har en enorm kunskap samlad i våra medlemmar som vi kan ha otrolig nytta av att dela mellan oss.

Så du, om du inte redan är medlem, navigera dig till Föreningssidan och bli medlem nu! Och var snäll mot vår nya ordförande Moonlite!


Ps. Vi vill ha dina pengar Ds.

Cheers!

Hoogard
Kassör i föreningen 2006-2007

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Förenat med livsfara" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!