Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 671 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

LinCon 2006! SvM
Svenskamagicmästerskapen 2 - var med och rösta

Föreningen ska arrangera Svenskamagicmästerskapen på LinCon i år, liksom förra året. Samma upplägg - gott om turneringar, feta cashpriser och lekauktion för att avgöra den slutliga Svenskamagicmästaren som bland annat belönas med sin egen forumtitel. Fille blev på så sätt ninja förra året.

av Priceguy
02:07, 27/4 -06
läst 3448 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Vilket tema ska det då vara på auktionslekarna i år? Jo, något av följande:

Alphabet - Leken måste innehålla ett kort som börjar på A, ett kort som börjar på B, ett kort som börjar på C och så vidare ända till Z. Basicländer är undantagna. Notera att det bara är det första ordet i ett korts namn som räknas. Call of the Herd är ett C, inte ett O, T eller H.

Artist - Samtliga kort i leken måste vara illustrerade av samma artist. Basicländer är undantagna för att undvika att alla bygger John Avon-leken.

Creatureless - Creatures är inte tillåtna. Inte heller kort som gör creatures (Call of the Herd, The Hive osv), blir creatures (Treetop Village, Chimeric Idol osv) eller på annat sätt ordnar så att det finns creatures i formatet (Genju of the Realm, Natural Affinity osv) är tillåtna.

Five Color Small Decks - Leken måste innehålla minst sex kort av varje färg. Multicolorkort räknas som alla sina färger, så man kan ha fyra Cromat och två Sliver Queen och sedan resten artifacts om man vill. Man kan även ha till exempel sex blåvita kort, sex blåröda, sex blågröna och sex blåsvarta, och då har man uppfyllt kraven. Och så vidare.

Initial - Samtliga kort i leken måste ha namn som börjar på samma bokstav. Även här är basicländer undantagna. Notera att det bara är det första ordet i ett korts namn som räknas. Roar of the Wurm kan bara vara med i R-leken och inte i varken O-leken, T-leken eller W-leken.

Peasant - Leken får endast innehålla commons och basicländer. Med commons menas kort som någonsin tryckts i slotarna C, C1, C2, C3 eller C4.

Vanguard - Välj ett av de trettiotvå original-Vanguardkorten och bygg en lek kring det. Vi kommer att förse er med uppdaterade korttexter till alla Vanguardkorten. Notera att Vanguardkorten också, precis som bjudandet i själva auktionen, påverkar startliv och antal kort på starthanden. Om man vinner Squee med ett bud på tre kort och 17 liv, börjar man alltså med sex kort och 13 liv.

VM-lekar - De lekar som auktioneras ut kommer från gamla VM-top-8:or. Det här är det enda temat som innebär att Svenskamagicmedlemmarna inte får skicka in lekar.

Nu är det bara att gå in på veckans undersökning och rösta loss.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Svenskamagicmästerskapen 2 - var med och rösta" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!