Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 661 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
Vad är Förbundet?

Ni har säkert inte missat att det skett lite förändringar på sidan de senaste dagarna. Föreningen har delats i två föreningar och ett förbund har bildats ovanför. Dessutom har en medlemsavgift införts.

I den här artikeln förklarar vi vad som är vad och varför vi tvingats införa medlemsavgift m.m. Här hittar du också svaren på de flesta frågor du kan tänkas ha.

av Hoogard
11:50, 31/7 -11
läst 6767 ggr.
Skriv ut artikel
24 kommentarer

OBS! Notera att mycket av information i denna artikel är out-of-date och gäller ej längre


Varför ett Förbund?
Föreningen är en ideell förening startad av medlemmar här på sidan svenskamagic.com. Föreningen äger inte sidan utan nyttjar den bara som samlingsplats. Själva sidan drivs av SvenskaMagic HB, som ägs av Beakid, Fabbe och Martinjordö. Föreningen och HB har sedan några år tillbaka levt i fridfull symbios där sidan hjälper föreningen få medlemmar och föreningen i gengäld betalar hyra för att få vistas på sidan. Everybody wins!

Som många av er säkert vet har det länge varit ett krav på att vara medlem i föreningen för att kunna nyttja vissa tjänster på sidan, såsom torget, ligan, PT picks osv. Detta krav kommer finnas kvar, men i en annan form, nu när vi genomför vissa strukturella förändringar.

Vad är då detta för förändringar undrar du? Det hela har med ändrade bidragsregler från Sverok att göra. Sverok har infört nya regler som säger att det inte får vara mer än 40% gamlingar (26+) i en förening för att få bidrag. Vi klarade oss precis undan den gränsen förra året men kommer passera den i år (folk åldras). För att motverka detta har vi bildat en förening för de lite äldre medlemmarna. Denna kallar vi SvenskaMagic Senior och den kommer ej vara med i Sverok. Den gamla föreningen heter fortfarande officiellt SvenskaMagic men vi kommer använda arbetsnamnet SvenskaMagic Junior så länge för att särskilja mellan dem.

För att de gamla fortfarande ska ha något att säga till om har vi bildat en paraplyorganisation, Förbundet SvenskaMagic, där bägge dessa föreningar (Junior och Senior) är medlemmar. Tanken med förbundet är att samordna resurser och engagemang. I dagsläget har förbundet bara dessa två medlemmar men potential finns att ta emot flera medlemmar allt eftersom. I takt med att våra föreningar växer är t.ex. en geografisk uppdelning i SvenskaMagic Väst och SvenskaMagic Öst inte otänkbar. Detta ligger dock ett antal år in i framtiden, om det alls kommer hända.




Förbundet och svenskamagic.com. Genom att vara medlem i förbundet (via en förening) får du tillgång till saker såsom torget, PT picks, artikelbelöningar, Ligan etc.


Varför medlemsavgift?
Fine, vi har infört mer byråkrati, kanske du tänker? Men vad har det med en medlemsavgift att göra? Tyvärr var inte åldersproblematiken de enda nya kraven ifrån Sverok. P.g.a. nya regler från ungdomsstyrelsen så kommer det bli krav på att föreningar har medlemsavgift för att vi ska kunna få bidrag. Detta märks i år på att vi får halverat bidrag för alla medlemmar som inte betalar medlemsavgift. Nästa år kommer vi inte få något alls, enligt indikationer från Sverok.

Med detta i åtanke valde vi att införa medlemsavgift redan i år. Denna sattes på årsmötet 5 juni till 50 kr.

Hur betalar jag?
Just nu kan du bara betala med krediter. Vi kommer dock snart införa att du kan ge vissa utvalda personer 50 kr i handen, du kommer också kunna betala oss på konvent eller skicka 50 kr med snigelpost hem till kassören. Vi kommer också se till att du kan sätta in på vårt bankkonto om du föredrar det. Krediter är dock det smidigaste alternativet.

Hur skaffar jag krediter?
Krediter kan du köpa i butiken. Det smidigaste sättet är att använda betalkort, då får du dem på en gång, annars kan det ta några dagar. Du kan också tradea till dig krediter från någon på sidan. Många användare handlar med krediter. Det är också fritt fram att låna krediter från en kompis som kanske har.


Varför ska jag gå med?
Det finns flertalet anledningar till att gå med i Förbundet. Det finns många förmåner på sidan som bara är tillgängliga för den som är föreningsmedlem. Exempel på dessa är: Torget (bizar och auktioner), PT Picks och andra tävlingar, Artikelbelöningar samt Ligan.

Du bidrar också till ett bättre magicklimat i Sverige. Dels genom att se till att sidan svenskamagic.com kan hålla bra kvalité på sitt innehåll och servrar, dels genom att hjälpa föreningen att göra bra evenemang och projekt runt om i landet.


Jag har inte råd att betala 50 kr!
För vissa är 50 kr en struntsumma, för andra kan det kännas en hel del. Vi vill att alla ska kunna vara med i förbundet. Därför erbjuder vi alla som går med ett välkomstpaket så att det ska kännas att man direkt får något för sina pengar när man väljer att gå med. När du väljer att gå med i en av våra föreningar kan du välja mellan:
  • Få en booster hemskickad till din adress
  • Få en turneringsticket som du kan använda på ett av våra konvent
  • Få 50 krediter (detta alternativ är inte längre tillgängligt)
  • eller att inte få något paket alls och istället sponsra föreningen med 50 kr






Med dessa avslutande ord hoppas vi att du väljer att fortsätta stöda SvenskaMagic genom att gå med i en av våra föreningar.

Nedan följer vanliga frågor som du kanske undrar över. Finns din fråga inte med? Skriv den i kommentarerna så gör vi vårt bästa för att svara.



QnA

Får jag gå med i vilken förening jag vill?
Ja men vi rekommenderar dig att gå med i den du automatiskt slussas till. Dvs Junior om du är 25 eller yngre, eller senior om du är äldre.

Får jag alltid välkomstpaket?
Du får välkomstpaketet för den första föreningen du går med i. Du kan gå med i bägge föreningarna men då får du inget paket andra gången.

Jag är 25 nu men fyller 26 i år, ska jag inte vara med i Junior?
Nej, Sverok kollar din ålder vi slutet av året så om du fyller 26 i år bör du gå med i Senior.

Spelar det roll vilken förening jag är med i om jag vill spela turneringar på konvent?
Nej, bägge föreningarna funkar. Det viktiga är att du är med i förbundet.

Kommer Senior och Förbundet verkligen göra något? Är de inte bara papperskonstruktioner?
Bra fråga. I början så här kommer det gå segt men i takt med att vi får olika styrelser och får fler medlemmar engagerade så hoppas vi på att både Förbundet och Senior snart kommer stå på egna ben och driva en del egna frågor. Dock är det ju så att Junior i dagsläget har inkomsterna och kompetensen.

Får jag verkligen låna krediter av en kompis och sedan ge tillbaka?
Ja, så länge det sker som ett privat initiativ är det helt ok. Vi i föreningen kan dock inte ge dig 50 krediter i handen som du sedan kan betala med.

Kan jag spara mina 50 krediter till att betala med nästa år?
Ja det går alldeles utmärkt.

Jag har fyllt i rätt uppgifter men jag får ändå meddelande om att jag fyllt i fel?
Här är några olika anledningar till att du kan få en bounce
1) Du har stavat fel till din gatuadress eller liknande
2) Du har angivit felaktig postadress, tex Stockholm istället för Täby osv
3) Du har inte angivit något telefonnummer
4) Du stavar ditt namn annorlunda än i folkbokföringen. tex Krister och inte Christer osv. Kolla upp vad det egentligen står i folkbokföringen (tex på www.upplysning.se).
5) Du har nyligen bytt namn och det har inte gått igenom ännu.
I alla dessa fall bör du ändra till det som står i folkbokföringen och sedan be dem att ändra din uppgifter. När det är klart så ändrar du slutligen på SvenskaMagic.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
Ett i raden av lol-system från storebror... Men väldigt bra hanterat och bra skrivit Hoogard :-)

11:11:28, 11/7 -11
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Inom några dagar.

09:56:48, 21/6 -11
Gullvar

HEDERSMEDLEM
Malmö
Hej!
Jag köpte 50 krediter och gick med i Juniotföreningen. Där valde jag att få 50 krediter som present. När förväntas jag få dem?

Mvh Gullvar

09:24:31, 21/6 -11
mabe

MEDLEM
Västerås
Bra och tydlig information - tack! /Mats (som också tycker att Seniorsidan ska vara med i Sverok!)

00:04:22, 18/6 -11
Uppdaterad: 00:04:43, 18/6 -11
Knaz

MEDLEM
Sollentuna
Hoogard skrev 15:18, 12/6 -11 the umbrella coperation :P

+1

21:13:31, 15/6 -11
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
the umbrella coperation :P

15:18:02, 12/6 -11
freakgards

MEDLEM
Sundsvall
Bra jobbat, fin lösning. Älskar paraplyer.

14:44:47, 12/6 -11
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
psykopatmullvad skrev 15:43, 11/6 -11 Finns det möjlighet att betala medlemsavgiften för åren som kommer i förskott?

inte i dagsläget.

16:55:41, 11/6 -11
psykopatmullvad

HEDERSMEDLEM
FSVM - REVISOR
Limmared
Finns det möjlighet att betala medlemsavgiften för åren som kommer i förskott?

15:43:03, 11/6 -11
Mithlug

MEDLEM
Huddinge
CrowZoneMan skrev 02:12, 11/6 -11 "Få en booster hemskickad till din adress"

jag tar en alpha tack.

Riktiga män använder Arabian Nights boosters ^^ (fri översättning)

03:13:54, 11/6 -11
CrowZoneMan

MEDLEM
"Få en booster hemskickad till din adress"

jag tar en alpha tack.

02:12:52, 11/6 -11
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Senior kommer inte få något bidrag alls från Sverok. Dock demokratiskt inflytande. Men det är lite många bollar i luften för oss just nu att fippla med det, det kommer ju förpliktelser gentemot sverok i gengäld.

12:20:36, 10/6 -11
Juntu

REDAX
HEDERSMEDLEM
Göteborg
Och nej, SvM kommer inte stänga av Torget igen på motsvarande sätt utan minst någon veckas förvarning. Ever.

Personligen tycker jag förresten att SvM Senior visst skall vara med i Sverok, oavsett om de kan få medlemsbidrag eller inte. Grundbidrag och inflytande är två skäl.

12:13:16, 10/6 -11
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Mithlug skrev 11:46, 10/6 -11 En fråga; Inför nästa års medlemskap, kommer bizzarna att vara synliga då också eller kommer de försvinna igen? Med andra ord; Har ni löst bizz-problemet permanent?

Nån gång under nästa år kommer du ombes förnya ditt medlemskap och betala nytt medlemskap

Detta blir troligen antingen första januari eller första juni. Lite saker som måste kirras först.

Är en bra idé att ha 50 krediter liggandes till dess med andra ord.

11:48:15, 10/6 -11
Mithlug

MEDLEM
Huddinge
En fråga; Inför nästa års medlemskap, kommer bizzarna att vara synliga då också eller kommer de försvinna igen? Med andra ord; Har ni löst bizz-problemet permanent?

11:46:28, 10/6 -11
pinge

MEDLEM
Sävar
pelle skrev 11:17, 10/6 -11
pinge skrev 11:13, 10/6 -11 Bra info! Har bara en fundering..
Det är alltså så att Junior är med i Sverok och Senior är det inte.
Junior får därför bidrag och Senior får det inte.
Om Junior får bidrag per medlem, och det är okej med 40% medlemmar över 25, borde man inte försöka fylla Junior med så många åldringar som möjligt inom den tillåtna gränsen för att maximera inkomster?

Nej, eftersom vi ändå bara får bidrag för dem som är 6-25 år.

Ok, då förstår jag :)

11:20:48, 10/6 -11
pelle

REDAX
JUDGE L1
Uppsala
pinge skrev 11:13, 10/6 -11 Bra info! Har bara en fundering..
Det är alltså så att Junior är med i Sverok och Senior är det inte.
Junior får därför bidrag och Senior får det inte.
Om Junior får bidrag per medlem, och det är okej med 40% medlemmar över 25, borde man inte försöka fylla Junior med så många åldringar som möjligt inom den tillåtna gränsen för att maximera inkomster?

Nej, eftersom vi ändå bara får bidrag för dem som är 6-25 år.

11:17:02, 10/6 -11
pinge

MEDLEM
Sävar
Bra info! Har bara en fundering..
Det är alltså så att Junior är med i Sverok och Senior är det inte.
Junior får därför bidrag och Senior får det inte.
Om Junior får bidrag per medlem, och det är okej med 40% medlemmar över 25, borde man inte försöka fylla Junior med så många åldringar som möjligt inom den tillåtna gränsen för att maximera inkomster?

11:13:22, 10/6 -11
Cartago

JUDGE L2
Huddinge
Utmärkt Hoogard! Starkt jobbat från hela styrelsen att dra ihop detta och arbeta aktivt för att lösa problemen! Approved!

02:57:20, 10/6 -11
Juntu

REDAX
HEDERSMEDLEM
Göteborg
Mycket bra info! Klart och enkelt skrivet, kudos!

Vi hade sparat många frågor om vi hade fördröjt starten på medlemskap tills nästa vecka. Lessons learned.

00:55:46, 10/6 -11
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!