Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 660 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
Förbundets Nyhetsbrev Juni 2015

Välkommen till Förbundets andra nyhetsbrev! Dessa nyhetsbrev är till för att sammanfatta för er läsare och medlemmar vad som händer i förbundet, på SvenskaMagic, och magicsverige i stort. Kom in och läs vad som hänt i magicsverige senaste tiden, och vad som händer i sommar.

av SvMFöreningen
16:03, 10/6 -15
läst 4485 ggr.
Skriv ut artikel
2 kommentarer

.
.
.
I Backspegeln



Gothcon
Årets GothCon, 2-5 april, var det första som Mindstage arrangerade men det genomfördes med bravur. PPTQ:, SM i Vintage och massa andra turneringar genomfördes och det var ett välbesökt arrangemang med knappt 300 unika spelare över påskhelgen. Stort grattis till SM-vinnaren Svante Landfgraf som tog hem SM med Doomsday.




Scandinavian Open #5
Den 25-26 april stod Göteborg även som värd för Scandinavian Open #5. Helgens stora vinnare var Mikael Mathiasson som med en fin placering i Legacy och en standardvinst tog sig upp till Platinumlevel. Även Marcus Angelin hade en stark helg och tog även han sig till Platinum. Om ni vill se matcherna i efterhand så finns de på SvMTV på twitch. Nästa stopp är Malmö 27-28 Juni, vi ses där!




SM & BuM 2015
Den 1-3 maj avgjordes de Svenska Mästerskapen och Butiksmästerskapet 2015 i Linköping.

Gratulationer till Conn Desax som efter 12 rafflande rundor stod ensam kvar som Svensk Mästare 2015. Grattis säger vi även till "runner up" Niclas Berglin.

Stort grattis även till årets butiksmästarlag Dragon's Lair som vann över GAME Västerås efter en spännande Top 4.




SvM-Awards
På SM avslöjades även vinnarna i årets upplaga av SvM-Awards. Grattis säger vi till:
  • Årets Eldsjäl 2014 - William Ljungberg
  • Årets Komet 2014 - Magnus Lantto
  • Årets Magicjournalist 2014 - Björn Bergenfeldt
  • Årets Mental Misstep 2014 -Alexander Eriksson

Ett särksilt grattis även till Martin Jordö som fick den hedersamma Lifetime Achievement Award för sin livslånga insats för Magic i Sverige.

Läs mer om vinnarna och juruns motiveringar i Talads artikel.




Lincon
Lincon slog besökarrekord i år, tyvärr inte p.g.a magicspelarna som mestadels uteblev. Förmodligen var närheten till SM och Scv-Open mm. som krockade. Det spelades ändå ett antal turneringar magic, där PPTQ:n och Team Sealed var det som drog mest folk.






Övrigt








I strålkastarljuset



GP Köpenhamn, 19-21 juni
19-21 juni hålls Grand Prix i vårt grannland, och formatet är Modern! Är man inte intresserad av att spela Modern i helgens Main Event kommer det självfallet hållas massvis med Side Events under hela helgen. Turneringens storlek är begränsad, så se till att registrera dig på nätet innan du far till Köpenhamn! För mer information om Registrering, Side Events, artists, m.m. se eventets hemsida.





Magic för tjejer i Umeå, 21 juni
Den 21 juni på kulturhuset Klossen i Umeå arrangeras en draft specifikt för tjejer och transpersoner. Sanna Hedlund är regional föreningskonsulent för Sverok Västerbotten och initiativtagare till arrangemanget. Hon berättar mer om eventet på Sveroks hemsida.





SCV Open #6 & RPTQ, 27-28 juni
Den 27-28:e juni är det dags för den sjätte upplagan av Scandinavian Open! Den här gången infaller turneringen i Malmö och turneringen är ett måste för alla som vunnit en PPTQ - lördagen innehåller Regional Pro Tour Qualifiern inför Pro Tour Milwaukee. Turneringen är bara öppen för de som vunnit en kvalplats på en PPTQ, men har man inte det finns möjlighet att spela en Sealed Deck-turnering ändå. På söndagen bjuds det på antingen Legacy eller Standard! För mer information, se Scandinavian Opens hemsida.

Inför lördagens RPTQ har det hållits massvis med PPTQ:s runt om i landet. I Trollhättan rapporterade man glädjande nog deltagarrekord på deras PPTQ, mer info och bilder här.




Avdelningar
Vi trodde nog att några skulle vara intresserade av att starta egna avdelningar i förbundet, men vi blev väldigt positivt överraskade när så många hörde av sig och ville starta sitt eget SvenskaMagic-lag.

Vi välkomnar in i förbundet:
  • SvenskaMagic Team Manabasen Alpha
  • SvenskaMagic Team Segway
  • SvenskaMagic Team Durdle magic
  • SvenskaMagic Team The Gathering
  • SvenskaMagic Team Drog Inga Land
  • SvenskaMagic Team Mana Merchant
  • SvenskaMagic Team Laxå Troll
  • SvenskaMagic Team Doppelschlagerfestivalen
  • SvenskaMagic Team Bands with Lands


Vill du och dina kompisar också starta ett lag? Eller vill du veta mer om vad ett lag är. Läs mer här: Starta ett SvenskaMagic-lag.

Inom kort kommer även riktlinjer för hur ni skapar en lokalavdelning inom svenskamagic. Till skillnad från en lag-avdelning kommer med en lokalavdelningar lite mer rättigheter och skyldigheter. Stay tuned!








På Horisonten




Wexio Spelkonvent, 3-5 Juli
Konventsyran tar aldrig slut! Gothcon är över. Lincon är över. Nu är Växjös tid kommen! Ett av Sveriges yngsta konvent, men med stora ambitioner. Missa inte Wexio Spelkonvent, speciellt om du gillar Eternal.





Magic Origins prereleaser
Magics sista basset någonsin heter Magic Origins och det släpps den 17:e juli. Än är inte mycket känt, dock vet vi att setet kommer att utforska bakgrundshistorierna till fem av spelets planeswalkers. Prereleasehelgen infaller den 11-12:e juli. Mer information om setet hittar du på Wizards produktsida.




Årsmöten
I slutet av sommaren, närmare bestämt augusti, är det dags för årsmöten inom Förbundet. Vi kommer börja med Förbundets Årsmöte, ungefärlig tid i början av augusti. När det är klart kommer Senior och Junior har sina årsmöten. Även i år kommer vi använda onlinemötesverktyget vote-it, men vi kommer försöka integrera det hela mer med forumet. Mer info kom årsmötena kommer inom en snar framtid. Har du frågor om årsmötena kan du posta här, eller på den berörda föreningens forumbord, eller interna Hoogard.








Månadens Tävling




Summer Magic!
Sommaren står för dörren och med den sommarlov, semester och annat kul. Vi i Förbundet SvenskaMagic ser gärna att våra medlemmar förgyller sina sommarmånader med att spela så mycket Magic som möjligt, och vi utlyser därför en tävling! För att vinna behöver du bara spela Magic i sommar eller göra något Magicrelaterat, dokumentera detta, skicka in det till oss och du kan då bli vinnare av en hel display att göra ännu mer roliga saker med. För mer information, se tävlingstråden på forumet här: Summer Magic!










Tipsa redaktionen

Har du något du tycker borde vara med i nästa nyhetsbrev? Skicka ett internpost till Hoogard eller Ember.







Vill du veta mer?


 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

yespair

JUDGE L2
Trollhättan
Trevligt nyhetsbrev!

10:27:09, 11/6 -15
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Mer nyheter!

19:28:14, 10/6 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!