Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 665 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika [Modern]
Modern Masters preview

Kortet ifråga har, trots dess relativa anonymitet under större delen av dess levnadstid, gett upphov till ett av de tre mest sedda YouTube-clipen involverande Magic i alla tider. Kortet spelade en viktig roll i en lek som var så snabb och så helt utan interaktivitet att kort fick, i princip, nödbannas i modern. Kortet har även gett upphov till en ganska varm känsla i skribentens mage när han med nostalgins bubbelgumskära glasögon minns Sveriges kanske vackraste fall av mind gaming.

av The_machine
10:08, 28/5 -13
läst 8338 ggr.
Skriv ut artikel
21 kommentarer

Om ni inte har fuskat och skrollat ned för att kolla på bilden hoppas jag att ni alla är ordentligt förvirrade. Annars har jag inte gjort mitt jobb med vaga insinueringar och vilseledande akternativt helt obegripliga ledtrådar rätt.



































Snart där.










Kortet:



Dragonstorm alltså. När kortet trycktes i Scourge fanns inga spännande drakar att hämta och Dragonstorm gjorde inga som helst ringar på vattnet i standard. När Champions of Kamigawa släpptes spekulerades det lite i att bygga en Dragonstorm-lek i Extended med 4 Kokusho, the Evening star. Leken hade ett par problem, där det mest framstående var att den sög som ett skotthål i bröstkorgen. Man kunde inte vinna om motståndaren stod på mer än 20 liv, man var tvungen att storma på mer än fyra för att hämta alla Kokusho. För er som håller räkningen där hemma så var alltså Mind's Desire legal i fyra kopior legal i formatet. Tillika Psychatog, Counterspell, Duress, Arcbound Ravager, Aluren, ja ni ser ju själva. Per "Razorfin" Nyström hade en egen variant där man hämtade Yosei, the Morning Star x2 och en Bladewing the Risen istället. Viktigaste skillnaden är att man i Pers lista vinner om man bara stormar på tre. Tappa ner 10 av motståndarens permanenter och han skippar två untap steps brukar räcka. Nej Dragonstorms glansdagar återfinner vi från eran då den trycktes om på det timeshiftade arket i Time Spiral, ihop med Bogardan Hellkite och bland andra Lotus Bloom som trycktes på de vanliga arken. Nu fick man alltså bra drakar, manaacceleration och Dragonstorm på en och samma gång.I clipet som jag talade om i inledningen ser vi en Dragonstorm-mirror mellan Patric Chapin och Gabriel Nassif. Även om det inte kastades någon Dragonstorm just i clipet har det ändå gått till Magic-historien.

Nåså, vi tar en titt på kortets applikationer i just Modern, eftersom Modern Masters är tänkt att förse oss med kort för just detta formatet. Jag måste säga att det ser mörkt ut. Det är inte tillgängligheten på Dragonstorm som håller den röda sorceryn för nio borta från Magicvärldens estrader. Det har dock tryckts fler glada vänner till Bogardan Hellkite där först i raden står Karrthus, Tyrant of Jund. Det största slaget är att i och med att Wizards numera även har bannat Seething Song blir det alltmer komplicerat att skrapa ihop mana till så dyra sorceries. I och med Karrthus kan du dock komma undan med att storma på två när det kniper. Karrthus + Bogardan Hellkite representerar i sig själva sjutton oblyga skada vilket absolut kan räcka i ett format med fetch och shockduals.

'Visst, visst' säger ni 'men hur var det med nödbanningarna i modern. Va, va, va? Du kan inte med ena andetaget säga att Dragonstorm är för långsam och sedan gå runt och veva med armarna skrikandes saker som 'icke-interaktiv' och 'bannas' i moderns premiärturnering Pro Tour Philadelphia spelade Sam Black en lek med fyra Inkmoth Nexus och fyra Blighted Agent. 82 sök, fyra Blazing Shoal och fyra Dragonstorm. Dragonstorms enda merit i leken var att det var en röd spell för nio som man kunde hitta med Peer Through Depths men ändock en viktig del i pusslet som tog motståndaren till tio infect...
... och Drew Levin och Michael Jacob till vansinne

Wizards har på senare år flirtat en del med idén att göra draftformat där man draftar 'constructed-lekar'. Till exempel cube som slagit igenom stort på magic online och som gjorde sin debut i 'riktig' turneringsmagic förra året på players championship. Modern masters är designat med limited i åtanke och Eric Lauer som varit med och designat settet har skrivit lite om några av arketyperna som vi kommer se här.

Med detta sagt och med det vi vet idag angående spoilers, så ser det inte direkt ut som om Dragonstorm-leken kommer vara ett powerhouse eftersom både Dragonstorm själv och alla drakar kommer vara rare. Så manaaccet finns där, Dragonstorm finns där men drakarna finns oftast inte där. De drakar som spoilats än så länge är de fem Kamigawa-drakarna. Kanske kan vi hoppas på en Bogardan Hellkite? Som det är nu kommer drakarna inte öppnas särskilt ofta och dina slemma meddraftare kommer med stor säkerhet plocka på sig drakarna om de är i rätt färger. För drakarna är bra nog som 5/5 flygare som gör bra saker när de dör.

Så varför trycker Wizards Dragonstorm i Modern Masters egentligen? Jag är övertygad om att det bara är en anledning för mig att berätta anekdoten om Sveriges näst mysigaste magicspelande läkare Carl Bakhouch och Sveriges mysigaste läkarstuderande Tore Hedbäck. Jag önskar att turneringen hade varit något mer prestigefyllt, men det var en FNM på CardCollector i Göteborg. Formatet är Ravnica Coldsnap Time Spiral-standard och Carl spelar monovit Proclamation / Martyr of Sands (detta faktum gör Carl till 'Bad Guy, The'... ifall det råder några tvivel). Mot honom kämpar godhetens förtjänare den hurtige Tore med solsken i blick och Dragonstorm i hand. Det är den avgörande duellen. Båda kombatanterna har mullat och ingen av dem lyckas riktigt göra det deras lekar är tänkta att göra. Carl har gainat tolv liv och gått upp på 32 genom att reveala en Proclamation of Rebirth, en Wrath of God, en inbrädad Disenchant och en Chronosavant. Utöver detta har inte mycket hänt, förutom att Tore har två Lotus Bloom som tickar ner och kommer komma in nästa runda. Att betänka i detta läget är att 32 skada är den maximala mängd skada som Tores lek kan göra på en runda via fyra Bogardan Hellkite och två Hunted Dragon. Därför sitter vår hjälte och vrider sig lite granna som om hans ena testikel precis förvandlats till en skorpion.

Carl har 8 mana i spel och det är hans upkeep. Han forecastar Proclamation of Rebirth och lägger in sin Martyr igen. Carl drar Thunder Totem, lägger sin nionde mana och spelar den rakt in i Tores remand. Hela affären tystnar som av ett trollslag. Tore tar sin runda, Lotus Bloom kommer in från Suspendeborg, Tore drar sitt kort för rundan och lägger kallt och metodiskt, Sleight of Hand in i Rite of Flame, Rite of Flame, Seething Song. 'Dragonstorm, totalt sex kopior' Carl kan inte tro det. Han har förlorat den oförlorbara matchupen. Han tittar ner på sin Thunder Totem på handen.

Först ett par år senare på ett SM nånstans avslöjade jag för Carl att Tore hade två Hellkites och en Hunted Dragon på handen.

Antagligen var det därför de tryckte Dragonstorm.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Topaz

MEDLEM
Lund
Haha den där historien hade jag glömt bort, tack Peter! En av de bästa standardlekar jag spelat. Man hade ju Draining Whelk i brädan.

17:12:57, 3/6 -13
Sathsarrion

MEDLEM
Inte kortet någon var mest sugen på i MM kanske, men definitivt en artikel av kalibern man alltid är sugen på när man ugglar på svm.

"...som om hans ena testikel precis förvandlats till en skorpion. " kan dessutom vara en av de bättre liknelser som någonsin yttrats här.

Hats off.

02:55:09, 31/5 -13
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
Kelvandil skrev 15:43, 30/5 -13
Razorfin skrev 10:40, 30/5 -13
Laddy skrev 10:10, 30/5 -13 YOU HAVE TEN TURNS!


Drew Levine till Sam Black före finalen i PT Philly: Psst Sam Black! I think you should be on the draw in the finals, I have tested this matchup and its about card advantage!

...det tveklöst enskilt sämsta beslut som någonsin tagits i en PT t8.

"Protection from black"

Många har i stundens hetta lyckats spela bort dueller i PT top8:or, få har bestämt sig för att göra det redan kvällen innan.

23:03:20, 30/5 -13
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
Razorfin skrev 10:40, 30/5 -13
Laddy skrev 10:10, 30/5 -13 YOU HAVE TEN TURNS!


Drew Levine till Sam Black före finalen i PT Philly: Psst Sam Black! I think you should be on the draw in the finals, I have tested this matchup and its about card advantage!

...det tveklöst enskilt sämsta beslut som någonsin tagits i en PT t8.

"Protection from black"

15:43:33, 30/5 -13
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
Laddy skrev 10:10, 30/5 -13 YOU HAVE TEN TURNS!


Drew Levine till Sam Black före finalen i PT Philly: Psst Sam Black! I think you should be on the draw in the finals, I have tested this matchup and its about card advantage!

...det tveklöst enskilt sämsta beslut som någonsin tagits i en PT t8.

10:40:43, 30/5 -13
Laddy

MEDLEM
Lund
YOU HAVE TEN TURNS!


Drew Levine till Sam Black före finalen i PT Philly: Psst Sam Black! I think you should be on the draw in the finals, I have tested this matchup and its about card advantage!

10:10:27, 30/5 -13
Frashannes

MEDLEM
Västerås
WOW word out.

17:42:51, 29/5 -13
fugi

MEDLEM
Jönköping
Haha jag visste att jag skulle få det!

15:49:12, 29/5 -13
TheCrow

MEDLEM
Kumla
Den här var riktigt bra!

06:55:14, 29/5 -13
Glazastik

HEDERSMEDLEM
MODERATOR
Hisings backa
Videolänk?

22:56:47, 28/5 -13
Placebo_Blue

MEDLEM
Göteborg
Wunderbar!

22:08:21, 28/5 -13
Spacelisk

MEDLEM
Göteborg
PT Philadeplhia 2011: You have ONE turn!!
PT Dragon's Maze 2013: You have TEN turns!!!

18:52:32, 28/5 -13
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Klant! Vad har du för upplösning på din dator egentligen? Jag kunde se kortet direkt utan att behöva scrolla ner.

17:31:27, 28/5 -13
Priceguy

MEDLEM
kungenavrolfstorp skrev 10:29, 28/5 -13 Sånt mys. Lite dålig stil att asen skulle tjuta så mycket i Paris så jag inte fick sova av ruset på siten...

Lättviktare.

15:01:55, 28/5 -13
Rolex

SM-VINNARE 2016
Malmö
ONE TURN!

Läste inte ens artikeln, gick direkt till länken till Drew Levin.

Extrem klassiker!

14:35:59, 28/5 -13
DIProgan

MEDLEM
Bornholms regionskommune
LoL att inte vilja se beviset på vinst. Påminner om Starcraft2's IdrA när han quittar i förtid pga. Hallucinations.

10:50:22, 28/5 -13
Uppdaterad: 10:56:56, 28/5 -13
AdrianTepes

HEDERSMEDLEM
Rönninge
Jättenajs jag är supernöjd och trodde tveklöst det rörde sig om Lightning Helix

10:40:28, 28/5 -13
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
You have a turn, ONE TURN!

10:39:54, 28/5 -13
kungenavrolfstorp

MEDLEM
Kungsbacka

#5 PT Points Yearly
Sånt mys. Lite dålig stil att asen skulle tjuta så mycket i Paris så jag inte fick sova av ruset på siten...

10:29:48, 28/5 -13
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
Najs Peter!

10:29:10, 28/5 -13
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!