Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 636 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Exklusiv MBS Preview!

Jag har i många år tänkt på hur coolt det vore om Svenskamagic kunde få ett eget previewkort, men skjutit den utopiska fjärran möjligheten åt sidan.

av Priceguy
10:23, 19/1 -11
läst 6701 ggr.
Skriv ut artikel
29 kommentarer

Det föll mig aldrig in att man helt enkelt kunde skriva till Wizards och fråga, så det är tur att det finns mer initiativrika människor som Jesper "funfviertel" Boo som inför Scars of Mirrodin gjorde just det. Ordet spred sig till allas favoritwebmaster rödpandan Beakid och detta ledde till att följande konversation utspelade sig i torsdags:

<Beakid> säg hypotetiskt
<Beakid> om en hemsida du gillar
<Beakid> som handlar om ett kortspel
<Beakid> skulle få ett eget preview-kort från kommande expansionen
<Beakid> skulle du vilja skriva en artikel om det då?
<Priceguy> Får jag ställa en motfråga?
<Beakid> ja
<Priceguy> Vem måste jag döda?

Det finns möjligheter man inte kan tacka nej till, men naturligtvis fanns det en gnutta oro där också. Inte nog med att man måste producera en topnotch-artikel, man måste göra det kring ett ämne som man har föga kontroll över då kortet tilldelas från Wizards.

Det kunde bli ett kort som redan spoilats via en inofficiell läcka (lamt), eller ett kort som det inte finns mycket vettigt att säga om (nån stackare satt på sin tid och skrev en previewartikel om Naturalize), eller ett kort vars värde helt avgörs av utseendet på ett Limitedformat som vi ännu inte känner särskilt väl till.

Å andra sidan kunde det bli en solklar Constructedkung eller ett totalt galet Johnny-rare som en sån som jag lätt kan pumpa ut fem dåliga leklistor runt, vilket är ungefär vad mina trogna fans förväntar sig av mig. De nyss nämnda trogna fansen sitter i detta nu som på nålar och vill att jag ska hålla tyst i fem sekunder så de kan få se kortet nån satans gång, och jag gör dem inte besvikna. Se om ni kan pegga vilken kategori det här kortet hamnar i:



Om vi börjar med Limited. Spiraling Duelists värde där kommer helt att avgöras av utseendet på ett Limitedformat som vi ännu inte känner särskilt väl till. Rent allmänt kan dock sägas att det avgörande kommer att vara hur många pingare och utdelare av enstaka -1/-1-counters som finns. Om det är få så kunde Spiraling Duelist lika gärna vara en Hill Giant och om det är många så kommer han att lägga sig ner och dö som en flådd gris.

Redan nu finns bland commonsen Instill Infection och Fume Spitter, bland uncommonsen Trigon of Corruption, Contagion Clasp och Necropede, medan raresen visar upp Contagion Engine och Carnifex Demon. Alla dessa kort kommer att vara blott alltför lyckliga över att ha ihjäl en Spiraling Duelist. Lyckas man ducka dem och dessutom snott ihop en rödvit metalcraftlek, däremot, så har man en kille som vinner nästan lika fort som en poisonlek.

Det där lät inte bra, men utanför Limited så lär inte Spiraling Duelist heller härska särdeles hårt. Så vad gör man om man är, till exempel, en previewartikelförfattare som vid Guds kluvna skägg tänker skriva något hyggligt underhållande om det här kortet om man så dör på kuppen? Jo, man gör det man gör bäst. Man bygger en dålig lek.

Det rör sig om en röd lek (duh) som spelar gott om artifacts (duh) och som kan ha nytta av en gubbe som slår två gånger. Därför vill vi ha röda kort som gillar artifacts (Galvanic Blast, Kuldotha Phoenix) och billiga artifacts som ger oss metalcraft (Memnite, Mox Opal).

Vidare finns det få saker som doublestrikande killar gillar fullt så mycket som att få ökad power, och när detta dessutom levereras av artifacts kan det knappt bli bättre. Darksteel Axe har aldrig haft ett så mysigt hem som detta och om det inte vore för att jag inte ens gillar att spela med Sylvok Lifestaff i Limited skulle jag avsluta den här meningen på något annat sätt än genom att säga "aldrig i helvete". Det finns förresten en sak som doublestrikande killar gillar mer än att få ökad power och det är när det händer något när de slåss, så hälsa Sword of Body and Mind välkommen.

Om vi ändå ska pumpa folks power är det ju trevligt om de kan komma igenom och Panic Spellbomb ordnar den saken fint och ger oss dessutom tidig metalcraft. Goblin Gaveleer och Spikeshot Elder ger oss tidiga drops som älskar Equipments, Embersmith ger oss ett tidigt drop som älskar artifacts i allmänhet, Vulshok Replica ger oss i alla fall tre i power före runda hundra och är artifact därtill, och en lek börjar ta form. Den har nog - tyvärr - inte tid att leka med Kuldotha Phoenix men de andra korten ska klämmas in.

3 Goblin Gaveleer
3 Spikeshot Elder
3 Embersmith
3 Vulshok Replica
3 Spiraling Duelist
4 Galvanic Blast
4 Memnite
1 Mox Opal
4 Darksteel Axe
4 Sword of Body and Mind
4 Panic Spellbomb
24 Mountain

Lite guldfiskande avslöjar precis det jag var rädd för: inte nog med att leken är långsam som en brontotherium med svår gikt när den inte råkar dra gudhand; den får dessutom metalcraft så sällan att en lottovinst börjar se ut som en sund pensionsplan. Man kan tänka sig att svälja stoltheten och spela Sylvok Lifestaff, man kan tänka sig att gå utanför blocket, stoppa in Arid Mesa och spela vitt (hmm, den där Auriok Edgewright ser besynnerligt bekant ut), eller åtminstone fundera över vad Smoldering Spires och Teetering Peaks har att erbjuda en lek som denna.

Ett betydligt behagligare alternativ när nu deadlinen närmar sig och snön smälter på trottoaren är dock att klappa sig på magen och motta läsarnas beundran för att man gjort allt man kunnat med de verktyg man tilldelats. Leklistor med Spiraling Duelist förväntas och uppskattas i kommentarerna.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Kulan

MEDLEM
Norrköping
Jag vann några av mina matcher på det kortet... :D
Dessutom kvala jag in som etta till top8an!

00:39:15, 3/2 -11
Cartago

JUDGE L2
Huddinge
Den kan få vara lika dålig som de vi sett innan. Det gör den fortfarande dålig :P

22:43:33, 23/1 -11
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Skulle denna aura vara sämre än det som vi har sett innan? Rätt bra med trample, men jag vet inte om det finns så mycket trample att plocka av.

22:32:59, 23/1 -11
Cartago

JUDGE L2
Huddinge
Jag går och vinner medan du kör din rare+kisscommonkombo :P

22:06:04, 23/1 -11
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Den går ju att equippa på Golem token 9/9 om jag har förstått det rätt! :)

10:30:57, 22/1 -11
Cartago

JUDGE L2
Huddinge
Eh, vi fick inte Infectauran, jag är glad!

00:50:52, 22/1 -11
latsblaster

HEDERSMEDLEM
har svenskamagic fått ett eget previewkort som eventuellt hör till setets sämsta? :/ Taskigt?

19:06:00, 20/1 -11
Dreader7

MEDLEM
Nyköping
För att kommentera kortet: Fiskrensare, lite bättre än Fiskmås.

För att kommentera PG: Bra jobbat med det du fick.

För att kommentera i allmänhet: Jag vill spela Magic :<

15:34:10, 20/1 -11
Nr42

MEDLEM
Vittinge
Sjukt nice att ni lyckades få ett preview-kort, och bra artikel.

Bättre kort nästa gång :)

/V

12:19:54, 20/1 -11
GlueBall

MEDLEM
Rockneby
Helt enkelt excellent!

00:23:46, 20/1 -11
tgd

MEDLEM
MYCKET bra funfviertel!
-''- Priceguy!

15:50:46, 19/1 -11
parad0x

MEDLEM
Stora mellösa
Hur coolt som helst även om själva korten inte var någon höjdare.

15:33:07, 19/1 -11
TheCrow

MEDLEM
Kumla
Sweet med previewkort. Dock hade jag väntat mig mer av dig PG. Dina gamla artiklar var alltid snäppet över denna.

15:28:27, 19/1 -11
mg

MEDLEM
Mölndal
Sweet med eget preview! Jag stämmer in med alla som säger välskrivet efter förutsättningarna.

15:17:28, 19/1 -11
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Kunskapen om Svenskamagic.com sprids ännu mer i världen :)

15:09:20, 19/1 -11
Davorac

STANDARDKUNGEN 2010
JUDGE L1
Vallentuna
Sjukt nice att SvM får en preview! Synd bara att kortet är så mediokert. Artikeln var bra, och PG gjorde vad han kunde med materialet han fick att arbeta med. Han slapp i alla fall Distant Memories :P

Det är möjligt att WotC testar vattnen lite när de ger ut sådana här kort till sidor som inte haft previews förr, för att se att allt är legit.

15:05:50, 19/1 -11
Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
Haha, bra jobbat, PG! Det här kortet ser hyggligt ut vid första anblick. Se'n ser man korten du rabblar upp som dödar det asap, osså tänker man på alla kort du inte nämnde, som t.ex. Perilous Myr. Se'n tänker man sig hur det ser ut utan metalcraft. Verkar vara ett riktigt dåligt uncommon i alla format, bortsett från vissa hyfsat extrema situationer. Och dessutom onödigt lik Auriok Edgewright.

Som sagt, bra jobbat, men jag skulle vilja efterlysa lite mer filosofiskt dravel i ett sådant här scenario. Som t.ex. vad det här kortet gör för nytta i setet. Kan det göra nytta överhuvudtaget?

14:00:18, 19/1 -11
Frashannes

MEDLEM
Västerås
DING!

BTW så läste jag hela artikeln och funderade på vad Prisgubben har rökt för jag klickade aldrig på kortet (eftersom jag är dum dum dum).

Fett! Mer sånt här. Kanske på engelska för att locka övriga värden. Det vore cool om vi kunde få en mer internationell touch.

13:39:22, 19/1 -11
Gorling

MEDLEM
Stockholm
För att jämföra med ett annat kort i formatet - 3/1 och "kanske-doublestrike" är rätt mycket sämre än 3/1 med infect (som dessutom duckar necropede och clasp, nb).

Mot lekar som inte busar så mycket med ens gubbar tror jag dock att den här mannen kommer vara mys rätt ofta.

EDIT: Väl skrivet, bör tilläggas. Keep up the good work!

13:31:31, 19/1 -11
Uppdaterad: 15:22:52, 19/1 -11
GTO

MEDLEM
Ljungskile
Jag gillart!

13:23:45, 19/1 -11
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!