Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 638 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering [Legacy]
Dobbel turneringsrapport fra Grand Prix New Jersey!
Via norskemagic.com

En dobbel turneringsrapport fra en vennegjeng som tok turen over atlanteren og spilte på Grand Prix New Jersey, en turnering som lokket over 4000 spillere! Thomas Nilsen og Geir Magne Flyum klarte altså å gå dag to og få ganske så imponerende resultater!

av cortex
13:37, 10/12 -14
läst 3560 ggr.
Skriv ut artikel
2 Kommentarer

Thomas Nilsen forteller:

Det siste halvåret har jeg spillt en del Deathblade og gjort det ganske godt med den i de få turneringene jeg har hatt anledning til å spille. Høydepunktet var å vinne en fem runders knockoutturnering for to buys dagen før hovedturneringen på Bazaar of Moxen i Annecy.

I utgangspunktet hadde jeg lyst til å spille Deathblade i GPNJ, men etter litt testing mot UR Delver fant jeg ut at det var en dårlig plan. Jeg luftet min frustrasjon til en gruppe habile Eternal-spillere fra Oslo og Trondheim. Geir Magne hadde allerede bestemt seg for Reanimator, og Jørgen Gjærum støttet valget. Kristoffer og jeg vurderte å spille Storm, men til slutt landet vi på Reanimator.

Her er stokken vi dro med oss til statene:
(Geir Magne hadde disse endringene i listen: -2 Thoughtseize, +1 Daze, +1 Animate Dead i main deck og -1 Tropical Island, +1 Thoughtseize i sideboard)



Det var fordelaktig at vi var tre spillere på Reanimator. Vi fikk et felles mål i forhold til hvordan vi skulle spille selve stokken og hvilke linjer vi skulle velge mot de ulike arketypene. Det var også veldig nyttig å diskutere hvordan de gjennomførte kampene hadde gått og hvordan de ble spillt. Kamper med Reanimator går ofte veldig fort, og da er det som regel godt med tid mellom rundene til å spise, prate, bytte kort, slappe av eller ta en anbefalt luftetur.

I tillegg til at den er rask ble Reanimator valgt på grunn av at den er veldig sterk mot UR Delver, Burn og Alver. UR Delver har vært på kraftig frammarsj etter Khans. Vi tenkte også at Burn ville være godt representert i et såpass stort felt, og at det var svært sannsynlig at vi kom til å møte dem i de tidlige rundene. I løpet av turneringen viste det seg også at vi hadde mange seire mot Miracles.

Kvelden før turneringen satt vi oss ned og noterte hvilke kort vi skulle ta inn og ut mot de ulike arketypene. Slik så planen vår ut:

UR Delver:
+
3 Abrupt Decay
1 Tropical Island
1 Spell Pierce
1 City of Traitors
-
1 Lotus Petal
3 Daze
1 Show and Tell
1 Island

Miracles:
+
3 Abrupt Decay
3 Pithing Needle
1 Tropical Island
1 Spell Pierce
1 Ashen Rider
1 Inkwell Leviathan
-
3 Daze
1 Elesh Norn, Grand Cenobite
1 Griselbrand
1 Underground Sea
2 Lotus Petal
2 Ponder

Esper Deathblade
+
1 Pithing Needle
2 Massacre
1 Inkwell Leviathan
1 Tropical Island
1 Thoughtseize
1 Show and Tell
1 Abrupt Decay
-
1 Iona, Shield of Emeria
3 Daze
2 Lotus Petal
1 Careful Study
1 Reanimate

Burn
+
2 Pithing Needle
1 Spell Pierce
-
2 Thoughtseize
1 Tidespout Tyrant

Storm
+
1 Thoughtseize
1 Spell Pierce
-
2 Show and Tell

OmniTell
+
1 Thoughtseize
1 Spell Pierce
1 Ashen Rider
-
2 Show and Tell
1 Tidespout Tyrant

Sneak and Show
+
2 Pithing Needle
1 Thoughtseize
1 Spell Pierce
1 Ashen Rider
-
2 Daze
2 Show and Tell
1 Tidespout Tyrant

URW Delver
+
2 Abrupt Decay
2 Massacre
1 Tropical Island
1 City of Traitors
-
3 Daze
2 Lotus Petal
1 Iona, Shield of Emeria

BUG Delver
+
2 Pithing Needle
2 Abrupt Decay
1 Ashen Rider
1 City of Traitors
1 Tropical Island
-
3 Daze
2 Lotus Petal
1 Griselbrand
1 Ponder

Elves
+
1 Thoughtseize
2 Pithing Needle
1 Show and Tell
1 City of Traitors
-
1 Tidespout Tyrant
3 Daze
1 Ponder

Death and Taxes
+
1 Inkwell Leviathan
1 Tropical Island
2 Massacre
3 Pithing Needle
2 Abrupt Decay
-
3 Daze
2 Lotus Petal
2 Thoughtseize
1 Careful Study
1 Griselbrand

RUG Delver
+
1 Inkwell Leviathan
1 Torpical Island
1 City of Traitors
2 Abrupt Decay
1 Spell Pierce
-
3 Daze
2 Lotus Petal
2 Thoughtseize

Thomas hadde følgende kamper:

Match 1: Burn 2-0

Grim LavamancerPrice of ProgressLightning Bolt

Min motstander vinner treningkastet. Jeg holder seks kort inkludert Griselbrand, Careful Study, Show and Tell og tre land. Hun spiller Grim Lavamancer i runde en. På min tur graver jeg etter Exhume, men finner ingen. Jeg blir brent ned til 4 liv før demonen får angrepet i min runde fire.
Takket være en godt plassert daze mot hennes Price of Progress overlever jeg akkurat.

I neste game får jeg smake på Rift Bolt og Lightning Bolt før Iona hopper ut av graven via Exhume og stopper de røde kortene.

Totalt 1-0

Match 2: BUG Delver 2-0

Delver of SecretsDazeTarmogoyf

Her er det jeg som starter, og spiller Thoughtseize på meg selv for å legge Griselbrand i graven. Motstanderen spiller Delver of Secrets med Tropical Island. Neste runde spiller jeg Exhume med Force of Will mot hans Daze. Han gir seg.

I spill to legger han Delver of Secrets og får slått et par ganger før jeg får ut Griselbrand med Show and Tell og kontringer. Runden før jeg legger Demonen spiller han Ponder, stokker og gir turen videre til meg uten å trekke kort.

Totalt 2-0

Match 3: Burn 2-0

Lava SpikeGoblin GuideFireblast

Jeg starter, og får litt juling og land av en Goblin Guide. I runde tre har jeg fått ut en Griselbrand via Careful Study og Exhume.

I dette spillet kommer jeg på noe genialt, jeg spiller to land i min første runde :) Motstanderen syns det er litt freidig og lurer på om en dommer kan hjelpe meg med å få orden i sakene. Det hele løses med en tilbakespoling og en advarsel. Nytt forsøk: Jeg spiller en Lotus Petal i steden for landet, og en Reanimate fisker opp Griselbrand som gikk i graven på en Careful Study.
Neste runde angriper demonen og står i fare for å få en Deflecting Palm, men heldigvis har jeg en Daze. Runden etter forsøker motstanderen å legge Ensnaring Bridge. Den har jeg heldigvisen Spell Pierce til. Spillet er rakst over etter det.

Totalt 3-0

Match 4: RUG Delver 2-1

Delver of SecretsKird ApeSpell Pierce

Motstanderen min starter og spiller en Kird Ape. Han slår meg to ganger for én i skade før jeg går Entomb og Exhume for Griselbrand. Han gir seg.

I game to dør jeg kjapt til gorillaer og insekter, i all hovedsak fordi jeg ikke klarer å svinge for skade med Griselbrand. Motstanderen blokkerer nemlig med et insekt som spiser en Pyroblast.

Siste gamet klarer jeg å presse en reanimate gjennom Spell Pierce, Pyroblast og to Daze.
Ganske så fornøyd med den :) Griselbrand hopper frem fra graven og redder dagen.

Totalt 4-0

Match 5: UR Delver 2-0

Delver of SecretsForce of WillYoung Pyromancer

Her går det ganske tregt på begge sider. Jeg går ned til 15 liv fra 2 delvere som ikke vil flippe før jeg får reanimert en Elesh Norn. Lightning Bolt og Forked Bolt tar meg ned til tre liv, og jeg Spiller Force of Will på en siste Bolt før motstanderen dør.

I siste spillet blir det race mellom min Griselbrand og hans Delver og Young Pyromancer med følge. Han gir opp når Elesh Norn dukker opp på min side i tillegg.

Totalt 5-0

Match 6: UWR Delver 2-0

Delver of SecretsPonderHydroblast

Dommerne stopper kampen vår etter at vi har presentert stokkene, og det er dags for inspeksjon. Vi får tilbake stokkene og jeg blir tildelt en seier.

Han leder ut med Ponder i neste spill. Jeg følger oppe med land, Lotus Petal, Entomb / Reanimate på Griselbarnd med kontring på hånd. En litt fortvilet motstander pakker sammen
mens han forteller meg at han hadde skrevet Blue Elemental Blast i steden for Hydroblast på listen sin.

Totalt 6-0

Match 7: UR Delver 1-2

Delver of SecretsMonastery SwiftspearLightning Bolt

I spill en blir jeg slått med til 15 med Monastery Swiftspear, før jeg får reanimert Griselbrand.
Jeg går med til fire liv før poengene strømmer tilbake og motstanderen gir opp.

Motstanderen går ned til seks kort, og Grafdiggers Cage legges i runde 1.
Jeg starter å lete etter en av mine tre Abrupt Decay, men det blir dødelig skade fra en Monastery Swiftspear og Bolter før den tid.

Jeg starter med en litt svak hånd, men velger å holde den fordi jeg har en Abrupt Decay.
Jeg ser hånden hans med Thoughtseize, og tar en Pyroblast siden jeg sitter med Show and Tell. Jeg ser ingen artifakter og at han kun har én trussel, nemlig en Young Pyromancer. Denne kommer ut i runde 2 og jeg velger å bruke Abrupt Decay i respons til en Gitaxian Probe. I sin runde tre legger han en Grafdiggers Cage som han har funnet, og slår meg i fire runder med sitt lille element. Jeg finner ingen gode bilder og dør et par runder etter at en Monastery Swiftspear blir med på andre siden.

Totalt 6-1

Match 8: Elves 2-1

Heritage DruidCraterhoof BehemothDeathrite Shaman

Jeg får ut en kjapp Griselbrand via Careful Study og Reanimate, trekker syv kort og legger Iona, Shield of Emeria i graven på slutten av runden. Exhume runden etter setter en stopper for grønn magi.

I spill to havner jeg i lås fra to Deathrite Shaman og jeg blir slått i hjel av små grønne folk.

Her har jeg ikke den beste starthånden, men med en Entomb på hånden kan man jo trekke en Reanimate fra toppen? Jeg spiller Entomben og viser motstanderen en Reanimate og tilbyr et håndtrykk og takk for kampen. Kristoffer som nettopp har satt seg ned for se på syns det var et fint drag fra toppen, men var ikke like imponert over noe han mente var en litt uhøflig opptreden ;)

Totalt 7-1

Match 9: Storm 1-2

Dark RitualAd NauseamTendrils of Agony

Jeg får ut en kjapp Griselbrand, og det eneste jeg rekker å se fra stokken hans er Island, Ponder og Gitaxian Probe.

Jeg aner ikke hva han spiller, så jeg tar inn kort som kan hjelpe meg med å slå Delver siden det er mange som spiller det. Det viser seg at han er på Storm og jeg taper til Ad Nauseam i hans runde fire.

I siste spill drar jeg meg selv ned til 4 kort på starthånden. Jeg har land, Entomb, Reanimate og Griselbrand. Her gjør jeg muligens et dårlig valg når jeg velger å legge Iona på svart i steden for Griselbrand. Jeg legger press på ham til å finne en av to Chain of Vapors, mens Griselbrand kunne trukket meg inn i svar eller resatt posisjonen. Han finner Chain etter å ha gravet tre ganger, og jeg får smake Tendrils of Agony etter hvert.

7-2 betyr spilling dag to, og jeg er rimelig fornøyd selv om det ble et par feilskjær :)

Match 10: Reanimator 2-0

GriselbrandReanimateEntomb

Motstanderen min leder ut med Careful Study og legger Griselbrand i graven.
Min Exhume ser skikkelig dårlig ut. Jeg spiller en Thoughtseize som viser Brainstorm, Entomb, Abrupt Decay, Island og Bayou. Jeg tar hans Brainstorm, og han trekker ikke noe skummelt på sin tur. Neste runde finner jeg Reanimate som jeg fisker opp hans Griselbrand med. Han forsøker å bruke sin ferske Daze, men jeg har Force of Will til den.

I neste spill går motstanderen ned til seks kort, spiller Carful Study uten å legge noe spennende i graven. Jeg har en Entomb og Reanimate på hånden, men spiller en Thoughtseize først for å se om kysten er klar. Jeg finner Exhume, Tropical Island, Polluted Delta og en Reanimate som jeg velger. Neste runde gjør motstanderen ingenting, og jeg går Entomb og Reanimate for Griselbrand uten motstand. Jeg trekker syv kort og passer på at ingen dyr havner i graven på slutten av runden. Runden etter kommer Iona med på min side, og motstanderen gir seg.

Totalt 8-2

Match 11: MUD 2-1

MetalworkerTrinisphereLodestone Golem

Her starter jeg med å legge ut Griselbrand i første runde med Lotus Petal, land, Entomb og Reanimate. Motstanderen forsøker å legge runde to Metalworker. Den stoppes, og han gir seg.

Jeg legger en Pithing Needle blindt på Metalworker, så sitter jeg som passiv tilskuer til Trinisphere runde to, Lodestone Golem runde tre, så Kuldotha Forgemaster etterfulgt av Sundering Titan. Noen ganger er det ganske fascinerende å bli eid :)

Jeg spiller land, så Entomb i respons til hans Chalice of the void som Dazes.
I min runde to Reanimerer jeg Griselbrand og trekker syv kort som holder fortet.

Totalt 9-2

Match 12: Elves 2-0

Glimpse of NatureNatural OrderCraterhoof Behemoth

Her legger jeg Griselbrand via Show and Tell i runde to og trekker fjorten slik at jeg er på fem liv.
Han har ute Elvish Visonary og en Quirion Ranger fra tidligere. Han spiller en Birchlore Ranger, etterfulgt av Glimpse of Nature... Vent nå litt... den bør jo kontres med Force of Will? Han har fire kort i hånden og kan lage fire mana... Her lukter det skikkelig fiskebutikk når han spiller glimpsen etter Birchlore. Jeg lar den gå gjennom og håper på at han både har Natural Order og at han tror veien er fri siden han fikk Glimpsen. Mannen hadde NO og svelget hele kroken. Runden etter kommer Elesh Norn, Grand Cenobite som stenger butikken for alvene.

I andre game holder jeg en veldig sterk starthånd som består av Ponder, Fetch, Brainstorm, Entomb, Reanimate, Underground Sea og Exhume. Han legger første runde Deathrite Shaman og da ser plutselig hånden min veldig mye dårligere ut, for nå har Reanimate blitt verdiløs og Entomb og Exhume er satt på hold.
Det blir min tur og jeg trekker en Underground Sea. Jeg vurderer mulighetene mine, og tenker først at jeg kan spille Ponder for å grave etter en av to Pithing Needle. Men det slår meg at den planen er dårlig i tilfelle han kan spille noe som tar kort fra hånden min. Jeg går for å spille en tryggere linje der jeg kan gjemme bort viktige biter med Brainstorm, og gir turen til min motstander. Han spiller raskt en Cabal Therapy og jeg svarer med Brainstorm.
Jeg trekker Entomb, Reanimate og land. Her ser jeg at Entomb og Reanimate må til bake på toppen for at jeg ikke skal miste 3 av mine svarte kort. På den annen side er det bare Exhume og Entomb som sammen slår en aktiv sjaman. Hva kommer min motstander til si når Cabal Therapy går gjennom? Jeg tipper at han ønsker å ta flest mulig biter av kombinasjonen som slår ham, samtidig som at jeg tror at å legge Entomb og Exhume-komboen på toppen blir for treg fordi jeg mangler en bit til. Jeg går for å legge tilbake Reanimate, så Entomb på toppen. Motstanderen sier Exhume, spiller Nettle Sentinel via sjamanen og ofrer den for å spille Cabal Therapy fra graven. Han tenker litt og jeg venter i spenning. Skal jeg vinne neste runde eller må jeg grave etter en løsning? Han velger feil kort, jeg animerer Elsh Norn neste runde og vinner.

Totalt 10-2

Match 13: UR Delver 2-1

Delver of SecretsMonastery SwiftspearLightning Bolt

Jeg leder ut med Thoughtseize og tar en Force of Will. Han legger og slår med Swiftspear. Neste runde animerer jeg Griselbrand via Careful Study og Reanimate. Så førsøker han seg på en desperat manøver: Lightning BoltGriselbrand, slå med Swiftspear som blokkeres, Forked BoltGriselbrand som nettopp har gitt meg syv kort. Daze :)

Grafdiggers Cage stopper meg enda en gang denne turneringen, men det er jo derfor de har den med.

Alltid digg med tur en Griselbrand :)

Totalt 11-2

Match 14: Miracles 0-2

SenseiEntreat the AngelsCounterbalance

Motstanderen starter med Flooded Strand og Sensei´s Divining Top.
Jeg trekker, går til discard og putter Griselbrand i graven. Han spiller Ponder i runde to og jeg følger opp med en vellykket ReanimateGriselbrand. Motstanderen spinner toppen på slutten av runden min og spiller Brainstorm på sin tur etterfulgt av ny fetch. Jeg angriper med Griselbrand neste runde og blir møtt av spinn, og trekking av Terminus. Jeg drar syv kort i respons til Miracle-effekten, men klarer ikke å finne en eneste Force of WIll eller Daze.
Ikke engang en Brainstorm som kunne latt meg grave tre dypere var å se. Griselbrand går og skammer seg på bunnen av stokken og jeg blir slått i hjel av en Snapcaster Mage.

I neste spill ble Karakas MVP. Alt i alt fikk jeg ut en Iona og to Tidespout Tyrant i løpet av spillet uten å få inn et eneste poeng med skade. Synd jeg ikke fant Pithing Needle, Ashen Rider eller Inkwell Leviathan.

Totalt 11-3

Etter dette tapet mistet jeg muligheten til å få invitasjon til Pro Tour.
Da gjenstod det én litt antiklimatisk runde der vi skulle kjempe om 50 dollar.

Match 15: Reanimator 2-0

GriselbrandEntombReanimate

Motstanderen åpner med Careful Study og legger Tidespout Tyrant i graven.
Jeg går runde en Entomb, Reanimate for Iona, Shield of Emeria. Hun liker ikke svart denne gangen og motstanderen min gir opp.

I neste spill får motstanderen min lagt en Griselbrand i sin grav med Entomb og tror at han kan beskytte sin Exhume med Swan Song og Daze. Jeg har to Daze, og han er litt overrasket over at jeg beholdt dem inne etter runde en. For å gni det ekstra inn og sette punktum for en vellykket turnering fisker jeg opp hans Griselbrand med Reanimate og trekker syv kort.
To Force of Will stopper hans planer om et comeback.

Alt i alt:
12-3, 42. plass av over 4000 deltakere, samt en liten pengepremie på 300 USD.
Jeg er veldig fornøyd med resultatet og den gode hjelpen jeg fikk til forberedelsene.

Til sist vil jeg si litt om hva som var bra og dårlig med mine erfaringer fra GP New Jersey.

Dårlig:
Messhallen befant seg i midten av ingensteds. Toaletter og matservering var ikke skalert for så mange personer.

Å sove 15 timer fra fredag morgen til tirsdag morgen. Antagelig på grunn av Jetlag, samt en lang kropp som ikke passer i flyseter.

Bra:
Veldig godt gjennomført turnering med gode sitteplasser og bord med skikkelige duker.

Mengder av stands med Magic-butikker.

Sist men ikke minst, et veldig trivelig reisefølge.
Takk for turen til Anja, Kristoffer og Geir Magne :)




Geir Magne Flyum forteller:

For å unngå jetlag bestemte Kristoffer og Geir Magne seg for å dra til New Jersey på onsdag, mens Thomas kom først på fredag. Tiden før turneringen skulle i utgangspunktet benyttes til å se seg om i New Jersey, men det viste seg fort at det ikke var mye å ta seg til rundt siten. New Jersey er heller ikke lagt opp til at det skal være mulig å gå hvor man skal, og offentlig transport var det dårlig med, noe som resulterte i at taxi ble den valgte fremkomstmetoden.

Main eventen startet på lørdag, og planen for fredag var å stå i kø for å få signert kort, i tillegg til å bytte noen kort og spille en runde cube.

Geir Magne hadde følgende turneringsforløp:

Match 1 Elves 2-0

Glimpse of NatureNatural OrderElvish Visionary

G1: Tapte terningkastet, men hadde en hånd som ga meg mulighet til å reanimere på runde 2. Når motstanderen startet med å spille Wirewood Symbiote var det et enkelt valg å hente Elesh Norn, som ble Exhumed på runde to. Deretter var det bare å bruke rundene på å slå i hjel motstanderen.

G2: Spilte en tur 2 Thoughtseize, og tar Glimpse for å hindre motstanderen i å comboe. Fortsetter runde tre med en Iona, fra Careful Study, på grønn, og slår motstanderens ene Nettle Sentinel som var i spill.

Totalt 1-0

Match 2 – UWR Delver 2-0

Delver of SecretsMonastery SwiftspearForce of Will

G1: Jeg vinner terningkastet og velger å starte. Spiller Polluted Delta, og velger å vente med å spille Entomb, siden jeg ikke visste hva motstanderen spilte. Han starter med en Tundra og spiller Delver. Jeg velger da å spille Entomb på end step, og velger Iona. På tur to spiller jeg Animate Dead og sier hvit på Iona. Jeg kan slå en enslig Delver i et race, men for å gjøre det verre får jeg også Elesh Norn fra Exhume en runde senere. Motstanderen plukker raskt opp kortene og vil gå til game 2.

G2: Motstanderen starter fra en mulligan til 6. Ikke noe spill fra noen av oss i runde 1. Han spiller Delver igjen i runde 2, som jeg svarer på med en Entomb, også denne gangen for Iona. Spiller Iona på hvit fra Reanimate. Motstanderen min spiller nok en Delver, sikkert i håp om å race. Jeg tar min tur og starter med en Thoughtseize. Ser Lightning Bolt, Red Elemental Blast, Rest in Peace og Daze. Velger å ta Daze. Velger så å spille en Lotus Petal og en Griselbrand fra Show and Tell. Motstanderen gir seg.

Totalt 2-0

Match 3 – Miracles 2-0

SenseiEntreat the AngelsCounterbalance

G1: Jeg vinner terningkastet og starter, mens motstanderen mulliganer til 6. Jeg hadde en hånd som gir meg en tur 2 Griselbrand med en Force of Will. Velger derfor å spille Entomb i tur 1, for å spille rundt en Daze på motstanderens tur. Siden motstanderen spiller Miracles viste dette seg å være veldig greit. Spiller en tur to Reanimate, og trekker syv kort. Har nok beskyttelse, og vinner med Griselbrand.

G2: Motstanderen muller nok en gang til 6. Får spilt en tur 2 Griselbrand fra Entomb-Animate Dead uten motstand. Fortsetter med å slå motstanderen i to runder, og er på 30 liv, før han velger å begynne å kjempe. Jeg trekker 14 kort i respons til Swords to Plowshares og har dobbel Force. Spillet er over på min neste runde.

Totalt 3-0

Match 4 – Miracles 2-0

SenseiEntreat the AngelsBrainstorm

G1: Jeg vinner terningkastet og velger å starte. Motstanderen muller til 6, mens jeg ikke finner noen god hånd, og muller til 4! Holder land, land, Lotus Petal, Entomb. Spiller et land og passer turen. Motstanderen spiller land og Sensei's Divining Top. Jeg bestemmer meg for å sette motstanderen på en Force-test med en gang og spiller end step Entomb. Denne resolver, og jeg legger Griselbrand i graveyard. Trekker et kort, og får Exhume. Spiller den umiddelbart, og resolver denne også. Decken er noen ganger helt sinnsykt urettferdig, og dette føltes som en av de gangene. Husker motstanderen kommenterte at det var en bra 4-korts hånd. Han ble litt paff når jeg svarte at Exhume var top deck.

G2: Motstanderen starter, og spille en Top. Jeg sier ok, og går til min tur. Spiller kun et land og sier tur. Motstanderen spiller Counterbalance, som jeg velger å Spell Pierce. Han kjemper ikke mot denne. På min tur spiller jeg Careful Study og Animate Dead på min Griselbrand. To runder senere spiller jeg også Entomb-Exhume for Iona på hvit. Spillet er over.

Totalt 4-0

Match 5 – UR Delver 0-2

Delver of SecretsYoung PyromancerBrainstorm

G1: Motstanderen er Christian Calcano, og jeg starter. Muller til 6. Har en risikabel hånd med Lotus Petal, Careful Study, Animate Dead, Griselbrand, Griselbrand, Ponder. Velger å beholde denne, siden et land fra Careful Study trolig vil gi meg en god start. Jeg finner Brainstorm og en ny petal. Spiller umiddelbart disse og finner et land og en ny Ponder. Finner derimot ikke noen flere land, og dør kjapt til Young Pyromancer.

G2: Beholder en middelmådig hånd, men som gir meg en tur to Tidespout Tyrant om jeg treffer land nr 2. Dette skjer ikke, og jeg får først reanimate på Tidespout på runde 3. Dessverre holder ikke denne mot to Young Pyromancers, og han svermer meg.

Totalt 4-1

Match 6 – Merfolk 2-0

Aether VialMaster of the Pearl TridentLord of Atlantis

G1: Motstanderen starter, og jeg har en hånd som gir meg en runde 2 Iona, fra Careful Study. Velger å beholde denne, og det viser seg at denne hånden er veldig god i ettertid. Motstanderen spiller Island og gir meg turen. Jeg tar min tur og spiller land, Lotus Petal (for å spille rundt Daze) og Careful Study for å dumpe Iona i graveyard. På motstanderens tur spiller han Chalice of the Void for 1. Jeg sier ok, og går for Animate Dead på Iona på min tur. Han plukker umiddelbart opp alle kortene sine.

G2: Motstanderen muller til 6 og jeg muller til 5, for å finne en hånd som består av land, land, Daze, Entomb, Exhume. Får nok en gang runde 2 Iona, uten motstand, og matchen er ferdig på ca 5 min. God tid til å få i seg litt mat.

Totalt 5-1

Match 7 – Merfolk 2-0

Aether VialSilvergill AdeptMaster of the Pearl Trident

G1: Jeg starter, og beholder en hånd som gir meg tur 1 Griselbrand gjennom land, Lotus Petal, Entomb, Reanimate i tillegg til å ha Force + blått kort. To runder senere plukker motstanderen sammen kortene.

G2: Har en litt tregere hånd denne gangen, men har Thoughtseize til å veie opp for dette. Spiller tur 1 Thoughtseize og plukker Force fra motstanderen. Han spiller Silvergill Adept, og jeg fortsetter med å spille ReanimateGriselbrand. To runder senere får jeg også Iona i spill, og matchen er over.

Totalt 6-1

Match 8 – UR Delver 2-1

Delver of SecretsMonastery SwiftspearLightning Bolt

G1: Motstanderen starter, og jeg beholder en hånd som gir meg en tur 1 reanimation igjen. Motstanderes starter med land og Delver. Jeg spiller land, Lotus Petal, Lotus Petal, Entomb og Reanimate for Elesh Norn. Motstanderen pakker sammen og nevner at han hadde Daze på hånden. Heldigvis hadde jeg to Lotus Petals i spill.

G2: Motstanderen starter med Grafdigger's Cage. Jeg begynner å lete etter Abrupt Decay. Motstanderen fortsette med å spille Grafdigger's Cage nr 2, og Delver. Dette blir et vanskelig game. Jeg finner ikke noen Abrupt Decay eller Show and Tell, og Delver vinner gamet.

G3: Jeg starter og beholder en hånd med Daze, og mulighet for å spille en tur 2 Reanimate. Starter turen med Entomb for å hente Elesh Norn. Motstanderen spiller Delver, som jeg gledelig sier er ok. På min tur spiller jeg Elesh Norn, og vi fortsetter til motstanderen er død.

Totalt 7-1

Match 9 – TES (The Epic Storm) 2-1

Tendrils of AgonyDark RitualPonder

G1: Jeg vinner terningkastet og starter. Motstanderen muller til 6. Jeg spiller tur 1 Entomb, og passer turen. Motstanderen spiller tur 1 Ponder. Jeg Spiller Exhume på tur 2. Motstanderen trekker for tur 2 og scooper.

G2: Motstanderen muller til 6, og starter med Duress for å ta min Entomb. Spillet går noen runder uten at vi gjør noe spesielt. På runde 5 spiller motstanderen Thoughtseize, og tar min Force. Han fortsetter med noen Rituals og spiller Burning Wish. Han henter, og spiller, Telemin Performance, og får en av mine Griselbrands. Han trekker 14 kort og vinner enkelt fra den posisjonen.

G3: Jeg beholder en hånd med land, land, Daze, Entomb, Animate Dead, Ponder, Brainstorm. Får spilt Animate DeadGriselbrand i runde 2 og slått i runde 3. Jeg ser to ekstra Daze og et land fra Ponder. Bestemmer meg for å beholde dem, siden jeg kan spille alle tre om motstanderen skal finne på noe skummelt. På hans runde 3 går han for Dark Ritual. Jeg regner fort ut at han prøver på samme plan som forrige game, og at han ikke klarer å spille rundt to Daze. Jeg bestemmer meg derfor for å Daze Dark Ritual, og han rekker frem hånden. Dagen er over for min del, og jeg skal til hotellet for å sove.

Totalt 8-1

Match 10 – UR Delver 2-1

Delver of SecretsYoung PyromancerBrainstorm

G1: Motstanderen starter, og spiller Island og Ponder. Jeg tar min tur, og spiller Polluted Delta. Lar motstanderen spille igjen, siden jeg har Daze, Force+blått kort, Entomb og Reanimate. Han spiller Young Pyromancer, og jeg spiller Entomb end step for å hente Elesh Norn. Spiller Reanimate på min tur, og spiller en Daze mot hans Force of Will. Han scooper gamet.

G2: Motstanderen muller til 6, og starter med Grafdigger's Cage. Denne gangen har jeg Abrupt Decay, men finner ikke grønn mana. Delver fra motstanderen holder til å vinne.

G3: Motstanderen muller nok en gang til 6. Jeg spiller Entomb for Elesh Norn på tur 1. Motstanderen følger opp med Grafdigger's Cage. Denne gangen har jeg både grønn mana og Abrupt Decay, som jeg spiller. Får spilt Exhume for Elesh Norn i runde 3, og vinner matchen.

Totalt 9-1

Match 11 – UR Delver 2-0

Delver of SecretsYoung PyromancerMonastery Swiftspear

G1: Jeg starter spillet, og får nok en hånd som viser hvor degenerert denne decken kan være. Holder land, land, Careful Study, Reanimate, Force of Will, Ponder, Brainstorm. Går for tur 1 Reanimate, og passer tur til motstanderen. Han trekker kort og scooper. Jeg kommenterer at det var lite informasjon, og går til sideboard.

G2: Jeg visste ikke hva jeg spilte mot, så bestemte meg for å sideboarde mot UR Delver og Miracles. Motstanderen starter med tur 1 Grafdigger's Cage, som jeg kan svare med Abrupt Decay jeg har på hånden. Jeg spiller Thoughtseize, og tar Force of Will. Motstanderen spiller Delver, og jeg spiller Abrupt Decay tur 2. Delver slår meg for 3, mens jeg spiller Entomb+Animate Dead for Griselbrand tur 3. Motstanderen scooper.

Totalt 10-1

Match 12 – Miracles 2-0

SenseiCounterbalanceEntreat the Angels

G1: Motstanderen starter med Island, mens jeg følger opp med Underground Sea. Han spiller så Counterbalance, som jeg responderer på med en Entomb for Griselbrand. På min runde spiller jeg Exhume, og han revealer en Tundra fra Counterbalance. Griselbrand er i spill, og kan gi meg 14 kort. Jeg får slått motstanderen to ganger før jeg trenger å trekke kort, og trekker 21 kort for å finne en Force mot hans Council's Judgment.

G2: Han starter med IslandPonder. Jeg spiller Entomb, og passer turen. Han prøver å spille en Counterbalance, som jeg Dazer. På min tur spiller jeg EntombReanimate. Han sier ok, og jeg passer turen. Han spiller Council's Judgment, og jeg trekker 7 kort i respons. Jeg finner ingen svar, men ser at jeg har Careful Study, dobbel Griselbrand, Exhume og Animate Dead. Så på mi runde dumper jeg begge Griselbrands og spiller Animate Dead. Han svarer med å spille Swords to Plowshares på sin runde. Jeg spiller Exhume og får den siste Griselbranden min i spill. Nå er jeg tom for ressurser, men heldigvis har han heller ikke mer. Så jeg får slått med Griselbrand, og har nok gass til å forsvare meg mot et eventuelt forsøk på Swords to Plowshares, som ikke kommer. Jeg vinner matchen.

Totalt 11-1

Match 13 – MUD 0-2

MetalworkerLodestone GolemTrinisphere

G1: Han vinner terningkastet, og startet. Jeg har en hånd med land, Lotus Petal, Careful Study, Entomb, Exhume, Exhume og Daze. Velger å beholde denne. Han starter med tur 1 Chalice of the Void for 1, og jeg ser allerede nå at dette blir et vanskelig game. Jeg går til draw, og ser Tidespout Tyrant. Jeg tenker at jeg ikke har noe annet valg enn å discarde Tidespout. Han går Cavern of Souls for Golem og spiller en Grim Monolith, uten å gjøre noe mer. Jeg spille land, Lotus Petal, Exhume. På hans tur spiller han Lodestone Golem, som jeg ikke kan Daze på grunn av Cavern of Souls. Så jeg spiller land og passer turen. Han spiller et nytt Golem, og jeg scooper.

G2: Holdt en hånd som ga meg muligheten til å spille tur en Entomb og tur to Reanimate. Dette holdt ikke siden motstanderen gikk tur 1 Chalice for 1, og jeg ikke fant Exhume eller Animate Dead, før jeg døde til Lodestone Golem.

11-2

Match 14 – UWR Stoneblade 1-2

BatterskullStoneforge MysticSnapcaster Mage

G1: Jeg vant terningkastet og holdt en hånd med Careful Study, Elesh Norn og Exhume. Motstanderen mullet til 6. Fant en Griselbrand i tillegg på Careful Study, og hadde valget om hva jeg ville ha på tur to, og gikk for Griselbrand. Motstanderen kunne ikke slå denne.

G2: Begge holdt en hånd på 7 kort. Jeg spilte tur 1 Thoughtseize, og så Force, Force, Counterspell, Flooded Strand, Snapcaster Mage, Council's Judgment. Jeg hadde Entomb og tre reanimation spells på hånda, så bestemte meg for å ta Counterspell og prøve å presse gjennom en reanimation spell. Motstanderen trakk og spilte en Delver, og forsvarte seg ved å top decke en Spell Pierce for å kjempe seg gjennom alle mine reanimation spells, og vant med Delver.

G3: Jeg starter med en hånd som inneholder Entomb, Reanimate og flere kopier av Ponder og Brainstorm. Spiller Entomb på tur 1, som ikke resolver. Bruker en runde på å finne en ny Entomb, og får resolvet denne. Motstanderen spiller True-Name Nemesis, og jeg skjønner at jeg må få Grislebrand på bordet fort, og forsvare han. Mitt neste forsøk gir heller ikke noe hell, og jeg finner ikke flere spells for å få Griselbrand i bordet.

Totalt 11-3

Match 15 – UWR Stoneblade 1-2

Stoneforge MysticSnapcaster MageTrue-Name Nemesis

G1: Siste match mot Andrew Cuneo, og begge beholder 7 kort. Jeg spiller tur 1 Entomb, og dumper Griselbrand. Motstanderen spiller Island, Ponder. Jeg spiller Animate Dead, og kjemper mot Force of Will med en Daze. Jeg slår to ganger før jeg trekker 7 for å finne en Force of Will mot Fact or Fiction, og vinner på min neste runde.

G2: Jeg muller til 6. Andrew spiller et land og passer turen. Jeg spiller Thoughtseize og ser Supreme Verdict, Snapcaster Mage, Jace, Red Elemental Blast, Counterspell og Plains. Med Entomb og Animate Dead på hånda bestemmer jeg meg for å ta Counterspell. Motstanderen trekker og spiller Plains. Jeg bestemmer meg for å gå for Inkwell Leviathan, for å spille rundt Swords to Plowshares. Får slått to ganger, og Andrew er på ett liv, før han spiller Supreme Verdict. Tabbe! Jeg glemte å telle med at Inkwell mister en power fra Animate Dead. Jeg finner ikke noe mer action, og taper gamet. Iona på blå eller Griselbrand hadde nok vunnet meg gamet.

G3: Jeg beholder en hånd som gir meg en tur 1 Griselbrand. Motstanderen spiller Swords to Plowshares, og jeg trekker 7 kort i respons, uten å finne Force of Will eller Daze, og må gi slipp på Griselbrand. Jeg finner ikke noe mer og taper gamet etter en True-Name Nemesis treffer bordet.

Totalt 11-4

Alt i alt fornøyd med turneringen, til tross for feil sideboarding mot MUD, hvor jeg sidet ut Daze on the play, og regnefeilen med Inkwell Leviathan mot Andrew Cuneo. Også stort sett fornøyd med decken, men noen endringer ville jeg gjort om jeg skulle spilt decken på nytt. Det var ingen situasjoner hvor Show and Tell viste seg å være bedre enn Animate Dead. Det var heller ingen situasjoner hvor jeg ville tapt ved å ha en main deck Abrupt Decay i stedet for Show and Tell. Ville derfor tatt -2 Show and Tell, -1 Daze, +1 Abrupt Decay, +2 Thoughtseize.


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 75 krediter . Grattis cortex! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

carbone80

SERIEMESTER - LEGACY 2014
GULDMEDLEM
Oslo
Grattis igjen. Kjemperesultat.

01:26:09, 16/12 -14
verzutiko

JUDGE L2
JUDGE L2

#14 PWP Seasonal
Takk for en kjempegod artikkel gutta! Lett å se at dere har hatt det moro på turneringen med såpass gode resultater.

13:44:07, 10/12 -14
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!