Magic the Gathering
Magic the Gathering34239 medlemmar 609 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Kortpärmen Sök | Magic Quiz | Slumpvis kort | Butiken | Illustratörer | Identifiera kort  
Inkrise Infiltrator Junji, the Midnight Sky

Invoke Despair
Kamigawa: Neon Dynasty, Rare

manakostnad: MV: 5
Korttyp: Sorcery
Nuvarande oracletext:
Target opponent sacrifices a creature. If they can't, they lose 2 life and you draw a card. Then repeat this process for an enchantment and a planeswalker.
Flavourtext:
Although officials said it was a sewer failure, the people whispered that it was a warning of night's reach.
Illustration: Olivier Bernard
Kortspecifika regler
2022-02-18
The target opponent doesn't choose whether to sacrifice a creature or not, although they do choose which creature they control to sacrifice.

2022-02-18
When you repeat the process, you don't choose a new player. The same player sacrifices each of the three permanents, if able.

2022-02-18
You repeat the process for an enchantment and a planeswalker whether the target opponent was able to sacrifice a creature or not.


Legalitet:

Standard: Bannad
Pioneer: Legal
Modern: Legal
Legacy: Legal
Vintage: Legal
EDH / Commander: Legal
Pauper: Ej legal
Explorer: Legal
Historic: Legal
Brawl: Legal
Premodern: Ej legal
93/94: Ej legal

Invoke Despair är inte legal i något block.


Regelfrågor om Invoke Despair
Lekar med Invoke Despair

VÄRDE PÅ TORGET Logga in för att se värdet
VÄRDE PÅ MAGIC ONLINE ~0.47 tix tix (06 Jun '23)
 

March of the Machine

Vill du slippa reklamen? Bli Guldmedlem!
 
tillbaka till Anslagstavlan

Anslagstavlan: Har nya Magic-kort blivit för billiga?

skumme skrev 11:19, 7/5 -23
Ett fett rare såsom Invoke Despair kostar bara kronan numera trots att kortet har goda möjligheter att avgöra hela Pro Touren med 19 exemplar i top8-lekarna och även tilltalar köksbordsspelare med sin bombastiska manacost och totalt utplånande effekt.

Vad anser ni om detta?
Vari ligger orsaken?
Är det bra eller dåligt för Magics framtid?

Diskutera!
Plague_Spitter svarade 18:49, 7/5 -23
Beror ju delvis på hur många olika format ett kort spelas i.
Shazica svarade 22:27, 7/5 -23
Samt hur många olika varianter det finns. Finns liksom 9 versioner av det här kortet om jag har räknat rätt, och i svunna dagar hade det endast tryckts två - foil och nonfoil.
Malew svarade 22:38, 7/5 -23
1,65 tix på online. Skynda fynda. Men räkna med flera reprints…
latsblaster svarade 22:39, 7/5 -23
Vissa starka kort får ibland inte lika höga priser som andra. Manakostnaden gör det till ett lite smalare kort, som ändå klarat av ribban för standard. Svart har väl haft en bättre säsong än på länge, det beror kanske på despair men den får bara lite cred för det.
skumme svarade 23:48, 7/5 -23
Givetvis beror det på vilka format kortet spelas och hur många olika varianter. För snart ett decennie sedan gick liknande "endast standard-spelbara" rares som t.ex. Vraska's Contempt och Siege Rhino för nästan 50-lappen, d.v.s. ungefär vad en booster kostade i inköp.

Min tanke är bara om man öppnar Invoke Despair i paket och upplever att korttn är värsta bomben och dessutom märker att kortet spelas i många standard-lekar blir man lite sur över att kortet knappt är efterfrågat (sett till dess prissättning).

Jag är förvånad över hur dålig prisdrivare standard har blivit de senaste åren. Att ett så pass viktigt vinnar-rare såsom Invoke Despair kostar så lite. Jag menar, Despair, Bankbuster och Reflection of Kiki-Jiki i princip dominerar PT-scenen i dag.
genkaan svarade 21:18, 8/5 -23
Modern kostar ~10 kex att spela, pioneer 5 kex? Nah Magic har inte ens blivit billigt

Men vi kan tacka EDH att rädda korten som är för dåliga för dom "riktiga" formaten och skapandet av ett format för alla. Kör hårt på 50€ budget builds!
latsblaster svarade 21:59, 9/5 -23
The Meathook Massacre var ju knappast billig?
Malew svarade 22:04, 9/5 -23
Bra poäng lastblaster. Var väll att den hitta hem i standard som gjorde att den drog iväg i pris vill jag minnas och hur jag upplevde prissvinget på det kortet.
214 svarade 23:53, 9/5 -23
Ingen har väl spelat standard i papper sedan arena kom?
donhaggis svarade 10:14, 10/5 -23
Som 214 skriver, standard driver inte priser. Det gör EDH
Skopsen svarade 15:53, 10/5 -23
donhaggis har helt rätt. EDH driver typ alla priser utöver duals och vissa modernstaples. På den gamla goda tiden när jag spelade standard (tempest-urza-masques-invasion) kändes formatet väldigt relevant men det har helt klart förlorat i attraktivitet.
latsblaster svarade 21:20, 10/5 -23
Det finns månag fler format att konkurrera med. Jag såg att ett av de dyraste standard-korten nu mest är bra i andra format, en blå flygare som kan växa av sin looting-ability.
mage svarade 21:24, 11/5 -23
Utbud efterfrågan. Utbudet är mer. Så det är snarare så att äldre bra kort borde kosta ännu mer :)
Plague_Spitter svarade 07:02, 12/5 -23
Jämför med kort som Boseiju, Who Endures från samma set.

Upplever att vi ser allt fler standard legala kort i den typen av prisklass än vi gjorde för 15 - 20 år sedan.
HerrLennebo svarade 13:28, 12/5 -23
Billigt är bra, det gör spelet mer lättillgängligt för folk med limiterad ekonomi.

Och det känns snarare som att det är en större klyfta mellan dyra och billiga kort nu än vad det har varit innan. Nu är kortet antingen 10kr eller 500kr+, finns få kort med som fyller ut mellanskillnaden numera (känns det som).
KuyveN svarade 14:48, 12/5 -23
Håller med HerrLennebo!
latsblaster svarade 12:39, 14/5 -23
herrlennebo drar verkligen ner armen i min hals och forcerar ut orden ur mig. Mellantingen kan möjligen ligga på vissa super-uncommons, vet inte om det ska räknas.
skumme svarade 19:18, 15/5 -23
Hmmm. Jag har efter lite fundering kommit fram till att min ursprungliga fråga möjligtvis var något felställd. Jag hade vinklat den lite, gjort den aningen "sensationaliserad" i syfte att skapa diskussion. Det jag funderar kring är det som HerrLennebo påpekar - priselasticiteten hos nyare magickort. Det vill säga hur enormt beroende nytryckta kort är av att vara spelbara antingen i äldre format (modern) eller i commander för att de ska ha ett värde över några kronor. Att standard knappt spelas numera, klassisk kökbordsmagic a la man-mot-man med aktuella kort inte längre är inne vilket gjort att endast gör ett fåtal kort i ett set attraktiva att öppna.

Och Invoke Despair är ett hyffsat gott exempel på detta jämfört med dess radarpartner Fable of the Mirror-Breaker i standard. För mig är prissättningen på standard/pioneer-staples såsom Invoke Despair och Greasefang, Okiba Boss otrolig, speciellt när man jämför det med andra Kamigawa-rares såsom t.ex. Mindlink Mech, Light-Paws, Emperor's Voice och March of Reckless Joy. Kanske detta är en av orsakerna till att WotC valt att förlänga standards rotationstid.
latsblaster svarade 19:53, 15/5 -23
Jag läste nyligen en (dålig) artikel om att Fable of the Mirror-Breaker // Reflection of Kiki-Jiki skulle ha vart en "sleeper" till en början, vilket är ett intressant skämt då den var uppenbart pushad beyond limits även vid en första anblick.
214 svarade 10:25, 16/5 -23
Fable var en sleeper, det tog lång tid innan folk förstod hur bra den var.
KuyveN svarade 14:21, 17/5 -23
Svårt o tro, men i fallet av Fable var det ju så... Även kort som Wedding announcement, Adeline och Hopeful initiate från samma set var ju det.. i början trodde jag så även var fallet med Greasefang, Invoke o dylika kort som aldrig verkade gå upp.. men nu börjar jag ifrågasätta den linjen o luta mer mot som ovan påpekats (Lennebos inlägg) något har skapat den här enorma prisklyftan mellan dyra o billiga rares, är det edh som styr, äldre format? Till någon utsträckning är det ju pioneer också, hänvisar till nämda monowhite human Staples även om kort som luminarch aspirant inte gått upp nämnvärt
latsblaster svarade 08:30, 18/5 -23
Direkt när jag uppdaterade DtB efter Kamigawa var den i varenda deck, det var lagom skoj att behöva fixa med ytterligare ett flipkort, så jag skulle inte kalla det lång tid.
214 svarade 12:47, 18/5 -23
Den kostade 50kr väldigt länge och såg bara spel på arena.
latsblaster svarade 19:14, 18/5 -23
50 kr = redan bra i standard.
Gargi svarade 21:46, 18/5 -23
Den är inte toppen i EDH. Skulle tippa på att det bidrar.
214 svarade 00:51, 19/5 -23
Suck, du förstår verkligen inte Lats, den kostade 50kr för att folk trodde att den skulle spelas lite i eternalformaten, standard har noll inverkan på priset, 50kr är billigt för ett bra kort, sen ökade priset 5-6 gånger när folk förstod hur bra den var, den var alltså en sleeper och det tog tid innan man förstod hur bra den var i de formaten som spelas i papper.
skumme svarade 08:32, 19/5 -23
Det har varit mycket snack om Fables priskurva. Det kortet kan närmast jämföras med två andra all-stars rares i nuvarande standard: Ledger Shredder och Leyline Binding. Båda är modern-staples och ligger i liknande prisnivå som Fable.

Vid en jämförelse av deras priskurvor för försäljningspris här på svm blir det ganska uppenbart att Fable är det kort som har haft en mjukast prisstegring. Därför kan de som påstår att kortet var en "sleeper" kan erkännas ha rätt. Troligtvis beror det på att Fable inte hittade en modern-lek som den kunde tryckas in i direkt och segra utan krävde en mer genomtänkt lekuppbyggnad för att dess styrka skulle framträda. Shredder fann sin plats ganska snart i Murktide om jag inte minns fel och Leyline Bindning gick direkt in i alla 4c/5c-lekar med triomes så dess priskurva förklaras därigenom.
latsblaster svarade 22:21, 20/5 -23
214: Ja, fullt möjligt i andra format, och ja, standard påverkar priserna mindre idag, jag menar mest bara att den har varit bra i standard hela tiden.
Jag vet förra våren efter Kamigawa hur sjukligt irriterande det som vanligt var med DtB nuförtiden sedan tcdecks la ner bevakningen och ett kort med två långa namn som inte gav med sig själv. I de helröda grejerna fanns det en liknande enchantment för som ställde till ungefär lika mycket.

skumme: Vet dock inte om Ledger Shredder varit särskilt bra i standard och skulle inte säga att Leyline Binding varit lika dominant som vissa andra okej removals i standard. Att korten är bra i andra format som påverkar priserna tvivlar jag inte på.
latsblaster svarade 21:40, 29/5 -23
Risken att bli bannad i standard gör ju inte saken bättre om man inte är relevant i andra format?
Green svarade 08:52, 30/5 -23
Att standardrares, som bara kommer att spelas i ett par år max och dessutom riskerar att bannas, är billiga, känns enbart bra.

Det var ju helt galet att betala flera hundra för kort som tappar 90% av värdet vid rotation. Plus att det sänker tröskeln för nya spelare om det kostar 3-400 för en FNM-lek istället för 2000.

Men det kräver ju att det finns en del chase-kort i alla raritys som blir spelbara utanför standard. I varje set. Annars blir ju varje set Dragon's Mazae.

Så det är ju en hårfin balansgång.
latsblaster svarade 23:29, 30/5 -23
Dragon's Maze! :)
Om du hade varit inloggad hade du kunnat svara här
 

I BUTIKEN

Singlar
17:-/styck
Ej i lager

Foil
31:-/styck
Ej i lager!

LÄGG TILL MIN H/W

Lägg till st Invoke Despair (Kamigawa: Neon Dynasty) till min
 

PÅ HAVE

Boberth (1st), aborro (1st), winona2k (3st), regul8or (2st), 666killer666 (3st), olofbrandt (1st), Mortivore (4st), Rebellious (1st), Shagrat (1st), Snake_84 (1st), DryBonesGG (3st), DryBonesGG (2st), Kenikki (2st)

PÅ WANT

Jhonzsy (4st), mage (1st), Crust (4st), Shagrat (1st), tbone (1st)

Till salu

DavveX 3 SEK (eng, NM) (1st)
xenoncat 3 SEK (eng, NM) (1st)
regul8or 4 SEK (eng, NM) (2st)
bereal73 5 SEK (eng, NM) (1st)
Killerboy 5 SEK (eng, NM) (1st)
aborro 5 SEK (eng, EX) (1st)
Duttaflack 5 SEK (eng, NM) (1st)
olofbrandt 5 SEK (eng, NM) (1st)
Rebellious 10 SEK (1st)
plybenk123 11 SEK (eng, NM) (2st)
winona2k 15 SEK (NM) (1st)
Bagerilukt 15 SEK (eng, NM) (1st)
Snake_84 15 SEK (eng, NM) Foil! (1st)
winona2k 15 SEK (eng, NM) (2st)
lauriv_ 23 SEK (eng) (2st)

VILL KÖPA

Shagrat (1st)
Jhonzsy(eng) (4st)
tbone (1st)
Info om listorna
 

PÅ AUKTION (1)

- Spelbara kort till b... (av plybenk123) 10 SEK (BO: 11 SEK) (eng, NM) (2st, 0 bud), 6 dagar kvar