Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 671 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
SYNPUNKTER & SUPPORT [Löst] Kan ej ta bort kort ur ... matcha want emot svm butiken ...
[Löst] Auktioner, en shitshow?
Senast läst: 01:42:08, 26/4 -24. Läst 11009 gånger.
IamBroborn
MEDLEM
Trollhättan
@svm s. 28/3 -20

24 rubriker
61 svar

21. Säkert fruktansvärt mycket arb... 20:07:44, 18/4 -20  
DeckOf53 skrev 19:50, 18/4 -20 Angående det här med att ta bort kort så är det så klart trist när det händer. Jag satt också och funderade på hur stor del av bankkontot det skulle vara rimligt att tömma för att få hem en Beta Mox och det var såklart snöpligt när den försvann. Har hänt mig någon gång förut och det är bara att komma ihåg vilka säljare det handlar om och låta bli att delta i deras auktioner igen.

Det man måste komma ihåg är att även om det skulle införas regler om att inte plocka bort kort så står det ju fortfarande säljaren fritt att helt enkelt låta bli att skicka iväg vissa/alla biz:ar efter en auktion, om hen är missnöjd med buden.

Säkert fruktansvärt mycket arbete. Men det skulle ju kunna autobizzas när auktionen slutar. Sparar ju även arbete för säljarna
TeleConny
MEDLEM
@svm s. 28/8 -04

228 rubriker
1622 svar

22. Hej, fint med diskussion. Tråk... 20:37:07, 18/4 -20  
Hej, fint med diskussion. Tråkigt att vissa anser att jag sysslat med "rövhatteri".
Vissa verkar tro att auktioner är till för att budgivarna ska vinna på lotto. Jag tog bort ~20 kort från auktionen som jag helt enkelt inte hade råd att sälja, med en gemensam vördeskillnad från snittpriset på mcm på väl över 20 000 kronor. Sedan informerade jag köparna om detta, och meddelade även att ifall någon ångrar övriga bud pga detta, tex "äsch, kan lika gärna köpa några commons nät jag ändå budat", så kan vi frånse detta bud. Fair kände jag, speciellt i tider då folk blir av med jobb och världsekonomin är i gungning. Att det behövde gå längre än så finner jag konstigt, när inga regler är brutna och jag försökt hitta någon sorts kompromiss.

Hur hade ni andra agerat, frågar man sig då? Sålt en betamox med +10 000kr rabatt?

Argumentet att ni "förlorat massa investerad tid" köper jag inte riktigt. Ifall någon annan bjöd högre, (bara en kan ju vinna), hade ni då också ansett att ni slösat er tid?

Hoppas vi kan hålla lite god ton i diskussionen, för det känns rimligt att kunna hålla just en sådan för att finna ett system som funkar för alla. Ang BO bör det ju fungera exakt som vi har i nuläget, som flera redan påpekat.

/tc
 
Interna om du söker Proxies: Kan bistå med foilade proxar till alla smaker!
Man5on
MEDLEM
@svm s. 13/12 -03

33 rubriker
340 svar

23. Med 5 minuter kvar låg auktion... 20:41:29, 18/4 -20  
Med 5 minuter kvar låg auktionen på 80k. Slutresultatet blev 27k efter att du "tagit bort några kort."

Som sagt, du kände det var nödvändigt att fimpa bl.a. en JF vamptuta som låg på 605 spänn? Knappast nåt planerat drömhus som gick i spillror där imo...
 
Better the prince of some inferior court,
Than second, or less, in beatific light.
TeleConny
MEDLEM
@svm s. 28/8 -04

228 rubriker
1622 svar

24. Jag satt och övervägde vilka k... 21:12:51, 18/4 -20  
Man5on skrev 20:41, 18/4 -20 Med 5 minuter kvar låg auktionen på 80k. Slutresultatet blev 27k efter att du "tagit bort några kort."

Som sagt, du kände det var nödvändigt att fimpa bl.a. en JF vamptuta som låg på 605 spänn? Knappast nåt planerat drömhus som gick i spillror där imo...

Jag satt och övervägde vilka kort jag hade råd att släppa väl över en timme innan auktionsslut. Sista klicken kort försvann som noterat ungefär 5 minuter innan slut. Vad du lagt för budtak känns irrelevant, budet jag gjorde min bedömning på var strax över en femhundring. Jag ville inte sälja kortet i fråga för de bud jag fått, jag ser inte hur det ens är öppet för debatt? Vad ger dig rätten till mina kort? Det faktum att du lagt ett bud? Om budet inte möter en nivå jag tycker känns rimlig så släpper jag inte kortet, kort och gott. Jag ser gärna hur du agerat i samma sits.

Ska man inte kunna lägga upp kort med starbud 1 kr, ifall man inte är beredd att sälja en betamox till det priset? Och att det dessutom ska leda till "ban från sidan" för att du inte fick som du ville kan ju anses aningen i överkant.

Bifogad bild visar det budet som låg när jag började redigera (kanske tio minuter innan auktionsslut?)
Vamptutor: 518 kr Vamptutor på mcm: 72eur (jag tog hänsyn till skick)
Gilded drake: 326kr mcm-pris: 90 eur

Den absoluta majoriteten av korten jag sålde gick till underpriser gentemot MCM, men någonstans måste man dra en gräns anser jag. Jag säljer av allt jag har kvar, och med högt affektionsvärde av 20 års spelande, och man kan tycka att försäljningen av detta borde ske på mina villkor. Om det hjälper; se det som att du blev överbjuden. Jag köpte det av mig själv för femtusen kronor.

edit; bilden följde inte med..

Bifogning vamptuta.png
(1 kb, laddad 52 ggr.)
 
Interna om du söker Proxies: Kan bistå med foilade proxar till alla smaker!
Uppdaterad: 22:32:45, 18/4 -20
Man5on
MEDLEM
@svm s. 13/12 -03

33 rubriker
340 svar

25. Någon annan biddade på vamptut... 21:27:54, 18/4 -20  
Någon annan biddade på vamptutorn efter du tittade senast isf. Den låg på 605:- (budtaket var 650 typ) när du ryckte den. Jag anser det helt enkelt bara klart småsint och sniket att plocka bort kort så pass nära marknadsvärdet. Du sparade månne några hundralappar till priset av en shitstorm. Grattis I guess. (moxen etc. lägger jag mig inte i, ingen koll på den)

Jag anser mig f.ö. inte heller ha "rätten" till någonting alls utöver att publikt vädra mitt missnöje, vilket jag härmed har gjort. Och nej, jag tycker sannerligen inte att typ "watchlistad i ett års tid" är i överkant för denna typ av beteende. Du (och andra som gör likadant) sänker hela SvM's trovärdighet som auktionssida.
 
Better the prince of some inferior court,
Than second, or less, in beatific light.
DeckOf53
MEDLEM
Enköping
@svm s. 8/5 -16

57 rubriker
444 svar

26. Just i detta fall är det ju fa... 21:33:58, 18/4 -20  
Just i detta fall är det ju faktiskt mycket enkelt. Lägger man ut kort med 1kr startbud så säljs dem för det folk är beredda att betala. Vill man inte riskera att få "för lite" så sätter man ett utgångspris som man är beredd att faktiskt sälja korten för. Det är ju liksom därför det finns utgångspriser. Allt annat är rövhatteri, om man nu vill använda just den termen.

Säljer man beta power och annat godis så behöver man inte fiska extra reklam med ett 1:- utgångspris som man ändå inte tänkt bry sig om. Auktionen låg ute under lång tid, och de som var potentiella intressenter hade garanterat hittat den ändå.
TeleConny
MEDLEM
@svm s. 28/8 -04

228 rubriker
1622 svar

27. ..Jag gjorde som sagt en bedöm... 21:42:27, 18/4 -20  
Man5on skrev 21:27, 18/4 -20 Någon annan biddade på vamptutorn efter du tittade senast isf. Den låg på 605:- (budtaket var 650 typ) när du ryckte den. Jag anser det helt enkelt bara klart småsint och sniket att plocka bort kort så pass nära marknadsvärdet. Du sparade månne några hundralappar till priset av en shitstorm. Grattis I guess. (moxen etc. lägger jag mig inte i, ingen koll på den)

Jag anser mig f.ö. inte heller ha "rätten" till någonting alls utöver att publikt vädra mitt missnöje, vilket jag härmed har gjort. Och nej, jag tycker sannerligen inte att typ "watchlistad i ett års tid" är i överkant för denna typ av beteende. Du (och andra som gör likadant) sänker hela SvM's trovärdighet som auktionssida.

..Jag gjorde som sagt en bedöming på helt andra siffror än du pratar om, fullt medveten om att priset sannolikt kommer höjas. Jag ville inte sälja kortet längre, vilket jag anser är min rätt helt och hållet då det är min egendom jag lagt upp till försäljning. Ser inte hur det skiljer sig från att jag tar med en bytespärm till ett konvent; jag är absolut beredd att byta men självklart inte till vilket pris som helst. Du la ett bud jag inte accepterade så jag tog bort budet från bordet. Ditt budtak är ju ganska irrelevant, det är såklart bara du som ser. Mitt budtak i det här scenariot var högre, du vann inte budet.

Jag ser inte hur det är en shitstorm direkt. Du och ett antal andra är missnöjda för ni inte fick mina kort till underpris. Ett flertal andra har mailat och sagt att dom håller med i mitt resonemang och att dom hade gjort samma sak under omständigheterna. Det som sker är ett utbyte av åsikter som kanske leder till regeländring i fortsättningen, inte direkt en shitstorm imo.

Sen var "watchlist ett år" inte vad du skrev, utan (i inlägget som är borttaget nu) att jag borde bannas från sidan, annars "vet du inte vem som styr skutan längre."

Jag ville inte längre sälja kortet, jag tog bort det. Kort och gott, tråkigt för den som var sugen på kortet såklart, men det hade väl ändå vart ännu konstigare om jag tvingas sälja min privata egendom mot min vilja? Jag ser inte dilemmat här annat än att några känner sig lite ledsna över att inte vunnit en auktion.

Jag hör gärna andras åsikter om händelsen.
 
Interna om du söker Proxies: Kan bistå med foilade proxar till alla smaker!
TeleConny
MEDLEM
@svm s. 28/8 -04

228 rubriker
1622 svar

28. Fungerar då även resonemanget ... 21:46:58, 18/4 -20  
DeckOf53 skrev 21:33, 18/4 -20 Just i detta fall är det ju faktiskt mycket enkelt. Lägger man ut kort med 1kr startbud så säljs dem för det folk är beredda att betala. Vill man inte riskera att få "för lite" så sätter man ett utgångspris som man är beredd att faktiskt sälja korten för. Det är ju liksom därför det finns utgångspriser. Allt annat är rövhatteri, om man nu vill använda just den termen.

Säljer man beta power och annat godis så behöver man inte fiska extra reklam med ett 1:- utgångspris som man ändå inte tänkt bry sig om. Auktionen låg ute under lång tid, och de som var potentiella intressenter hade garanterat hittat den ändå.

Fungerar då även resonemanget "om man tar med en säljpärm till gothcon får man vad folk är villiga att betala. Om buden är för låga så måste man sälja ändå, för man var ju beredd att ta med pärmen från början." ?

Precis som du säger, hade jag satt startbud på moxen på 10000 tex och vamptutan på 500, så hade jag ändå varit den klart ledande autkionen och fått "gratisreklamen" i att ligga på toppauktioner. Hur spelar det någon roll vad jag sätter för startpris på korten då, om marknaden ändå jämnar ut priserna över en månad? My bad att jag ville spara lite energi för egen del, i guess?
 
Interna om du söker Proxies: Kan bistå med foilade proxar till alla smaker!
Man5on
MEDLEM
@svm s. 13/12 -03

33 rubriker
340 svar

29. Wait wait wait... Du skrive... 21:57:01, 18/4 -20  
Wait wait wait...

Du skriver:

"Jag ville inte sälja kortet längre, vilket jag anser är min rätt helt och hållet då det är min egendom jag lagt upp till försäljning. Ser inte hur det skiljer sig från att jag tar med en bytespärm till ett konvent; jag är absolut beredd att byta men självklart inte till vilket pris som helst. Du la ett bud jag inte accepterade så jag tog bort budet från bordet. Ditt budtak är ju ganska irrelevant, det är såklart bara du som ser. Mitt budtak i det här scenariot var högre, du vann inte budet."

Öhm förstår du öht konceptet med hur en A U K T I O N fungerar? Om du parkerar din bil på Maxis parkering så förstår jag att du inte avser sälja den till högstbjudande MEN om du lägger ut den på fordonskammaren.se så antar jag att det är din avsikt.

Det är en jäkla tur att MERPARTEN av folket på SvM inte ser auktionerna här som att de "tar med en pärm till konvent" kan jag säga.
 
Better the prince of some inferior court,
Than second, or less, in beatific light.
Discus

Simic
HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
@svm s. 5/3 -04

781 rubriker
9517 svar

30. MODÄgna er inte åt personliga ... 22:02:36, 18/4 -20  
MODÄgna er inte åt personliga påhopp när ni diskuterar saker. Om ni vill ha en förändring, så kom med sakliga argument för vad ni önskar ha och varför. Teleconny har själv skrivit här och försvarat varför han gjorde som han gjorde och av den anledningen låter jag allt ligga kvar. Men släpp nu det och diskutera utifrån ett allmänt perspektiv istället.

 
Stay away from negative people, they have a problem for every solution!
altermann
MEDLEM
Mora
@svm s. 24/10 -10

6 rubriker
140 svar

31. Händer väldigt ofta att man la... 22:23:07, 18/4 -20  
Händer väldigt ofta att man lagt ett max bud och det ligger stilla fram tills en par.timmar innan auktionsavslut då någon budar upp kortet till precis max gränsen... Ganska skumt.
Man5on
MEDLEM
@svm s. 13/12 -03

33 rubriker
340 svar

32. Yes box, här kommer några sakl... 22:23:39, 18/4 -20  
Yes box, här kommer några sakliga förslag:

Om man har en auktion, och om man med tre minuter kvar av tiden på denna auktion, tar och plockar bort alla kort som har bud på sig som inte faller en i smaken så bör man kanske hamna på watchlist för en tid framöver?

Eller kanske rent av fimpa möjligheten rakt av att ta bort kort under de sista 48 timmarna av en auktion, eftersom buyouts som sker under just dessa sluttimmar ändå knappast lär expedieras innan auktionens slut?
 
Better the prince of some inferior court,
Than second, or less, in beatific light.
Uppdaterad: 22:24:29, 18/4 -20
sirtompe
MEDLEM
Luleå
@svm s. 26/3 -02

170 rubriker
213 svar

33. Mitt förslag på auktioner ... 23:10:11, 18/4 -20  
Mitt förslag på auktioner

1. Maxtid 20 Dagar (räcker gott o väl och ingen behöver vänta längre på kort man behöver/vill ha. Men max antal dagar så slipper man stora swings på kort som går upp eller droppar i pris u det auktionens gång)

2. Att man har 24 timmar på sig att ändra startbud/buyout för att efter endast kunna sänka pris. (Detta skulle göra att folk sätter startbud dom är beredd att sälja för)

3. Att man inte kan ta bort kort under auktion, bara lägga till nya.
(Då måste man man tänka efter vilka man vill vill sälja och pris sedan får
man stå sitt kast)
 
mvh / Sirtompe
Uppdaterad: 23:17:13, 18/4 -20
mJAO
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 28/8 -06

113 rubriker
1540 svar

34. jag vet inte riktigt hur det f... 23:12:38, 18/4 -20  
jag vet inte riktigt hur det funkar med auktioner överlag (alltså inte magickorts auktioner)

men vid hus budgivning så har man som säljare rätt att tacka nej till ett bud även om det är över utropspris. är det så på övriga auktioner också så ser jag inte varför man skulle ha andra regler här?
caitlin
MEDLEM
@svm s. 18/6 -03

24 rubriker
697 svar

35. Jag har inte sett en enda pers... 00:32:11, 19/4 -20  
mJAO skrev 23:12, 18/4 -20 jag vet inte riktigt hur det funkar med auktioner överlag (alltså inte magickorts auktioner)

men vid hus budgivning så har man som säljare rätt att tacka nej till ett bud även om det är över utropspris. är det så på övriga auktioner också så ser jag inte varför man skulle ha andra regler här?

Jag har inte sett en enda person argumentera för att det skulle vara olagligt att bete sig på det sätt som diskuterats här i tråden. Allt som är otillåtet på SvM bottnar inte i svensk lagstiftning, därför bör det heller inte ses som ett krav för att ändra auktionsregler. Nu håller jag inte med om att vi behöver en regeländring, däremot tycker jag att det är ett riktigt dåligt sätt att bedriva sina auktioner på och undviker sådana säljare.

En annan sak, att någon drar sig ur en försäljning av skälet att den inte fått tillräckligt betalt när det är denne själv som sätter utgångspris gillas aldrig av någon köpare, oavsett vilket föremål som skall säljas.
 
Life is like a box of chocolates, you never know when you'll find a nut.
Smogard49

Golgari
MEDLEM
Lund
@svm s. 16/6 -11

0 rubriker
47 svar

36. Det jobbiga med en auktion när... 01:07:44, 19/4 -20  
Det jobbiga med en auktion när säljaren kan neka vissa bud men accepterna delar av ett klumpbud; att likadels implementera "klumpbud" skulle ge köparen en en chans att inte finna sig i en situation där toalt-bud för 300kr slutar i en vinst på 5kr kort + frakt då säljaren kan neka bud.
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

119 rubriker
4620 svar

37. Fast om du lägger ett bud på B... 10:01:09, 19/4 -20  
IamBroborn skrev 15:33, 18/4 -20
214 skrev 15:05, 18/4 -20
IamBroborn skrev 13:43, 18/4 -20
caitlin skrev 13:10, 18/4 -20 Att ta bort kort som inte riktigt kommit upp till rätt prislapp håller jag med om är fel, sätt ett utgångspris du är bekväm med istället.

Om jag tolkar dig rätt så tycker du också att ett budtak som matchar buyoutpriset borde garantera dig kortet, där håller jag inte med. Då behöver du aldrig betala "mer än nödvändigt" för ett kort, annat än i de fall du vill få kort skickade före auktionsslut.

Fast ur säljarens perspektiv blir det ju samma. Om någon vill buyouta och någon annan laggt samma bud fast före så blir det prio. Om ingen buyoutar så blir det ju ändå den som vill betala mest som får det, eftersom ingen tyckte att det var värt buyouten. Oavsett så får ju vinnaren alltid kortet för "minsta nödvändiga" :)

Det jag menade på är att det är konstigt att bud på 200:- inte får prio på svarande buyiut för 200:- när förstabud på 200:- hade fått prio övet andrabud på 200:-. Hoppas du hängde med i resonemanget.

Nej?
Vad är meningen med buy out om det skulle fungera så som du vill ha det?
Det skulle vara katastrof.

Säg att jag går in på en auktion och buy outar 10 kort, av dom 10 vinner jag 3 eftersom någon annan tomte kan tänka sig att ge samma pris som BO men hen är för snål för att BOa direkt.
Bjuder du så hoppas du ju på att få kortet så billigt som möjligt, därför måste buy out gå först, annars blir det väldigt orättvist.

Meningen är väll att man ska kunna ta kortet direkt innan någon annan hittar det och får för sig att buda om man själv tror att den ändå kommer hamna där. Eller om man vill få kortet innan auktionsslut.

Tycker Traderas modell är mer rättvis i så fall. Att "buy out" försvinner efter att ett vanligt bud läggs. Känns meningslöst att buda alls på någonting med buyout annars om vem som helst, när som helst kan förbise alla bud och svepa korten. Är personligen stark förespråksre av first come, first served. Därför tycker jag inte att någons "bud" med samma summa som någon annans ska gå före.

Fast om du lägger ett bud på BO-nivå, varför inte använda BO? Vad du förespråkar är ju att kunna sätta ett BUDTAK på BO-nivå och vara garanterad kortet till lägsta pris. Det är att försöka äta kakan och ha den kvar. BO-priset är vad du betalar för tjänsten att 1. få kortet levererat tidigare och 2. garantera att du får det. Du betalar alltså extra för garantin. Sätter man ett budtak så har du chans att få det billigare än för BO men också en risk att någon annan BO:ar det.

Att sätta budtak är inte samma sak som att ge ett bud.
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

119 rubriker
4620 svar

38. Hur gör jag när jag håller auk... 10:05:37, 19/4 -20  
Hur gör jag när jag håller auktioner? Jag sätter utgångspriser som jag kan acceptera. Är man inte villig att sälja till ett visst pris så bör man inte erbjuda andra att köpa till det priset, vilket är precis det man gör när man sätter ett utgångspris. Att sätta 100kr utgångspris när man bara accepterar 150kr eller mer är att sätta ett lockpris, något som är olagligt inom t.ex. mäklarbranchen. Av en anledning.

Imho så ska utgångspriser vara bindande om bud är bindande.
elof_the_mighty
ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
@svm s. 9/5 -02

906 rubriker
32767 svar

39. +1 Det är väldigt lustigt h... 10:20:27, 19/4 -20  
Bjorn skrev 10:05, 19/4 -20 Hur gör jag när jag håller auktioner? Jag sätter utgångspriser som jag kan acceptera. Är man inte villig att sälja till ett visst pris så bör man inte erbjuda andra att köpa till det priset, vilket är precis det man gör när man sätter ett utgångspris. Att sätta 100kr utgångspris när man bara accepterar 150kr eller mer är att sätta ett lockpris, något som är olagligt inom t.ex. mäklarbranchen. Av en anledning.

Imho så ska utgångspriser vara bindande om bud är bindande.

+1

Det är väldigt lustigt hur det kan vara tvingande åt ena hållet men inte åt det andra. Varför kan inte jag som köpare välja att betala för 4 av 5 vinster för att den 5e råkade bli lite dyrare än vad jag ville betala?
TeleConny
MEDLEM
@svm s. 28/8 -04

228 rubriker
1622 svar

40. Som köpare lägger man ju bara ... 10:42:14, 19/4 -20  
elof_the_mighty skrev 10:20, 19/4 -20
Bjorn skrev 10:05, 19/4 -20 Hur gör jag när jag håller auktioner? Jag sätter utgångspriser som jag kan acceptera. Är man inte villig att sälja till ett visst pris så bör man inte erbjuda andra att köpa till det priset, vilket är precis det man gör när man sätter ett utgångspris. Att sätta 100kr utgångspris när man bara accepterar 150kr eller mer är att sätta ett lockpris, något som är olagligt inom t.ex. mäklarbranchen. Av en anledning.

Imho så ska utgångspriser vara bindande om bud är bindande.

+1

Det är väldigt lustigt hur det kan vara tvingande åt ena hållet men inte åt det andra. Varför kan inte jag som köpare välja att betala för 4 av 5 vinster för att den 5e råkade bli lite dyrare än vad jag ville betala?

Som köpare lägger man ju bara bud man vet att man har råd med? Det är konstigt om en vinner en budgivning men anser att "det blev lite dyrt" när auktionen är över, förutsatt att ingenting har hänt med marknaden under tiden. Man la ju ett eget budtak man har råd med.

Och som påpekats tidigare; det är väl ändå säljarens rätt att neka bud till vem den vill? Exempel: jag är privatperson, och vill jag inte sälja till Arne arnesson är det upp till mig, oavsett anledning? Vill jag ta bort kort från min auktion är det upp till mig, men det vore konstigt i en sådan situation att INTE erbjuda folk att strunta i övriga bud som man sannolikt inte är intresserad av, pga "kan ta lite skräp också när jag ändå bjuder"
 
Interna om du söker Proxies: Kan bistå med foilade proxar till alla smaker!
Uppdaterad: 10:42:43, 19/4 -20

Outlaws of Thunder Junction


BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!