Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 667 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT svenskamagic.se ???... Tips på bra binders till samli ...
Är ref: något strul = dåligt?
Senast läst: 11:45:23, 26/4 -24. Läst 5716 gånger.
Bloodspawn

Gruul
MEDLEM
Habo
@svm s. 27/3 -15

15 rubriker
706 svar

21. Med tanke på att SvMs auktions... 17:12:53, 30/1 -19  
maleus skrev 09:33, 30/1 -19 Har man vunnit på en auktion så är det bindande, punkt.

Att försöka komma ur sitt köp genom att kontakta säljaren för att få näst högsta budare att lösa ut en tycker jag inte är rätt

Med tanke på att SvMs auktionssystem tillåter säljare att locka en köpare med fiktiva kort som sedan tas bort innan auktionsslut kan man ju försöka vara lite mer tillmötesgående om man vill ha återkommande kunder.
 
"Not Gruul? Then die!"
maleus

Azorius
MEDLEM
Lomma
@svm s. 19/7 -13

12 rubriker
42 svar

22. Den logiken håller jag inte me... 18:15:37, 30/1 -19  
Bloodspawn skrev 17:12, 30/1 -19
maleus skrev 09:33, 30/1 -19 Har man vunnit på en auktion så är det bindande, punkt.

Att försöka komma ur sitt köp genom att kontakta säljaren för att få näst högsta budare att lösa ut en tycker jag inte är rätt

Med tanke på att SvMs auktionssystem tillåter säljare att locka en köpare med fiktiva kort som sedan tas bort innan auktionsslut kan man ju försöka vara lite mer tillmötesgående om man vill ha återkommande kunder.

Den logiken håller jag inte med om.

Bara för att ett dåligt beteende kanske strikt är tillåtet innebär det inte att alla andra säljare ska behöva behöva betala för det.

Klaga hellre på att jag uttryckte mig för hårt vilket jag nog gjorde.
Rubbit
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 20/12 -06

188 rubriker
1574 svar

23. Jag kastar in min hatt i ringe... 02:43:33, 31/1 -19  
Jag kastar in min hatt i ringen då det är något jag själv begrundat tidigare.

- Var en reff med "något strul" korrekt?

JA. Bizzen gick inte så smärtfritt som den borde. Om det står klart och tydligt att bud är bindande så bör köpånger inte ens vara på frågan. Sedan att mecka med samfrakt för att spara några kronor, 9? 18? Det låter mindre som ett "toppen"och mer som "något strul".
Det jag vill mena är att man bör utgå från säljarens synvinkel när det gäller hur han väljer att reffa. Om han tycker att han klart och tydligt skrivit reglerna och sen sitter med ett auktionsslut där han ska skeppa 50 kuvert, då kanske han uppfattar att en person som vill böka med frakt faktiskt är strulig. För vad tjänar han på det? Ingenting, men han förlorar tid. Vilket för en till punkt 2:

Är reff-systemet mindre än optimalt/trubbigt/förlegat?

Jag har själv många gånger dragit mig för att reffa allt annat än toppen även om jag varit sugen. Reff-systemet blir lite kultbaserat där minsta lilla neutrala reff sticker ut som en svart fläck på ens annars fina reffar.
I ett 3-poängssystem för referenser, där negativt är som ett häxmärke känns "toppen" som standard oavsett om det kanske var lite strul längs vägen. Kanske är det dags att övergå till ett annat system, poängen är väl ändå att personer ska kunna ge genuina referenser som folk lätt kan förstå.

Så, punchlinen då? Är du överkänslig för neutrala reffar? Ja, det är du nog. Men med det sagt är nog 98% av de andra användarna på SvM också det (mig själv inkluderat). Men det kanske hänger mer på systemet än på hur vi är som personer. Var säljaren för hård? I förhållande till det nuvarande systemet, kanske en gnutta? Sen får man inte underskatta makten av en person som vill mecka för att spara porto, när man ska posta ett gäng kuvert efter att dom magsjuka barnen varit hos doktorn och man får punka på bilen.

Med det sagt kan jag lätt tänka mig att göra affärer med dig! (trots din nya neutrala ref;)

Med vänlig hälsning,
Peter
Felix

Dimir
MEDLEM
Järfälla
@svm s. 5/9 -02

24 rubriker
249 svar

24. En fullständig revidering av r... 07:38:25, 31/1 -19  
En fullständig revidering av reffsystemet skulle antagligen bli för jobbigt/svårt att genomföra även om jag också tycker det borde finnas fler (5?) alternativ. Det som kanske skulle kunna göras är att lägga in ett motivationskrav vid "något strul" och "aldrig mer" på minst N tecken så framtida tveksamma köpare kan göra sig en egen bild av säljaren utan att bara gå efter ofta godtyckliga trinära (är det ett ord?) stats.
 
"MATH IS FOR BLOCKERS!"
Uppdaterad: 07:39:26, 31/1 -19
tola

Boros
MODERATOR
Rolfstorp
@svm s. 3/1 -13

80 rubriker
1299 svar

25. Det viktigaste i detta tycker ... 08:14:22, 31/1 -19  
Det viktigaste i detta tycker jag är, att om det blir "något strul" så skall det skrivas i reffen.
Nollan
MEDLEM
Storvreta
@svm s. 11/9 -14

16 rubriker
97 svar

26. Jag lånar tråden ovh frågar hu... 14:35:35, 1/2 -19  
Jag lånar tråden ovh frågar hur länge är det rimligt att vänta på kort innan ni skulle reffa neutralt?
Mvh
John
pellekuling

Simic
MEDLEM
Trelleborg
@svm s. 23/12 -08

103 rubriker
1382 svar

27. När korten kommer fram kan ber... 15:22:04, 1/2 -19  
När korten kommer fram kan bero på posten, hur många dagar det tar innan personen klickar i att det är skickat känns i alla fall för mig viktigare.

Längre än 2 veckor känns för mig, ganska orimligt. Viktigare saker kan komma i vägen, lite tålamod får man ha :)
 
Följ Spelborgen på Facebook för att få förstatjing på vad som kommer komma till salu här på svm
aain89

Izzet
MEDLEM
Umeå
@svm s. 30/3 -14

11 rubriker
69 svar

28. Om säljaren vill ha betalt ino... 18:47:54, 1/2 -19  
Nollan skrev 14:35, 1/2 -19 Jag lånar tråden ovh frågar hur länge är det rimligt att vänta på kort innan ni skulle reffa neutralt?
Mvh
John

Om säljaren vill ha betalt inom X dagar tänker jag mig att denne ska ha X dagar på sig att skicka efter att betalning kommit in. Tar det längre tid än så, och säljaren inte har hört av sig om ev förseningar, så anser jag att man har tillräcklig grund för att reffa neutralt. Om det sen bara är 1-2 dagar efter X får man ju som reffare bedömma om man vill låta det passera.
ErikGunnars
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 20/9 -07

6 rubriker
44 svar

29. Jag hade utan tvekan gett dig ... 17:13:23, 10/2 -19  
tobiasnordh skrev 00:13, 30/1 -19 Hej vänner
Vad tycker ni om Neutrala refs? Är det dåligt? För om jag får ge min åsikt så känns det som "något strul" betyder "dåligt". Vad tycker ni?

Försökte skriva detta inlägg kortfattat, men det blev tyvärr en kortare novell. Ni som inte gillar att läsa kan hoppa över texten och gå direkt på Frågeställningen (3).

----------------------------------------------------------------------
Bakgrund
Bjöd på en auktion och slutresultat blev att jag bara vann ett kort (46kr). Det var mer ett reservkort och de jag ville ha blev jag överbjuden på.
Fullt medveten om att alla "bud är bindande" så frågade säljaren om det gick att "ångra". Fråga får man väl alltid göra ändå tänkte jag.
Fick ett halvlångt formellt svar att bud är bindande och jag skulle inte bjudit om jag inte ville köpa - helt ok där.
Frågar då säljaren om jag kan kolla med näst högsta budgivaren om han vill köpa. Får till svar "Jo det skulle kunna vara en lösning". Jag erbjöd näst högsta budgivaren 10kr/krediter för att köpa ut mig och fick svaret "Jovisst, det går väl bra".
Allt slutade ju lyckligt och jag och säljaren är överens och "klickar igenom" auktionsbizzen.

Problematiken
Säljaren reffar mig med "något strul" och jag blev lite stött, för jag tyckte det löste sig helt ok för alla. I hans motivering står det inget om att JAG faktiskt löste allt till slut.
Detta att jämföra med när jag och någon kompis vinner på samma auktion och ber om samfrakt (hänt flera gånger). Väldigt liknande scenarion. Säljaren får ett mail med en fråga och packar sen kort från flera bizzar i samma kuvert. Här får vi aldrig något annat än "toppen" som ref.
----------------------------------------------------------------------

Frågeställning
1. Är jag överkänslig för neutrala reffar?
2. Var säljaren lite väl hård i sin bedömning?

3. Är skalan för reffar lite trubbig? Borde "något strul" vara "ok" istället? Fattas det ett alternativ för halvbra reff?


-----------------------------------------------------------------------

Slutsats
Har läst nästan alla kommentarer (ca 20) och det visar sig vara väldigt subjektivt (WHAT!!!).

Jag är själv väldigt restriktiv till att reffa neautralt. Inte ens om jag fick öppna upp en packad försändelse och lägga till kort!!! Sen finns det folk som får "Något strul" för att betalningen inte var märkt med nick. Det handlar väl om folks toleransnivå mot avvikelser?

Jag håller med PsssT: att om man reffar neutralt eller negativt så kan man skriva en bra och rättvis förklaring. Och med det sagt...

Så är det väl härligt att människor på jorden är olika :-D

Puss på er alla fina som la lite av er värdefulla tid på att läsa och kommentera inlägget.

Jag hade utan tvekan gett dig neutral ref. Jag hade dessutom lagt dig på ignorelista. Det är inte rimligt att det ska vara någon köpare som ångrar sig och frågar om samfrakt, det tar redan evigt med tid att fixa med alla bizar och kuvert som ska skickas.

Jag tycker du är ganska självisk som kommer med alla dessa krav. Läs istället reglerna för auktionen och bjud därefter.
skallbrand
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 4/9 -05

322 rubriker
6277 svar

30. Tiden köpare har på sig att be... 18:31:01, 10/2 -19  
Nollan skrev 14:35, 1/2 -19 Jag lånar tråden ovh frågar hur länge är det rimligt att vänta på kort innan ni skulle reffa neutralt?
Mvh
John

Tiden köpare har på sig att betala gånger två. Det är inte rimligt att en säljare ska behöva sitta och logga in på sitt konto varje dag utan det ska definitivt vara okej att spika någon viss dag när alla betalningar borde ha kommit in och skicka alla brev på samma gång. Mer effektivt så.
 
Hellre leka med elden än elda med leken.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!