Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 667 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Flash Spirit, en aggro control
Ej legal i Standard längre!
Standard / Turneringsspel
Av: metal_N_Rock
12:20, 19/2 -17

metal_N_Rockkommenterar :
Efter att ha vunnit 4-0 (14-13 spelare) på Game Day: Aether Revolt i Skellefteå, så bestämde jag mig för att dokumentera och dela med mig om min standard lek.

I ett nötskal är Flash Spirit är en aggro lek baserad på att spela så mycket man kan på sin motståndares end step. Det tack till största del av Rattlechains som gör att majoriteten av lekens creatures också få tillgång till flash och skapar bra tribal synergi. Spirits är också väldigt bra tempo creature tack vare att de har flying, plus att spirits i leken har en till effekt eller ability som ofta kan hjälper till att nå segern.

Som exempel hur leken spelas:
Tur 1: Land och spela ett en manas dropp t.ex. Thraben Inspector eller Mausoleum Wanderer.

Tur 2: Land, passa över till motståndaren. Nu med två mana uppe har man möjlighet att spela Rattlechains eller bromsa våran motståndare med t.ex. Negate eller Blessed Alliance.

Tur 3: Kan man spela en Always Watching eller fortsätta hålla uppe manan för contringar eller fler sprits. Hur du bedömer du vill göra basera sig på hur du bäst kan hålla kontroll samtidigt som du vill få ner motståndets liv till noll så snabbast du kan med dina små 1/1, 2/1,2/3 flygande sprits.
Låt oss gå igenom valet av kort i leken:

Mausoleum Wanderer är ett oerhört bra tempo kort mot controller lekar samt combo lekar. Vad han gör för leken är att oftast fördröja farorna som motståndaren har i form av instants eller sorcerys. Removal spells och contringar som exempel Harnessed Lightning ,Disallow eller Yahenni's Expertise blir mycket klumpigare när Mausoleum Wanderer skiner med sin närvaro. Lekar som vill leta efter sin combo bitar med Glimmer of Genius eller Cathartic Reunion måste också tänka efter en extragång. Det blir extra jobbigt när Always Watching stöder med en permanent +1/+1 på Wanderer eller med faran att du flashar ut en till spirit och triggar hans temporära +1/+1, som till och med kan användas som ett combat trick. Tack vare allt det här vill motståndare oftast bli av med den, så det händer lätt att han blir targeterad av removals spells som din motståndare hellre hade spelat på något annat. Medans Mausoleum Wanderer väntar på att offra sig irriterar den ytterligare motståndaren med slag i ansiktet (det här är ju trots allt en aggro lek).

Thraben Inspector må inte vara en spirit (än), men hon är ett mycket bra kort. För en vit mana får vi till gång till en 1/2 och en clue. Cluen synergi både med Spire of Industry för de gångerna de krisar i mana basen, men framför allt Metallic Rebuke (med inspectorn tur ett kan spelas tur två). Ut över det kan man så klart dra ett kort när man tycker det passar, för är det något en aggro control lek behöver så är det draw card effekter. Hon är också väldigt bra på att blocka servo tokens eller eventuellt offra upp för att förhindra skada från t.ex. en Torrential Gearhulk eller någon annan tjockis utan trampel.

Rattlechains är som jag pratat så mycket om är ryggraden till lekens spelstil. Utom det har den en underbar förmåga att rädda någon utsatt stakars spirit från single target removals som Liliana, the Last Hope (ghostbuster) plus ability eller t.ex. Shock.

Selfless Spirit tillsammans med Archangel Avacyn är här för att skydda leken mot alla jobbiga Fumigate, Kozilek's Return och Radiant Flames. Men Selfless Spirit är också bra på att ge dig en bra möjlighet när du bli klämd och måste blocka, men vill inte förlora alla dina creaturs. Mycket bra kort och extremt bra med flash från Rattlechains.

Baral, Chief of Compliance blev ett uppenbart bra val att stoppa in i leken efter det otroligt trasiga Smuggler's Copter blev bannad. Han hjälper till bra med lekens 11 instant ut av dem 7 contringar som ger dig hans finna lot ability. Men också Mausoleum Wanderer kan hjälpa dig lota kort om du har ute Baral när du offrar Wanderer mot något. Baral kan vara lite klumpig i bland, men man hittar oftast bra tillfällen att spela ut han. Loten är viktig för att håla igång tempot då vi kan kasta de överflödiga länder i handen eller kort som inte passar situation man befinner sig i.

Spell Queller är ett otroligt starkt tempo kort. Den må inte vara en Disallow, men i ett standard format där snitt converted mana costen ligger på 3-4 mana blir den väldigt relevant och bra på att köpa tid mot t.ex. en jobbig planeswalker eller creature. Queller är snuskigt bra på att ta kontringar eller Cathartic Reunion, då de sällan blir bra att casta efter Quellerns död. Det hjälper också att den inte behöver Rattlechains för att vara relevant.
Man bör inte häller vara rädda att spela ut Queller i falla man behöver öka aggron på brädet, eller göra en viktig block när man blir attackerad. (Plus är den extremt rolig när man möter en combo lek, minerna man får tillbaka säger hur bra den är).

Bygone Bishop är den huvudsakliga källan till att få dra kort i leken och hjälper till att skaffa tempo när vi inte ha något bättre att spendera mana på. Bygone Bishop fungerar extremt bra då bara de två Archangel Avacyn jag spelar som inte ger mig en clue när han ligger i spel. Rattlechains gör också så han är lätt och smidig att få ut i spel. Plus att Bygone Bishop stöder synergin med Metallic Rebuke och Spire of Industry.

Archangel Avacyn är ett oerhört starkt kort och det ända den här leken har som en ”late game” bomb. Archangel Avacyn kan som sagt skydda laget, är också väldigt lätt att flippa till Avacyn, the Purifier med hjälp av Mausoleum Wanderer eller Selfless Spirit. Det gör så hon kan fungera som en oerhört bra bomb för att avsluta matchen. Till och med när man skälv spelar en egen instant för att offra Mausoleum Wanderer så man kan rensa motståndarens bräde för att vinna (ja, jag har vunnit en match på det här sättet).

Always Watching är det främsta tempo kortet den här leken har när man spelar mot andra aggro lekar. Dina creatures kan både vilt attackera tack vare att många av dem är i luften, men när de kan försvara samtidigt och får +1/+1 av det är det svårt för motståndet att vinna racet. Always Watching är också bra på att göra det svårare att döda dina spirits speciellt för Liliana, the Last Hope. Den fungerar också bra mot control lekar om den inte blir contrad då de oftast inte har något sätt att ta bort enchantmenten och du tikar ner deras liv snabbare (och Mausoleum Wanderer blir lite jobbigare).

Blessed Alliance gillar jag efter som den har möjligheten att bli bättre desto längre in i matchen man kommer, plus att de är en bra tempo removals mot väldigt aggressiva lekar. Även om man ser det som en nackdel att motståndaren väljer den attackerande creaturn att offra så måste man inse att den kommer runt jobbiga keywords så som hexproof och indestructible i skillnad från de andra två-mannas alternativet Immolating Glare. Dock är Blessed Alliance oftast väldigt dålig mot visa kontroll lekar, där är den väldigt lätt att sideborda ut i game två.

Fördelarna med Skywhaler's Shot är att Baral, Chief of Compliance sänker kostnaden och scry 1 hjälper hålla tempo. Skywhaler’s Shot kan dock inte död små creatures men det är ytterst sällan de som är problemet, och tre i power är tillräckligt stort för att ta de jobbigaste utan stor risken att de återvänder.

Negate har varit ett kort jag sideborda in i alla matcher jag spela så jag flyttade den till main. Men det är inte alls konstigt när man möter mycket Planeswalkers och Artifacts (specielt alla dessa Vehicles). Även om man möter någon lek som inte spelar med det så har de någon removal man kan spara Negaten till.

Metallic Rebuke är en Mana Leak när man har en clue ute i spel. Med Baral, Chief of Compliance i spela kan den komma att kosta 1 manna. Ut över de fördelarna är den okej som standard ser ut nu.

Disallow är en super bra contring, då den kan stoppa Liliana, the Last Hope -7, en Westvale Abbey demon eller bara contra en spell. Bred och stabilt kontroll kort, super bra, (speciellt om man jämför med det man spela innan Scatter to the Winds).

Mana basen består av tjugoen länder. Åtta som inte är basic lands. Vad man ska tänka på när man brygga manna basen är vilken färg är mer dominant. Jag spelar Prairie Stream och Port Town som dubbel färgade länder då de gör att du kan undvika att de kommer in tappade lättare. Varje manna du har till gång till kommer avgöra tempot du kan hålla upp med så det är väldigt viktigt att man inte halkar efter. (Därför inga Evolving Wilds)Man vill sträva efter att kunna producera både dubbel blå, eller vit baserat på din hand runt tur tre. Bara en Spire of Industry (skulle kunna tänka mig öka till två). Spire of Industry kommer inte in tappad men det är oerhört viktigt att ha tillgång till blå och vit mana. Det är inte alla matcher där du får en clue under de tre första turerna häller. Men det är också en aggressiv lek med låg kurva och där efter behöver man oftast bara 4 till 5 länder i spel (män säg inte nej till 6-7, där efter brukar jag försöka lota iväg länderna).

Sideboard varierar alltid på det meta man spelar i, men här är lite av vad jag spelat:

Stasis Snare kan ta hand om Gideon, Ally of Zendikar och Ulamog, the Ceaseless Hunger men är också bra att ta in mot matcher man vill ha mer removals.

Thalia, Heretic Cathar är bra mot andra aggressiva lekar och sänker deras tempo då länderna och creature tvingas in tappade. First strike är väldigt bra också. Hon är okej att ta in mot tre färgade lekar också.

Cataclysmic Gearhulk har jag spelat specifikt mot planswalker kontroll lekar.

Dovin Baan är bra mott andra aggro lekar med sin plus 1 och -1 för kortdrag och mer liv.

Declaration in Stone är bra token hat speciellt mot Ishkanah, Grafwidow tre små kräk, eller Thopter Token som är i vägen för dina sprits. Samt en okej nödlösning även om de ger motståndet kort drag.

Fumigate fungerar bra i nöd lägen när man ligger under men också bra med Selfless Spirit för att skapa ett extremt övertag i vissa lägen.

Decommission och Fragmentize är främst i brädan för att ta hand om Dynavolt Tower, Aetherworks Marvel, Walking Ballista, Aethersphere Harvester och Heart of Kiran. Vilken av Decommission och Fragmentize man vill spela mer av är upp till dig, poängen är att de korten jag gav exempel på är oftast problem. Speciellt Walking Ballista och Aethersphere Harvester.

Dispel mot lekar med mycket conterspells. Tar oftast ut Metallic Rebuke eller Blessed Alliance.

Metallic Rebuke när Neget är mindre bra mot det man möter.

Summary Dismissal bra på att stoppa jobbiga Eldrazi effekter så som från Decimator of the Provinces, Distended Mindbender och främst Elder Deep-Fiend.

Kategori: Turneringsspel
Format: Standard Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
740:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]211201 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 4 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 4 st.


metal_N_Rock
 
Angående GB Snake: Tyvärr har jag inte haft tillräckligt med matcher mot GB Snake för att säga hur bra den är i den Matchupen. (Spelat mot den en gång bäst av 1, jag förlora)

Vad jag kan säga är att Walking Ballista är ett mycket tungt kort att spela mot med Spirits, om den får resolva. Plus har jag sätt lister som spelar Aethersphere Harvester. Så kan tänka mig att de är en problematisk lek att möta. Ut över det ser jag det som ett Matchupen kommer bli ett race, där man måste bromsa motståndaren på rätt sätt (vilket jag inte riktigt vet hur då jag som sagt spela mot den för lite).

Skriven: 00:35, 21/2 -17

Bhaldur
 
Hade velat veta hur den är mot GB Snake.

Skriven: 23:03, 20/2 -17

metal_N_Rock
 
Det jag möte i ordning var:
En casual UW aggro lek, 2-0 till mig. Inte så mycket att säga. Ett game var Tight men fick ut bättre tryck tack vare Always Watching.

UB Control 2-0 till mig, lyckades hålla bättre control mot han med Spell Queller och Negate och de övriga contringarna. Hans lek var relativ seg, å han saknade Lilian vilket är de ända kort jag direkt är rädd att han skulle få ut.

Mardu Vehicles 2-1 till mig, tuff match upp. Vann förts tack vare att han torska. Förlora andra mot Aethersphere Harvester, Heart of Kiran och en Chandra. Lyckades vinna sista då jag fick bra tempo och sidebord kort. Va nära att jag skulle förlora dock, han behövde en Shock för att vända det till han fördel i slutet av matchen när vi mer eller mindre satt och toppdecka.

CopyCat 2-1 till mig, relativ lätt match upp tack vare Spell Queller och Mausoleum Wanderer, och de breda antal contringar. Vann sitta matchen på Always Watching, då min motståndare inte räknade med den. Den match jag förlora var första, då vann han på att få ut combo när jag inte hade något svar på den.

Skriven: 20:53, 20/2 -17

tola
 
Hade varit kul att veta mer om matcherna du gick.

Skriven: 15:53, 20/2 -17


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!