Magic the Gathering
Magic the Gathering34447 medlemmar 761 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1886 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Lincon 2023! Turnering [Modern]
Modern SM på Lincon - en dag fylld av glädje och drama

De som känner mig vet att jag normalt inte gillar att spela Tier1-lekar. Tråkigt att vinna hela tiden, eller hur?

Jag hade en dröm om att komma till Modern SM med en helt ny lek som krossade alla. Några veckor innan SM kom jag till modernligan på Alaragames med en helt ny lek varje vecka. Tanken var att leken jag gick 3-0 med skulle vara leken jag skulle presentera på Lincon. Onsdagen innan den stora dagen hade jag samlat på mig fler 0-3-resultat än pokemons.

av KoDo
08:08, 2/6 -23
läst 1389 ggr.
Skriv ut artikel
2 Kommentarer

Jag fick då förslaget att säga hej till min gamla vän Levande Slut, leken jag inte rört sedan den gav mig en top8-placering på Alaragames 15k 2022-10-29. Det blev som en nytändning - det skulle vara kul att spela med en bra lek igen. Efter en titt på Mtg top8 och några kompletterande inköp av kort presenterade jag denna leken:

Living end modern

Modern / Casual

Av: KoDo
08:33, 15/6 -22

KoDo kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: ModernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
9142:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]257364[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Jag tänker att om man inte har 4 Leyline of Sanctity så kan man lika gärna ha 0.

Då jag inte vet hur man spelar MTGO är jag såklart konstant ringrostig när det kommer till lekar.

Runda 1: 2-1 mot Cascade Footfalls (1-0)
Första matchen är man alltid lite nervös och spelfelen är täta Vi ligger 1-1 och jag har graven fylld med creatures. Jag kör min cascadespell och minsta lilla disruption kommer leda till förlust. Jag passar även på att evoka min Endurance som svar på Living End för att tömma motståndarens grav. Motståndaren tittar på sina länder ett tag, till slut tar han upp tre länder - stackar dem och spelar själv en Endurance som svar på Living End - jag tappar allt hopp och tänker att det är typiskt. Plötsligt säger en person bredvid oss att han vill stoppa vårt spel och att han ska hämta en judge. Jag fattar noll och tänker att jag kanske sade något fel när jag spelade Living End och Endurance. Jag ser dommaren komma och då kommer min motståndare på att han bara hade ett grönt land och inte kunde spela sin Endurance. Så dumt av mig att inte ha koll på hans länder... Men massor av tack till dig som hade koll och stoppade spelet!

Runda 2. 0-2 mot 4c Creativity (1-1)
Förlorade på att jag fastnade på två länder och på att jag brädade fel. Fick sedan tips av motståndaren på hur jag ska bräda.

Runda 3. 2-1 mot Valakut (2-1)
Första matchen gick han ned till 1 liv, men topdeckade Dryad of the Ilysian Grove och gjorde 18 skada i mig :(.

Vi ligger 1-1. Visste att han hade både Endurance och Supreme Verdict i handen från en tidigare Grief. Så en Subtlety mot hans Endurance fick vara hjälten när jag gick loss.

Runda 4. 2-1 mot Creativity (3-1)
Läskig lek, men sideboardtipsen jag fick tidigare hjälpte och jag lyckades ta hem vinsten.

Runda 5. 2-0 mot hemmabyggd Through the Breach-Persist-Archon-Titan-lek (4-1)
Häftigt med en hemmabyggd lek som ligger 3-1. Bra jobbat! Tyvärr gör Living End "Living End-saker" xD

Runda 6. 2-1 mot Konohammaru (5-1)
Jag gillar inte att möta Hammertime. De vinner alltid runda 2 mot mig, tror jag. Men jag vann ändå, skumt.

Ska jag komma top 8 behöver jag vinna nästa... Då gör man såklart de bästa valen, eller?

Runda 7. 0-2 mot UB Shadow :'( (5-2)
Jag vinner tärningsslaget och inleder med en Grief. Ser 4 kontringar. Det gick inte att komma förbi det.

Match två vet jag inte hur jag tänker men jag brädar ut min fjärde Living End. Efter flera kontrade Living End ligger jag äntligen i ett läge där jag kommer vinna. Han har 1 Counterspell i handen och jag har 2 Force of Negation. Jag spelar violent Outburst i hans upkeep och medans jag flippar korten i min lek inser jag att jag brädade ut kortet jag letar efter. Motståndarens tårar blev till glädjetårar då han fått en garanterad plats in i top 8.

Jag säger som vanligt till Mindstage-William att jag ska sluta spela Magic.

Aja, vi kan iaf slåss om top 16.

Runda 8 hamnade vi på stream och jag tänker på hur jag måste dra in magen xD

Runda 8. 2-1 mot Konohammaru (6-2)
Vi är på stream, vi fattar inte att vi ska pilla på skärmen för att uppdatera våra liv. Jag började iaf med 2011 liv.

Ni kan ju själva se matchen på https://www.twitch.tv/mindstage. En snabb fråga om huruvida en cyclad Architects of Will hamnar i graven eller inte när Sanctifier en-Vec låg på bordet ledde till en snabb judge call. Judgen blev osäker och frågade head judge som sa att den hamnar i graven. Min motståndare "pilade?" dommaren och ett nytt judgebeslut blev att den faktiskt exilas.

Jag fick lyckligtvis vinna mot "Runda-2-leken" och placerade mig på 12e plats. Med vinstpengarna i handen funderade jag på om jag skulle dra mig tillbaka nu och avsluta min karriär, men jag valde att köpa 7 st MH2-boosters istället.

Lite andra dramatiska saker som hände:
När vi spelade vår stream-match så satt två andra personer och spelade på det andra Streamingbordet. Den ena ledde med 1-0 och behövde vinna för att komma top8. Den andra spelaren som kallades för "Fiskespöet" av folk behövde antingen drawa eller vinna för att komma top8. På något sätt övertalade plötsligt Fiskespöet den första personen att gå med på att drawa. Vi som spelade och dommaren fattade noll. Vem ligger 1-0 och slänger bort sin chans till top8?

En annan lärorik sak var att en av personerna som typ obesegrad kom top8 nästan fick en game-loss av en annan person för outside assistance.
Det var time, de var de sista som spelade och pressen var väl hård. Personen studsade sin Keruga, the Macrosage med Teferi, Time Raveler, spelade Keruga och glömde dra kort från "Teffe". En av de som tittade ropade då på judge istället för att stoppa spelet. Jag minns inte exakt vad han sade men en good intention ledde till att han som ropade på judge var nära på att diskvalificeras och att han som spelade fel nästan fick en game loss på grund av outside assistance. Allting löste sig till slut men det var dramatiskt.

Till slut vill jag tacka arrangörerna för ett bra och smidigt event! Vi ses förhoppningsvis nästa år!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Rosholm

FORUMPLAYAH
Malmö
Kul med turneringsrapporter!

12:30:01, 17/6 -23
Vintrastorm

MEDLEM
Göteborg
Kul och intressant läsning! Man blir ju nyfiken på alla dramatiska saker du beskriver, speciellt 1-0 -> draw.

Gällande outside assistance så kan det vara värt att förtydliga här att en spelare inte bör bli straffad för att någon annan oönskat gett outside assistance till den spelaren. Det ska alltså inte gå att vandra runt och ge outside assistance till spelare och orsaka match loss eller game loss för dem.

18:16:17, 6/6 -23
  Wilds of Eldraine Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!