Magic the Gathering
Magic the Gathering32950 medlemmar 656 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1841 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Nationals 2018! Turnering [Standard]
Coverage av kvartsfinal i SM: Vidar Hesselman mot Johan ”Darkwonyx” Hansson

Välkommen till ett coverage som på den gamla goda tiden, i textformat och så play by play som författaren hinner med. Vi ska se hur Vidars RB Chainwhirler står sig mot Darkwonyx Turbofog i kvartsfinalen av svenska Nationals.

av Snurvel_
17:21, 19/8 -18
läst 1889 ggr.
Skriv ut artikel
3 kommentarer

Vidar som bättre placerad i swissen börjar och håller sin starthand utan betänketid. Johan tänker någon minut innan även han håller.

De inleder med varsitt tapland. Vidar följer upp med Kari Zev, Skyship Raider och Johan har en Chart a Course i sin tur, han discardar ett land.

Kari slår för tre med sin tama apa och en Scrapheap Scrounger tar plats på Vidars sida. Johan letar efter Azcanta och har fler tapland. Attacken i Vidars tur tar Johan till 11 och en Goblin Chainwhirler gör att halva livet är borta.

Johan testar en till Chart a Course i jakt på lite action men hittar inget och får slänga Glimmer of Genius.

Vidar tar Johan till ett med sin attack och lägger en Hazoret the Fervent som inte får attackera (ännu). Johan hittar en Gift of Paradise för att gå upp på fyra och en Fogeffekt som håller honom vid liv i nästa attackfas.

Vidar spelar ut en Heart of Kiran och Johan har Teferi, Hero of Dominaria som drar kort.

Johan har en Fog till i nästa attackfas men Vidar aktiverar Hazoret två gånger vilket räcker för att vinna duell ett.

Hesselman 1 – Hansson 0
Hazoret the Fervent

Till duell två väljer Darkwonyx att börja, och båda håller snabbt sina starthänder.
Återigen inleder de med varsitt tapland.

Johans Search for Azcanta tur två möts av Vidars Duress, som revelar Gift of Paradise, Teferi, Hero of Dominaria, Negate (som discardas), Haze of Pollen och Scattered Groves, sedan lägger vidar en Bomat Courier och slår.

Johan lägger en Gift i sin tur, Vidar svarar sin runda tre med en Kari Zev, Skyship Raider. Johan låter Azcantatriggern lägga en Teferi i graven och lägger sedan Chart a Course och slänger en Search for Azcanta, Vidar lägger en Sorcerous Spyglass och ser Teferi, Hero of Dominaria (som han nämner med kikaren), Haze of Pollen och Nissa, Steward of Elements.

Search for Azcanta
Efter en attack som tar Johan till 17 cyclar Johan ett land och i Johans tur får Search for Azcanta scrya ett till land till graven, så att den kan flippa till Azcanta, the Sunken Ruin.

Vidar ber att få läsa Nissa och lägger sedan en Ahn-Crop Crasher så att han kan attackera Johan ned till 10. Johans Azcanta hittar honom en Invoke the Divine i slutet på turen.

Vidar testar att lägga sin andra Bomat Courier och slår med hela sitt lag. Attacken hotar att ta Johan till två, och efter en liten betänketid väljer han att aktivera sin Azcanta, vilket hittar honom en Negate, och attacken tar Johan till nämnda två liv. Efter attacken cashar Vidar in en Bomat Courier för fem kort och Johan svarar med att spela sin Invoke i Spyglass.


Det tar upp honom på sex liv och låter honom spela och använda en Teferi i sin tur. Vidar köper upp en Scrounger ur graven i Johans end-step, och attackerar vilket hotar dödlig skada, Johan har en Haze of Pollen. Vidar har Chandra, Torch of Defiance som får smaka den Negate Johan fann på Azcanta för några turer sedan.

Johan använder kombon med main phase aktivering av Azcanta, the Sunken Ruin och Teferis plus ett-förmåga, och följer upp med Nissa på 1 och en scry med henne. Teferi tappar sedan upp två länder innan Vidars tur. Vidar stackar triggers noggrant i sin attack och försöker återigen slå ihjäl Johan, som har en till Haze of Pollen. Vidar drar tre från sin andra Bomat men tvingas passa turen efter det.

Johan använder Nissa, och sedan Teferi för att gräva djupt i sin tur, detta ger honom en Nexus of Fate och en extra tur. Azcanta hittar en till Nexus innan den extra turen börjar. Johan lägger Nexus för ytterligare en extra tur, använder Azcanta och hittar en Nexus till. Sedan använder han båda sina planeswalkers och med hjälp av Teferi använder han Azcana igen för ännu en Nexus. Sedan upprepar han loopen med att använda sina Planeswalkers och Azcanta två gånger per tur för att hitta fler Nexus. Vidar scoopar till denna loop med ett emblem från Teferi på väg in.

Hesselman 1 – Hansson 1

Nexus of Fate

Till duell tre håller båda återigen starthänderna och Vidar inleder med tappat land, Johan bryter trenden och lägger en Forest.

Vidars tur två Duress visar 3 Gift of Paradise, Teferi, Hero of Dominaria, Chart a Course och två Hinterland Harbor, Vidar tar Charten.

Tur tre duressar Vidar igen och ser att Johan har dragit Root Snare, Vidar väljer att discarda Teferi och lägger sedan Kari Zev.


Johan lägger en av sina Gift på en Forest och går till 23, innan Kari tar honom tillbaka till 20.
Vidar lägger ut Chandra, Torch of Defiance och tar mana från henne för att cycla ett land. Johan lägger sina två kvarvarande Gifts för att hamna på 26.

Vidar har ett Sorcerous Spyglass som visar att Johan har Settle the Wreckage och Root Snare på handen, Kikaren nämner dock Teferi. Vidar lägger sedan Hazoret och Tar Johan till 18 med sin attack.

Johan spelar land och passar turen.

Chandra hittar Vidar en Goblin Chainwhirler och sedan slår han med Kari ned Johan på 14. Johan cyclar en Haze of Pollen i sin tur men passar sedan.


Vidar gör ett emblem med Chandra, Torch of Defiance och slår in med allt utom Hazoret the Fervent i Settle the Wreckage. Han följer upp med en Scrapheap Scrounger, och fem i skada med hjälp av emblemet tar Johan till nio. Johan har inget särskilt i sin tur.


Vidars attack har Johan dock en Root Snare till men Vidar har två spells vilket gör tio i skada och tar honom till semifinal.

Chandra, Torch of Defiance

I de övriga kvartsfinalerna vann Ludvig ”Laddy” Londos (Gr Stompy) över Pontus ”johnnybrattom” Löfberg (Paradoxial Storm), Joel ”heffaklumpen” Larsson (Esper Kontroll) vann över Mikael ”Placebo_Blue” Linden (RB Chainwhirler) och David ”Dbvold99” Bagstevold (GB Constrictor) vann över Henrik ”Ztork” Alfredsson (Monosvart Zombies).

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Felix

MEDLEM
Järfälla
Yay! Bästa sättet att ta del av coverage. Dagens ungdom och deras Twitch, Discord och vad dom nu hittar på härnäst.

06:28:05, 20/8 -18
Snurvel_

REDAX
Enskede
Sajkobeer skrev 17:58, 19/8 -18 Lagom retro! Men när kommer t8 profiles? :)

Intervjuformatet passar dig bättre Sajko...

20:20:02, 19/8 -18
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lagom retro! Men när kommer t8 profiles? :)

17:58:51, 19/8 -18
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!